Keresés

Részletes keresés

mzsombi Creative Commons License 3 napja 0 0 3261

Sziasztok!

Eggyyel nagyobb motorra váltottam, ezért eladóvá vált a Sym VF185-ösöm!

https://www.hasznaltauto.hu/motor/sym/vf_185i/sym_vf_185i-22999335

kavicsos1964 Creative Commons License 2026.04.07 0 0 3260

Innen vettem ilyet ,sokféle van lehet közzülük választani ! https://gmoto.hu/natrium-ion-akkumulator-12v-45ah-hlp-nhtx7l-bs-nacrx7l-nacrx7l,3096719.html

Előzmény: sonantibus (3259)
sonantibus Creative Commons License 2026.04.07 0 0 3259

Milyen típust vettél?

Előzmény: kavicsos1964 (3258)
kavicsos1964 Creative Commons License 2026.04.06 0 0 3258

Ehhez jó mert sima autó töltővel is tölthető azt írták róla ,nem igényel speckó töltőt . Működik vele baj nélkül . 

Előzmény: sonantibus (3257)
sonantibus Creative Commons License 2026.04.06 0 0 3257

De igen, ezek vannak  benne. Gyárilag a generátora és feszültségszabályozója  savas (ólom) akkura van tervezve.

Amit vettél az jó dolog csak még nagyon új.

Előzmény: kavicsos1964 (3256)
kavicsos1964 Creative Commons License 2026.04.05 0 0 3256

Ááá dehogy Na ion aksit vettem bele ! 8000 töltési cuklusa van . -20 + 60 fokig jó . A BMS-e nem engedi lemerülni ,túltölteni ,vagy zárlat keletkezni . Fél árba volt a savashoz képest és bármilyen helyzetben beépíthető !

Előzmény: sonantibus (3255)
sonantibus Creative Commons License 2026.04.03 0 0 3255

Savas.

Előzmény: kavicsos1964 (3254)
kavicsos1964 Creative Commons License 2026.03.26 0 0 3254

A Honda C50 tipusú és hasonló alakú hondákban miféle aksik vannak ? Litium ,vagy sima savas aksik ?

glbtech Creative Commons License 2026.01.30 0 0 3253

Megnézem a filmeket, köszönöm az ajánlást ! Nagyon szeretem az ilyesmit. Nagy kedvencem volt a c90adventures csatorna, a régi videóit ajánlom, az újakban nem nagyon érzem a bugit. :-) https://www.youtube.com/@c90adventures/videos

Előzmény: Petrányi Jen (3249)
glbtech Creative Commons License 2026.01.30 0 0 3252

Persze, miért cserélném le ? :-) 122.500-nál jár. Tavaly nyáron megint elkezdte csípni az olajat, de valószínűleg csak a szelepszár szimeringeket kell cserélni. 

Előzmény: mzsombi (3250)
kavicsos1964 Creative Commons License 2026.01.30 0 0 3251

Néztem a németeket ! Hatalmas élmény lehetett az az út ! Eső sose volt ? A földutakon mentek nagyrészt ! Amikor ennyire nincs burkolat rajta, nem ázna be a gyújtás és állna le a motor amikor esik az eső ? A csomagtartók is furcsa megoldások voltak ,én amikor majd elkészül akkor mindkét oldalon egy egy 20 literes diszperzites vedret viszek ,már az egyik kész van a másik oldalnak is kész van a fogadó része kb hasonló mint egy simson oldalcsomagtartó . Csővázas székből és véknyabb vascsövekből szoktam eszkábálni ilyesmiket . És gumipókok tartják a helyén a vedreket ! De akár bőr táskák is lehetnének rajta . 

Előzmény: Petrányi Jen (3249)
mzsombi Creative Commons License 2026.01.30 0 0 3250

A járós az még mindig a fekete? :) Hol jár a km? :) 

Előzmény: glbtech (3246)
Petrányi Jen Creative Commons License 2026.01.30 0 0 3249

