Keresés

Részletes keresés

convar Creative Commons License 2018.06.30 0 0 310

Mivel úgy láttam kivitelezők/mobilház forgalmazók is olvassák a fórumot (vagy legalábbis olvasták), ezért gondoltam ide is bemásolom cakkumpakk azt a szöveget amit a különböző oldalak ajánlatkéréseinél adtam meg, hátha van olyan vállalkozó akit csak így, csak itt és csak most érhetek el vele. Tehát ha valaki közülünk épít/építtet ilyeneket akkor a lentieket vegye egy konkrét ajánlatkérésnek, amit, ill. első lépésben egyáltalán bármiféle privát kommunikáció kezdeményezési szándékot legelőször is az adatlapomon megtalálható emailcímemre várok.

Tehát: én a magam számára csak egy nagyon kicsi (de attól még nem gagyi) házikót szeretnék építtetni, egy kb. 20 m2-est. Mert csak egy kb. 5 m2-es fürdőszoba (benne WC-vel) és egy kb. 15 m2-es szoba (ez meg nappali és háló 2 in 1 volna) kellene bele - még konyha se, legalábbis külön, mert az is bőven beleférne abba a 15 m2-be amolyan amerikai konyha stílusban. Magyarán nagyjából egy minigarzont akarok, csak nem lakásként hanem házként, hogy úgy mondjam. Tehát nem kell bele semmi más, se pince, se emelet/tetőtér, se terasz, se semmi.

 

A pontos helyet még nem tudom, mert majd még meg kell kérdeznem a környék önkormányzatait, hogy megtudjam egyáltalán melyik viszonyul barátságosan az ilyen típusú otthonteremtő megoldásokhoz. Csakmert olvastam a témában hogy ahány önkormányzat annyiféle hozzáállás ezekhez.

 

Ami biztos hogy valahol Kecskemét környékén képzelném el a házat, és leginkább Ballószög, Helvécia, vagy Miklóstelep/Úrihegy helyekkel szeretnék számolni (azon belül is ezeknek a külterületeivel, bár utóbbi eleve Kecskemét egy külterülete), de mégegyszer hangsúlyozom az előző bekezdés végén írottakat.

 

Feljebb azt is írtam hogy nem gagyit akarok. Ezalatt igazából csak annyit értek mint hogy anyag- valamint összeszerelési minőség, ill. lehetőleg valami normális hőszigetelést (= télen lehetőleg ne fagyjak meg, nyáron meg ne kelljen megsülnöm a házban). De egyébként ezek tekintetében sem kell semmi "extrára" számítani, már ami az ezek iránti igényeimet illeti.

 

Fűtés szempontjából valamilyen gázzal történő fűtésnek örülnék a legjobban (tényleg, vezetékes gázt rá lehetne-e majd kötni?), bár ehhez nem ragaszkodom, amennyiben meggyőznek arról hogy ha pl. elektromos lesz a fűtés akkor sem megy el télen minden pénzem a villanyszámlára.

 

Légkondi is lehet hogy kellene bele, bár ez is képlékeny még, mert ha sikerül elég fás telket vásárolnom, magyarán nyáron a házikó ált. árnyékban van akkor lehet hogy nem is volna rá szükség.

 

Amúgy városi vizet és természetesen villanyt mindenképpen akarok bele, ezeket mindenképpen be kellene majd kötni. Bár villany kapcsán is gondolkodtam már pl. napelemes megoldásban, nem tudom ez járható út volna-e...

 

A szennyvízkérdést valószínűleg derítővel oldanám ill. kellene majd megoldanom, de ez nem gond, eleve erre számítok (mármint arra tehát hogy ahol sikerül telket vennem ott úgysem lesz csatorna).

