Keresés

Részletes keresés

Falco Alba Creative Commons License 2010.03.02 0 0 98
A mayák azt jövendőlték, hogy sokan meghalnak majd 2012 körül, mert a hülyeség addigra halálos szintet ér majd el. Isteni segítség is lesz, így még többen fognak a hülyék közül fűbe harapni, mert Isten , aki egy végtelenül toleráns és szerető lény, csak a hülyéket utálja, de őket rettenetesen. A maya jóslatok, melyek az Ég Urának üzenetét tolmácsolják, így zárulnak: Aki hülye, haljon meg!

Abban bízhatunk, hogy a mayák tévedtek, és Isten még a hülyéknek is megbocsát, különben nem győzünk majd temetni... :(
Lipteek Creative Commons License 2010.02.25 0 0 97
Fő az optimizmus! Valahogy ezt az y2k dolgot is túléltük. A maják szerintetek számoltak az oltóanyaggal? Benne volt a jóslatban?
Előzmény: revire (96)
revire Creative Commons License 2010.02.25 0 0 96
2012-t illetően csak abban tévedtek a maják h nem természeti katasztrófa fogja okozni a világvégét, hanem a H1N1!! :D
CFK MAN Creative Commons License 2010.02.25 0 0 95
Ez a film dolog nem alaptalan, hiszen már magában a film ötletében benne van, hogy valakinek a fejében már végig futott ez a dolog. A szellemileg gyengébb képességű emberek meg remekül érvényesítik az elvarázsolt képzelgésüket a valóságra kiterjesztve......veszélyesek a filmek ilyen esetekre. Kiváncsi leszek milyen káosz lesz 2012-ben..... Nyílván nem lesz mindenki beoltva XD
Előzmény: Lipteek (93)
revire Creative Commons License 2010.02.25 0 0 94
Teljesen egyetértek,általában olyan emberek hangoztatják a véleményüket akiknek semmiféle szakmai hozzáértésük sincs... ez nagy felelőtlenség!!!
Lipteek Creative Commons License 2010.02.25 0 0 93
Teljesen igazad van. Óriási a felelőssége annak a pár embernek aki ezeket a butaságokat hirdeti. A "nép" meg harap rá. Újabb ok, hogy pocskondiázni lehessen a rendszert.
Egy filmbe jó storyt lehetne írni rá. De valami X-akták szintű filmbe....
Előzmény: CFK MAN (92)
CFK MAN Creative Commons License 2010.02.25 0 0 92
Egy bolond százat csinál, mondja a mondás.....
Rengeteg orvos ismerős van körülöttünk, mind be van oltva. Régebben sokat utaztunk külföldre, akkor is mikor egy komolyabb nyaralásra indultunk mindig megkaptam a megfelelő védőoltásokat. Az a baj azokkal akik elkezdik a köztudatba jutattni az elmebeteg gondolataikat-össze esküvés elméleteiket, hogy nem csak a saját de mások életét és egészségét veszélyeztetik. Szerintem a legnagyobb veszélyt ezek az emberek okozzák nem a védőoltások.Az a baj, hogy nagyon sok birka megy utánuk. Édes boldogság a tudatlanság de egyben életveszélyes is.
Lipteek Creative Commons License 2010.02.25 0 0 91
Nem vagyok benne biztos, hogy Afrikában a H1N1-től kéne a legjobban félned. Van ott néhány nyavalya, ami ellen inkább illik beoltatni magad. Bár én a h1n1-et sem tartom hülyeségnek. Nem tudom miért kételkednek benne az emberek.
Előzmény: trancesound (90)
trancesound Creative Commons License 2010.02.17 0 0 90
Eredetileg én is úgy terveztem, hogy nem adatom be magamnak, de kb egy hete kiderült, hogy Afrikába utazom és ezért jobb túl lenni a szurin is minél hamarabb :)
Ha nem utaznék pont Afrikába, valószínűleg én sem oltanám be magam.
Előzmény: rummelletomeny (89)
rummelletomeny Creative Commons License 2010.02.17 0 0 89
jó neked,hogy mész Dél-Afrikába..:) amúgy tényleg jobb az elővigyázatosság,bár ez Afrikára úgy általában igaz
maga a h1n1 mizéria az már egy külön sztori.. én kihagytam a védőoltást maradjunk ennyiben
Előzmény: trancesound (88)
trancesound Creative Commons License 2010.02.17 0 0 88
Én végül beadattam magamnak, szeretnék menni a foci vb-re is :)
Inkább nem kockáztatok, bár annyira nem tartom nagy veszélynek a hini-t, mint ahogy azt a médiában hangoztatni szokták, mégis jobb az elővigyázatosság.
Előzmény: aide (87)
aide Creative Commons License 2010.01.29 0 0 87
A mozgás mindenekelőtt. Nekem reikimester ismerősöm adott tanácsokat több dologban.
Előzmény: Falco Alba (85)
aide Creative Commons License 2010.01.29 0 0 86

