Keresés

Részletes keresés

WYW Creative Commons License 2011.09.05 0 0 93

Van egy apró különbség.

A nyáron sétáltam a szőlőskert útjain és senki nem lopta a szőlőtőkéket, nem ott szaratta a kutyáját...stb.

No meg éppen voltak ott emberek akik szőlőt kötöztek.

Úgy is lehet.

WYW Creative Commons License 2011.09.05 0 0 91

Prágában ez így néz ki.

Superb_ Creative Commons License 2009.10.22 0 0 83
Azt hiszem, a lényegre tapintottál.
Előzmény: Törölt nick (73)
kábelbúvár Creative Commons License 2009.10.22 0 0 82

Áá, dehogy!

De még lehet szőlősgazda a Sándor Palotában !!

Előzmény: Or Kán (79)
Or Kán Creative Commons License 2009.10.22 0 0 81
Észrevettem. :)
Előzmény: PJ Proby (80)
PJ Proby Creative Commons License 2009.10.22 0 0 80
Vedd már észre, hogy itt egy pitiáner szarjankó mindössze csak ürügyet keresett a napi hányadékának elhelyezésére.

Előzmény: Or Kán (74)
Or Kán Creative Commons License 2009.10.22 0 0 79
Ez gúny akar lenni?
Előzmény: kábelbúvár (78)
kábelbúvár Creative Commons License 2009.10.22 0 0 78

Schöne ungarische Landwirtschaft!

Törölt nick Creative Commons License 2009.10.22 0 0 77
Mondtam?
Előzmény: Or Kán (76)
Or Kán Creative Commons License 2009.10.22 0 0 76
Nem mondod, hogy ez a "kaszálás" ma a legnagyobb probléma Magyarországon?
Előzmény: Törölt nick (73)
kábelbúvár Creative Commons License 2009.10.22 0 0 75
:)
Előzmény: Magic Horse (9)
Or Kán Creative Commons License 2009.10.22 0 0 74
Mi is a baj ezzel a projecttel?
Előzmény: 33nev (-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.22 0 0 73
Most 5000 eurót(ha jól tudom) hektáronként
Akárki ülteti be ezt az alig 3/4 hektárt 30millióért, az nagyot kaszál.
Előzmény: PJ Proby (71)
PJ Proby Creative Commons License 2009.10.22 0 0 72

Aranyom, a fidesz volt a egyik, aki megszavazta.

Már megint böffentettél egyet? Vagy esetleg dokumentálni is tudnád, hogy a Fidesz követte el ezt a gaztettet?

Előzmény: 33nev (37)
PJ Proby Creative Commons License 2009.10.22 0 0 71

Nem tudom, mekkora terület, de 30 millióért én is betelepítem

7200 nm.

Ennél nagyobb területre, egy hektár szőlőtelepítésre pár éve az Unió 2 millió Ft-ot adott.

Előzmény: Törölt nick (59)
pert1 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 69
Nem nagyon lesz itt közmunka, akkor megbízták volna a főváros saját cégét a Főkertet, hogy intézze eé a telepítést, és a tereprendezést, meg a munkák jelentős részét elvégezhették volna közmunkásokkal - az még külön pénzbe se került volna, mert úgyis kapirgáltak volna valamelyik parkban. Ehelyett megbyyíztak valami társaságot, hogy írjon ki egy pályázatot, és a győztes majd telepíthet 30 millióért.

Előzmény: meret99 (68)
meret99 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 68
Én helyesnek tartom:) Legalább lesz közmunka alany:) )Persze lesz mit lopni is, no meg őrizni! A karókba húzottakat télen összegyűjtik:D
Superb_ Creative Commons License 2009.10.22 0 0 67
Az alapötlet valószínűleg inkább pr értékkel bírna. A tébláboló turisták látnák, hogy ez itt kérem bortermelő vidék. Mert a turisták már csak ilyenek lássák, érezzék. De ezzel nem fedhetjük el a Vár lepattantságát
Ha Svájc lennénk és tele lenne a kassza és végképp nem tudnánk elkölteni semmire, akkor lenne érdemes gondolkodni ilyesmikről a lakosság bevonásával.

Jellemző az ötletgazdára (beleolvastam kreatív elképzeléseibe), hogy a Tabánból is kávézós, teraszos beépített, vagy legalábbis részben beépített területet alakítana ki ( a tabáni gyökérrendszer feltérképezésével - a fővárosi közgyűlés gyökkérrendszerét nem lehetne?... hagyjuk ;) ). Gondolhatjátok mennyi fa maradna...
Lehet, hogy éppen ennek a koncepciónak volt első lépése a hűtlen kezelés gyanúját is erősen felvető tabáni szállodaépítés, ahol nagyon értékes állami földtulajdon - zöldterület - és főleg több milliárdos pénzbeli támogatás ment át magánkézbe, ha igaz, majd az ügyészség kivizsgálja legyen ez a hatóságok feladata és nem a fórumozóké.

