Keresés

Részletes keresés

NattyDread Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1016

Axióma: aki vadász (de nem hivatásos), az nem érthet a fegyverhez, és nem is ért hozzá, ami nap mint nap bebizonyosodik -> aki alkalmatlan a fegyvertartásra és -használatra, az ne kaphasson rá engedélyt -> ergo: csak a hivatásos vadászok vadászhatnak, egyébként hullanak mint a legyek :D

Előzmény: midnight coder (1010)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.27 0 0 1015

Nézem a híradót, halomra lövik egymást a vadászok,meg néh aa hajtókat is ...

T.Tanácsos Creative Commons License 2012.12.11 0 0 1014

Karaktergyilkosság készül??

 

Vadászat miatt lezárják a turistautakat Mátrafüred környékén

midnight coder Creative Commons License 2012.10.23 0 0 1013

Végül is... De azt azért nem bánnám, ha a kutyatartást is olyan felétetelekhez kötnék mint a fegyverviselési engedélyt.

Előzmény: Csak Számoló Nyikk (1012)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.10.23 0 0 1012

Ha a vadászok szabadon lövöldözhetnek, a kutyásoknak is lehet egy kis szórakozásuk.

Előzmény: midnight coder (1010)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.10.23 0 0 1011

Te itten Ft.  Semjén Fővadászmester  Úr ellen ugatérozol? :OO

Előzmény: Törölt nick (-)
midnight coder Creative Commons License 2012.10.23 0 0 1010

Helyes. De előbb a kutyatartást tiltsuk be. Elvégre minden évben több embert tépnek szét a kutyák. És az rondább halál mint ha tévedésből lelő valaki.

Előzmény: Törölt nick (1008)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.23 0 0 1009

Sportemberek:

 

Egymást lőtték agyon az olasz vadászok

Eddig 13 halottja és 33 sebesültje van az őszi idénynek. Egy nyolcéves gyereket is megöltek. Tovább »

forrás: Index.hu

 

Tragédiák sorozatával indult a mostani olaszországi vadászszezon: szeptember elseje óta tizenhárom ember halt meg, harminchárman pedig megsebesültek, mindegyiküket vadász találta el.

 

…vadnyugati körülmények uralkodnak a vadászatra kijelölt olasz területeken: az itt élők, ha vadászt látnak, bezárkóznak otthonukba, mert a vadászok többsége mindenre lő, ami mozog.

A vadászat áldozatait képviselő szövetség is tömegkatasztrófának nevezte az alig két hónapja indult idényt. Arról is megemlékeztek, hogy az áldozatok között a vadászok mellett civilek is vannak. Egy udvaron játszó 8 éves kisfiút például egy eltévedt lövedék ölt meg, de golyó végzett egy kerékpárossal és egy erdőben gombászó férfival is, akit vaddisznónak hittek.

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.19 0 0 1008

Vadászbaleset: saját földjén lőtték le a püspökladányi férfit A saját földjén végzett aratást felügyelte az a férfi, akit kedd este egy arra járó vadász lőtt meg Püspökladány közelében. Hozzászólok! mti - 2012.09.19. 12:49 Cikk megosztása   A saját földjén végzett aratást felügyelte az a férfi, akit kedd este egy arra járó vadász lőtt meg Püspökladány közelében; a 47 éves helyi lakos a helyszínen meghalt - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.

Kelemen Éva rendőr főhadnagy tájékoztatása szerint a város külterületén lévő mezőgazdasági területen történt a tragédia. Az 57 éves, szintén püspökladányi elkövető rendelkezett fegyvertartási engedéllyel, kihallgatása során pedig elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanújával folytat eljárást a férfi ellen - tette hozzá Kelemen Éva.

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.12 0 0 1007

Hát elgondolkodtam azon,amit leírtál .

Hibátlan és tejesen jó,a 5* jár ezért neked .

Csak megint felteszem a kérdést,mi van akkor,ha a nagyvadállomány a mostaninak a felke,harmada lenne ?