Kisebb helyesírási hibákat elkövettem, de bevállalom, időként szoktam, bár teljesen véletlen.

A szűrővizsgálatok arra is jók, ha úgy gondolod, igénybe veszed a további szolgáltatásokat. Engem tavaly pl. az eü. pénztár fogászati szűrővizsgálatra küldött, nem bántam meg, hogy elmentem. Fix időpont van, nincs várakozás, elmondják a javaslatot, utána már csak rajtam múlik hogyan tovább (idő, pénz, energia). Magamtól nem biztos, hogy ráveszem magam hogy elmásszak egy rendelőbe. Nincs benne semmi kötelező. Végülis leginkább mindenki azt szereti hallani, hogy nincs semmi baj, és ezt 100x is elmondhatják, vagy leírhatják. Mindez a saját SZTK-ban min. félnapos várakozási időt jelentett volna és még az is lehet, hogy csak felületes vizsgálat lett volna.

Előzmény: Babco (84)
Falco Alba Creative Commons License 2010.01.29 0 0 85
Eddig életemben 3 féle keleti harcművészetet tanultam, sajnos egyiket sem vittem mesterfokra, de valami alapot kaptam ahhoz, hogy egy mezei kötekedőnek ne a BTK-t soroljam, hátha az megvéd. Ezek a sportnak éppen nem nevezhető rendszerek olyan szemlélethez segítik hozzá a gyakorlóját, ami messze túlmutat az európai modern technokrata társadalmi szokásokon, bevett gyakorlatokon. Az önbizalom egy birtok, az egy belső állapot, ami többet nyújt, mint amit a nyugati orvoslás ma képes adni. Ez két külön út, nincsenek közös pontjai, és ez a nyugati technokraták hibája, vétke.
Más képünk van a felelősségteljes viselkedés jelentéséről, ahol vannak közös pontok, de komoly különbségek is.

Én is végzek gyakorlatokat, tai chi-t, a 8 brokáttekercs nevű chi kung tornát, túra, kirándulás, néha futás. Minden reggel a hóban mosok arcot, ezt javaslom kipróbálásra, rendkívül frissítő, jobb az arcbőrnek, mint az Avon összes kozmetikuma. ;D
Előzmény: aide (82)
Babco Creative Commons License 2010.01.29 0 0 84

Nem dicsekednék azzal, hogy én még életemben nem jártam orvosnál, mert azt nem azt mutatja, hogy felelősen odafigyel vmi magára.

 

Egyetértek..

Előzmény: aide (82)
Babco Creative Commons License 2010.01.29 0 0 83

Nekem meg volt olyan 30-as rokonom, akinél tavasszal vették észre hogy baj van, ősszel temettük. Ha eljárt volna a szűrővizsgálatokra, akkor lehet hogy nem jutott volna későn dokihoz és ma is élne.

Vagy pl. a volt kolléganőm aki húzta a száját hogy mammográfiára beutalták, de miután találtak is valamit, már nem találta időpocsékolásnak.

De fő az önbizalom.

