Keresés

Részletes keresés

alineakiado Creative Commons License 2009.10.12 0 0 10

Artisjus megmondja pár ezer forintért, hogy kié a jog. Az elmúlt évtizedekben meghaltaknál elég jó az adatbázisuk, de a régieknél már nem mindig: gyakran vagy nem is tudják, hogy kié, vagy már az új jogtulajdonos is meghalt és ezt nem feltétlenül tudják, vagy nincs infójuk arról, hogy elköltözött. De lehet próbálkozni a folyóiratnál is.

mattil Creative Commons License 2009.10.04 0 0 9
Igen, mint írtam is hagyományos kiadásról lenne szó. Tehát az a régi papírszagű lapozható dolog ;-) A neten már fent van több helyen is virtuálisan, viszont vannak olyanok is, akik még vesznek hagyományos papírra nyomtatott betűterméket is. No az ilyeneknek szeretnénk készíteni ezt a kiadványt.
Előzmény: renegade (5)
mattil Creative Commons License 2009.10.04 0 0 8
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki eddig is írt ide, éls segített megoldani a "rejtélyt".
(Dolgoztam éjjel, nappal meg aludtam, ezért nem írtam eddig...)
Taira Creative Commons License 2009.10.03 0 0 7
De láthatólag az érdeklődő, aki külön topikot is nyitott a problémájához, nem siet nyugtázni a segítőkészségünket. Sebaj, mindenféle emberek vannak.
Taira Creative Commons License 2009.10.03 0 0 6
Sose tudtam, hogy a folyóiratokra ugyanazok az előírások vonatkoztak-e, mint a kiadókra. Igen, nyilván a szerző örököseit kell megkeresni, bármennyire nonprofit is a cég, amely meg akarja jelentetni az írását.
Előzmény: renegade (4)
renegade Creative Commons License 2009.10.03 0 0 5
SZtetek ez érdemben ellenőrizhető a net világában? Szerzői jogok?

A jelen esetben -- ha jól értettem -- hagyományos kiadásról van szó.

Amúgy meg vannak még emberek, akiknek a szerzői jog mint olyan még mindig jelent valamit.
Előzmény: ssmore (3)
renegade Creative Commons License 2009.10.03 0 0 4
Persze az is lehet, hogy a Tiszatáj rendelkezik a szóban forgó mű jogával.

Kizárt.

Először is kétféle jog van: szerzői és kiadói. A Tiszatáj csak a kiadás jogával rendelkezhetne. De szerintem nem rendelkezik, mert cirka a 90-es évek közepéig a törvény 4 évben maximálta a szerződés időtartamát. Aztán 8 évben, ma meg már bármennyi lehet.
Előzmény: Taira (0)
ssmore Creative Commons License 2009.10.03 0 0 3
SZtetek ez érdemben ellenőrizhető a net világában? Szerzői jogok?
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.03 0 0 2
Van, aki türelmetlen, vagy nem érzi a nullázást még. A jogdíjasaknak türelmesnek kell le
Előzmény: Tősgyökeres szentesi (1)
Tősgyökeres szentesi Creative Commons License 2009.10.03 0 0 1
0-zni luxus?:)
Taira Creative Commons License 2009.10.03 0 0 0
Mocsár Gábor 1988-ban halt meg, tehát minden műve abszolúte jogköteles. Ki kell deríteni, ki/kik a jogutóda/jogutódai, és szerződést kell velük kötni. Tudtommal az Artisjus minimális díjért segít az ilyesmit felderíteni. Persze az is lehet, hogy a Tiszatáj rendelkezik a szóban forgó mű jogával. Őket is célszerű megkeresni.
Előzmény: mattil (-)
mattil Creative Commons License 2009.10.03 0 0 topiknyitó
Nonprofit egyesületünk ki szeretne adni egy írást. Történetesen Mocsár Gábor egyik írását. Az eredeti írás a Tiszatáj folyóíratban jelent meg. Mi könyv alakban szeretnénk kiadni fényképekkel kiegészítve múzeumi kiadványként. Egyesületünk a bíróságtól kapott engedélyt könyvek, kiadványok megjelentetésére. Nyomda ma már mint égen a csillag. (Egyik-másik még szívesen támogat is minket) Mai számítógépekkel már az sem okoz gondot, hogy olyan formátumban kapják meg az anyagot amilyenben ők szeretnék. Viszont szerzői jogilag mi a helyzet ezzel a dologgal? 75 évnél még biztos hogy nem régebbi írás (72-ben jelent meg). Kinél vannak a jogok, kitől kell ezt megkérnünk, és mi a teendőnk ahhoz, hogy minden becsületes és törvényes legyen?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!