Keresés

Részletes keresés

nyman Creative Commons License 2009.10.12 0 0 14
Na kiderult mar milyen allat volt?
Szögrágó Creative Commons License 2009.09.09 0 0 13
Egy ilyen szoftver például lehet jó, mint ez?

Tudsz olyat, ami biztos, hogy használható?
Előzmény: Szögrágó (12)
Szögrágó Creative Commons License 2009.09.09 0 0 12
Szoftver természetesen létezik

Akkor én talán mégis a 6 olcsókamerás megoldásnál mardnék. De valami támpontot tudnál adni ilyen mozgsérzékelő szoftverre? Nem szeretnék úgy járni, hogy megveszem a kamerákat, aztán neg nem tudok velük mit kezdeni. Ha egyetlen kamerára van ilyen szoftverem, akkor már érdemes nekivágnom.
Előzmény: digicat (11)
digicat Creative Commons License 2009.09.08 0 0 11
Igazad van, az infrát valószinűleg nem tudja a bolti kamera. Hogy mit rögzít az attól függ milyen rendszered van. Vagy tudja vagy nem, azért mert bolti még lehet benne mozgásérzékelés.
Keresni pedig használt műszaki cikkek között lehet, Vatera, eBay, Ecseri, bizományisok.

Ez is érdekes: BÉBIŐR 4 db KAMERA + OSZTOTT MONITOR 1ÉV GARANCIA

A hat kamera valóban ~38 dollár, a rendszerbe szervezés drága (vagy időigényes, ami majdnem ugyanaz). Szoftver természetesen létezik, van amelyik kamerához adnak is.
Előzmény: Szögrágó (9)
Szögrágó Creative Commons License 2009.09.08 0 0 10
Ja, meg ennek infrában kéne működnie, és csodálkoznék, ha a bolti rendszer ezt is tudná.
Előzmény: Szögrágó (9)
Szögrágó Creative Commons License 2009.09.08 0 0 9
Hát nem tudom... A 6 kamera ára kb. 38 dollár, ez még távol van az egyetlen vezetéknélküli kamera 100 dolláros árától. Végülis még ezt a vezetéknélküli játékot is meg tunám spórolni, ha valami régi, félretett notebook-ot is föltennék a padlásra, és közvetlenül rádugnám a kamerákat. Akkor már csak egy olyan szoftver kéne, ami képes arra, hogy tárolja a mozgásokat tartalmazó képeket. Talán egy egy kamerára írt program is jó, ha 6 példányban futtatom, persze mindegyik példányt a megfelelő kamerára konfigurálva. Tehát csak az a kérdés, hogy ilyen szoftver létezik-e.

A bolti kamerarendszer nem ágyúval verébre lövés? Az képes arra, hogy csak azokat a képeket rögzítse, amin mozgás van? És hol lehet találni ilyen leselejtezett rendszert? És nem kerülne többe, mint az a 6 olcsö kamera plusz a szoftver?
Előzmény: digicat (7)
digicat Creative Commons License 2009.09.08 0 0 8
A céljaidnak valószinűleg egy nyugdíjba küldött bolti megfigyelésre használt fekete-fehér kamerarendszer is megfelelne.
Előzmény: digicat (7)
digicat Creative Commons License 2009.09.08 0 0 7
Ennyi kamerával lehet olcsóbban jönnél ki hagyományos kamerákkal és egy többcsatornás DVR készülékkel.
Előzmény: Szögrágó (6)
Szögrágó Creative Commons License 2009.09.08 0 0 6
Tök jó, köszi!

