Keresés

Részletes keresés

vjv1 Creative Commons License 2022.01.01 0 0 38

Buék.

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Lebikee13 Creative Commons License 2011.03.15 0 0 37

Kedves Játékosok!

Mostanság zajlik az AGIPI Tour elnevezésű meghívásos háromfalas karambol biliárd world class verseny. Az Eurosport folyamatosan közvetíti felvételről, valamint élőben is a későbbiekben.

Aki szeretne látni egy világszínvonalú karambol versenyt, mindenképp nézze meg.

Adások időpontjai:

EUROSPORT 2:

Selejtezők (utolsó csoport):

Kedd (Március 15.) 20:00 (ism.)
         Kedd (Március 15.) 21:00 (ism.)

Negyeddöntők:

Csütörtök (Március 24.) 17:00 (élő)
         Csütörtök (Március 24.) 20:00 (élő)
         Péntek (Március 25.) 10:00 (ism.)
         Péntek (Március 25.) 11:15 (ism.)
         Péntek (Március 25.) 17:00 (élő)
         Péntek (Március 25.) 20:00 (élő)
         Szombat (Március 26.) 1:30 (ism.)
         Szombat (Március 26.) 5:30 (ism.)
         Szombat (Március 26.) 15:30 (ism.)

A sorsolást az alábbi linkre kattintva ismerhetitek meg:

http://www.agipibilliardmasters.com/2011/eng/infos_shedule.html

Elődöntők:

Szombat (Március 26.) 18:30 (élő)
         Szombat (Március 26.) 22:30 (élő)
         Vasárnap (Március 27.) 5:30 (ism.)

Döntő:
         Vasárnap (Március 27.) 20:45 (élő)

Üdv,

Léb Balázs

Elino Creative Commons License 2011.02.16 0 0 36

Sziasztok!

A Eurosport2 műsorára tűzte a 3 falas karambol biliárd egyik legrangosabb tornáját, az AGIPI Tournament második selejtezőjét! A verseny izgalmas küzdelmeit az alábbi időpontokban követhetitek nyomon:

3 falas karambol biliárd

EUROSPORT 2:   

Csütörtök (Február 24.) 16:45  
  Csütörtök (Február 24.) 17:45  
  Péntek (Február 25.) 11:15 (ism.)  
  Péntek (Február 25.) 17:00  
  Péntek (Február 25.) 18:30  

Aki pedig elmulasztotta a hazai országos bajnoki döntőket, most nem marad le semmiről! Ugyanis a SPORT M ismét közvetíti az ország 3 falas karambol biliárdbajnokainak küzdelmeit:

SPORTM:   

Szerda (Február 16.) 20:00 (ism.)  
  Szombat (Február 19.) 7:00 (ism.)  
  Kedd (Február 22.) 15:00 (ism.)  
  Kedd (Február 22.) 17:00 (ism.)  
  Kedd (Február 22.) 19:00 (ism.)  
  Csütörtök (Február 24.) 5:00 (ism.)  
  Csütörtök (Február 24.) 7:00 (ism.)  
  Péntek (Február 25.) 6:00 (ism.)  
  Péntek (Február 25.) 8:00 (ism.)  
  Péntek (Február 25.) 10:00 (ism.)  

Üdv,

Elino

Elino Creative Commons License 2011.02.07 0 0 35

Sose bánd, mert a döntőről nem maradtál le:

Sport 2 - február 15. 16:45
Sport M - február 15. 21:00

Mindenkinek jó szórakozást kívánok az izgalmas küzdelemhez!

Előzmény: snowman (34)
snowman Creative Commons License 2011.02.02 0 0 34

Szerencsére, és végre el is kaptam a nagyját. Hajnalban! :o)

Előzmény: Elino (33)
Elino Creative Commons License 2011.01.27 0 0 33

Sziasztok!

Végre műsorra tűzte a Sport tv az év végi karambol OB-t:

http://port.hu/pls/ci/films.film_list?i_text=bili%E1rd&i_area_id=17

Mindenkinek jó szórakozást kívánok!

Üdv,

Évi

Lebikee13 Creative Commons License 2011.01.25 0 0 32

Kedves tzuiop !

