Családi házunknál gondot okoznak a galambok. Összepottyantják az udvart, és hasonlók. Körülnéztem, és elsőre két ígéretes lehetőséget találtam: az egyik az ultrahangos galambriasztó, ami jó lenne. de azt mondják, hogy nem minden galambfajtára jó, és hogy a háziállatokat is megőrjítheti. Valaki próbált már ilyet? A másik a galambriasztó léggömb, ami ragadozómadarat ábrázol. Ezt 65 ezer forintért láttam valahol, ami kicsit borsos egy léggömbért. Olcsóbban tud valaki? Vagy esetleg más módszert, ami hatékony lehet?
Cégünk szakemberei több éves tapasztalatukat felhasználva igyekeznek segíteni az Önök problémáján! Módszerünk lényege, hogy a helyszínen élő galambok törzsállományának 80-100%-át befogjuk, majd elszállítjuk. Így a problémát a gyökerétől kezeljük! Sajnos a városi környezetben élő rengeteg galamb elképzelhető, hogy a felszabadult helyet újra megtölti, ekkor egy folyamatos befogást javaslunk, így minimálisan tartva a galambok létszámát. A módszer annál jobban működik, minnél több környékbeli gócponton tudunk csapdázni. Ha a környezetben lévő gócpontok nagy részét le tudjuk fedni csapdáinkkal, úgy képesek vagyunk a galambok által okozott problémák oroszlánrészének kiküszöbölésére! A csapdák elhelyezését és kezelését munkatársaink mindíg a lehető legdiszkrétebben végzik, így a csapdák rejtve maradnak.
Tudom, régi a topic, de hátha valaki olvassa. Nekünk nem jött be a művarjú :( Egy pár jár vissza 8,5 éve, és besokalltam. Vettünk egyet néhány napja. A pár egyik fele első pillanattól bejött mellette, és 2 nap után lekommunikálta a másiknak is, hogy nincs mitől félnie :(
Az ismerősömnek közel két éve van kint (mind a két erkélyén) és azóta nem volt galamb látogatója. Lehet hogy a galambok túl hülyék, hogy rájöjjenek??? :D
Az ismerősömnek közel két éve van kint (mind a két erkélyén) és azóta nem volt galamb látogatója. Lehet hogy a galambok túl hülyék, hogy rájöjjenek??? :D
Az ismerősöméknek 2 éve van és azóta nem jöttek a galambok. Lehet néha érdemes átrakni a másik cserép mellé. Nem tudom. az biztos hogy műxik! Lehet a galamb túl hülye, hogy rájöjjön???
Ha már a ragadozómadár léggömb szóba jött... Próbálkozzál varjúval. Természetes módon félnek tőle a galambok. És tök olcsón hozzá lehet jutni. Nekem is az figyel a virágládámban, azóta óne galamb!
Ha közelebbi érdekel a www.szálljelgalamb.hu oldalon érdeklődj.
Tök egyszerű: 1-2 macska. Megfognak mindent, ami mozog. Ha létrát nekitámasztasz a tetőnek, akkor még oda is felmennek vadászni. Nálunk még a vakondokat is megfogják. :)
Nem elriasztani kell őket, hanem megfogni, tudjátok a világ legjobb húslevese a galambhúsleves, régen(kb. 25 éve) egy kastélyban dolgoztam, volt hogy 25-30 galambot vittem haza a zsákban, milyen finomakat ettünk, azóta is emlegetjük.
Nállunk a leghatásosabb módszer a Galambok elriasztására egyrészt az öreg mamika feljelentése volt, aki etette őket, most már nem meri. Másrészt a ház (öreg bérház) oldalában lévő üregeket betömték, bevakolták, ami a fészkelési lehetőségük volt.
Amíg valamit találnak a kertedben, ami nekik kell, úgyse fognak onnan elmenni. Nem kell 65 rugós lufi, nem ér az semmit. Anno simán bejöttek a szobámba, hogy hátha tudnak lopni a papagáj kajájából.
Úgy tűnik, a leghatásosabb módszer a légpuska. Ami még érdekesen hangzik, az a ragadozómadárral történő bioriasztás, kíváncsi vagyok, mennyire lehet eredményes.
Családi házunknál gondot okoznak a galambok. Összepottyantják az udvart, és hasonlók. Körülnéztem, és elsőre két ígéretes lehetőséget találtam: az egyik az ultrahangos galambriasztó, ami jó lenne. de azt mondják, hogy nem minden galambfajtára jó, és hogy a háziállatokat is megőrjítheti. Valaki próbált már ilyet? A másik a galambriasztó léggömb, ami ragadozómadarat ábrázol. Ezt 65 ezer forintért láttam valahol, ami kicsit borsos egy léggömbért. Olcsóbban tud valaki? Vagy esetleg más módszert, ami hatékony lehet?