 

Én sem vagyok az ész nélküli gyógyszerszedés híve és nem nyomom az "oltassunk a büdös fingás ellen is" szöveget, de jópár ember életét megmentették már azok a fránya szűrővizsgálatok és sokat meg is menthetnének, ha valaki venné a fáradtságot és elmenne.

Előzmény: Falco Alba (81)
aide Creative Commons License 2010.01.28 0 0 82

Kis kiegészítés a témához. Aki tagja vmelyik eü. pénztárnak, és él azzal a lehetőséggel, hogy az eü. kártyával vásárol különböző szolgáltatásokat (masszázsbérlet, fürdő, stb.), gépeket (szobakerékpár, stb.) , eü. termékeket (receptek kiváltása és egyéb termék) az tudja, hogy az eü. pénztár ellenőrzi a számlákat és csak abban az esetben egyenlíti ki a számlát a szolgáltató felé, ha az az egészségmegőrzéssel kapcsolatos, mert elsődleges szempontjuk  a prevenció. Egyetértek azzal is, hogy a tagoknak ingyenes szűrővizsgálatokat szerveznek, ezzel biztosítva betegségek kiszűrését. Nem dicsekednék azzal, hogy én még életemben nem jártam orvosnál, mert azt nem azt mutatja, hogy felelősen odafigyel vmi magára. Inkább mondják azt 5x, hogy minden negatív, mint 1x azt, hogy súlyos a baj, későn fordult orvoshoz.

 

Én önállóan is odafigyelek magamra, többféle tornát letöltöttem már a YuoTube-ról is. Vannak nagyon jó ingyenes letölthető videók, pl. az alábbi, ami több részből áll, röviden bemutatják a gyakorlatokat, amit mindenki kedve szerint használ, ill. ismétel.

C:UsersPackard_BellMusicYouTube - Alap Jóga Program I Lábnyújtások.mht

 

Falco Alba Creative Commons License 2010.01.28 0 0 81
Miután a hímneműek csoportjába tartozom, bár az Alba nicket illett volna Albusra választani, akkor talán páran éreznék is ezt... mindegy, nem figyeltem oda eléggé. :)
... tehát így nem kerestem a női dolgokra alternatívát. Egyben biztos vagyok, sokkal több vizsgálatot tartanak szükségesnek az ebből élők, mint az indokolt lenne, és hogy sokáig ne maradjon így, a konzekvens emberi tudat igazolja a gyakorlatot. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha azt érzed, mert úgy tudod, hogy ezen múlik az életed, akkor kelleni fog, ha pedig nem érzed úgy, mert van belső tartásod, és magadba vetett hited, de inkább nevezzük önbizalomnak, akkor meg rájössz, hogy ez is csak a pénz körforgásának egy bizonyos csatornába való terelés ürügyén történik.

Nekem voltak komoly meneteim gyógyszerezés és oltás ügyben fórumon valakivel, aztán amikor már eleget hintett el magáról különböző topikokon ahhoz, hogy az Iwiwen is megtaláljam, kiderült, hogy orvoslátogató, tehát gyógyszer dílernek is nevezhetném. Addig sosem értettem, miért is támad minden topikban, ahol csak írok, bármiben is írok, azonnal csipkedett. Személyes sértésnek vette néhány írásomat, ami a gyógyszeripari profitról szólt.
Előzmény: Babco (79)
aide Creative Commons License 2010.01.28 0 0 80

Korábban én is csak a szokásos receptért voltam orvosnál, a nővér kiadta és annyi volt, akár postán is elküldhetnék azoknak, akik rendszeresen kapnak bizonyos dolgokat. Viszont eljön minden ember életében az a pont, amikor illik elmenni szű

rővizsgálatra a saját megnyugtatása érdekében, mert a hormonok változása bizony előhozhat olyan dolgot, amiről azt sem tudtuk, hogy létezik. Én pl. nagyon jól tartom magam, írtam, hogy a szemészet tökre negatív, ami azért nagyon ritka ilyen betegség mellett. Természetesen elsősorban a szemészetre gondoltam, mikor a rendszeres szűrővizsgálatot említettem. Egyszóval sokkal jobban tartom magam az átlaghoz képest, szerencsére. Nem érdemes továbbragozni. Laikus szinten érdekel a homeopathia, az ezoterika, masszírozom az ismerőseimet, stb-stb.

