Keresés

Részletes keresés

staiger Creative Commons License 2019.08.16 0 0 63

tanuld meg a buteyko légzéstechnikát sokaknak javított visszafordította az állapotát . nem olcsó a tanfolyam a de nem ez miatt lesz nehéz hanem a rendszeres kitartó gyakorlás miatt akár 2 éven keresztül is

Előzmény: rádios (57)
józsef62 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 62

Szeretném figyelmedbe ajánlani . A facebookon van egy zárt csoport , COPD típusú találkozások . Ebben a csoportban C.O.P.D. betegek vannak . Beszélgetnek , megosztják a tapasztalataikat . Nagyon jó , én is a tagja vagyok . Szeretettel várnak minden új tagot .

 

 

Előzmény: nemfruska (61)
nemfruska Creative Commons License 2019.02.23 0 0 61

Szia!

 

Én sok évvel ezelőtt elvégeztem a Buteykó légzés tanfolyamot. Tetszett i akkor, de a gyakorlatok kivitelezhetetlenül nehezek, ha folyamatosan akarod csinálni. MINDENT megtalálsz erről a neten és egy vasadba sem kerül. A legeslegfontosabb, hogy minél hosszabb légzésszüneteket sajtolj ki a tüdődből. A többi már szinte mese. Ez gyakorlás és önfegyelem kérdése. Meg tudod csinálni!

Előzmény: dube/1 (48)
nemfruska Creative Commons License 2019.02.23 0 0 60

Bár így lenne, ahogy írod. Sajnos a középsúlyos / II./ COPD-ből nincs gyógyulás. Valószínű téged tévesen diagnosztizáltak.

 

Előzmény: nminmi (53)
Tejberizs2 Creative Commons License 2018.07.24 0 0 59

Nem tud a hirdető bemenni a fórumra, de tárgytalan az INOGEN ONE hirdetése.

Előzmény: svédbéla (58)
svédbéla Creative Commons License 2018.03.27 0 0 58

Esetleg valakit érdekel 300 000 ft Nekem Van folyékony oxigénem ezért adnám el.  INOGEN ONE 2   AZ UJ ÁRA 2499 USA DOLLÁR.  COPD-s betegeknek nélkülözhetetlen készülék.Az uj árnak, kevesebb mint feléért árulom.Adok hozzá hátizsákot, autos töltöt, hálozati töltöt,huzos kis kézikocsit aminek az ára 199 dollár lenne,az ára,  Ha beirod a keresöbe a nevét, mindent megtalálsz ami fontos lehet de ha szükséges ki tudom nyomtatni 50 oldal..Ennél jobb gépet jelenleg még nem találtak ki az ujabb a G3-as ugyanilyen áron van de a vélemények sokkal rosszabak. nézz utána'1600 óra van a készülékbe 30000óráig nem kell benne cserélni semmit.A sulya nem éri el a 3Kg ot   NÉZD MEG AZ UJ ÁRÁT TARTOZÉKOK NÉLKÜL.Mivel elég komoly összegröl van szó kizárolag személyes átvétel lehhetséges kivéve ha külföldröl licitálnak. Észak budán Békásmegyeren vagy Csillaghegyen esetleg Óbudán.    Ez a kis készülék ugyan azt tudja mint a nagy 30-50kilós gépek azok áram fogyasztása 380watt  és nagyon hangos , az ára kb ugyanitt van de ha használt meg kell nézni,hogy hány órát üzemelt . AZ ÁR NEM ALKUKÉPES AZÉRT FIX.

rádios Creative Commons License 2018.01.06 -1 0 57

üdv. kb.2éve vagyok copd-s, 2016-jan.ban a tüdőgyógyász is megállapította, a belgyógyász pedig a tüdőtágulatot,/empfisema/, állapította meg, 4xr, is jártam nála, mert nem hittem el.

  Ugyanis tavaly voltam tüdőröntgenen,3xr mellkas ct-vizsgálaton májusban, majd dec.elején ismét tüdőröntgenen, ahol semmilyen kóros elváltozást nem találtak, a légzés-funkciók Fev1:128%, FVC:5,2L/124%,  FEV/FVC:84%, ami azért is hihetetlen mert febr.márc-ban volt ennyi, és akkor még jóval több levegőt betudtam szívni, és a kilégzéssel sem volt ennyi probléma,

  Ez legutóbb a tüdőszanatóriumban történt vizsgálatok.

