Keresés

Részletes keresés

Vasgerinc Creative Commons License 2009.09.18 0 0 61
Ez a világválság valóban csak egy öngyógyító folyamat, és nem lehet kezelni. A túlélést kell segítenie az államnak.
Előzmény: Törölt nick (60)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 60
Szerintem meg nincs válság, nem is volt. A világ folytonos átalakulásban van, most egy kicsit gyorsabb a változás, ezért fáj.

Már soha nem lesz úgy, mint régen volt.
Vasgerinc Creative Commons License 2009.09.18 0 0 59

A bankok valóban szemetek, de:

1. Ha nem támogatják meg őket állami pénzből, akkor mindenkit sokkal mélyebben érintett volna a válság.

2. Ez az államnak egy befektetési forma, ugyanis a támogatás úgy jelentkezik, hogy részesedést vásárolnak a bankokból. Tehát később megtérülhet, sők az USA-ban már most jelentős nyeresége van az államnak ebből.

Előzmény: Törölt nick (51)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.09.18 0 0 58
Hogyan érted, hogy mostanra kiderült?
Előzmény: Törölt nick (49)
nemezis 2 Creative Commons License 2009.09.17 0 0 57

A válság melyik fázisában vagyunk?

A permanens fázisban.

Mint korábban a permanens forradalom.

NIL Creative Commons License 2009.09.17 0 0 56
"hárommillió koldus országa leszünk."

Szvsz te optimista vagy.
Előzmény: Törölt nick (50)
ebayhun Creative Commons License 2009.09.17 0 0 52
"Mostanra kiderült: Európában a válság W lakú."

Mikor is derult ez ki? Linked van?
Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.17 0 0 50
A stabilizálódás mögött döntő részben az állami szerepvállalás, annak forrásaként a brutális eladósodás áll. A gazdasági visszaesés folyamatos, csak a következményeit tudták az államok - átmenetileg - mérsékelni. A kibocsátás csökkenésének még nincs itt a vége, de az igazi sokk az lesz, mikor elfogynak a kölcsönök és nem lesz újabb. Az akkortól tompítatlanul jelentkező társadalmi hatások földindulásszerűek lesznek. Most nem lesz hova eldugni jövedelem nélkül maradtak millióit, mint ahogy azok is kiesnek a védőhálóból akiket eddig odadugtak az elmúlt húsz évben. Szerintem nem túlzás, hogy ismét a hárommillió koldus országa leszünk.

pindiy Creative Commons License 2009.09.17 0 0 48
nem várom, mert akkor nem lenne kibacva velünk...megindulna az export és csökkenne az import.....lennének munkahelyek....picit drágább lenne az élet, de lenne egyáltalán lenne élet.....
Előzmény: toloba (47)
toloba Creative Commons License 2009.09.17 0 0 47
És ezt mikorra várod?
Előzmény: pindiy (31)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.09.17 0 0 46
Ugye nem gondolod, hogy nem fog enni és inni senki, semmit. Ha valamiből sok van, olcsóbb lesz, rosszul jár a termelő. Ha valamiből kevés van, drága lesz és jobban jár a termelő. Konrét példa például a görödinnye:
Tavaly sok volt, olcsó volt. A tavalyi mizéria miatt sokan letettek a görögdinnye termesztésről, ezért idén jóval kevesebb volt a dinnye. Jó áron is ment el, nem is panaszkodik közülük senki.
Másik példa a méz. Minden eddiginél magasabban indult a méz felvásárlási árfolyma idén.

A mezőgazdasági termelők ritkábban banki hitelekből fedezik öltségeiket. Sokkal inkább EU-s és állami támogatásból. Ez kiemelt terület, ezt mindenütt támogatják. Szerencsére.
Előzmény: Törölt nick (45)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.09.17 0 0 44
Nem látom az egyértelmű kapcsolatokat abban, amiről írsz.

Az építőiparban és az autóiparban a megrendeléshiány okozta a válságot. Ez az élelmiszeriparban nem történhet meg. Ott nem csökkent ilyen jelenető mértékben a kereslet. Hollandiában, Németországban és Franciaországban olyan mértékű a fogyasztás, hogy azon lehet csökkenteni, mert a luxus egy részét adják fel. Nálunk ilyen nem lehet, hiszen nálunk szinte nincs luxus. Mindenki annyi kenyeret és tejet vesz, amennyire szüksége van, vagy nem is tud annyit. (kivételek természetesen vannak, de em az az általános).
Előzmény: Törölt nick (43)
Derek Creative Commons License 2009.09.17 0 0 42

"Igaz, a hollandok elkezdték, tejjel árasztják el a szántóföldeket."

Az egyik legjobb novenyvedoszer, a tejsavas erjedes sterilizal,minden korokozot megol

Előzmény: Törölt nick (39)
antilla36 Creative Commons License 2009.09.17 0 0 41

A béka segge alatti fázisban vagyunk, már jó ideje!
Vasgerinc Creative Commons License 2009.09.17 0 0 40
Miért pont Hollandia után mennénk?
Előzmény: Törölt nick (39)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.09.17 0 0 38
Hát hallod én ebben nem vagyok tájékozott, de ezt ezen a télen hallottam a TV-ben valahol. Pontosabbat nem tudok, utána kellene járni.
Előzmény: antilla36 (34)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.09.17 0 0 37
Ezt értem. De valójában az is csak állami pénz, ami a vállakozó zsebébe kerül. Csak megtett egy kört a pénz.
Előzmény: találgató alattvaló (32)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.09.17 0 0 36
Érdekes ugye, hogy a hitelesek miatt sajnáljuk, ha gyenge a forint. Nekünk termelőknek meg használna. És ezt milyen sokan nem értik.
Előzmény: pindiy (31)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.09.17 0 0 35
De ha 10 millió van belőled, akkor az 10 milliószor annyi kenyér, zsömle, kifli, pogácsa stb.. Már ha pont egy átlagos fazon vagy. :)
Előzmény: Geyza (23)
antilla36 Creative Commons License 2009.09.17 0 0 34

"Szerencsére télen senkinek sem fogják lekapcsolni a gázt, vagy a villanyt nemfizetés miatt."

