Motorra készítenek saját felhasználásra nyomdás barátommal matrica designet Fedő folianak 79 mikron vastag fóliát használunk. ( Nem is nagyon találtunk vastagabbat.) De ettől sokkal vastagabb rá szokták csinálni az egyes gyártók ( 400-800 mikron). Valaki tudna segíteni hogy erre a nagy igénybe vételére honnan tudok ilyen vastag lamináló fóliát kapni?
Talán így 4 év után megoldódott a gond, de a jövőre nézve a kérdéshez itt megoldást találhat, akinek szüksége van rá. Az autófólia eltávolítás mellett szó esik a ragasztó leszedésről is, ami szerves velejárója.
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Van egy motorom ami fóliázva van, szeretném leszedni. Alatta gyári festés. Próbáltam hőlégfújóval melegíteni (volt hogy annyira melegítettem hogy már puhult a műanyag elem), de még mindig nem jött a fólia. Egész kis darabokban jön csak le kapargatva. Az eredeti featés így ép marad, de nagyon-nagyon lassú így. Van esetleg valami vegyszer ami oldja? Vagy más megoldás? És akkor még a benzintankra rá sem kérdeztem hogy nem robbanok fel 😝 .... "
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Van egy motorom ami fóliázva van, szeretném leszedni. Alatta gyári festés. Próbáltam hőlégfújóval melegíteni (volt hogy annyira melegítettem hogy már puhult a műanyag elem), de még mindig nem jött a fólia. Egész kis darabokban jön csak le kapargatva. Az eredeti featés így ép marad, de nagyon-nagyon lassú így. Van esetleg valami vegyszer ami oldja? Vagy más megoldás? És akkor még a benzintankra rá sem kérdeztem hogy nem robbanok fel 😝 ....
Sziasztok. Ha esetleg erdekel titeket tobb informacio, akkor nálalm ez segitett a legtobbet...https://suncover.hu/ oldalon nagyon reszletesen leirnak mindent, csak egy tipp
Lenne egy problémám, talán tud segíteni valaki. Van egy alsó-közép kategóriás kompakt autóm, idén tavasszal fóliáztattam le teljesen, Oracal 970 Premium fóliával. A gond a kézi mosáskor van: a fényezéshez képest sokkal jobban megtapad rajta a kosz, egyszerűen lehetetlen letakarítani kézi mosóval még 100-150 másodperc után is. Muszáj áttörölni nem kis kézi erővel kendővel vagy kéztörlő papírral. A gyári fényezésnél ezzel nem volt baj, simán levitte. Mit lehetne tenni? Hogyan lehetne valahogy tartósan csúszósabbá" tenni a felületet?
Köszönöm előre is a választ annak, aki tudna segíteni!
Magyarországon minden autó tuning nagyon szigorú szabályozás alatt áll. Az autófólia sem kivétel mivel a fóliázás is átalakításnak minősül.
Ahhoz, hogy hivatalosan felszerelhető legyen egy autófólia, minősítési számmal kell rendelkeznie. Ezt a számot, a fólia alatt elhelyezett matricával tüntetik fel, így biztosítva, hogy a fólia eltávolítása nélkül hozzáférhető legyen a minősítési szám.
A minősítési szám feltüntetése önmagában nem elegendő az autón, ez alapján még nagyon nehéz lenne megállapítani érvényességét. Forgalmi vizsgán és közúti ellenőrzések során műbizonylattal kell igazolnunk, hogy valóban az adott minősítési számmal rendelkező autófólia van az autón.
Ilyet viszont csak regisztrált szakműhely adhat ki !!
Tehát saját fólia otthoni felrakásakor se műbizonylat, se minősítési szám nincs a fólián. Legkésőbb a műszaki vizsgán kapartatják le a teljes fóliázott felületet.
Másrészt a tükrös fólia balesetveszélyes. Ha a rendőr esetleg előbb kap el vele, elég vastagon foghat a filctoll....(szabálytalan átalakítás, forgalomból való kivonás = új műszaki vizsga, feljelentés, stb....)