   A nyák-slejm termelődés, a hörgőkben folyamatosan jelen van, éjszaka, hajnalban és reggelente is, utóbbi hetekben, egyre elviselhetetlenebb, van amikor csak 4-5órát alszom, emiatt.

  Spiriva belégzőt, és atrovent spray-t használok, még egy hónapra való adag van belőle, azután a helyi tüdőgyógyász nem fogja kiírni, a háziorvosom szerint sem, mivel jók voltak az eredményeim, és a legutolsó szanatóriumi leletben a dr.nő, a javaslatba, azt irta, belégzők használatának elhagyása, ill. pantoprazolt, javasolt reflux savas -gyomor gondok kezelésére.

 Aki tud kérem segítsen, hova fordulhatnék, hogy megkapjam a sokak által használt hatékonyabb, gyulladásgátlót is tartalmazó, belégző-gyógyszert, amivel az állapotom stagnáltatása, kezelése megoldható lenne.

  Gyulán voltam, magánrendelésen, tüdőgyógyásznál, aki azt mondta, hogy nem írhat ki, csak ajánlhatja az ilyen fajta gyógyszereket..

ramliszt Creative Commons License 2017.04.24 0 0 56

Ha van véletlen, aki oxigénkoncentrátort vagy oxigénpalackot használ, akkor érdekelheti itt egy mini akkumulátoros oxigénkoncentrátor, amivel szabadon lehet mászkálni, akár repülőre is felvihető. https://www.jofogas.hu/budapest/Mini_hordozhato_oxigen_koncentrator_oxigenkoncentrator__COPD_terapia__65216005.htm Sajnos ezt nem támogatja a TB, a bolti ára 7 számjegyű :(

sütöttanap Creative Commons License 2016.11.15 0 0 55

Egyet értek sapkásnyuszival, én is így jártam, és nem igen szeretnők a tüdőgondiban menni, de aszem muszáj lesz, ne hanyagoljam mán el a műsort, nehogy balhé legyen a vége, ugye hogy igazam van? Nem árt az,ha egkukkantják a rtg-vel, hátha jó a felvételező szerekezetük is.

sapkásnyuszi Creative Commons License 2016.11.14 0 1 54

Szervusztok, 

Barátném járt erre a napokban, és most én is benéztem, de én csak addig kívánok itt lenni,míg az én COPD II-s tipusomat szeretném elétek tárni.

41 évig dohányoztam. Sokszor, negyedévenként fordult elő tüdőszgfyuszi, majd egy alkalommal a házi orvosi rendelőben rendre láttam a COPD veszélyeire felhívó táblás reklámot, míg egyszer elolvastam. Hoppá,nem hiába, nyílván angyalok rakatták ki a táblát,hogy felhívják a figyelmemet,hogy nekem is az lehet. És az volt. Elküldtek tüdőröntgenre, majd onnan valamilyen úton meg módon átkerült a kerületi tüdőgondozóba a híre,és behívtak. Mondá a dr.nő,hogy 2-s COPD betegségem van, azt sem tudtam mi az. Semmit nem mesélt róla, semmilyen olvasási lehetőség nem volt a reklám táblán kívül és  én sem vettem a fáradságot,hogy utána olvassak. Míg el nem jutott a tudatomig,hogy a tüdőmmel gond lehet. Igen a cigaretta megtette hatását. Már évekkel azelőtt leraktam, ide stova 8-9 éve nem dohányzom és jól érzem magam, nem köhögtem, ill.kicsiket, de beteg voltam folyamatosan. Majd próbáltak becserkészni valami csoportba,hogy ...nem mentem, és ezért elutált a kezelő orvosom,hiszen ez nem is volt kötelező. Kaptam valami  tablettát, ill. szippantósat, és azzal el voltam sokáig,mig a dr.nőm egyszer nem volt ott, és átraktak egy másikhoz,kii beleolvasott a kezelő lapomba és megnézte a röntgen felvételem újfent,melyen bizonyítást nyert,hogy mióta nem bagzom,nincs volt a füdőmön. Tiszta volt mint a patyolat. Na rögvest a szipókázást abba hagytam,és semmi bajom sincs azóta sem. Sem tüdőgyuszi,sem köhécselés,sem krákogás semmi olyan,mint amilyet a COPD-s betegek produkálnak. De továbbra sem dohányzom,sőt a kávéról is leszoktam,ma már csak igen gyenge capuccinót iszom és nem hiányzik egyik kártevő sem. A környezetem rávettem arra,hogy a jelenlétemben nem bagózik, nem fujja a pofámba aí füstöt.Már ott tarftunk,hogy a lányom pasija sem dohányzik,nem is dohányzott,, tehát ő is lerakta,mert a pofája igen csak egészségtelen illatot árasztott. Ennyit a COPD-ről és hogy azonnal hagyjátok abba a dohánhyzást. Én egyik percről a másikra leraktam,nem nyivákoltam,nem kértem segítséget, és soha azóta sem gyujtottam rá. Néha előfordult,hogy megkívántam esetleg, de a gondolat már azonnal tova is szállt.

