Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.01 0 0 34

érdeklődöm, hogy van-e valaki, akit az idei ivartalanítási program keretében megkíméltek a költségektől? mert nálunk meghirdették, jelentkeztünk, és semmi nem történt. javasolták, hogy ivartalanítsunk, mert nem kapott pénzt az önkormányzat. 

 

magánzó Creative Commons License 2017.08.26 0 0 33

Kutyabarát lenne az, aki ivartalaníttatja az állatot?

eperke72 Creative Commons License 2016.11.13 0 0 32

Őszi országos ivartalanítási akciók. Legyetek Felelős Állattartók!  http://www.zoldzebra.hu/hu/news.php

 

 

 

430 322 Creative Commons License 2016.08.01 0 0 30

Ebben a hónapban költöznénk Albertirsára, és az előző tulajdonos otthagyná a kb. 8-9 hónapos kutyáját. (Fajtát még nem tudok mondani.)

Tud-e valaki a környéken megbízható állatorvost, és kb. mi ennek az ára?

wildcath Creative Commons License 2012.04.30 0 0 29

Sziasztok!

Most hallottam, h Kecelen ingyenes ivartalanítási akciót szerveznek. Nem tudja valaki, várható ilyen Bpen vagy Pest megyében a közeljövőben? Minimális jövedelemmel rendelkező család 6 kutyusáról lenne szó.

 

Lilla&Fecni Creative Commons License 2009.09.19 0 0 28
Sziasztok! Köszönöm az infókat, én is most a legutóbbi állatorvostól azt hallottam, hogy Amerikában már 6-8 hetesen ivartalanítják a kutyusokat. Nekem ez valahogy természetellenes, de megteszem, mindenkinek így lesz a legjobb :( :)
Tényleg nagyon szépen köszönöm / köszönjük! Lilla & Fecni
SiriusBlack Creative Commons License 2009.09.18 0 0 27

szerintem is a fél éves kori ivartalanítás a jó. az én kutyámat tizenévesen műtötték, totál megváltozott a személyisége, és őrülten zabálós lett. a házunkban van több olyan kutya akiket fél évesen ivartalanítottak, mind egészséges, normális.

az én kutyámnak rengeteg emlődaganata volt. az se lett volna ha anno megműttetem. de akkor még nem volt ez ilyen természetes.

Előzmény: Lilla&Fecni (25)
Sütimüti Creative Commons License 2009.09.18 0 0 26
Szia!
Ezt nézd meg: http://rendelo.mancsok.hu/ivartalanitas.htm

Az én leánykám holnap lesz 6 hetes (már csak 3 hét és megyünk érte :D), de már tudom, hogy 16-18 hetesen viszem ivartalaníttatni.
Ha lehetőséged van rá, ne várd meg az első tüzelést! Ha tudsz idegen nyelven, keress rá a gúgliban az ivartalanításra, külföldön egyre jobban elterjedt a korai, ill. fiatalkori ivartalanítás, egyrészről az emlődaganat kialakulásának kockázata ekkor a legkisebb, másfelől, ebben a korban rendkívül gyorsan gyógyulnak, épülnek fel a kutyák a műtétből. Amerikában 8 hetes kölyköket már ivartalanítanak, nem lesz egyáltalán semmi bajuk. :)
Előzmény: Lilla&Fecni (25)
Lilla&Fecni Creative Commons License 2009.09.18 0 0 25
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Az állatszigetről örökbe fogadunk egy kislány kutyust, most kb 4 hónapos. A szerződés aláírásával együtt vállaljuk, hogy egy éves koráig ivartalanítjuk, de mivel fiú mellé kerül így ragaszkodnak hozzá, hogy a 6. hónap körül pakoltassuk ki. Namost, minél több orvost és hozzáértőt kérdezek meg, annál több a vélemény. Szerintetek várjam meg az első tüzelését vagy sem? Van, aki azt mondja, hogy ha az első előtt megműttetjük fejlődési rendellenességek lépnek fel, idegrendszeri zavarok, bőrbajok. A másik oldal (és ők vannak többen) meg azt, hogy semmi baja sem lesz, ha fél éves korában megtörténik a dolog. Hogy döntsem el, hogy mi a jó? Ha rajtam múlna egyáltalán nem csináltatnám meg neki, de a menhely ellenőriz, és kéri a papírokat. (Tudni kell, hogy a fiú aki mellé kerül nemzőképtelen egyéb okból). Valakinek van ebben tapasztalata? Köszi előre is! Lilla&Fecni
SiriusBlack Creative Commons License 2009.09.05 0 0 24