Előzmény: Boarhunter. (1001)
pappito Creative Commons License 2012.03.29 0 0 1006

hm, itt 10 évalatt volt 9 vadászbaleset (vagy fordítva, mindegy, kb évente egy) pedig itt aztán nem kunszt vadászfegyverhez jutni és állami területen fizetni sem kell az elejtett vadért, sőt, engedély se kell (kell, de ingyenes, elküldik mélben)

 

itt ami emlős az erdőben van az vadászható (eredetileg valami denevéren kívül nem volt itt emlős) és a szarvas, őz az kártevőként van számontartva (egyébként tenyésztik őket a húsukért, de azok persze el vannak kerítve )ide minden jószágot úgy hoztak hajóval, persze ellensége nincs, kaja és víz viszont bőséggel, nem csoda, hogy elszaporodtak, annyira, hgoy állami ritkítókat kellett alkalmazni. (erről bővebben)

A disznóra kimennek késsel-kutyával, szarvasra-őzre rendszeresen járnak, itt a vadászathoz nem kapcsolódik az az ostoba részegpárttitkár fogalom és ha a magánterületedre bekódorog a vad, akkor azzal azt csinálsz amit akarsz, senki számon nem kérheti, ha nem kínzod. (csak ostoba kékharisnyák gondolják, hogy a vadászat állatkínzás vagy az ölés öröme, de ezt hagyjuk)

 

Az állam tapsol-örül ha kilövöldözöd a saját költségedre a vadakat, annál kevesebb kárt okoznak az erdőkben és a mezőgazdaságnak. A déli szigeten minden évben van nagy lakossági nyúlirtó akció akkor harmicezer nyulat és hare-t lőnek ki egy hétvége alatt, komoly társadalmi esemény, a farmerek hordják a teát meg a sütit - az ő földjeiket teszi tönkre a nyuszi.

 

lehet menni kacsára, kanadai lúdra meg van még pár nem őshonos madár, ott asszem van bag limit meg viziszárnyasra azt hiszem kell venni valami szezonra szóló engedélyt is (meg csak steel-el lehet vízközelben)

 

nem kell mindent agyonszabályozni viszont a törvényeket meg be kell tartani és a vadak nem fogják, úgyhogy az embereknek kell. (itt egy magán vadászbiznic, ez meg az állami hivatal)

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (977)
Potyli Creative Commons License 2012.03.18 0 0 1005

A kormorant amikor vedette nyilvanitottak volt alapja ,mert szinte alig volt allomany MO-on, de azota nyugodtan fel lehetne oldani a tulszaporodas miatt,es lehetne a kiloveseert lodijat fizetni,de legalabbis a loszert megteriteni ami nem olcso. A kormoran a halgazdasagoknal eppen az a baj,hogy a legnemesebb halakat szedi ki ,meg mereten aluli korukban,mert a pontyot a keskeny garatja miatt nem tudja lenyelni,max a nyurgapontyivadekot.de az meg alig van.  Ponytyot a pelikanok tudjak apritani,mert azok siman lenyelnek egy masfelkilosat is.igy kiszedi a keszegeken kivul a fiatal csukat, sullot es balint es gyorsabban uszik viz alatt mint barmelyik hal szinte.A hiedelmekkjel ellentetben se a csuka se a sullo nem gyorsuszasu hal ,lesbol rovid tavon tamadnak ,ha elvetik leallnak varva az uj aldozatra,a balin az gyors de nem ellenfel a kormorannak.

Előzmény: én12 (1003)
Potyli Creative Commons License 2012.03.18 0 0 1004

Az ilyen kadervadaszok csak toredeke volt a vadaszoknak,az egyesuletekben minden fele foglalkozas elofordult,nalunk is volt ket vadasz a csaladban az egyik a kanizsai izzoban volt tanmuhelyvezeto,a masik meg ott melos.Ismertem  elegge a Ruzsai tarsasagot mert az elnokuk kollegam volt(egyetemi adjunktus) es ott is alig volt kozottuk ilyen funkci,de az is gyalogolt a facanhajtasokkor sok sok kilometert ahogy a tobbiek.Amugy a franc vadaszna bar nekem nincs vele semmi bajom,de mocskos egy melo, terepen gyalogolni sok sko kilometert egy aprovadas hajtaskor,vagy fagyoskodni a lesen fenn,aztan csupa budos ver az ember ahogy cipeli a lelott facanokat es utana az allatok kibelezese,telen kijarni etetni ,meg mas melok is, koll a francnak, ha ad valaki vadhust az oke,en maradok a pecanal.