Sziasztok érdeklődni szeretnék vettem az autom ra tükör fóliát persze hátsó szélvédőre meg az ajtó üvegre azt szeretném kérdezni hogy ez a fólia csak egy rétegű ? Mert próbáltam szétszedni 2 szedni de nem sikerült és az a kérdés hogy ezt kívülre kell vagy belülre kell ragasztani nem tudom ebben szeretnék tanácsot kérni előre is köszönöm
Köszönöm a választ!Kicsit körbejártam a témát,és találtam egy anyagot(rasztermagic),a skyfol kínálatából.Ez az anyag állítólag kitölti a raszter sávot és nem lesz látható...Esetleg hallott már v.ki róla?
Sziasztok! Szeretnek segitseget kerni toletek abban, hogy megoldhato-e az, hogy foliazas utan a rasztersáv ne látszódjon? A segitseget nagyon koszonom!
én pont ebbe az akadályba ütköztem, most 2 évvel azután, hogy megvettem a kocsit és műszakiztatni kéne vinnem. Eddig nem volt dolgom rendőrrel, így még csak a műbizonylatról is csak most hallottam.
(Mellesleg fogalmam sem volt, hogy úgy vannak sötétített ablakai hogy fóliázott és hogy ehhez speciális papírok kellenek. Istenem, amatőr vagyok ilyen témában, és mások se szóltak eddig egyetlen egy szóval róla mikor meglátták) Azt mondod, hogy az egyetlen legalizálása az hogy vagy megválok tőle vagy újrafóliáztatom?
Attól függ, melyik fóla. Nem mindegy pld., hogy - ha a Skyfol-t nézzük - HP vagy IR szériáról van szó. Én valahogy nem emlékszem arra, hogy melegítették volna a fóliát, mikor felrakták...Aztán lehet, h rég volt.
Igen.Azt mondta a hölgy hogy a felrakásnál melegíteni kell a fóliát.hogy illeszkedjen az üvegre.és mivel a szélvédő nem edzett üveg,így elrepedhet.Amiért nem vállalnak felelősséget.Azért azt sem értem ,hogy mi a ferde f@sz kerül a fóliába és a felrakása a szélvédőre 30000.ft-ba.???
Nekem a skyrol szélvédő fóliára 30000.-ft-os árajánlatot adtak.(Golf 4-ről beszélünk).és nem vállalnak felelősséget.ha a felrakásnál elreped a szélvédő.
van egy autó, amin gyárilag IR fólia van (szélvédőn ez van feltüntetve). Ha erre ráteszek egy Skyfol Shark IR-t ( a legjobban fényáteresztő), akkor számítani fog a hővédelemben? Gondolom itt a két fólia hővédelme összeadódik, a gyári, ahogy nézem, magában az üvegben van benne, teljesen átlátszó, ha a nap süt rá, a szembejövő azt látja, hogy kicsit vöröses a szélvédő. Körbe raktam fel fóliát, ott sokkal jobb a hővédelem, de itt, az elsőn, nagyon jön be, a műszerfal pikk-pakk felforrósodik...
Az igaz lehet, hogy a gyári sötétítés az nem szűri ki a hősugarakat, az utólagos fólia meg igen?
Ezt nehezen hiszem, csak marketingfogásnak tartom. De ha igaz lenne, akkor elég lenne kevésbé sötét fóliát választanom, mert az nekem jobban tetszik.
Nem tartom esztétikusnak, ha az első oldalüvegeken átlátni, a B oszloptól hátrafelé meg mintha elvágták volna.
Azt tervezem,. hogy a hátsó ajtóra 50%-os kerül, a hátsó oldalüvegre (kombi autó) már 35%. A hátsó szélvédőre is 35%. Szerintetek ez hogy fog mutatni és mennyire gyerekbarát? Nem érdekel a belátásvédelem, csak a hő és fény szűrése.
A jelenlegi felállás szerint a külföldről behozott fóliázott autót legálisan le sem lehetne vizsgáztatni, még akkor se ha van kinti műbizonylata.
Csak magyar műbizonylatot fogadnak el, és szabályos, AF engedélyszámos fóliát. Az engedélyszámot az üveg és a fólia közé kell(ene) felragasztani amit utólagosan nem lehet.
Ha valaki utólag akar külföldről behozott fóliázott autót műbizonylatolni, az közokirat hamisítást követ el!
Érdemes inkább az újra fóliáztatásban gondolkodni.