Ma hallottam a 11.32-kor kezdődő "Pro és Kontra" című műsorban Almodóvar legújabb filmjéről beszélgetni. Bocs, de nem tudom elviselni lényét, hangját. Írjon kritikákat, azt ki tudom kerülni, de ha lehetne, ne kelljen hallgatnom.
Most látom, hogy te itt velem, egy nickkel kicsinyesen személyeskedsz. Hát annyire involvált vagy Timea védelmében, hogy megfeledkezel a fórum MM-jéről? Ez a Polidilin elmegy, de itt már túlzás. Na, jó, mivel azt mondtad, elmész a topickból, nem rohanok árulkodni a szabályok betartásán őrködőkhöz.
Akkor inkább a Tímeával helyezkednék egy plaformra.. Valóban kibírhatatlanul undorító, ha a sekszizmussal a műveletlenség és a humortalanság párosul. Esetleg ne'mi tehetetlenség is. :-) Szép Ünnepet!
Nélkülözném S_L-t a fórumokon. Irritál a lénye, a hozzászólásai, ha meglátom, hogy nyit egy topikot, vagy kifejti a nézeteit valamiről, kiráz tőle a hideg. Az ízlése egy förtelem, nem ért semmihez, ráadásul szexista és műveletlen, süt róla, hogy semmi köze a szellemhez. Ja, és ez nem érv, csak egy vélemény!
Hát nekem elég fura ez a topic, mert a személyeskedő megjegyezéseken kívül egy értelmes érv nem íródott le a műsorral vagy a műsorvezetővel kapcsolatban. Így végül olyan, mintha a túltermelődő két lábon járó tesztoszteronok osztanák az észt és sajnálkoznának a női egyenjogúság miatt, mivel amit nő csinál, az csak szar lehet. A Pro és Kontrának pont az a lényege, hogy a két meghívott vendég ÉRVEKET sorakoztat fel a véleménye vagy az álláspontja mellett. Az biztos, hogy Hungler Tímea alaposan felkészül a műsorra, hallható, hogy ért is a filmekhez és nagyon ügyesen irányítja a beszélgetést, az olykor összecsattanó felek között. Ha valaki nem bírja, ha egy nő beszél, akkor menjen el remetének vagy álljon szerzetesnek vagy keressen fel egy pszichológust és beszélje meg vele a nőkkel kapcsolatos félelmeit. De csak úgy anyázós topicot létrehozni, hát elég kicsi férfiasságra utal... Ami meg a hangszíneket illeti, szerintem kimondottan jó a sokszínűség. S végül, ami a rádiós megszólalást illeti, Hungler Tímea legalább nem beszédhibás, ami például nem mondható el az összes rádióban megszólaló férfi kollégájáról.
Hát memmondom az őszintét, elég keskeny összemérhetőséggel megáldott palettán egyensúlyozol a nőiszemélyek halmazán értelmezve, h szőrmentés pallórozéttán fogamzalódjak el.
Hmm, ez a génvadász kifejezés messzire vezetne. Az önérvényesítés, az egy elfogadott evolúció-stratégiai niche, kategória. Nem lehet mindenki tisztán csak kultúra-transzferáló, vagy afféle felkent memetikai lovag(ina). Nem? :-)
W. Nóri valahogy szerinten is méltánytalanul túlreprezentált, közlátható K.házas teljesítménye alapján.
Alindát (Veiszer) hogy viseled? Szerintem már eléggé belejött (Záróra), mint kiskutyába az ugatás.. :-))
Teszári Nóri (Duna-tv) sem rossz riporter, de az én kedvencem, mint kultúr-nő: a volt 'mindentudásos', Varga Edit..
Az Echo-s kultúrcsaj meg valami extrém aranyosan tud elvigyorodni..
Szvsz ennél több. Orgánuma, hanglejtése, s minden, amit az emberi hangokból, szavak ejtéséből, beszédmódból dekódolni lehet, számomra azt sugallja, hogy neki a művészethez, a szellemhez semmi köze. Mondjuk úgy, hogy ő is csak egy a karrierista, génvadász nőstények közül. Ettől még tőlem ellehet ő békében, csak ne itt a közrádió kulturális rovatában, ha lehet. Ja, és persze nem ő az egyetlen ilyen nő a médiában. Mondjuk őtőle csak vicsorgok. De már egy Winkler Nórával talán meg is lehet ölni.
Azokról az Almodovar filmekről, amelyeket láttam, nem tudtam ilyen pontosan megfogalmazni, hogy mi az a feszültség amit érzek bennük, mármint a megfogalmazásukban. Mindenesetre örültem ennek a riportnak, mert Valuska tényleg jól összegzi a szerző alkotói karakterét, és amikor szerzői filmként de nem művészfilmként kategorizálják, függetlenül attól, hogy a hazai művészfilm kategória a külföldi terminológia szerint jellemzően a szerzői filmet takarja, a különbségtétel kifejező. A pop-art jelleg, mint meghatározás, ugyancsak tetszik.
Direkt visszahallgattam, mert elsőre nem tűnt fel semmi, ami engem topikírásra sarkallt volna. Nos: meglehetősen nyafogi, de azt hiszem, -már bocsánat- a filmkritikus témmakörbe elfér. Ha úgy veszem, a riportalanyok is nyafkák (férfiasan nyafkák), kétségtelen viszont, hogy a kiejtése nem a "hangot-hangra, cél az érthetőség" elvet követi. Engem nem zavar különösebben, korábban is voltak ilyen beszélgetőtársak a hasonló műsorokban, nem sóznám Such nyakába ezt a terhet. :)
Megj.: Külföldön akár beszédhibás, raccsoló tudósítók is vígan szerepelhetnek, eleinte meglepett, de később elfogadtam. Ehhez képest Hungler Tímea beszédművész.