Keresés

Részletes keresés

Modestinvs Creative Commons License 2009.08.19 0 0 14
Nézd, jogod vany úgy dönteni, hogy nem fordulsz bírósághoz az amúgy jogos igényed érvényesítése érdekében. De az nagyon visszás, hogy lemondasz egy jogos igényről, és ugyanakkor panaszkodzs, hogy a másik fél "mindent megtehet". Mert hagyod. Csak rajtad múlik.
Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.19 0 0 13
Jó, a példa lehet hogy nem volt teljesen ugyanaz a szitu, de akárhogy is nézem, a webshoposok egyszerűen kihátráltak egy számukra - később - hátrányossá vált szerződésből.

Amit nem mindenki tehet meg minden esetben
Előzmény: missparker (10)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.19 0 0 12
de olvastam, később le is szűrtük, hogy ekkora összegnél nyilván senki nem fog bírósághoz fordulni ...
Előzmény: Modestinvs (11)
Modestinvs Creative Commons License 2009.08.19 0 0 11
Nem tudsz olvasni, vagy csak az én hozzászólásomat ugrottad át ? Épp azt, amelyben az egyetlen helyes jogi válasz szerepelt.
Előzmény: Törölt nick (9)
missparker Creative Commons License 2009.08.19 0 0 10
Innentől vagy demagóg és komolytalan. A bankkal köttetett egy szerződés, mindkét fél aláírta, az van benne, ami. Aláírták a felek, hogy lehet diktátum. Majd máskor megtanulnak szerződést kötni.
Ahogy te is a webshoppal. Mert a webshoppal szintén kötöttél egy szerződést, abban is az van, ami. Sőt, feltételezem az általános vásárlási feltételeket is elolvastad, az ott lévőket a megrendelés kiadásával elfogadtad.
Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.19 0 0 9
"De felajánlhatott volna másik terméket, újabb árat stb."

hasonlóan gondolkodtam. Lásd a jan 30-i levelem:
Felajánlottam nekik a forintváltozás miatti "magasabb árat"

------------------------------

"Kicsit belehelyezkedve az ő helyzetükbe, te mit tennél a helyükben?"

Ma, Magyarországon másról sem szól a média (na jó, azért másról is), hogy a megemelt törlesztőrészletek miatt az emberek szopnak. Nem választhatnak hogy felbonthatják-e a szerződést, nem ... diktátumszerűen fizettetik velük a magasabb árat. Nincs visszalépés ...

Ezzel szemben egy webshop-ost céget még arra sem lehet kötelezni, hogy "csak annyit kell betartania, "amennyit Ő vállalt" ?

Előzmény: missparker (8)
missparker Creative Commons License 2009.08.19 0 0 8
Kicsit belehelyezkedve az ő helyzetükbe, te mit tennél a helyükben?

A nagyker beszállítók - ha nem vagy elég erős - úgy dolgoznak, hogy közlik, holnaptól ez az árlista, oldd meg. Jóval magasabb árak, megszűnő termékek. Te eladnál valamit veszteséggel, vagy inkább felbontanád a szerződést?

Ahogy említettem is, bénák, és rosszul kezelték a helyzetet, de ha én ülök ott (sokáig dolgoztam hasonló munkakörben), a végkimenet ugyanez lett volna, hogy nem kap a megrendelő ilyen árut. Mondjuk arra figyeltem volna, hogy lehetőség szerint ne rossz szájízzel legyen vége a kapcsolatnak. És mondjuk a hosszú átfutási időt sem értem. Nem hihette, hogy valamit majd fél év múltán leszállítanak.

De felajánlhatott volna másik terméket, újabb árat stb.
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.19 0 0 7
nyilván ennél az összegnél senki nem megy el a bíróságig :-(, csak persze ez odavezet, hogy a webshopok a számukra kellemetlen folyamatokat egyszerűen szerződés-felrúgással átlépik ....

próbáélnánk megcsinálni ezt a másik oldalró
Előzmény: missparker (6)
missparker Creative Commons License 2009.08.19 0 0 6
Jogilag igen. De vajon reális-e ez tekintve az összeget?
Előzmény: Modestinvs (5)
Modestinvs Creative Commons License 2009.08.19 0 0 5
A szerződés érvényesen létrejött, hatályos. Az eladó azt egyoldalúan nem szüntetheti meg. Lehet kérni bíróságtól, hogy kötelezze a teljesítésre.
missparker Creative Commons License 2009.08.19 0 0 4
A megrendelés és az arra adott visszaigazolás együtt képezi a szállítási szerződést.