 

Mindezeken túl mégegyszer leszögezném: nem kacsalábon forgó palotát akarok, csak egy olyan egyszerű, kis praktikus otthont amely előreláthatólag ki tud szolgálni a hátralévő 30-40-50 évben (39 vagyok), alkalmas az alapvető élettevékenységekhez (alvás, evés, tisztálkodás), és elfér benne összesen egy asztal, egy hűtő, egy mosógép, egy ágy, egy szekrény, nameg a számítógépem íróasztalostul fotelestül, de kb. ennyi is volna a cuccom amit vinnék bele, ill. ennyi volna az igényem vele kapcs.

 

Apropó, tehát én alapjában véve be is rendezném, ezért igazából csak szerkezetkész vagy félkész állapotig kellene megcsinálni, vagy valahol e kettő között, nyilván attól is függően hogy Önök pontosan mit értenek ezeken a kifejezéseken. Kérem az ajánlatukban ezt pontosan rögzíteni, aztán majd ahogy megegyezünk.

 

Garanciákat tekintve is kérnék némi információt.

 

Amúgy kp-s, pontosabban banki utalásos ügyfél lennék, tehát nincs se CSOK se banki hitel, mindent önerőből, magam fizetnék.

 

Egyelőre ennyi, bár tudom így is elég hosszú lett.

 

 

És akkor mégegyszer az elérhetőségeim:

 

na ezt itt nem, de mint fentebb írtam az adatlapomon egy emailcím megtalálható kapcsolatfelvétel céljából.

Kesunk Creative Commons License 2018.06.27 0 0 309

Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy ismer-e esetleg valaki olyan fórumot, ahol nem elsősorban a készen vásárlásról, hanem az építésről folyik a szó? Én abban látok leginkább lehetőséget. Angol nyelven nagyon sok anyagot találni róla, de jó lenne helyi tapasztalatokat is hallani. Elsősorban konténerben gondolkodunk, 3db 20ft összeépítésével. Ha valakinek aktuális engedélyeztetési tapasztalatai vannak, az engem is érdekelne. És persze bármilyen tapasztalat! 

dude78 Creative Commons License 2018.06.26 0 0 308

Nekem úgy tűnik, nagyjából két irány van:

- Az egyik, hogy venni modern, korszerű mobilházat, téli szigeteléssel - ennek viszont ára is van: 24-32m2, kb. 10 milló Ft. Kérdés, h ha egyszer továbbadjuk, hány milliót bukunk...

- A másik lehetőség használtan venni, amelyek vagy szigeteltek, vagy nem, cserébe 2-4 millió Ft között vannak. Kérdés, mennyire lehet kivenni belőlük a "használt-szagot". :) Itt eladás esetén sem bukhatunk akkorát.

Előzmény: blueray00 (306)
lufi77 Creative Commons License 2018.06.26 0 0 307

Szerintem a legjobb megoldás ha bemész a helyi építésügyi  osztályra és megkérdezed, hogy mi a helyzet.

Az ilyen cégek meg felejtősek akik megadnak egy telószámot azt csókolom.

Előzmény: dude78 (305)
blueray00 Creative Commons License 2018.06.26 0 0 306

Sziasztok, én is mobilház vásárlás előtt állok. Állandó lakásként fogom használni. Melyik az a kereskedő, akit szívből ajánlanátok? Illetve, tudtok olyan külföldi oldalt, ahol lehet venni, és haza is szállítják?

dude78 Creative Commons License 2018.06.26 0 0 305

Végigolvastam, de nagyon kevés tényleges tapasztalat és beszámoló található köztük. A legtöbb hsz az építési engedély témakörét taglalja, ezek viszont 5 évnél is régebbiek, szóval jó lenne tudni, mi az aktuális helyzet. Illetve olyan emberek véleménye lenne érdekes, akik végigjárták ezt az utat és most már mobil házban laknak. Valamint, h melyek a megbízható, új mobilházat gyártók, forgalmazók itthon.