Nagyon örülök illetve a Magyar Biliárd Szövetség Karambol szakága nevében mondhatom örülünk, hogy érdeklődsz a karambol biliárd iránt.

A magyar karambol életről az alábbi weboldalon találsz információkat:

http://karambolszakag.atw.hu

Az általad említett asztalon kívül a Gold Biliárdban ( 1111 Bp, Budafoki út 111-113. ) találsz 3 karambol asztalt. Itt zajlik a Karambol Szakág által rendezett karambol versenyek közel 90%-a.

A legegyszerűbb módja, hogy megismerd ezt a játékot, ha ellátogatsz nézőként valamely versenyünkre, ahol találkozhatsz Magyarország legjobb játékosaival. Természetesen a versenyszervező - általában jómagam, Léb Balázs - készséggel válaszolni fog minden kérdésedre a játékkal, szakirodalommal, oktatással és egyéb tudnivalókkal kapcsolatban. A versenynaptárunkat megtalálod a weboldalunkon.

Ha bármilyen kérdésed lenne kérlek írj a karambolszakag@gmail.com e-mail címre.

Üdvözlettel,

MBSZ Karambol Szakág

Léb Balázs

Előzmény: tzuiop (30)
Elino Creative Commons License 2011.01.25 0 0 31

Sziasztok!

Végre megjelent a Sporttime magazin januári száma, amelyben részletes beszámolót olvashattok a 2010. év végi snooker és karambol országos bajnoki döntőkről. Ezúton szeretnék egyúttal köszönetet mondani a cikk tartalmáért Jaloveczki Gábornak, a kiváló fotókért pedig a Teleház Gyömrőnek, illetőleg Manfred Schrödernek.

tzuiop Creative Commons License 2011.01.17 0 0 30

Sziasztok!

Életemben nagyon kevésszer biliárdoztam eddig, de pár hete egy karambol asztalt találtam egy edzőteremben és eszembe jutott, hogy gyeremekként nyaraláskor játszani próbáltunk Balatonfüreden egy üdülő pincéjében.

Amit találtam asztal az egy egyenlő oldalú kicsi asztal(nem tudom a szakszerű megnevezését, még :)) és a Lehel térnél a Sporttemplom (Váci út 19) nevű küzdősportterem előterében használhatja bárki (szerintem ingyen).

Én edzeni járok oda pár hete és most elkezdtem nézegetni a neten a karambollal kapcsolatos oldalakat,de még nem tudom hol, hogyan kezdjem.

Mivel nem tudok jóformán semmit a játékról, ezért örülnék ha tanácsot adnátok hogyan vágjak bele? Mit olvassak el, esetleg hova érdemes lemenni, ahol megtanítanának játszani.

Lebikee13 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 29

Meghívó a Karambol és Snooker országos bajnokság döntőire !

Lebikee13 Creative Commons License 2010.04.08 0 0 28
Sziasztok,

Engem ért a megtiszteltetés, hogy tesztelhessem Cuemaker első szelvényes (8) háromfalas karambol spiccét. Több havi játék után teljesen meg vagyok vele elégedve, mindenkinek csak ajánlani tudom. Részletezve:

A több szelvény, illetve a spicc végében lévő furat -elméletileg- azt hivatott szolgálni, hogy forgatónál kevésbé görbüljön a golyó útja. Erre én azonnal azt szoktam válaszolni, hogy 90%-ban ez a kilökésen múlik. Persze az a 10% is sokat nyom a latba. Nos, hogy ez a spicc javít-e ezen a 10%-on, nem tudom, ezt nem vettem észre. A többi spiccem is hasonlóan "pontos". Viszont (!) ,
ezzel a spiccel érezhetően sokkal intenzívebbek a forgatók, és könnyedebb a játék. Értsd, ugyanazon mozdulattal (erő, nyújtás stb.) a régebbi nem szelvényes spicceimmel kisebb volt a hatás, mint ezzel. Ez viszont nagyban megkönnyíti a játékot.

Köszönet Cuemaker-nek a spiccért.

