A szkeptikusok sem igazán értik a mai kor piramis építését. Egyfolytában azt hangsúlyozzák, hogy a pénzzel való kereskedés nem teremt értéknövekedést. Jelentem alásan igen, abban az esetben, Hruska Csaba után szabadon, amikor az illegális fegyver és kábszerforgalom befolyik ugyanezen csatornán. Nevezzük nyugodtan pénzmosásnak, hiszen helyén találjuk a klasszikus nigériai tipusút. A sok kis vájár ott a piramis alján tudatlanul helytáll az előbb említett források nevében. Miért is ne? Hiszen ebből van az extra bevétel, és látszólag semmi kockázata nincs. A gizai piramisokhoz képest az instabilitást az adja ezeknek a mű-piramisoknak, hogy a vájárok ki tudnak szaladni az építmény alól, de közben a szervezett bűnözés pénze már elfutott a befektetett pénzükkel és reményükkel.
Ezt a hülye példabeszédet azért hoztam fel, mert sok hason piramisépítés történt mostanság Mo.-on. Híd sem igazán érti, de csak annyit tudok mondani, hogy nem minden úgy van ahogy látszik. Azon sem lepődnék meg ha ezt a kanadai játékot Mo.-ról a Váci úti irodaházból irányítanák, úgy mint az álbrókerek tevékenységét (ha még emlékszetek).
Mondjuk azt a 69 millást már régen keresztre feszítettem volna egy vagyonosodási vizsgálat keretén belül.
Miért? Beszéltem olyannal, aki pl. házat cserélt. Eladta az örökölt régit, betette az árát kőbe: több tíz milliót. Elment albérletbe három gyerekkel, és várta, hogy az új ház elkészüljön. Aztán persze hiába készült el, nem tudta kifizetni.
"A cégnek ekkor már 2,5 milliárd forintos forgalma volt. Összeomláskor összesen 659 károsult maradt, volt akinek 69 millió forintja ragadt be. A tulajdonos ellen csalás miatt emeltet vádat a rendőrség." Ha néznéd a forgalmat is, az azért nem piskóta. Egy sima pilóta már régen összeomlott volna. Mondjuk azt a 69 millást már régen keresztre feszítettem volna egy vagyonosodási vizsgálat keretén belül.
Jó legyen igazad, de hogy most jön egy derék csapat, aki rapid módon 5 év eltelte után összeüt egy vádat (amit 5 évvel előbb is megtehettek), az enyhén gyanús.
Nézd, a Péntek-csapat lópikulára sem jutott :) (Bocs, nem személyeskedésnek szántam.) Elég szánalmas, hogy öt év után jutott el a rendőség a vádemelésig.
Nem tudom ki az a Hruska Csaba, de ha még emlékszel ezt is a Péntek csapat kezdte el. A dátumokat figyelve eltelt a számviteli öt év, azaz mehetnek a zúzdába az iratok. A HVG oldaláról mosolykeltő ez az idézet: "Az alezredes szerint az embereknek gyanús lehetett volna az, hogy a banki kamatokhoz képest túl magas volt a kamat. „Ilyen hozamot legális módon nem, csak kábítószer- vagy fegyverkereskedelemmel lehet kitermelni” - mondja Hruska Csaba a miheztartás végett. " És valóban nagyon igaza van az alesnek, mert ezt csak az említett bűncselekményekkel lehet kitermelni((((:-.