most főztem olyan kaját, hogy 2 egység répa, 1 egység rizs, és 1 egység pulykahús. 

de ha ez elfogy, akkor a rizst a gréti mix-szel fogom helyettesíteni. szerintem az lesz a jó. majd meglátjuk.

Törölt nick Creative Commons License 2009.09.04 0 0 23
Amíg nekünk is kettő volt, a miénk is szaladgált, nem volt egy gramm fölösleg se rajta. Mióta nincs ki szórakoztassa a nap 24 órájában, sokszor csak fekszik. :(
Előzmény: stangli2 (17)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.04 0 0 22

Esetleg lehetne a mennyiségen csökkenteni egy kicsit, ha a rendszerességen nem is... Nem hirtelen, hanem fokozatosan.

Előzmény: SiriusBlack (14)
nextdoor Creative Commons License 2009.09.04 0 0 21
Bizony:) és hogy imádják, nagyon finom illata van. Meleg húsleveslével vagy meleg vízzel kell nyakon önteni.
Előzmény: coriella (20)
coriella Creative Commons License 2009.09.04 0 0 20
Az étel egy részét lehet Gréti Mix-szel helyettesíteni, ez puffasztott gabonaszerű keverék, telít, de nem hízlal.
Előzmény: SiriusBlack (-)
Tim1981 Creative Commons License 2009.09.04 0 0 19

Jó reggelt,

 

Nextdorr, stangli2: hálás köszönetem az infókért.

nextdoor Creative Commons License 2009.09.04 0 0 18

Nem befolyásolja.

"Hivatalos" formában mintegy ezer kutya került a gondozásunkba, kivétel nélkül mindenkit ivartalanítunk. Viselkedésük, habitusuk nem változik.

Az a kan, aki már fedezett életében, avagy erősek az ösztönei, és tüzelő lányt érezvén aktívabb, némiképp higgad - ennyi.

Előzmény: Tim1981 (13)
stangli2 Creative Commons License 2009.09.04 0 0 17
Nekem az a tapasztalatom, hogy nem változik a kutya utána. Két szukám van ivartalanítva ugyan úgy játszanak és rosszalkodnak mint elötte. Azzal a különbséggel, hogy nem tüzelnek, nem lesznek álvemhesek és az ezzel járó pszichés tünetek is elmúltak..:-) Én mindenkinek ajánlom, hogy ivartalanítsa a kutyáját (macskáját). Az elhízás sem probléma nálunk.
Előzmény: Tim1981 (13)
SiriusBlack Creative Commons License 2009.09.03 0 0 16

kerestem, de azt írta, hogy megszűnt az a topik.

de megnézem még egyszer.

köszi

Előzmény: Augies (15)
Augies Creative Commons License 2009.09.03 0 0 15
Figyelj, létezik ezen a fórumon egy topic ugyanilyen címen (keress egy kicsit vissza), ahol éveken keresztül minden irányból körbe lett járva ez a téma. Biztos találsz jó tanácsokat.
Előzmény: SiriusBlack (14)
SiriusBlack Creative Commons License 2009.09.03 0 0 14

sajnos nem kertesben lakunk, hanem soklakásos társasházban. 3-4-szer sétálunk, 30-40 percet. jelenleg 4-szer eszik, ami nem a négyszerese persze a régi adagjának, de mondjuk a másfélszerese. sajnos nem egy játszós kutya. nem labdázik, kicsikét futkos csak egy-két  haverkutyával. de hamar abbahagyják.