Üdv,

Léb Balázs
cuemaker Creative Commons License 2010.02.10 0 0 27

Sziasztok !

Elkészítettem az első szelvényes, karambol spiccemet melyet jelenleg Léb Balázs tesztel.Az érdeklődők nála megtekinthetik vagy kipróbálhatják,de a képe az oldalamon is fönt van http://martoncues.com/?page_id=118.

Üdv! Marton István

Lebikee13 Creative Commons License 2010.01.31 0 0 26
A 2010-es szabad Grand Prix végeredménye (első négy) :

1: Renkus Tibor
2: Léb Balázs
3: Molnár Gábor
4: Boros Tibor

A következő verseny : I. szabad handicap, 2010.02.06.

üdvözlettel,
MBSZ Karambol Szakág
Lebikee13 Creative Commons License 2010.01.29 0 0 25
A 2010-es évad első versenyének végeredménye (legjobb 4) :

I. háromfalas Grand Prix :

1: Simon Zsolt
2: Szluka Bálint
3: Fehér Ádám
4: Molnár Gábor

Következő verseny :

Szabad Grand Prix, 2010.01.30.

További információk a http://karambolszakag.atw.hu oldalon.
Lebikee13 Creative Commons License 2009.12.31 0 0 24
Sikerekben és Pontokban Gazdag Boldog Új évet kíván a
MBSZ Karambol Szakág
Lebikee13 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 23
Tekintettel a december 19-i munkanapra, az idei utolsó amatőr szabad játék időpontja December 20-ra (vasárnap) módosul.

A December 13-án lezajló háromfalas országos bajnokság végeredménye (melyen TV-s felvétel készült) :

1: Fehér Ádám
2: Simon Zsolt
3: Léb Balázs
4: Rovó József

Az összesített pontverseny végeredménye:

1: Léb Balázs
2: Fehér Ádám
4: Simon Zsolt

MBSZ Karambol Szakág
Lebikee13 Creative Commons License 2009.12.08 0 0 22
Versenyeredmények:

IX. háromfalas Grad Prix:

1: Molnár Gábor
2: Rovó József
3: Fehér Ádám
4: Léb Balázs

47/2 keret Országos Bajnokság

1: Renkus Tibor
2: Torda Tamás

II. handicap-es háromfalas biliárd verseny:

1: Rovó József
2: Tóth László
3: Horváth József
4: Fehér Ádám

Az évad utolsó versenye a háromfalas Országos Bajnokság, melyre a háromfalas ranglista első 16 játékosa kvalifikálta magát. A verseny az elődöntőkig lett lejátszva, melyek a döntőkkel karöltve December 13-án 13:00 órától lesznek láthatók a Gold Crown biliárd centerben, ahol TV-s felvétel készül ( pool, snooker, karambol ) melyet a Sport TV fog leadni.
A belépés ingyenes, szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Üdvözlettel,
MBSZ Karambol Szakág
Lebikee13 Creative Commons License 2009.11.07 0 0 21
Új eredmények:

Arpás Kupa Triatlon :

1: Simon Zsolt
2: Dr. Csibri József
3: Renkus Tibor
4: Jaloveczki Gábor

Olasz bábus OB:

1: Kurta László
2: Molnár Gábor
3: Fábián László
4: Vincze József

Országos csapatbajnokság rájátszás végeredménye
-vegyes kategóriában:
1: Sopron
2: Bácsalmás
3: Rosco
4: Excelsior

-háromfalas kategóriában:
1: Rosco
2: Sopron
3: Bácsalmás
4: Excelsior

Következő verseny időpontja, 2009.11.14 IX. háromfalas Grand Prix

Gracioso, köszönjük a linket !
Gracioso Creative Commons License 2009.11.05 0 0 20
Ez csemege lehet számotokra :) Filmhiradó, 30-as évek: http://mvh.nava.hu/watch.php?id=2135

Lebikee13 Creative Commons License 2009.10.12 0 0 19
Az egyfalas OB 2009 végeredménye (legjobb 4)

