Keresés

Részletes keresés

Prof Creative Commons License 2009.10.01 0 0 47
Elvileg kettő elég lenne. Az egyiken sokféle befalapot tudok venni mindenféle
pénznemért, a másikkal meg lényegében bármilyen tőzsdei vagy tőzsdén kívüli
értékpapírműveletet meg tudok csinálni azonnalra, határidőre, tőkeáttétre stb. stb.
A harmadik meg csak van, még nem mondtam le.
Előzmény: Törölt nick (46)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.01 0 0 46
Minek neked harom ertekpapirszamla?
Előzmény: Prof (45)
Prof Creative Commons License 2009.10.01 0 0 45
Szia!

Pontosan. Nekem több olyan elvárásom van, ami miatt nem elég egy számla. Sem
pénzforgalomra, sem értékpapírok tekintetében.

Az AXA Bankra visszatérve: a menedzsment a felvásárlás után is maradt a régi,
ahogy az elv is, hogy a legegyszerűbb és legolcsóbb banki szolgáltatást nyújtsák
a lehető legjobb kamatfeltételek mellett. Ez a pereferencia megmaradt. Ha változni
fog, majd elveszítenek egy halom ügyfelet.

Prof
Előzmény: nyman (42)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.29 0 0 44
"az sms-es szolgáltatás fejlesztése folyik, a platform-független internetes kliens fejlesztése pedig napirenden van"

Ez remek hír, viszont nagyon remélem, hogy a számlavezetési díj, és az átutalások teljesítési díjának bevezetése nincs napirenden. Mert ha igen, akkor inkább maradjon minden így.
Előzmény: Prof (35)
nyman Creative Commons License 2009.09.29 0 0 43
Na ez a http://bankvaltas.hu oldalnak mar ideje volt. Volt a bankkartya.hu, de ott ugye a kartyakat lehetett osszehasonlitani, habar ott is szerepeltek egyes szamlavezetesi koltsegek az adatlapon.
Előzmény: sa52 (41)
nyman Creative Commons License 2009.09.29 0 0 42
annyira nem erdekes. :)

Ez is megint igenyfuggo. Ha valaki csak evente 1x 2x vesz allampapirt, vagy day-tradel akar napi tucatnyi tranzakcioval.
Előzmény: Prof (40)
sa52 Creative Commons License 2009.09.29 0 0 41
Újdonság Magyarországon: mostantól a lakossági bankszámla és bankkártya szolgáltatások sokféle szempont alapján összehasonlíthatók az új Bankváltás.hu portálon. Az összehasonlítás akár másodpercek alatt is lehetséges, s még regisztrációt sem igényel - írja az MTI.
http://www.penzcentrum.hu/cikk/1020057/1/lebuknak_a_draga_bankszamlak
Prof Creative Commons License 2009.09.29 0 0 40
Há', csináld meg, oszt usgyi át!
Előzmény: nyman (38)
nyman Creative Commons License 2009.09.29 0 0 39
"Kis osszegu EURnal erdemes a match vagy sparnal"

Lakasvasarlashoz valtottam. Az tobb volt. :) Igaz meg 284-286 korul, majd szivtam is fogam amikor 300 fole ment. Na de most mar mindegy, eredetileg a 265-270 koruli szintet vartam meg tavaly.
Előzmény: buszjegy (36)
nyman Creative Commons License 2009.09.29 0 0 38
"Értékpapírszámlát meg nem bankban kell nyitni, mert lassú és drága.

... plusz három értékpapírszámla, az egyik full-extrás.

Ezt majd az "Eleg egy ertekpapirszamla fenntartasa" c. topikban megtargyaljuk...
:))
Előzmény: Prof (35)
nyman Creative Commons License 2009.09.29 0 0 37
"De igen, viszont csak nyomtatványon postára adva, vagy telefonon keresztül."