 

nextdoor:

köszi a répa ötletet, megpróbálom. eddig is tettem egy keveset a főzött kajájába, ami rizs meg csontnélküli csirke, de most eltolom ezt a kaját kicsit répásabb irányba. csökkentettebb rizzsel. ezen kívül eszik light senior száraz és konzervkaját.

 

a nehézség az, hogy okos kutya, ismer, és addig ugat, amíg el nem éri amit akar. egy társasházban nem lehet akármeddig ugattatni egy kutyát. már elteszem a tányérját a szekrénybe, hogy ne dobálja, és hurcolja a lábunkhoz, de ezt az ugatósdit jól kitalálta. már van hogy elmegyek itthonról miatta. ahogy kilépek az ajtón, abbahagyja.

Előzmény: Törölt nick (9)
Tim1981 Creative Commons License 2009.09.03 0 0 13

Sziasztok

 

Segítséget szeretnék kérni. Van egy 2,5 éves Yorkiem. Eljött az idő, és ivarérettek lettünk. SAJNA nem nagyon bírunk vele, és hajlunk az ivartalanítás felé.

Vannak félelmeim, azaz Porci kutyám, játékos, kicsit szeleburdi kutyus, és ezért is szeretjük. Befolyáolni fogja a beavatkozás a viselkedését, kinek mik a tapasztalatai.

 

Hálás köszi a válaszokért

 

Timi

nextdoor Creative Commons License 2009.09.03 0 0 12

A napi adagját oszd el, napi 3x adj neki enni, minden kajábába adj sárgarépát - az becsapósan tompítja az éhségérzetet.

Az ivartalanítás felborítja kissé a hormoháztartást, ez a mostani furcsa állapot vélhetően 4-6 hét alatt változik.

(hozzánk www.lelenc. hu sok idős kutya kerül, ivartalaníttatunk mindenkit, és ily módon csillapítjuk az éhségérzetet)

Előzmény: SiriusBlack (-)
Fülöpmami Creative Commons License 2009.09.03 0 0 11

sajnálatos ami az öreg kutyussal történt.

fiatalon kell ivartalanítani! egyrészt megelőzhetőek az ilyen jellegű daganatos betegségek, másrészt sokkal jobb a  kutyának, gazdinak ha nincs tüzelés, vagy a szuka kutyák utáni sírás, napokig nem evés, szökés.

nagyon gazdag ország vagyunk ha a gazdátlan állatok számát nézzük, ezért is fontos az ivartalanítás.

 

az állat akkor hízik meg, ha ész nélkül zabáltatjuk. kis odafigyelés, mozgás és a kutya mind külsőleg mind természetében ugyanaz marad.

 

( tapasztalatból beszélve, több ivartalanított kutyával, macskával a hátam mögött)

Törölt nick Creative Commons License 2009.09.02 0 0 9

Milyen sűrűn adsz neki enni? Kertes házban laktok?

 

A mi 5 éves keverék kutyánk is ivartalanítva lett 4 éve, kölykedzése után (6 kölyökből 5 halva született, úgy, hogy a legutolsót már a dokinak kellett kioperálni, mert már az anyakutyának került volna az életébe :( ).

 

Mondta a doki, hogy várhatóan el fog hízni, ügyeljünk rá. Naponta 1× adunk neki enni: kis száraz táp + kis kajamaradék, néha konzerv. Mondjuk elég nehéz dolgunk van, hogy a "kedves" szomszédnéni képtelen fölfogni, hogy NE dobáljon be száraz félkilós kenyereket a kutyánknak. :@ Ráadásul a körte a mindene. Már potyog lefelé, a kutya legnagyobb örömére. Tavaly mind a négy lábával föl is mászott az egyébként alacsony fára, onnan ugatta a magas ágakon lévő maradék 1-2 gyümölcsöt. :)

 

Próbáljuk rávenni a mozgásra a kutyát, de nem egy játékos fajta, hanem búúúújik, de azt nagyon, és kiváló házőrző. Az utcára még akkor is laposkúszásban, fülét-farkát behúzva megy ki, ha mi hívjuk. Egy kicsit elszaladgál, aztán szalad be anélkül, hogy utasítanánk erre.