További kellemes és jó egészséget valamennyiőtöknek, és magamnak is szeretettel 

nminmi Creative Commons License 2016.11.12 0 0 53

COPD-s betegként indítottam egy blogot: http://szuszogoblog.hu/

Szeretném, ha minél több betegtársamhoz eljutna.

molaren Creative Commons License 2016.09.22 0 1 52

A COPD stagnáltatható, de jelenleg nem gyógyítható!

Viszont újabb, jó hatásfokú belélegzőket fejlesztettek ki, amiket a tüdőgyógyász szakprvos ír fel alapos vizsgála után. 63 évesen érdemes lenne orvoshozmenni és elkezdeni a kezelést, hogy minél tovább tudják stagnáltatni az állapotod. Minél később kezded a kezelést annál kisebb az esély a betegség karban tartására.

 

Ha a sima légzésterápiával mégis meggyógyulna feltétlen írja le, másoknak is nagy segítség lenne. 

Előzmény: dube/1 (45)
dube/1 Creative Commons License 2016.04.02 0 0 50

                                                                       Puskáztam!

                        Beleolvastam pár hozzászólásodba, s ez a kép alakult ki bennem!

   Köszönöm a tippet, megszólítottam ghepard-t!

     Már április van; drukkolok Neked a műtét sikeréért!

Üdv.: Béla

Előzmény: lilaakác2 (49)
lilaakác2 Creative Commons License 2016.04.02 0 0 49

Szia.Miért kérdezed, hogy kislányát egyedül nevelő anyuka vagyok-e?Mert igen, egyedül nevelem a kislányomat, 11 éves. :) Erről a légzés terápiáról én csak a neten olvasgattam, szerintem neten keresztül is el lehet sajátítani, megfelelő leírás mellett.Biztos van leírása, úgy emlékszem olvastam is valamikor részletesebben.Amit még tudok ajánlani, hogy a reflux index fórumon van egy ghepard néven hozzászóló fórumtag, aki nagyon sok betegséggel küzdött, többek között úgy emlékszem tüdő gondjai is voltak és neki van egy saját kidolgozott légzés terápiája.Vele is érdemes lenne beszélned.Kersd meg a reflux fórumon.Áprilisban műtenek epekővel.Nyolc hónapja meg comsérvvel műtöttek, kizáródott sérvvl.9 évesen meg perforált vakbéllel...így nem halogatom tovább az epekő műtétet, nehogy komplikáció legyen ebből is.Ami a legjobban aggaszt az, hogy nem tudom, hogy a mellkasröntgen eredményemen ez az emféziás tüdők most akkor kórosat jelent-e vagy sem.

Előzmény: dube/1 (48)
dube/1 Creative Commons License 2016.04.02 0 0 48

                                                                               Szia!

                                                           Köszönöm a hozzászólásodat!