Ja bocs, akkor en vagyok tajekozatlan. Az internetbankos feluletet neztem, ott meg nem talaltam ilyet. De nekem ez a postazos, telefonalos dolog mar eleve kenyelmetlen. :)

"Ami gond az az, hogy nem tudod a CSBMokat tiltani előre"

Igen ez gond. A CIB x nappal korabban mar listazza ezeket es ha limit felett van, azt is konnyen engedelyezni lehet, vagy eppen reklamalni. A masik dolog a CIB-nel, meg biztosan masnal is, hogy a hitelkartya szamlara is lehet csoportos beszedesi megbizast adni, igy megint csak arra kell figyelni, hogy a visszafizetesi hataridore ott legyen a penz.
Előzmény: Törölt nick (30)
buszjegy Creative Commons License 2009.09.29 0 0 36
valutat forintra valtani eddig at OTP deviza szla -> OTP forintszamla varival lehet

Kis osszegu EURnal erdemes a match vagy sparnal kozvetlenul EURal fizetni. 50 EURig elfogadnak es a match pl ma 269en valtott (kozep 269.99 volt)
Előzmény: nyman (29)
Prof Creative Commons License 2009.09.28 0 0 35
Szia!

Van csoportos (nekem is megy), lehet automatikus rendszeres átutalási megbízást
adni (telefonon is és papíron is), az sms-es szolgáltatás fejlesztése folyik, a platform-
független internetes kliens fejlesztése pedig napirenden van, ahogy a devizaszámla
(többféle elszámolási devizanem bevezetése) is.

Értékpapírszámlát meg nem bankban kell nyitni, mert lassú és drága.

Nekem egyébként UniCredit (ingyenes kp-felvét, sms-küldés, EC/MC kártya) és
több AXA számla fut, plusz három értékpapírszámla, az egyik full-extrás.

Prof
Előzmény: nyman (27)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.28 0 0 34
Nem mellesleg köszi mindenkinek a tanácsokat, hozzászólásokat. A Citi 0sa nálam csak azért nem játszik, mert 60ezerrel kevesebb a fizum, mint az elvárt 150ezer...
Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.28 0 0 33
Na látom mégsem volt felesleges a topikot megnyitnom, nem egy esetet irtatok le itt egy napon belül és örömmel látom, másnak is szar érzés az, ha nem tud fizetni, pedig van mivel. Na én múltkor AXA bankos lettem, nagyon megéri, ma pedig nyitottam a Raiffeisennél is egy havidíj nélküli számlát, rá is tettem mindjárt 50e forintot, hogyha az AXA kártyaelfogadásával gond lenne, akkor se maradjak szarba. Remélem mindkettő egyszerre meg nem romlik el... Ráadásul ahogy nézem az egyik Visa a másik MC kártyád ad, ez is nagyobb biztonságot jelent.
kalambo Creative Commons License 2009.09.28 0 0 32
Te is voltál már ilyen helyzetben? Megkérdezhetem melyik bank?
Kurva kellemetlen, úgy néznek rád, mint a tolvajra, te meg a bank helyett is szégyenled magad. Még ha olyan helyen lettem volna, amit ismerek és közel az automata akkor próbálkozok kpfelvételllel, persze ha az működött volna egyáltalán.
Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.28 0 0 31
Már bocs, de ez ennél kicsit bonyolultabb, hogy kifogyott a tollad, vagy, hogy nem működik a tévészolgátatásod... Ezek kellemetlen dolgok max, de az meg szar dolog, ha nem működik a bankkártyád és ott állsz a benzinkúton szégyenszemre, mert nem tudod a ~15e forintos számlát kifizetni. Nem kívánom senkinek, nagyon ciki...
Előzmény: kpityu2 (14)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.28 0 0 30
"nem lehet csoportos beszedesi megbizast felvenni...nem lehet allando megbizast adni"

De igen, viszont csak nyomtatványon postára adva, vagy telefonon keresztül. Ami gond az az, hogy nem tudod a CSBMokat tiltani előre, tehát ha a szolgáltató jogtalan számlát akar levonni tőled, akkor nem tudsz ellene mit tenni. Én mondjuk ezért is utalok minden számlát egyedileg egyenként, akkor nincs ilyen gond.
nyman Creative Commons License 2009.09.28 0 0 29
Hat megint igenytol fugg, de adott esetben mar eleg lehet.