Az árváltozás egy szerződésmódosítás, amit neki kellett volna kezdeményezni, te pedig vagy elfogadod, vagy nem. Ha nem, akkor felbonthatjátok a szerződést.
Ő nem kezdeményezte a módosítást, hanem felbontotta a szerződést. Mivel nem volt kötbér, így nem igazán tudsz mit követelni rajta.
Előzmény: Törölt nick (2)
DMA Creative Commons License 2009.08.19 0 0 3
Ha engem kötelez a visszaigazolás az átvételre, hiába találtam közben olcsóbbat, akkor logikusan őket is kéne kötelezze az eredeti áron való szállításra. Az nem indok, hogy bocs, felment az ára, annyit szerencsétlenkedtem...
Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.19 0 0 2
"Mi befejeztük a termék forgalmazását mert máshol lényegesen drágább a beszerzés, sajnos nem tudunk segíteni."

AZAZ: más nagykerben BE TUDJÁK SZEREZNI. Kérdés, hogy a visszaigazolás akkor is kötelezi-e őket a szállításra, ha ők többért tudják beszerezni.
Előzmény: missparker (1)
missparker Creative Commons License 2009.08.19 0 0 1
Látszik, hogy megrendelte, de neki sem szállítottak a beszállítója. Amikor a beszállító közölte vele, hogy nem szállít, akkor ő maga is feladta.

Ezzel szerintem nincs mit tenni.

Lehet-e érvényesíteni?

Mit akarnál érvényesíteni? Ilyen termék már nincs náluk, nem tudsz ilyet kapni. Kártérítés, kötbér itt nem releváns. Mondjuk csinálhatták volna ügyesebben is, mind a beszerzés, mind az eladás kommunikációját, de azonfelül, hogy bénák, nincs mit a szemükre vetni.
Előzmény: Törölt nick (-)
bindera Creative Commons License 2009.08.19 0 0 0
00
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.19 0 0 topiknyitó
Egyelőre kihagyom a kereskedő nevét, a lényegesebb mail-ek ezek voltak:

DEC. 6.: A visszaigazolás:
--------------------------------------------------------------------------------

From: xxxx@xxxx.hu
Sent: Saturday, December 06, 2008 9:21 PM
To: xxx@xxxx
Subject: xxxxxxxxxxxx.HU megrendeles

*BIZONYLAT
Figyelem! Ez egy automatikus üzenet. A rendelésével kapcsolatban a kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Rendelési név: XY
Rendelési cím: ...
...

* MEGRENDELT TERMÉKEK

Termék neve
Egységár
Ár

Canon EF50_2.5
48.500 Ft
48.500 Ft

személyes átvétel: Izabella

Összesen: 48.500 Ft

Tel:

----------------------------------------------------------------------------------------------------

*** DEC 8: ***

Kedves Péter!

Köszönjük megrendelését! Sajnos a megrendelt termék jelenleg nincs készleten, megrendeltük Önnek. Várható beérkezés kb. 1 hét. Telefonon értesíteni fogjuk.

Üdvözlettel:
XY
Sales Manager
cég ...

--------------------------------------------------------------------------------------------------

*** JAN 30 *** (ÉM MINDENT MEGTETTEM, HÁTHA EMIATT NEM SZÁLLÍTANAK)

From: xx
Sent: Friday, January 30, 2009 6:57 PM
To: xxx
Subject: Re: xxx.HU megrendeles

Kedves István !

Ugye még él a megrendelésem ?
Üdv,
Péter

Ha a kb 20%-os forinterősödés a gond, jelezzék, a 20% eltérés beleférhet

Üdv,
Péter
---------------------------------------------------------------------
*** JAN 31 *** :
----- Original Message -----
From: ...
To: 'xyr'
Sent: Saturday, January 31, 2009 11:07 AM
Subject: RE: xxxx.HU megrendeles

Kedves Péter!

Igen, él még a megrendelés.
Üdvözlettel:
xy
Sales Manager

----------------------------------------------------------------------------------
.... többszöri érdeklődésemre közben azt mondták, még él a megrendelés
....
----------------------------------------------------------------------------------
*** AUG 17*** :

Kedves Péter!

Mi befejeztük a termék forgalmazását mert máshol lényegesen drágább a beszerzés, sajnos nem tudunk segíteni.

Üdvözlettel:
xy
Sales Manager

--------------------------------------------------------------------------------------------
SZERINTETEK ? LEHET ÉRVÉNYESÍTENI ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!