Előzmény: Szabadbatthyany Béla (1000)
én12 Creative Commons License 2012.03.18 0 0 1003

A kormoránnal a természetvédelem hatalmas öngólt lőtt. Igaz, az óriásira felduzzadt kárókatona csapatok megtizedelik a halastavak tenyészállományát, de a természetes vizekben ugyanígy zabálják meg a védett halakat is, szinte kipusztítva egy-egy holtág halállományát.

 

Előzmény: Boarhunter. (1001)
én12 Creative Commons License 2012.03.18 0 0 1002

A vadászkutyák zömét nem a pénzes újgazdag "vadászok" tartják. Egy vadőrnek munkeszeköze a kutya, azzal keres a sebzett vad után, vesz részt a hajtásokban, stb. Ő nem kedvtelésből tart kutyát, hanem munkaköri kötelesslgből.

Előzmény: Szabadbatthyany Béla (994)
Boarhunter. Creative Commons License 2012.03.18 0 0 1001

A vadászkutyák kiképzésevel foglalkozók általában nem a módosabb rétegből kerülnek ki. Egyszerűen nincs idejük pénzt keresni.

Ez a dolog egyik oldala. A másik meg az, hogy megszavazhat bármit a parlament ha az önkormányzatok lazán felülírják. Pl. kaposváron szitakarcsibácsi és bandája bevezette az ebadót de a magyar kutyafajtákra, ivartalanított egyedekre vonatkozó könnyítések valahogy kimaradtak belőle.

Oszt azokról a védett madarakról meg mesélhetnél egy kicsit, drágavérem...

Azt mindenesetre megsúgom, hogy a szalonka soha nem volt védett. Most sem az. Egyszerűen annyi történt, hogy az általad is emlegetett rodics kati nevű vadászgyűlölő ribancnak és bandájának a nyomására beszüntették az Erdei szalonka tavaszi vadászatát.

A tiltás célja nem a szalonka védelme volt, a szalonkáról, annak vonulásáról, a populáció nagyságáról a természetvédőknek fogalma sincs. Az úniós előírásokról ugattak úgy, hogy közben az únióban vidáman vadásszák tavaszi húzáson a szalonkát, még a szomszédos osztrákok is, nem beszélve a görög, francia, olasz vadászok sokszázezres, milliós terítékéről.

Nálunk nem lőnek tízezer példányt egy évben.

De mindenestre jó, hogy egy szakadt ribanc hozatott egy ostoba jogszabályt és amikor valaki a helyszet ésszerűsítésért száll sikra, akkor lehet hörögni, hogy fújj, a védettmadárgyilkos...

Aztán nézzük tovább azokat a védett madarakat. Ott van ugye a kormorán. Amíg védett, addig zavartalanul szaporodik és csinál milliós károkat a halászoknak, horgászoknak. Ezeket a károkat pedig nem téríti meg senki mert a dicső természetvédelem az adóforintjainkat kamuprojektekre és önmaga fényezésére fordítja, véletlenül sem a védett fajok kártételeinek kompenzálására. Namost ha a kárókatona vadászható faj lesz, akkor a számlát be lehet nyújtani a vadászatra jogosultnak aki nyilván nagyon boldog, mert ezt a dögöt megenni nem lehet, bevételt nem lehet belőle csinálni viszont költeni rá, foglalkozni vele kell rendesen.