 

Nézegettem a google keresés alapján a mobil ház frontot. Van, amelyik használtakat árul. Ez legalább veszi a fáradtságot, h normális méretű fotókat rakjon fel és bőséges leírással, valamint általános információkkal szolgáljon a témában. A gyártók, forgalmazók oldala viszont többségében katasztrófálisan gyenge: lehet, h vannak hangulatos, külső dizájnképek, de ár sokszor nincs (pedig legalább néhány példa árat fel kéne sorolniuk, még ha egyedi rendeléstől is függ), információ minimális, sokszor még normális beltéri fotók sincsenek. A csúcs meg azok a gyártók (?), amelyek még cégnevet, vagy cég telephelyet sem tüntetnek fel a honlapon, csak egy mail címet, meg telszámot...

Előzmény: lufi77 (304)
lufi77 Creative Commons License 2018.06.19 0 0 304

Szerintem 300 hozzászólást nem nehéz visszaolvasni és akkor egy kicsit képbe kerülsz. Van azért macera vele. Utána eldöntöd, hogy még mindig akarod-e?

Előzmény: Allegria (303)
Allegria Creative Commons License 2018.06.18 0 0 303

Sziasztok!

 

Hamarosan költöznöm kell, és nagyon tetszenek a mobil házak. Nem tudom melyik cég megbízható, hol jobb a minőség? 

Használtat vegyek, vagy csináltassak teljesen újat? Telek még nincs, Pest megyében szeretnék venni.

Esetleg akinek van már tapasztalata, és egy kis ideje, tudna nekem segíteni, tanácsokkal hogy mit hogyan, illetve mire kell figyelni..stb.  Mivel hosszú távra tervezek nem mindegy milyet veszek, és többet nem szeretnék költözni.Kérem szépen, aki tud, legyen kedves megosztani velem a tapasztalatát. Előre is nagyon köszönöm! Marcsi.

yanoorelainy@gmail.com

csibm Creative Commons License 2018.03.25 0 0 302

Kedves Tamás, 

letettétek a mobilházat és utána egyszerűen bejelentettétek az önkormányzatnál hogy ott laktok? Megkérdezhetem, hogy ez valóban ilyen egyszerű lenne jogilag? Bármilyn besorolású telekre elhelyezhető engedély nélkül a mobilház? Köszönöm szépen, ha tudnál segíteni! Üdv. Molnár Csaba

Előzmény: Nagy Gábor Tamás (291)
RáczJános Creative Commons License 2018.02.18 0 0 301

Ahogy számolgattam, faanyagból olcsóbban kijön a megépítése egy 40" tengeri konténer méretű kis háznak, mint egy olyan ütött kopott konténert megvenni amiért a nyerészkedők 6-700 ezer forintot is elkérnek.

Valaki épített fából ilyen kisebb mobilházat már?

red801 Creative Commons License 2017.12.29 0 0 300

Sziasztok! Eljutott már valaki egy legális (hajózási)konténerház projekt végéig? Megoldható a lakhatási engedély?

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.20 0 0 299

Belülről ilyen arányban (cirka fele/fele az írásod szerint) hőszigetelni... már nem igazán jó ómen, pára zárás nélkül.

 

Belülre a hőszigetelő hatás felénél kevesebb kerüljön csak.

(leginkább csak 30-35%)

 

Nézegesd a harmatponti táblázatot és rájössz miért...

 

pl. ezt: https://paramentesito.hu/tarhely/harmatpont_tablazat.jpg

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Nottingham87 (278)
RáczJános Creative Commons License 2017.12.11 0 0 298

Nekem ez tetszik :-)

 

http://avrame.com/

Előzmény: pajaci (297)
pajaci Creative Commons License 2017.12.10 0 0 297
Bocsika! Creative Commons License 2017.12.08 0 0 296

Üdvözlöm!

Érdeklődnék hogy hány m2 a faház?Én is gondolkodom egy ilyen építményben.De nagyon járatlan vagyok a témában.Minden információt megköszönök.

Előzmény: Nagy Gábor Tamás (291)
viktor td5 Creative Commons License 2017.11.08 0 0 295

Szia!