   A baj csak az, hogy skót vagyok, sajnálom azt a 85eFt-t, amit a tanfolyamra be kell fizetni! Arra gondoltam, hogy önerőből is megtanulhatnék újra normálisan lélegezni és az nem kerülne pénzbe, de már látom, hogy nem is olyan egyszerű ez a dolog! Legalább 80km-re kell elutaznom havi három alkalommal a tanfolyam miatt, ennek a költségei már minimálisak ehhez képest, ezt már nem is számolom.

   Jó lenne olyan valakivel e-mail-ben felvenni a kapcsolatot, akinek légzés-terápiás tapasztalata van, hogy biztatást kapjak. Az idén mindenképpen megpróbálok bejutni a programba, mert a leírások alapján nagyon rám-illik, csak van egy fontossági sorrend, amit tartanom kellene, hogy kisnyugdíjas létemre megfelelően tudjam támogatni az egészségügyet! Ha biztosra vehetném a sikert, akkor a légzésterápia lenne az első, mivel még kétségeim vannak, így a lágyék-sérv műtét és az ahhoz kapcsolódó előkészületek élveznek elsőbbséget.

   Ha megtudnál valami közelebbit, légy szíves írjad meg!

                           Milyen műtétre vársz? Ugye nem kislányát egyedül nevelő anyuka vagy?

   Jobbulást, üdv.: Béla

Előzmény: lilaakác2 (46)
lilaakác2 Creative Commons License 2016.04.02 0 0 47

Vagy lehet, hogy rossz a röntgen?Valamiért rossz eredményt mutatott?Az biztos, hogy pattanásig teleszívtam a tüdőm levegővel, amikor beállítottak a gépbe.Éreztem is, ha még sokáig nem engedhetem ki, baj lesz.Eleve feszült is voltam, állítólag az is befolyásolhatja, beszűkülhetnek a hörgők.Szóval hétfőn felhívom a röntgenes orvost, most akkor mis is van.

Előzmény: dube/1 (45)
lilaakác2 Creative Commons License 2016.04.02 0 0 46

Szia.Olvastam erről a légzésről.Szerintem jó lehet, ha valaki gyakorolja.Én most voltam mellkasröntgenen, műtétre megyek és ahhoz kellett.Azt írták a leletemre, hogy emféziás tüdők.Sima kontúrú rekesz, szív, stb.minden normális.Diagnózis:sine morbo vagyis nincs betegség.Akkor most az emféziával nem kell foglalkozni?Ez gyakorlatilag tüdőtágulás.Ami érdekes, hogy fél éve még nem volt emfézia, minden rendben volt, légtartó tüdők.Utóbbi 3 évben 5-ször volt mellkasröntgenem, különböző okok miatt.Egyszer sem volt emfézia.most meg hirtelen kialakult? Minden előzmény nélkül?Panaszom nincs, max.időnként letapadt nyálkát érzek a torkomban, ami sehova nem mozdul, csak ott van.Télen erős köhögésre antibiotikumot szedtem, azóta kezdődött, refluxszerű tünetekkel.Szóval nem értem, hogy lehet most ez az emfézia hirtelen?

Előzmény: dube/1 (45)
dube/1 Creative Commons License 2016.03.15 0 0 45

                                                        Sziasztok!

   Bár az utóbbi időben nem látok új hozzászólásokat, de remélem, hogy mások is olvassák ezt a fórumot!

   64 éves vagyok és tavaly közölték velem, hogy copd-m van, s ez gyógyíthatatlan!

                                         Mi van, ha mégis gyógyítható?

   Van egy Buteyko-féle légzésterápia, mely az asztmát gyógyítja! Mivel a két betegség hasonló tüneteket produkál; talán érdemes lenne megpróbálni!

   Esetleg valaki közületek már megpróbálta?

   Köszönöm szíves válaszotokat: Béla

Alanel Creative Commons License 2015.09.26 0 0 44

Kedves fórumtagok!

