Közben kb. egy hónapja bejelentették a női motoros vb versenynaptárát és versenygépét. 6 forduló (12 futam) lesz a superbike és supersport-vb-k betétfutamaként (Misano, Donington Park, Portimao, Balaton Park, Cremona, Jerez). Egységesen Yamaha YZF-R7-esekkel mennek majd. A nevezési díj 25000 euró, az alsó korhatár 18 év.
Most már tényleg kíváncsi leszek, hány versenyzőt tudnak majd ehhez a szériához előkeríteni.
The Williams Formula 1 team has announced that it will support Lia Block in the 2024 F1 Academy season as the American 17-year-old joins its Driver Academy scheme.
Két biztos versenyző már van az F1 Academy 2024-es rajtrácsára: Bustamante McLaren-színekben az ART Grand Prixnél folytatja, most pedig bejelentették egyik csapattársát, a Williams színeiben érkezik a 17 éves Lia Block, a januárban elhunyt Ken Block lánya.
F1-es hétvége alatt ment a brazil F4 is, és meglepetésre a pole-t Cecilia Rabelo szerezte meg. Titka annyi volt, hogy egyedüliként ő cserélte le a slickeket esősre. Versenye már nem jött össze, de elnézve az idei eredményeit, nem is volt reális elvárás a győzelem.
Breidinger nekem is nagy kedvenc, de inkább csak a külseje miatt. ARCA-t meg nem nézem, egyszerűen nem fér már bele ez a széria
Sophia rengeteg követőt a makaói balesete után szerzett, ott lett igazán ismert, meg fedezték fel azok is, akik nem követik az alsóbb szériákat
emlékszem, amikor elkezdtem követni Sophiát, német F4-esként valami 14-15 ezer követője volt instán (én ott láttam először 2016-ban amikor elkezdte az F4-et, német tv is adta a futamokat) facebook oldala meg talán nem is volt így kiépítve
Persze 2016 elején még 15 éves volt mindössze.
amikor az akkori F3 EB-n ment ott se nagyon kapták fel, de annak a szezonnak a végén jött a nagy balesete.
Közösségi oldalait nagyon építi(k), vannak ott versenyzéssel kapcsolatos dolgai, szponzorált tartalmak, F1-es videói, izzadós konditermes képei, már több mint 800 ezren vannak az oldalán. Meg olykor kommentel elég sarkosan is, ezzel megint csak generálja a lájkokat/oldalának az eléréseit. Facebookon főleg odaszól rendesen bizonyos témákban.
Sokkal inkább őt tippeltem volna ebbe a "worldwide" kategóriába és nem Calderont, akit lehet a mai napig az tart felszínen hogy vezetett egy már akkor több éves Saubert.
Bustamante számai meg elég durvák
európai lista meg a Laffite lányon kívül szerintem papírforma
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=139233687&t=9195655 - szintén ekkor jósolgattam vele kapcsolatban. Annyira nem lőttem mellé ott a komment végi nevekkel. Sophiára aktuális amit írtam, bár pont ez jelzi, hogy a pályafutása inkább megakadt, ha 2024-ben is még F3-ban lesz nagy eséllyel. Írtam még 2 pasast is, ha azt veszem Custer Cup futamgyőztes lett, tegnap óta meg Xfinity bajnok, egyedül csak Niko Kari ment mellé, de ő nagyon)
Közben a WEC szezonzáróján a GTE Am kategória búcsúversenyén végre összejött a győzelem az Iron Damesnek. Annyi pech után most melléjük szegődött a szerencse azzal hogy az Iron Lynx legénységének fel kellett adnia a futamot az élről, miután Claudio Schiavoni rosszul lett és így nem tudta megcsinálni a bronzlicenceseknek kötelező etapot.