2: Fehér Csaba
3: Rovó József
4: Torda Tamás

Következő verseny időpontjai
-Október 16-18, Árpás Kupa Triatlon, Bácsalmás
-Október 24, olasz bábus OB 2009, Gold Crown
Lebikee13 Creative Commons License 2009.10.05 0 0 18
Az egyfalas GP 2009 végeredménye (legjobb 4)

2: Simon Zsolt
3: Vincze József
4: Renkus Tibor

Következő verseny időpontja Október 10. egyfalas OB 2009

Lebikee13 Creative Commons License 2009.09.30 0 0 17
A VIII. háromfalas G.P. végeredménye (legjobb 4):

1: Fehér Ádám
2: Molnár Gábor
3: Léb Balázs

A II. szabad handicap-es verseny végeredménye (legjobb 4):

1: Nastev Roman
2: Farkasinszky János
4: Fábián László

következő verseny, egyfalas G.P. Október 3.

Az eredmények hamarosan a weblapon is olvashatóak lesznek.

http://karambolszakag.atw.hu
Lebikee13 Creative Commons License 2009.09.21 0 0 16
snowman, ha teheted gyere el az egyik versenyre, akár játszani, akár nézőnek. Személyesen kényelmesebb megbeszélni ilyen dolgokat, illetve, egy versenyre összegyűlnek a játékosok, könnyebb irodalmat is keresni.
snowman Creative Commons License 2009.09.18 0 0 15
Ja, azt szerettem volna még kérdezni, hogy tudsz-e valakit, aki oktat is esetleg karambolt.
És itt most nem verseny-szintre gondolok, csak egy jó erős alapozásra.
Előzmény: Lebikee13 (14)
Lebikee13 Creative Commons License 2009.09.18 0 0 14
Szeptember 26-án szabad handicap-es verseny lesz a Gold Crownban. Az előny adás a játékosok éves generáljának különbsége lesz. Várunk mindenkit szeretettel.

Snowman:

Először is örülök/örülünk a látogatásodnak. Ha vissza szeretnél, szeretnétek térni, véleményem szerint a lehetőség adott, főként az amatőr és handicap-es versenyeink által.
Sajnálatos módon alapból nagyon kevés -főként nagy méretű verseny- asztal van Magyarországon, de még ezekről sem mindről van tudomásom, a Karambol szakágnak tudomása. Budapesten három helyen tudok asztalt:
-a karambol központja, de legalább is Budapesten a Gold Crown biliárdklubban található (www.goldcenter.hu, Bp, 11. ker, Budafoki út 111-113.), három asztal
-van az Excelsior egyesületnek egy privát terme ugyancsak a 11. kerületben a Mészöly utcában, két asztal
-illetve van egy asztal a Margaréta étteremben (itt még nem jártam, elérhetőségének utána kéne nézzek), egy asztal

Vidéken:
-Gyömrő
-Bácsalmás
-Békés és környező megyékben rengeteg kis méretű karambol asztal található, ahol leginkább az ún. magyarbiliárdot (magyar bábus játék) játsszák.

Ha szeretnél körlevelet kapni a Karambol Szakágtól, küldj egy e-mail-t a karambolszakag@gmail.com -ra, és felveszlek a címtárba.
A Karambol Szakág -ideiglenes- honlapja : http://karambolszakag.atw.hu
Az oldal mostanság lassan frissül technikai okokból, de a ranglisták fent vannak, azokból ki lehet olvasni az adott versenyek részletes eredményeit illetve a hírekben fel vannak tüntetve a fontos közlemények.
Ha bármilyen kérdésed van nagyon szívesen segítek.