 

Az ELTE pszichológia mesterszakos hallgatójaként Prof. Dr. Rácz József által vezetett szakdolgozati kutatásomhoz keresek kónikus betegséggel élőket. A vizsgálat egy max. 1 órás élettörténeti interjúból áll, amely során a résztvevők annyi információt osztanak meg, amennyit kényelmesnek éreznek. Az adatokat névtelenül, azonosításra alkalmas információk nélkül tároljuk.
A kutatás az ELTE Kutatásetikai bizottságának jóváhagyásával zajlik.

Jelentkezni, illetve kérdezni a vizsgálattal kapcsolatban a virag.mezofi@gmail.com-on lehet.

Nagyon köszönöm az időtöket,

Virág

stracker06 Creative Commons License 2014.06.17 0 0 43

Sziasztok!

 

Magam is allergiás vagyok, az egész nyári időszakot végigszenvedem minden évben. A szűk családi körömben szinte mindenkinek van valamiféle légúti betegsége, ám édesapám állapota/helyzete sokkal rosszabb a többiekénél (COPD, stb).
Részben ezért szántam rá magam, hogy szakdolgozatomat egy légúti betegségekkel összefüggő témáról írjam.
Arra szeretnélek kérni Titeket, hogy segítsetek nekem ebben azzal, hogy kitöltitek a dolgozatomhoz kapcsolódó kérdőívet. Néhány perc és pár kattintás az egész, de nagyon sokat segítetek vele. A Ti véleményetek számít igazán!

 

A kérdőívet itt találjátok:

https://docs.google.com/forms/d/1xUfL0EQuXnTaGVEPzkQiGuJrdhZsFeQaxmCpBw0bM0M/viewform?usp=send_form

 

Köszönöm a segítségeteket!

mincoka Creative Commons License 2013.12.17 0 0 42

Sajnálom, hogy nem jártam itt korábban, ezt a kérdőívet szívesen kitöltöttem volna, mert nehéz együttélni a COPD-vel és a többi tüdőbetegséggel.

 

Szívesen leveleznék, vagy beszélgetnék sorstársaimmal, ha benéz valaki ide. Vegyük fel a kapcsolatot. wolfmarika@freemail.hu

emíliagy Creative Commons License 2013.11.12 0 0 41

Kedves Fórumozók! 

A következő kérdéssel fordulok Önökhöz/Hozzátok: 

a Corporate Translations amerikai fordító cégnek gey projektmunkát vállaltam, amelynek keretében COPD-ban szenvedő betegeket kell egy kérdőív alapján kikérdeznem. A kérdőív kitöltéséhez négy jelentkezőre van szükségem. A betegek 7.000, azaz hétezer forintot kapnak a kitöltésért. 

Kérem, hogy akit érdekel, a következő e-mailben jelezzen nekem:

gyorfek@gmail.com 

Köszönettel:

Gy.E. 

afintha Creative Commons License 2012.07.16 0 0 39

Meggyozni elegge nehez. Talan annyit erdemes elmondani neki, hogy a nem veletlen, hogy a cigi arat ilyen rohamosan emeli a kormanyzat, mivel rengeteg penzbe kerult a cigi miatt kialakult betegsegek (tobbek kozott tudo/gyomor daganatok) kezelese.

 

Cigi nelkul is kialakulhat COPD.

Előzmény: ikoko2 (38)
ikoko2 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 38

Itt még nem jártam, de barátnőm problémája miatt érdeklődnék nálatok.

Van közöttetek olyan, aki életében nem dohányzott és most mégis COPD-s?

Barátnőm nem akar leszokni a cigiről,  pedig köhög, váladékozik. Hogyan tudnám meggyőzni?

mincoka Creative Commons License 2012.01.09 0 0 36

Szervusztok!

 

valamelyik nap találtam erre a fórumra. 2002-ben diagnosztizált tüdőfibrózisom van, és pár éve COPD-s is vagyok. Jó lett volna, ha hamarabb rátok találok.

 

Szia TRita56!

 

írtam neked tegnap e-mailt, remélem megkapod. Örülnék, ha válaszolnál.

Előzmény: TRita56 (23)
rotkellok Creative Commons License 2011.03.04 0 0 35

A Pécsi tüdögyogyászati szakrendelésen 5 orvos rendel, 3 nál jártam...