Toni nagy kedvencem és nem csak a szépsége miatt. ARCA Menards-ban nehezen kezdte az évet, de az év végére már összejött az első dobogó és rendszeresen top 10-ben zár. Úgy lett 9. az összetettben hogy 7 futamon nem indult. Toyota GR Cup-ban viszont nem jöttek össze a dolgok, 0 ponttal zárt.
Lindsay nekem a száguldó grid girl kategória. Instán eredményesebb mint a pályán :)
Bustamante sem lep meg, a filippínók nagy rajongóbázist jelentenek és ezt ki is aknázzák most.
Decker sokaknak lehet példakép. Bár az "eredményei" miatt mémek, viccek tárgya lett, azért az ő betegségével nem lehet egyszerű. Mára már inkább influencer, de jó célra használja a dolgot. Kedvelem.
Calderon viszont meglepett hogy még mindig ekkora befolyása van social media szinten.
Deegan meg sehol :)
Európai lista is van, itt Flörsch van az élen, majd Chadwick és Marta Garcia jönnek, utánuk Jessica Hawkins és Margot Laffite.
Van Amersfoort csapattal itt is, ahol tesztelt legutóbb napokat F3-ban.
Leon lesz az egyik társa, az idei EFO bajnok, ill. az a Smith aki 0 pontos volt F3-ban. Itt azért illene házon belül a legjobbnak lennie, itt ezen a szinten a csaj már bőven rutinosnak mondható
vagy írhatnám visszatér, hiszen ugyanitt ment már velük, meg más helyeken 18-19-ben
Az idei bajnokság első 3 helyezettje megy fel a FRECA-ba a két sorozat közötti megállapodás értelmében. Garcia marad a Premánál. Bühler érdekesen fog a mezőnyben mutatni.
Nagy mozgolódást nem tippelek jövőre, egyszerűen azért, mert nehéz meríteni. Ezek F4-es autók. Így is mindenhonnan szedtek össze versenyzőket, de a 2 fő vonal ez volt:
- egykori W Series versenyzők, akik visszaléptek a gyengébb autókhoz az amúgy sem erős W-ből.
- nemzeti F4-es bajnokságokból összeszedték a csajokat
Schreiner úgy bukkant fel, hogy 2016 után nem is formaautózott.
akik talán jöhetnek: Blokhina, Nobels (Ferrari akadémiás, Prema adott lehetne), Hausmann az olasz F4-ből. De egyik sem váltotta meg a világot, de Bühler a példa rá itt ez nem számít
USA-ban van Hannah Greenemeier aki gokartosként nagyon jó volt, idén kezdett formaautózni
ill. jövőre kötelező lesz a 10 F1-es csapatnak 1 Academys autóhoz a színét adnia. Bustamante lesz ugye Mclarenes.
Alpine szerintem nem hozza ide Sophiát, az már hatalmas visszalépés lenne neki, meg amiket nyilatkozik ezekről a csajszériákról nem is jönne. F3-as teszteken most a Van Amersfoortnál próbálkozik. Lehet belevág egy újabb F3-as szezonba, de már túlkoros kissé oda, de annak is több értelme lenne mint itt szórakozni
Caceres gyógyszere kicsit elgurult a hétvégén. Azt bírom, ahogy a hármas ütközés után ő meg Chloe Grant veszekednek az autóban :D Mindig meg tud nevettetni ez a sorozat.
Pályahatárok itt se léteztek.
Kíváncsi leszek, Gilkes mellett ki távozik még a sorozatból.
ahogy ígérték teljesen betolták őket az F1 alá, nem minden más egyéb szériához rakják őket időkitöltőnek
első évükben azért az dícséretes, hogy nem volt versenyző cserélgetés, ugyanaz a 15 zárja az évet, akik kezdték is.
normális esetben a TOP3-nak nem kellene itt versenyeznie jövőre, Garcia majd bizonyíthat máshol, csak kérdés hol. F3-ban 24 évesen? Idei mezőnyben is a 2. legidősebb lenne Saucy után.
vagy a jelenleg 2., jövőre 27 éves Bühler hol köthet ki?