Előzmény: SiriusBlack (8)
SiriusBlack Creative Commons License 2009.09.02 0 0 8

most már az első tüzelés előtt szokták ivartalanítani a lánykutyákat (a szuka nekem nem teszik. hiába szakszerű) szerintem az a jó. rémes ezt a változást látni. nem csak az evés. addig egy dilis kiskutya természetű kutya volt, most meg egy raplis vénasszony. szar ügy.

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.02 0 0 7
Az élet kegyetlen. A te kutyád megbetegedett, és az eredeti betegségtől megszabadították ugyan, de már sohasem lesz olyan egészséges, mint annakelőtte. Ez van, most már nehezebb lesz az élete, s a tiéd is, hiszen szereted a kutyádat és látnod kell, hogy egy kissé tönkrement. Ez sajnos így van. Akárcsak az embereknél. Egy ilyen súlyos betegség, s annak következménye "hazavágja" a szervezetet, legyen az ember, vagy kutya, vagy más élőlény. Bele kell törődnöd, hogy a kutyád egészsége megrendült, ebből a betegségből nem tudott kikerülni olyan egészségesen, mint amilyen előtte volt. Lehet, hogy a most jelentkezett probléma, a túlzott étvágy, élete végéig fenn fog maradni, és ezáltal sokkal több nehézséget jelent majd neked, hogy megakadályozzad az elhízását, ami valóban nem kívánatos egyetlen kutya esetében sem.
Előzmény: SiriusBlack (-)
SiriusBlack Creative Commons License 2009.09.02 0 0 6
állítólag szívelégtelensége is van. a röntgenen lehetett a műtét után szívnagyobbodást látni. de lehet hogy arra is jó a mozgás. próbálok emelni az adagon. napi max két óra a szokásos. másfél, két óra. középuszkár amúgy. nemnagyon rohangál. már nem mai csirke.
Előzmény: freyya (0)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.02 0 0 5
Rendben. Tehát magát a dagiságot nem vette fel, nem azt, hogy ledagizták. Bocs, de félreértettem. Nem tudtam felfogni, hogy hogyan sértődhet meg egy kutya. Akkor pedig meg is van oldva az eredeti probléma? Nem akkora gond, ha a kutyánk kövér? Én hallottam már a kutyák túlsúlyosságának szövődményeiről (elsősorban ízületi- ill. gerincproblémák), úgyhogy talán mégsem szerencsés általánosítani. Lehet hogy a te kutyád megúszta az elhízás esetleges káros következményeit, de nem biztos, hogy ez más kutyákra is igaz, úgyhogy azért légy óvatosabb az ilyen jellegű tanácsadással, még akkor is, ha pusztán a jóindulat vezérel. Azért akkor is gondold meg jobban!
Előzmény: freyya (3)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.02 0 0 4
Lánykutya van (ugyanaz, mint a nőstény vagy a szuka, csak más szóval). Ha valaki ezt a szót használta a kutyájára, akkor az a kutya létezik, tehát van. S ha valaki ezt a szót használja, akkor már a szó is van. Ha tetszik, ha nem.
Előzmény: Neocortex (1)
freyya Creative Commons License 2009.09.02 0 0 3
Pont ezt mondom, hogy a dagiságból csak az emberek csinálnak ügyet, a kutyák fel sem veszik, boldogan eléldegélnek némi súlyfelesleggel is. Amíg megy magától, és nem kell gurítani, addig nagy baja nem lehet. :)
Előzmény: Törölt nick (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!