 

Tamás

Előzmény: afintha (31)
cimbóka Creative Commons License 2011.03.01 0 0 34

Ebben sajnos nem vagyok biztos:

 

eddig mondták ezt: Refluxnak, allergiának, immungyengeségnek, majd töbnyire legyintettek rá,
eddig 3 háziorvost, 3 tüdögyogyászt, 1 allergiologust, 1 fülórgégészt " fogysztottam")(rotkellok)

 

Egyébként valóban így kéne történnie a dolgoknak.A mi kis falunkban 2 háziorvos van. A miénk mondjuk nagyjából rendben van, főleg úgy, hogy személyes ismerősünk.

De a másiktól sokszor csak fenyegetéssel lehet megszerezni egy-egy beutalót.  Az egyik szomszédunknál pl. a súlyos, féloldali bénulással, majd halállal végződő agyvérzését nem ismerte fel, vagy nem érdekelte, amikor kihívták. Miközben a segítőkész szomszédasszony már régen diagnosztizált, ő még a feleséget ugrasztotta a gyógyszertárba gyógyszerekért, így csak jó fél nappal később került kórházba, mint lehetett volna. Most az özvegyének mondta, amikor 200-as vérnyomás, rosszullét miatt kihívta, hogy "ne hisztizzen!".Mondjuk én már rég otthagytam volna.

A másik 65 éves szomszédunknak emésztési, panaszai voltak hosszú időn keresztül. Különféle gyógyszerek tucatjait írta fel neki, hiába, de kivizsgálásra nem küldte. Egy ismerősön keresztül eljutott egy hasi UH-ra, ahol a doktornő vastagbéltükrözést ajánlott. Nem volt hajlandó beutalót adni. Az ismerős lányának kellett bemenni hozzá, és valósággal megfenyegetnie. A tükrözés során több , már átmeneti állapotban lévő polipot szedtek le. Azt mondták, hogyha fél évet késik, akkor valószínűleg  már sokkal rosszabb lett volna a helyzet. Azóta 2-szer volt ellenőrzésen, szerencsére minden rendben.

Folytathatnám a történeteket vele kapcsolatban, de minek.

Biztosan nem ez az általános, de ilyen is van.

Még annyit fűzök hozzá, hogy mindkét ismerős olyan, hogy üres zsebbel a doktor urat nem engedte kimenni a házból, és a rendelésen is erejükön felül dotálták sokszor.

Persze én ezt nem értem meg, és hülyeség, de ők már csak így vannak szocializálva. És soklan mások is. Hány ember életét mentik meg vajon  a felkészült, lelkiismeretes háziorvosok, akik legelőször találkoznak a betegségek tüneteivel, és hány embert vesztünk el a lelkiismeretlen, felkészületlen háziorvosok miatt?

Előzmény: afintha (33)
afintha Creative Commons License 2011.02.28 0 0 33

Gondolom a haziorvos is gyorsan belatja, hogy valamit lepni kell ha nincs megfelelo diagnozis, vagy az addig felallitott diagnozisok ellentmondasosak.

Előzmény: cimbóka (32)
cimbóka Creative Commons License 2011.02.28 0 0 32

Hasonló ok miatt én is tájékozódtam már a Korányival kapcsolatban.

Nem annyira egyszerű oda bejutni, mert az időpontegyeztetéshez is kell a háziorvos.

Vagyis nem egyszerű beutaló kell, hanem egy olyan háziorvos, aki maga is úgy érzi, hogy a betegének oda kell mennie, valamint rászánja az időt arra, hogy ezt a telefont megejtse.

Engem legalábbis így tájékoztattak.

A beutaló szükséges, de nem elégséges.

Ez a körülményesnek tűnő megoldás engem is visszariasztott.

Előzmény: afintha (31)
afintha Creative Commons License 2011.02.27 0 0 31

Szerintem nem erdemes emiatt privat rendelesre menni.

 

Sokkal inkabb erdemes lenne a hozzad legkozelebbi orvosi egyetem tudogyogyaszati klinikat vagy az Orszagos Koranyi TBC és Pulmonologiai Intezetet felkeresni. Ok ertenek ehhez leginkabb.

Előzmény: rotkellok (30)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!