 

Angliából szeretnék én is venni mobilházat,de még nem találtam megoldást a szállításra.Légyszíves leírnád,hogy került haza,Vagy adnál egy elérhetőséget?Elöre is köszönöm:Köves Viktor

Előzmény: freevers (292)
RáczJános Creative Commons License 2017.11.01 0 0 294

Fényképet dobsz fel?

Előzmény: Nagy Gábor Tamás (291)
zöldeskékek Creative Commons License 2017.11.01 0 0 293

Nyugodtan ragasszál legalább 15 cm, de jobb ha 20 cm   nikecellt vagy bármi más polisztirolt azt hálózd be, majd vékonyvakolat. Vidd le a földig akkor sem a víz sem a gázpalack nem fagy be. De csak akkor ha fűtöd  is. Annyira hogy  fehérembernek elviselhető klíma legyen bent.

Előzmény: freevers (292)
freevers Creative Commons License 2017.10.28 0 0 292

Sziasztok!

 

  A segítségeteket kérem. Főleg olyan emberek véleménye érdekel, akik már régóta élnek mobilházban és több telet is átéltek benne. 

 

    Angliából hozattam be használt mobilházat. Szeretnék minél hamarabb beköltözni, de a szigetelésben nem vagyok járatos. Eddig egyedül a ház nyílászárói szigeteltek. Több félelmem is van , ha valaki tud konkrét tanácsot adni a témában, nagyon hálás lennék érte. 

  A gáz, víz csövei a ház alatt futnak. Mi a megoldás arra, hogy a mínuszokban ne fagyjon el a víz, és ne csökkenjen le a nyomás a gázpalackban vagy a gázcsövekben?

  A ház fala vékony , bordázott acéllemez. Ha erre ragasztom a nikecellt, nem keletkezhet pára a bordák között, ami később problémát okozna? Akik szigetelt , téliesített mobilházban laknak , hogyan oldották meg a homlokzati szigetelést?

  

       Előre is köszönöm a válaszokat!

Nagy Gábor Tamás Creative Commons License 2017.10.27 0 1 291

Mobilházban lakunk már 2 ève,nagyon jo ès kènyelmes! Füttès infrapanelal van megoldva ,zártkertbe van telepitve eddig nem zavart senkit sem. Önkormányzathoz lett bejelentve semmi engedèlyt nem kèrtünk ra

 

 

 

Encsi72 Creative Commons License 2017.10.23 0 0 290

Kedves Nottingham87!

 

Hasonló terveink vannak mint önnek, és nagy segítség lenne ha  megosztaná velem a tapasztalatait. A telek vásárlás nálunk is megtörtént, de mivel nem építési telek ezért szeretnénk rá konténerházat tenni. Mi még az elején vagyunk a konténer vásárlásnak és jól jönne pár tapasztalat és jó tanács. Várom válaszát, szép napot: Encsi renata.ing@freemail.hu az e-mail címem, ha esetleg tudna küldeni információt a témában. Köszönöm

 

Előzmény: Nottingham87 (278)
simon78 Creative Commons License 2017.09.25 0 0 289

Természetesen az lenne a legjobb, ha mindenki mindent leírna ide amit tud a témával kapcsolatban. De erre nyilván nem minden esetben van ideje az embernek. A privát elérhetőséget azért kértem, mert értelemszerűen gyorsabb az információcsere egy telefonbeszélgetés, vagy egy folyamatos levelezés során. Rengeteg kérdésem van ebben a témában, és ennek a fórumnak a "pörgése" sajnos nem alkalmas arra hogy ezekre a kérdésekre választ kapjak. Segítsük egymást, ha már összejöttünk, én is leírom a tapasztalataimat, majd ha lesznek. :)

Előzmény: RáczJános (288)
RáczJános Creative Commons License 2017.09.20 0 0 288

A fórum pont azért lenne, hogy aki tudja ossza meg tapasztalatait. A privátban infó kérés a türelmetlenségünket jelzi szerintem, mert nem jönnek a beszámolók. Én is érzem ezt egyébként magamon. De hát ki kell várnunk. Amúgy addig is keressetek rá erre "A frame house". Hasonló építési megoldás mint a cseh és lengyel alpesi hétvégi házak. Nekem nagyon szimpatikus megoldás. És mivel itthon kilopják a szemedet is még a használt konténer eladók is, hajlok efelé a megoldás felé.