Mindenesetre csak komoly beteg ne legyen az ember, remélem nem ér utol egyhamar a patásördög. 

 

Előzmény: Falco Alba (76)
Babco Creative Commons License 2010.01.28 0 0 79

Milyen vizsgálatok a tüdőszűrés, nőgyógyászati rákszűrés és mammográfia alternatívái?

Nem mondom hogy csak a hagyományos orvoslás a jó, én is szeretek egy-két természetgyógyászati terméket vagy pl. van egy vizsgálat, ami eddig nekem 100% bejött. De azok sem csodaszerek.

Előzmény: Falco Alba (78)
Falco Alba Creative Commons License 2010.01.28 0 0 78
A megelőzésre és kezelésre több rendszer és módszer is igénybe vehető. Amiről írsz, az a hivatalos állami apparátus. Na de van ezen kívül egyéb lehetőség is, én alternatív megoldásokból gyakorta választok, amikor fenntartásaim vannak az általánosan alkalmazottal. Ezt a gyakorlatot már 20 éve követem, túl vagyok a 40-en, és egyre jobban érzem magam, pedig pénzügyi gondjaim vannak. :)
Előzmény: Babco (77)
Babco Creative Commons License 2010.01.28 0 0 77

elhültek, amikor meglátták, hogy már 12 éve nem voltam szűrésen. Nekem elvem a megelőzés, de a módjáról más felfogást vallok, és eddig jók a tapasztalataim.

 

A szűrővizsgálat a megelőzés RÉSZE. Egy dohányosnak nagyobb az esélye a tüdőrákra, de van olyan is aki soha életében nem szívott el egy cigit, mégis abban halt meg. Vagy bőrrákos, aki soha nem égett le, nem volt szoláriumban.

Az, hogy nagy hangsúlyt fektetsz a megelőzésre és az egészséges életmódra az nagyon fontos és dícséretes, de az ingyenes szűrővizsgálatokon nem részt venni szerintem felelőtlenség. Ha nem is évente (mivel nem vagy veszélyeztetett csoportba tartozó ha nem dohányzol, vagy a felmenőid nem ebben haltak meg), de legalább 3-5 évente részt kellett volna venni.

Előzmény: Falco Alba (76)
Falco Alba Creative Commons License 2010.01.28 0 0 76
Veled ellentétben engem csak akkor lát az orvos, amikor szembe jön velem az utcán, vagy lejár a jogsim. Egyszer egy állás miatt tüdőszürő papírt kellett csináltassak, és el kellett menjek a területi tüdőgondozóba, mert nem voltam az éves rendesen, mint rendesen máskor sem, és elhültek, amikor meglátták, hogy már 12 éve nem voltam szűrésen. Nekem elvem a megelőzés, de a módjáról más felfogást vallok, és eddig jók a tapasztalataim.

A homeopátiáról annyit, hogy az, amit leírtam neked, mint szerintem aktuális, az egy következő megbetegedésnél nem feltétlenül pont így nézne ki, csak akkor , ha a tünetek megegyeznek a mostaniakkal. Eltérő esetben más a javallat, ez alaptétel a homeopátiában!!!

Van ezen a fórumon "Megtapasztalt homeopátia " nevű topik a homeopátia használóinak, és van Homeopátia nevű is, ahová többnyire a műfajt támadók írogatnak, akik meglátásom szerint nem rendelkeznek sem megfelelő ismeretekkel, sem tapasztalattal erről az alternatív egészségvédő és gyógyító módszerről.
Előzmény: aide (75)
aide Creative Commons License 2010.01.27 0 0 75

Köszönöm, ezt legközelebb kipróbálom.