Szükséges lenne az állandó párbeszéd a természetvédelem-vadászat-mező és erdőgazdaság háromszögben, de amíg a természetvédelemnek pallosjoga van és az erdőgazdaságok is hatalmi szóval intézik a dolgaikat, addig ez nem igazán sanszos. Egy faj védett státuszát folyamatosan felül kellene vizsgálni és ha a populáció eléri azt a méretet vagy lokális állománysűrűséget aminél az általa okozott kár már nem elviselhető, akkor időszakosan engedélyezni kell a vadászatát, természetesen szigorúan szabályozott körülmények között. Az, hogy egy faj vadászható, nem jelenti azt, hogy ki van adva a parancs az elpusztítására. Ellenkezőleg, azzal a fajjal gazdálkodnak, ennek a gazdálkodásnak pedig az az állam általt deklarált célja, hogy az adóforintokból egy fillért se kelljen rá költeni.

Itt kerül be a képbe a "sportvadászat", mivel ennek az ágazatnak jelenleg ez az egyedüli bevételforrása(illetve a vadhúsértékesítésből még befolyik valamennyi). akár társasági tagdíjról vagy vagyoni hozzájárulásról beszélünk, akár a bérvadászatok bevételeiről, ez a pénz jelenik meg a vadkárok rendezésében, vadvédelmi kerítések építésében stb.

a vadkárok rendezésének jól bejárt útja van igazságügyi szakértőkkel, MINDIG a termelőknek kedvező bírósági ítéletekkel stb., akik a rémtörténeteket hangoztatják, azok vagy ahhoz is hülyék, hogy végigvigyék a folyamatot, vagy azok közül a spekulánsok közül kerülnek ki, akik nem a termelésből hanem a támogatásokból meg a vadkárból akarnak megélni. Lehetne mesélni a szándékosan a leg veszélyeztetettebb helyekre vetett kopaszbúzáról meg csemegekukoricáról, a beszántott utakról, ledöntött lesekről amivel a gazdák selejtje keresztbetesz a vadászoknak.

Ha nem lenne "sportvadászat", a vadállomány helyzetét valahogy akkor is rendezni kellene, állami alkalmazottakkal akik az adóforintjainkból kapnák a fizetésüket. Ez nyilván rossz lenne mert akkor nem tudnátok az ebéd utáni kávé mellett hörögni a buzi milliomos vadászokról akik kéjgyilkosok és a társadalom selejtjei is egyben...

Ja, és nem tudom, ki a selejtebb. Aki egy ősi szenvedélynek hódol és megteszi azt amit sokan csak szeretnének de még maguknak sem merik bevallani, vagy az, aki egy-egy vadásztragédia után hangosan örvendezik egy embertársa halálán. Vajon az ilyen korcs féreg oda merne állni pl. F.L. barátunk felesége és kislánya elé, az arcukba merné mondani, hogy nagy örömmel tölti el L. halála? Kötve hiszem. A gyáva férgek csak arctalanul mernek fröcsögni.

Előzmény: Szabadbatthyany Béla (994)
Szabadbatthyany Béla Creative Commons License 2012.03.18 0 0 1000

Hja.

Az emített Ludas szám címlapján vadászruhában, megtört csövű  puskával kezében két vadász beszélget, mellettük egy vizsla fülel:

 

"Csak azt tudnám, hogy miért utálnak bennünket annyira, amikor  nem vagyunk mi sem grófok, sem bárók?!"

:-)

Előzmény: Potyli (999)
Potyli Creative Commons License 2012.03.18 0 0 999

Amikor volt meg ebado a hatvanas evekben a vadaszkutyak akkor is adomentesek voltak,persze ha nem hobbi celkra tartottak hanem vadasz akinek volt vadaszengedelye,ugyanigy a vakvezeto kutyak is.

Előzmény: Szabadbatthyany Béla (994)
Szabadbatthyany Béla Creative Commons License 2012.03.18 0 0 998

Hja.

Azt anno a Ludasban ki is figurázták.

:-)

Előzmény: Törölt nick (995)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.17 0 0 997

Megvolt ennek is a szépsége ....

Előzmény: Törölt nick (995)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.17 0 0 996

Nagyon tömör tömjénfüstös  nekem ez a Tömjén .

Az a helyzet,hogy az állami erdők hasonló mutatvánnyal mennek,mint az állami vadgazdálkodás ...