A legjobban a vezeték nélküli tetszik, csak picit drága. A 6 dollárosnak meg az ára tetszik nagyon, de azt még valahogy fel kéne okosítani, hogy egyrészt csak mozgásra kezdje tárolni a képeket, másrészt ebből kéne kb. 6 darab, hogy minden irányban lássam, hogy honnan jön az állat, és persze jó lenne vezetékmentesíteni. A házamban wifis router van, tehát valami padlásra helyezett wifis egység kéne, amire ezt a 6 kamerát rá tudnám dugni, a számítógépre pedig egy szoftver, ami a helyi hálózaton keresztül kommunikál a kamerákkal és a 6 kamera képei közül elkezdi elmenteni (mondjuk félmásodpercenként) azt, amelyiken mozgást tapasztal. Erre a kiegészítésre van valakinek konkrét javaslata?


(az állatot nem elűzni akarom, mivel általában nincs is a padláson, csak néha jelenik meg és nagy robajjal rohangál pár percig, majd kimegy valahol. De fogalmam sincs, hol jön be, és hol megy ki, ezt szeretném kideríteni a kamerával, hogy a lyukat el tudjam tömni. Persze nem tudhatom, hogy ez a robajló állat azonos-e azzal, aki a beázást okozta. A beázás akkor történt, amikor pár napig nyaraltunk)

Előzmény: digicat (1)
Ayreon Creative Commons License 2009.09.07 0 0 5
Én is egy kisjófajta metalzenével költöztettem ki egy macskapereputtyot a padlásunkról. 2 nap random metalzene non-stop bárkit lehoz bárhonnan:D
Előzmény: molnarmarcl (4)
molnarmarcl Creative Commons License 2009.09.07 0 0 4
Ha nagy a zaj, akkor nyest, ha inkább vsak rág, akkor lehet pele is. Egy rádiót felraksz, és egy lámpát felkapcsolsz neki, akkor elmegy magától.
Előzmény: Szögrágó (-)
Mr. 0 Creative Commons License 2009.09.07 0 0 3
nyest
Előzmény: Szögrágó (-)
nyman Creative Commons License 2009.09.07 0 0 2
Eleg sok mozgaserzekelesre beindulo digitalis kamera letezik mar tizezres nagysagrendtol, ami szamitogepre kotheto.

A cim alapjan mas jutott eszembe, azt hittem otthoni haziallatot kell figyelni. Az egyik baratom ugy oldotta meg ezt, amikor meg kolyok volt a kutyaja a lakasban, hogy a nappaliban hagyta. Csinalt egy plusz skype azonositot, majd az otthoni gepen beallitotta, hogy hivas eseten automatikusan vegye fel, illetve induljon a webkamera. Igy a melohelyrol naponta tobbszor megtudta nezni, illetve idonkent folyamatosan kovette, hogy mi ujsag es ha gond volt, akkor hazaugrott gyorsan. Persze a kutya az elso alkalmakkor kicsit hulyen nezett, amikor hallotta a hazda hangjat, de ot magat nem latta. :)
Előzmény: Szögrágó (-)
digicat Creative Commons License 2009.09.07 0 0 1
Előzmény: Szögrágó (-)
Szögrágó Creative Commons License 2009.09.07 0 0 topiknyitó
Valamilyen állat él a padlásomon, azt hiszem, nagyobb, mint egy egér. Kis fészket csinált magának a nikecel szigetelésben, onnan vettem észre, hogy beázott a terőtéri faforgács mennyezet alatta. Biztos odapisilt, vagy a magzatvize folyt oda. Szeretném tudni, milyen állat, és hogy tud bejutni a padlásomra, mert én nem találok olyan helyet, ahol egy egérnél nagyobb állat be tudna menni.
Arra gondoltam, hogy a legolcsóbb és leghatékonyabb megoldás egy (vagy több) olcsó webkamera telepítése lenne a padlásra egy mozgásérzékelővel (esetleg ő maga lehetne a mozgásérzékelő), ami felvenné, ha meglátja az állatot. Persze jó lenne mindezt ifravörösben, hogy ne riassza el az állatot. Ez így már nem biztos, hogy annyira olcsón megvalósítható, mindenesetre arra lennék kíváncsi, hogy tudna-e valaki konkrét technikai megoldást erre.
Előre is köszönöm az ötleteket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!