Nem is annyira ezt az oldalát akartam kihozni a mondandómból, hanem azt, hogy mégiscsak elképesztő dolognak tartom, hogy egy gyógyszert (akár antibiotikum, akár más) a beteg megvizsgálása nélkül ír fel egy orvos, ill. a beteg kezelgeti saját magát. Amikor egy megfázás miatt (mondom, 5 évben 1x vagyok betegállományban) a beteg orvoshoz kerül, nem vizsgálják meg, nem kérdezik meg, hogy áll a cukor, amikor havonta kapom az inzulinreceptet (26,6-ra ugrott ki, csoda, hogy nem történt nagyobb baj), ebben a járványos időszakban nem küldik el röntgenre, amikor sípolva köhög és köhögéskor úgy rázkódik a mellkasa, hogy majdnem bepisil, nem nézik meg a vérnyomását és amikor visszamegy pár nap után "ún." gyógyultan, akkor sem ellenőrzik, az mégiscsak nonszensz. A  minimum vizsgálat sem történt meg.

Minden évben saját magamtól megyek el kontrollra, szemészetre, nőgyógyhoz, ill. a mhelyen által volt egy szűrővizsgálat (közben az eü. pénztár is akart u.ilyet csinálni), amire elmentem, volt benne mellkas rtg., hasi uh, teljes vérkép + külön koncentráltan vizelet több szempontból, TSH, kardiológia, ahol nyaki carotis UH-t csináltattak, szemészet és doxa), szerencsére csak kisebb eltérések voltak, még a szemészet is negatív, egyelőre semmi  nyoma a cukorbetegségnek, pedig már 20 évvel ezelőtt állapították meg (fiatalkori).

Viszont amikor tényleg beteg vagyok, akkor simán feldobhatom a talpam.

A nyáron volt a gyógyszertárban arcdiagnosztika, érdekesnek találtam, megnézettem én is, akkor kaptam a homeopathiás szereket, ami sztem kif. jó volt, elkezdtek erősödni a körmeim, sőt akkorák lettek, mint már régóta nem voltak, mert mindig letörtek, a lőgosítás szpontjából is jónak találtam, bár a szemfölötti kisebb duzzanat nem szűnt meg. Nem vagyok sem hipohondriás, sem orvosgyűgyölő, de asszem a mi orvosunk és nem csak én véleményem szerint, nem áll a magaslatok csúcsán, sajnos.

Előzmény: Falco Alba (74)
Falco Alba Creative Commons License 2010.01.27 0 0 74
Én az Oscilloval kezdtem volna napi 3 adagban két napig, aztán Vincetox C30-at szedtem volna a helyedben 2-3 napig 1 adagot/nap, aztán áttértem volna a Calcium Fluoricum C15-re pár napig 1 adag/nap. A leírásodból azt tippelem, hogy a Vincetox 30 & Ca. Fluor 15 párosnak még volna veled dolga, de csak akkor, ha a kezdéssel nem vársz többet 4 napnál. Persze ehhez ismerned kellene egy ilyen esetben alkalmazandó megfelelő adagolási menetet. Ebben egy pusztán gyorstalpalót végzett patikus nem tud segíteni.
Előzmény: aide (73)
aide Creative Commons License 2010.01.26 0 0 73

Homeopátiás szert a "gyógyszerészem" ajánlotta, ami 4 féle tablettából állt, azt korábban szedtem, nem megfázásra. A megfázásra ált. Neocitránt szoktam inni, az 1 órn belül visszanyomja a tüneteket (fejfájás, orrfolyás, köhögés és minden egyebet), ha lázam van, mellé Algopyrint is beveszek. Mikor ezek a tünetek elmúltak, akkor álltam át az oscillococcinumra (homeopatáis szer megfázásra). Azért mentem az orvoshoz, mert nem lettem jobban, akkor kaptam antibiotikumot, amiből 3 napig 1 szemet kellett bevenni és ASCC-t ittam mellé, meg teákat, gyümölcsöket, leveseket próbáltam enni-inni. Most hétfőtől már dolgozom, de még nem vagyok teljesen stabil, sőt olyan köhögésem van, amitől fulladok, szinte sípolva hörgök. Remélem, nem marad vissza semmilyen beszűrődés vagy vmi más, amitől évekig szenvedek majd, mert nem kezeltek ki rendesen. Mikor visszamentem a táppénzes papírért, akkor sem volt semmiféle vizsgálat, hogy hallatszik-e vmi zörej, vagy ki tudja mi. Úgy gondolom, egy orvosnak elemi kötelessége, hogy megvizsgálja a beteget és az egyéb betegségeire is odafigyeljen.