Előzmény: Szabadbatthyany Béla (994)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.17 0 0 995

Valamikor vót már olyan is, hogy a vadászati lőszerek ÁFÁ-ja kevesebb volt, mint a gyermekruházaté...

Előzmény: Szabadbatthyany Béla (994)
Szabadbatthyany Béla Creative Commons License 2012.03.17 0 0 994

Apropó....

Hallottátok?

 

A farizeus Tömjén most, az ebadó bevezetésekor éppen a vadászkutyák tartását kívánja adómentessé  tenni!

Ugyibár közismert az a tény, hogy a vadászat mindig is a nyomorult páriák  sportja volt  -  tehát nyilván  megérdemlik az adómentességet a szegény vadászok!

 

Nem egy Vertebrata (a gerincesek rendje :-) ez a faszi!

Tavaly még  védett madarakra óhajtott vadászni és ezért kezdeményezte azok védettségének megszüntetését - majd amikor a minisztériumban az üggyel foglalkozó Rodics Katalin nyilvánosságra hozta Tömjénnek ezt a  felháborító pimaszságát, rövid úton (másnapra) kirúgatta a munkahelyéről.

 

Ez az ember -állítólag-  keresztény.

Vagy csak simán politikus?!

:-)

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.17 0 0 993

Nem volt még,de jól hangzik ....  :-)

Előzmény: Törölt nick (992)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.17 0 0 992

Ez vót már?

 

http://mno.hu/belfold/nyomoznak-hormonnal-kezeletk-a-szarvasbikakat-1058534

 

hormonnal kezelték a szarvasbikákat

 

Bűnszövetségben elkövetett állatkínzás és csalás alapos gyanúja miatt feljelentést tett a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MGSZH), miután a Nemzetközi Vadvédelmi Tanács (CIC) jelentette, hogy Magyarországon zárt térben nevelt, hormoninjekciókkal kezelt kapitális szarvasbikákra rendeztek fizetős bérvadászatot külföldieknek

Előzmény: Törölt nick (989)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.17 0 0 991

Biza ám,a vad az államé,de a gazdálkodók által művelt területeken ,magántulajdonban levő erdőkben zabálnak,a kár töredékét térítik meg a vadásztársaságok .

Azt már nem is mondom,hogy ha valaki vaddal ütközik ....

Előzmény: Szabadbatthyany Béla (990)
Szabadbatthyany Béla Creative Commons License 2012.03.17 0 0 990

,,Magyarországon a vadásztatás és a vadértékesítés éves szinten mintegy 16 milliárd forint bevételt hoz a társaságoknak, ami gyakorlatilag megegyezik a vadgazdálkodásra fordított kiadásokkal ....."

 

Hja.

Árnyaljuk azzal tovább a vázolt képet, hogy a vadgazdálkodás, vadtakarmányozás  költségei jelentős részben nem a vadgazdálkodónál, hanem a terület tulajdonosánál/kezelőjénél jelentkeznek (vadkár). A bevételek viszont kivétel nélkül ott képződnek...

:-)

Előzmény: Törölt nick (987)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.17 0 0 989

A legnagyobb orvvadászok a vadászok ......

Előzmény: paranormális (988)
paranormális Creative Commons License 2012.03.17 0 0 988

Sok baj van az (or)vadászokkal, az biztos...

 

Szörnyű tragédia, de talán nem kellene egy olyan fegyveres üldözésébe fognia amatőröknek, akiről ráadásul sejthető, hogy gyakorlott lövész.

Előzmény: Törölt nick (985)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.17 0 0 987

,,Ne reménykedj, ...sport-karekterü vadászat mindig is lesz, már csak azért is, mert  hatalmas pénzeket hoz..."

 

Meg a nagymárit,azt ....

Vicces az,ahogy sokan ezt akarják bemagyarázni ....

 

,,Magyarországon a vadásztatás és a vadértékesítés éves szinten mintegy 16 milliárd forint bevételt hoz a társaságoknak, ami gyakorlatilag megegyezik a vadgazdálkodásra fordított kiadásokkal ....."

Előzmény: Törölt nick (986)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!