Ne haragudj, de miből gondoltad, hogy nem fogják lekapcsolni, hát simán kilakoltatnak családokat, mert nem tudnak fizetni?
Előzmény: Vasgerinc (20)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.09.17 0 0 33
Azért lesz jó, ha beindul Kína gazdasága, mert ha termel, akkor van hová. Ha meg nincs, akkor le kellene állnia. Tehát lesz aki megvegye tőlük ezt. Legyen ez a német munkás. Ahhoz, hogy ő megvehesse, neki valamiből élnie kell. És termel valamit, ha mást nem belföldre.
Egyébként a Német-Kínai ellentétet jól leírod, de ez még nagyon sokáig nem fog változni. Arról nem is beszélve, hogy a németek között sok a magasan képzett. Ésszel dolgoznak. Többet ésszel, mint erővel. 10 német kitalál, megtervez és megépít egy gépet, amivel lehet 100 egység terméket gyártani, míg a kínai a 100 egység megtermelését 10 000 kínai kézimunkájával oldaj meg.
Egyébként Magyarországot nem lehet ennyire sarkítani. Magyarországon belül van a baj. Én például úgy gondolom, hogy többet termelek meg, mint amit fogysztok. És szerintem sok ilyen van az országban. Csak kevesen vagyunk a lakosság arányában.
Előzmény: Geyza (21)
találgató alattvaló Creative Commons License 2009.09.17 0 0 32
Az, hogy melyik céget hogyan érinti az önkormányzatok pénzhiányából fakadó megrendelések elmaradása, az cégfüggő is.
Hidd el, nagyon sok olyan helyi vidéki vállalkozás van, akiknek az önkormányzatok nehéz anyagi helyzete igen súlyos gondot jelent.
Tudom, mert én is egy ilyenben dolgozom, nekünk a megrendeléseink kb. 70%-a az önkormányzati szektorból jön.
Előzmény: Vasgerinc (20)
pindiy Creative Commons License 2009.09.17 0 0 31
Hál isten disznóból egyre kevesebbet termelnek.....

Termelni akkor érdemes Magyarországon, ha a forint 300 felett lesz....
Előzmény: Derek (27)
pindiy Creative Commons License 2009.09.17 0 0 30
Azt bizd rám::)))))
Derek Creative Commons License 2009.09.17 0 0 29
A tobbi 9 millio 999 999 is fogyaszt ki kevesebbet ki tobbet,ha mashol nem a maltai szeretetszolgalat ingyenkonyhajan,de azert is fizetnek,masok
pindiy Creative Commons License 2009.09.17 0 0 28
Mondjuk én élelmiszert....
Előzmény: Geyza (3)
Derek Creative Commons License 2009.09.17 0 0 27
Az volt a kerdes termelnek -e valami t MO-on .Igen termelnek, pl Szegeden a Pick ,minden nap feltolti a szegedi boltokat aruval es ahova meg szallit az orszagba es azt ott es ok a szegedi  es bejaro melosok termelik. Termel a domaszeki husuzem is, a kecskemeti Univer ,akik ide az USA-ba is szallitanak. Feldolgozzuk a teljes mo-i mezogazdasagi termest valamilyen szinten ez is termeles.megha ez csak a GDP 3 szazalekat is adja csak es csak a lakossag 11 szazalekat tartja is el. Termel a MOL annyit amennyit ,ezt feldolgozza az importtal egyutt ez is termeles,hogy legyen uzemanyag,  a buznyakoknak meg vazelin, termel oreg Orban banyaja is ami megy az epitkezesekre termel az olefin, termel az DKG es az Tungsram es sok mas ceg is, termel az epitoipar is pl nalunk eppen a panelek szigeteleset csinaljak sorban Szeged felsovaroson. Termel egy csomo kisvallalkozas,  kormanygombcsuklotol bologato kutyaig a kocsikba, szentkepeket,kegyszert, asztalos agyta ,koporsot ,.acs tetoszerkezetet,van amelyik tonkre megy van amelyik befut.
Előzmény: Geyza (16)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.09.17 0 0 26
Elhiszem, mert én is éreztem ezt is. Bár a tapasztalataim szerint ennek fő oka, hogy a külföldi cégeknek jobban megéri a válságos helyzetben az olcsóbban termelő magyar leányvállalatiknál dolgoztatni. Mindenesetre ez nekünk jó.
Előzmény: toloba (15)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.09.17 0 0 25
Én is éreztem nagyon decembertől júliusig. De azóta szerencsére nem. Aztán, hogy ez mennyire átmeneti?
Előzmény: toloba (14)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.09.17 0 0 24
Én nem az anyagi helyzetemre értem, hanem a cégünk megrendelési állományára, hogy nem érzem a válságot. Anyagilag szerencsére csak annyiban éreztem, hogy ne mvolt fizetésemelés.
Előzmény: Psycho Dad (13)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!