Még mindig ég a torkom, a nyelves lepedékes és ég a torkicám i. Nem vmi biztató.

 

 

Előzmény: Falco Alba (72)
Falco Alba Creative Commons License 2010.01.26 0 0 72
Összegeztem magamban azt amit írtál, és valami azt súgja, hogy pl a homeopátiás szer, amiről azt írtad, hogy szedted, feltéve, hogy betartottad az ilyen szerekre vonatkozó használati utasításokat, nem adtál magadnak 4 napot a javulásra. 4 nap kellett volna minimum a látható javulásra. Homeopátiás szert az szedjen, aki tudja, mit csinál, vagy olyan dokija van, különben csak találgat és melléfog.
Előzmény: aide (71)
aide Creative Commons License 2010.01.25 0 0 71

Feltételezem, nem minden háziorvos olyan, mint a mienk. Sima szezonális influenzás voltam, amit egyébként lábon szoktam kihordani, de most levert a lábamról, szó szerint ágybanfekvő lettem. (Előttem próbálkoztam Neocítránnal meg homeopátiás szerekkel, de nem volt elég.) Két nap szab adságot vettem ki, alig tudtam kikászálódni az ágyból a vécéig. Azt hittem, hétfőre jobban leszek, de sajnos nem. Lementem hétfő reggel a háziorvoshoz, aki 3/4 órával később ért be. Jó kezdet, én meg a várakozás közben majd leesetem a székről, olyan állapotban voltam, ágyban lett volna a helyem. Na mindegy, végre bekerültem a rendelőbe, ahol elmondtam a panaszaimat, erre mindenféle vizsgálat nélkül kaptam antibiotikumot és egyéb szir-szereket, se egy torokmegnézés spatulával, se egy kis mellkas hallgatósdi, elök, hátul, se egy mellkasröntgen, pedig a hátam majd le szakadt, úgy köhögtem, hogy m ajdnem bepislantottam, a torkom pedig égett, de hiába a beteg leszarva, meg sem kérdezte, hogy védőoltást kaptam-e, vagy később akarok-e, vagy bármi. A többi beteg azt mondta, hogy a doktornő fél a betegségektől, azért nem vizsgálgat senkit. Akkor mi a jófenének tanult orvosnak???? Öt évben 1x vagyok beteg és akkor sem vesznek semmibe. Van egy komoly alapbetegségem is, aminek azonnal nekimegy a megfázás, láz, tökre életveszélyes, de mindez a mi jóltáplált doktornőnket abszolút nem érdekelte. Pedig-pedig, nagyon rossz állapotban voltam, egész héten keményen nyomtam az ágyat, halálra izzadtam magam, de nemigen kell mondani, milyen állapotban van egy elesett ember. Ilyenkor felmerül bennem, hogy orvosok tüntetnek időnként  habzó szájjal????

bakosmate Creative Commons License 2010.01.25 0 0 70
Ma volt a címlapon, és egyetértek vele:
http://medwe.blog.hu/2010/01/25/h1n1_dupla_naugye
Előzmény: Falco Alba (69)
Falco Alba Creative Commons License 2010.01.21 0 0 69
Mindenki influenzás áldozat, aki meghüléses, influenzás jellegű tüneteket is mutat függetlenül egyéb bajaitól. Minden halott, akit be lehet mondani a tv-ben eggyel több ok az átlagpolgárnak, hogy szaladjon oltatni. Aki fél és nem tud jobbat, annak elvonási tünetei lesznek, ha kihagyja. Erre építenek a gyógyszergyártók. A veszély valós, a védekezés módja helytelen.
Előzmény: bakosmate (68)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!