En a CIB-re szavaznek meg, de ott meg a kulfoldi vasarlasoknal eleg idiota arfolyamokkal szamolnak. Ebbol a szempontbol tapasztalatom szerinz az OTP a nyero, de ugye az meg 'nagyon draga'. Viszont mivel kulfoldon dolgoztam az elmult idoszakban, valutat forintra valtani eddig at OTP deviza szla -> OTP forintszamla varival lehet. Mivel deviza vetelin szamolnak es ha megnezed a devizaarfolyamokat az OTP-nel jellemzoen a legjobb. Bar ha tud vki jobbat, szivesen veszem. Regen amig volt Postabank az volt a legjobb, de az Erste kilotte ezt a lehetoseget.
Előzmény: edk440 (28)
edk440 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 28
Én is AXA + Citi kombóval nyomom.
nyman Creative Commons License 2009.09.28 0 0 27
Az AXA-nal (korabban ELLA, Elso lakashitel, Eurodirekt, stb. stb) nekem is van szamlam. Amit irtal azok az elonyei - valoban se szamlavezetesi dij, se atutalasi dij - de ugye vannak hatranyai is. Asszem nem lehet csoportos beszedesi megbizast felvenni, nem kuld sms-t, penzert sem, csak 30 napra elore lehet atutalasi megbizast adni, nem lehet allando megbizast adni, kulon internetbankos szoftvere van ami windows-os, es linux+wine alatt osszehozni egy kis buveszmutatvany, nincs ertekpapir szamlaja stb. stb.

Tehat ha a topiknyoto kerdesre valaszolva, nem feltetlen eleg. :)

A Citibanknal is megoldhato, ott viszont 1 osszegben 150 e forintot kell utalgatni es ott viszont ingyenes az osszes belfoldi kp. felvet.

Előzmény: Prof (26)
Prof Creative Commons License 2009.09.28 0 0 26
Hali!

Ne általánosíts, kérlek! Nekem több olyan bankszámlám is van, ami normális
körülmények között lényegében költségmentes: csak a nyitásnak, a készpénz-
felvételnek és a bankkártyának van költsége. Az első egyszer (2 évnyi kártyadíj
benne van), a harmadik kétévente jelentkezik. A középsőt meg ki lehet váltani egy
olyan kártyával, amiről ingyenes a KP-felvét (bár alkalmanként 190 forint szerintem
nem sok, az emberek milliószámra fizetnek ennél sokkal többet csak azért, hogy legyen
egy bankszámlájuk).

Prof
Előzmény: Híd (20)
ZE Creative Commons License 2009.09.28 0 0 25
Folyószámla az egyik banknál, hozzá egyik társaság kártyája, hitelkártya másik banknál, másik kártyatársaság logójával. A hitelkártyát csak akkor venni elő, amikor valami okból kifolyólag a számlához rendelt kártyával nem tud fizetni, utána meg havi egy egész darab átutalással rendezheti az ilyen költéseit. (A két kártyának a díja így is, meg úgy is felmerül)
nyman Creative Commons License 2009.09.28 0 0 24
"Az ingyenes számlavezetésnek feltételei vannak, a legtöbbször ezek között ott van az, hogy oda utalja a munkahelyed a fizetésedet. Ha nincs két munkahelyed, ez kivitelezhetetlen."

Az is eleg, ha a ket szamla kozott utalgatsz ide oda. Legalabbis igy csinalom.
Híd Creative Commons License 2009.09.28 0 0 23
Szerintem az, hogy egy évben egyszer-kétszer egy-két órán át valami gebasz van a kártyás fizetéssel, nem ér meg ennyi macerát. Ha ebből kára van az ügyfélnek, kér a banktól valami kártérítést, azt jól van.
Előzmény: edk440 (21)
edk440 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 22
Úgy értem, létezik olyan bank, ahol a érkező utalás bármilyen jogcímű lehet.
Előzmény: edk440 (21)
edk440 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 21
Van olyan is, ahol nincs ilyen feltétel, ahol pedig van, ott nem muszáj munkabérnek lennie. Tehát működhet az, hogy a fizetés az egyik számlára érkezik, te pedig állandó megbízással átutalsz onnan a másikra.
Híd Creative Commons License 2009.09.28 0 0 20
Az ingyenes számlavezetésnek feltételei vannak, a legtöbbször ezek között ott van az, hogy oda utalja a munkahelyed a fizetésedet. Ha nincs két munkahelyed, ez kivitelezhetetlen.
Előzmény: edk440 (19)
edk440 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 19
Két olyan bankot kell keresni, ahol ingyenes a számlavezetés és meg van oldva a dolog.
Híd Creative Commons License 2009.09.28 0 0 18
Szerintem valami átmeneti technikai gebasz volt csak, hogy nem fogadott el MC-t. Az szerintem mindegy a rendszernek, hogy hk vagy betéti kártya, ez az adatokat feldolgozó kártyatársaságnál nem igen látszik, csak a bankban, hogy milyen termék van mögötte.
Előzmény: nyman (16)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!