Előzmény: simon78 (287)
simon78 Creative Commons License 2017.09.20 0 0 287

Az emailcímem marton.simon78@gmail.com. Nottingham87 és más hozzáértő fórumtárs nyugodtan írhat erre a címre a témával kapcsolatban ha van kedve, én örülnék neki, nagy segítség lenne. :)

simon78 Creative Commons License 2017.09.17 0 1 286

Sziasztok!

 

Mint itt sokan, én is konténerház építésével szeretném megvalósítani az otthonunkat. A sok segítőkész hozzászólónak köszönhetően már kicsit okosabb vagyok a témában, de még rengeteg információ kellene, hogy bátran belevághassak. Első körben nem is a technológiai rész érdekelne, hanem az út ami az építkezés kezdetéig vezet. Látom hogy van itt aki ezt az utat már megtette. Hatalmas segítség lenne sokunknak, ha az építők beszámolnának arról, hogy zajlik az engedélyeztetés, tervezés, konténerbeszerzés, mikre kell figyelni - pl mobilis maradjon az építmény - stb.

 

Szerintem ez egy jó hely arra, hogy többen kiokosodjunk a témában és elindíthassuk az építést. Szóval ne tartsátok magatokban az információt, tapasztalatokat. :)

geri 74 Creative Commons License 2017.09.07 0 1 285

szia tusz adni egy publikus emailcímet

?

köszi

geri

Előzmény: Nottingham87 (278)
nagyattila721 Creative Commons License 2017.08.29 0 1 284

nottingam87 irnal nekem egy @ cimet? koszonom.

Előzmény: Nottingham87 (278)
viktor td5 Creative Commons License 2017.08.16 0 0 283

Üdv.

Angol mobilház vásárlásán gondolkozunk de nem tudjuk hogyan lehetne haza szállitani.

Van valakinek tanácsa esetleg ötlete? Vajon szétszedhető??

köszönöm:Viktor

Gyula65 Creative Commons License 2017.08.14 0 0 282

Üdv!

Nagyon szép termékeik vannak, de nem ismerem őket.

Ma felhívtam őket telefonon, a 8x3 mobilház árával kapcsolatban.

Kétféle kivitelben gyártják (3, vagy 4 évszakos), az ár e szerint.

A szállítást mással végeztetik (speciális, útvonal engedélyes stb).

Érdemes, felhívni, és meglátogatni őket (megmutatják a gyártást), látszólag nem olcsók, az Áfa megdobja, viszont vadonatúj.

 

Előzmény: csanyiadam (281)
csanyiadam Creative Commons License 2017.08.13 0 0 281

Sziasztok,

 

Szeretnék segítséget kérni. :)

 

Szeretnénk építtetni egy mobilházat (valószínűleg Kontex Kft. Ajka), amelyet egy hobbi kerten szeretnénk lerakni. Hivatalosan üdülőként szeretnénk használni, de szeretnénk beköltözni életvitelszerűen is (bejelentkezni lakcímmel nem szeretnénk). Van valakinek friss tapasztalata, hogy ez jelenleg, hogyan engedélyeztethető? Szeretnénk hivatalosan kivitelezni amennyire csak lehet.

 

A másik kérdésem, hogy van valakinek személyes tapasztalata a fent említett Kontex Kft. termékeivel?

 

Köszönöm szépen mindenki segítségét. :)

 

Szép napot.

Ádám

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!