Üdvözlettel,
Léb Balázs
snowman Creative Commons License 2009.09.17 0 0 13
Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy végre valaki megnyitotta ezt a topikot, mert ezáltal az én lustaságomat kárpótolta vele. :o)
Évek óta figyeltem, hogy van-e a témában valami olvasnivaló, és gondoltam rá többször, hogy megnyitom, de mindig elkummantottam a műveletet. :o)
Örülök, hogy szakértő ember kezében van a topikatyaság, így nem az én lámaságom viszi majd ezt az egészet.
Magamról csak annyit a témában, hogy a 90-es években rengeteg éjszakát átjátszottunk néhány jóbaráttal, de természetesen teljesen amatőr szinten.
Azóta szétszóródtunk, becsaládosodtunk, úgy hogy mostanában csak a vágyálmok között szerepel a karambol, de azért nem adom fel, egyszer még visszatérek az asztalhoz. :o)
Nem vagyok, és soha nem is voltam egy nagy spíler, de nagyon élvezem a játékot, és nagyon sokra tartom azokat, akik ügyesen és ésszel művelik ezt a borzasztóan magas színvonalú játékot.
Édesapámtól örököltem egy jól bejáratott dákót is. :o)
Annak idején tudtam, hogy hol vannak a városban karambol asztalok (Aréna, Fehérvári út, Gyömrői út), de mára már gőzöm sincs.
Ha valaki tudna egy összesítőt készíteni a városban (és esetleg vidéken) fellelhető, és még működő, nyilvános, és titokban meghúzódó karambol-asztalokról, akkor az ne kíméljen minket, és tegye közzé itt a topikban.
Egyébként majd megosztom veletek életem legnagyobb karambol-élményét, addig pedig nézzétek meg azt az embert, akihez mindez köthető:

Raymond Ceulemans
Lebikee13 Creative Commons License 2009.09.16 0 0 12
Javítás:

Következő amatőr szabad verseny időpontja: December 19.

Üdv,
Balázs
Lebikee13 Creative Commons License 2009.09.09 0 0 11

A szombati amatőr szabad karambol biliárd verseny végeredménye :

1: Joó Péter
2: Horváth József
3: Kata Sándor
4: Zámbó Tamás
5: Nastev Roman
6: Zámbó Kristóf
7: Ipacs Imre
8: Ipacs Richárd

Következő amatőr verseny December 5-én, a következő "profi" verseny szeptember 19-én (háromfalas G.P.) lesz. Ezen kívül hamarosan be fog kerülni egy háromfalas és egy szabad handicap-es verseny is a versenynaptárba, melyeken ugyancsak érdemes elindulnia az "amatőr" játékosoknak.
Lebikee13 Creative Commons License 2009.08.30 0 0 10
Elég sok féle karambol játékfajta létezik. Szabad játék, egyfalas játék, háromfalas játék, keret játékok (4 féle), műlökés, olasz bábus játék, és ezek vegyesen is, mint például triatlon (szabad, egyfal, háromfal). Ezeket mind játsszák versenyeken is, de valóban a háromfalas a legnépszerűbb.

A Szeptember 5-ei amatőr szabad karambol biliárd verseny rövid leírása :
-helyszín: Gold Crown
-játéknem: szabad játék
-a versenyen a "profi" játékosok("A" típusú játékengedéllyel rendelkezők) nem indulhatnak
Feltételek :
-2009-es játékengedély (1000 Ft), mely feljogosít az összes további versenyen való indulásra is az idén, mind amatőr, mind "profi" kategóriában
-nevezési díj minden versenyre 1000 Ft
-nevezni a helyszínen 8:45-ig a verseny szervezőnél (telefonon is lehet, késés esetén: Léb Balázs 06-20-442-79-45, ez esetben a sorsolás utáni kiírásnak megfelelően az első meccsére kell odaérni, ellenben azt a meccsét elveszítette, de még játékban marad)
-megfelelő öltözék: fekete cipő, sötétkék vagy fekete szövetnadrág(farmer nem megfelelő), fekete vagy fehér ing
-díjazás: első három helyezett kupában, az első 6 vagy 8 (létszámfüggő) oklevélben, és a legmagasabb szériát elérő játékos különdíjban részesül (általában egy üveg bor)
-lebonyolítás: 12 főig csoportmeccsek, 13 főtől dupla KO-s kieséses rendszer

Egyéb információk a http://karambolszakag.atw.hu oldalon, elérhetőség: a fentebb említett telefonszámon, vagy e-mail-ben: karambolszakag@gmail.com

Üdvözlettel,
Léb Balázs
Elino Creative Commons License 2009.08.28 0 0 9

Hali!

A pool biliárdos topic:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9117853

Üdv,

Elino

Előzmény: Törölt nick (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!