Én ezt a szőlőtelepítést is hasonlónak látom. A lényeg, hogy akad még néhány beépítetlen zöldterület Budán, amivel el lehet játszadozni közpénzből. A bökkenő, hogy ezek mellett sokan laknak, vagyis itt emberek élnek, akik nagyon szeretik ezeket a hangyányi parkokat és a kerületi lakosok legalábbis megosztottak ebben a kérdésben.
Persze soha senki nem kérdezett meg minket (helyi közvéleménykutatás, fókuszcsoport, interjúzás vagyis vannak erre módszerek), de minek is, hiszen az itt lakóknál vannak sokkal okosabb kreatív emberek, akik tudják, hogy mi kell és ennyi elég.
Előzmény: Boldog ember (64)
Boldog ember Creative Commons License 2009.10.22 0 0 66
Talán csak nem sajnálod tülök ezt a csekélységet!
Előzmény: Törölt nick (65)
Boldog ember Creative Commons License 2009.10.22 0 0 64
Nem záratnám ki magam örökre, tehát nem írom le, mit gondoltam, s gondolok azóta is, ennek a rohadt városnak a képviselőiről.

Hát ami azt illeti ők bizony nem járnak BKV-val, legfeljebb a BKV állami támogatását szívják le a pártkasszába! Viszont tagjai különböző borrendeknek, így szükségük van saját borra!
Erzsébeti Creative Commons License 2009.10.22 0 0 63
Azért a dízelek koromkibocsájtása még mindig aggasztó.
Főleg azért is mert rahedli személyautót adtak el az utóbbi években ilyen motorral.
Előzmény: Derek (54)
Erzsébeti Creative Commons License 2009.10.22 0 0 62
Én nem láttam olyan kiegészítő táblát ami engedte volna a nem tüntetni jövő traktorokat:)
Előzmény: Derek (53)
VEE Creative Commons License 2009.10.22 0 0 61
Korábban pontosan behatároltam a helyet az ötletgazda művészettörténész-főszerkesztő-képviselő-tanácsnok-FB-tag (és talán FB elnök) TV-ben látható volt mutogatása alapján. Oda nem mehet traktor, mert egy nagyon meredek rézsűről van szó.
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.22 0 0 60
Olyan Kiskőrösön is van.
Előzmény: Der Beste (47)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.22 0 0 59
Nem tudom, mekkora terület, de 30 millióért én is betelepítem!
Superb_ Creative Commons License 2009.10.22 0 0 58
Igen ez is jó ötlet. Én is úgy gondolom, hogy egy végletekig eladósodott főváros (és ország) ezt egyszerűen nem engedheti meg magának.

A Horvát kerti bódésor is jó példa, az egész Horvát kert jó példa, de ugyanez igaz a budai várra és sok kerületi problémára. Aki itt él, tudja miről van szó. Az I. kerület sok szempontból egy nagyon elhanyagolt kerület, történelmi emlékei ellenére. Rengeteg tennivaló van itt. Ennyiből játszóteret lehetne fejleszteni, fákat telepíteni stb. a sort a végtelenségig sorolhatnám (mennyi fát és bokrot fognak kivágni?)

Számomra nem világos, hogy az ötletgazda a főváros által fizetett szakember, talán tanácsnok (?) vagy civil. Ebben az esetben érdemes lenne tisztázni. Az nem megy, hogy egy kicsit ez is vagyok, ha éppen az jó, de ha hitelesebbnek kell lennem, akkor civil, persze akkor is közpénzen. Én ezt etikátlannak tartom, nem is annyira az ötletgazda részéről, hanem az ötletet bemutató média részéről.
Hát már soha nem tesznek fel kérdéseket az újságírók?!

Ez az ötlet egyszerűen abszurd.
Előzmény: Saah Naghai (52)
PJ Proby Creative Commons License 2009.10.22 0 0 57

A briliáns zászlóshajó projekt előterjesztője Bojár Iván szadeszos városarculati tanácsnok, felelőse pedig a döntés idején még regnáló koalíció.

Előzmény: 33nev (22)
Callie Creative Commons License 2009.10.22 0 0 56
Te szőlőgyűlölő vagy?
Derek Creative Commons License 2009.10.22 0 0 54

"Dehát évek óta azt hallani, hogy az utak mentén termelt élelmiszer nem egészséges!"

Ez igaz volt amig olmos benzint hasznaltak,a mostani autok katalizatorosok,jo nem mind meg ezek vizgozt ,szendioxidot ,monoxidot es nitrogenoxidokat bocsatanak ki mint barmelyik konyhai sparherd.Meg kormot is de ezeket a termeszet fel tudja dolgozni

Előzmény: VEE (48)
Derek Creative Commons License 2009.10.22 0 0 53

"Csak mert traktor nem jöhet be a városba amióta a főváros hercege megtiltotta.."

Tuntetni a kozutakra es terekre

Előzmény: Erzsébeti (51)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!