Szia!  Nagyon kedves vagy a segítség felajánlással - köszönöm szépen! Ha csusszan a kuplung vagy elszánom magam egy hosszú külföldi útra az innovával, akkor előtte kereslek. 100 ezer km-nél megvettem én is a kézikönyvet, de a barátomnak nem kellett hozzá. IQ-ból, no meg a hosszú szerelői múltja alapján simán szétkapta a motort. Tegnap, meg az előtt is a youtubon néztem két fickót, az egyik olasz volt a másik német. Az olasz a legnagyobb télben eltekert Jakutszból az Északi tengerhez, keresztül Szibérián. Volt hogy mínusz 51 fokban indult, de egyszer sem volt melegebb mínusz 5-nél. 51 napig tekert, 21 éjszakát sátorban aludt. A másik egy német volt, aki 4 hónap alatt 8 ezer feletti km-t tekert, eljutott a Bajkál tóig.

https://youtu.be/fdWe9wEEbyM?si=cYFxyLCOqfMsV2J4

https://youtu.be/CD5WnmtgXy8?si=5YOvXDEIVggJxVv6

Néztem azt a tájat - gyönyörű, nyugodt volt. Az emberek mindenhol segítettek nekik. Az olasz pl. 20 napot vendégként aludt útközben segítőknél.

Korábban láttam szintén egy német fickót, aki Innovával jött haza Mongóliából. Ez egy másik fillm, amit akkor láttam, most nem találom: https://youtu.be/WTBIU2lOMJY?si=LUJHiMQH6W-xcKcZ 

A Simson túra óta, ahol igyekeztünk minden forgalmat elkerülni, arra jöttem rá, hogy egy ilyen jellegű valamit meg kellene még csinálni. 64 éves vagyok - nem mondhatom majd a 10 év múlva :) Nyilván én nem fogok Mongóliából hazamotorozni, mert ahhoz oda kellene hurcolkodni, de valami szépen töröm az agyam.

Többször jártam Andalúziában is, valami mese - milyen szép az egész tavasszal - az is egy szép út lenne. Tavalyelőtt szegediek Babettákkal mentek el Afrikáig, és Andalúzián át jöttek vissza. Hát ha egy Babetta megcsinálja, akkor egy Innovának az semmi - csak el kell indulni, és lesz valahogy. A motoromon egyedül a kuplungra gondolom, hogy okozhat meglepetést - mástól nem igen félek.

Orosz mellett szól hogy én még szigorúan tanultam a nyelvüket és sztem menne is. A másik mellett szól, hogy ott nem lesz mínusz fok :)

Csak összejöjjön valamelyik!

Előzmény: glbtech (3248)
glbtech Creative Commons License 2026.01.30 0 0 3248

Szia ! Kuplunghoz még én sem nyúltam, de van Haynes könyvem, mindenféle szerszámom, és nem félek őket használni. :-) Aztán ha nagyon megakadok, akkor van két nagyon jó autószerelő ismerősöm. :-) Ha módot találunk rá, akkor próbálkozhatunk közösen, én Tahitótfalun lakom. :-)

Előzmény: Petrányi Jen (3247)
Petrányi Jen Creative Commons License 2026.01.30 0 0 3247

Irígylem az ügyességedet. Mióta meghalt a motorszerelő barátom, azóta nem igen tudom kihez fordulhatnék ha mégis szerelni kéne valamit az Innován? Szelepet, centrifuga olajszűrő tisztítást, láncot meg tudom oldani magam, de pl. kuplunggal még soha nem dolgoztam. Tarcsiba megvettem már régebben a röpsúlyos készletet, meg a tárcsákat a hagyományoshoz. Ugyan eddig még nem mutatta jelét a kuplung, hogy kezdene elfáradni, de 160 ezernél már nem lehet tudni mikor jön el a pillanat. Ha úgy adódna tudnál ilyenben segíteni?

Előzmény: glbtech (3246)
glbtech Creative Commons License 2026.01.29 0 0 3246

Lehet csak egyszerűen táj és évszakidegen voltál, nem hittek a szemüknek. :-) Én is gondolkodom rajta, hogy megsétáltatom az Innovákat, de nálunk a dombról levezető utak csak a napokban lettek biztonságosak. A járósat szét is kellene kapni kicsit, szelepszár-szimeringeket kellene cserélnem, meg a kerekeket is elvinném még a szezon előtt a kerékcity-be egy kis átnézésre. De most még nem kell vele kapkodnom. :-)

Előzmény: Petrányi Jen (3245)
Petrányi Jen Creative Commons License 2026.01.29 0 0 3245

Sziasztok! Kedden a szép napsütésben gurultam az Innovával.A 40 kilométeren mindössze kétszer törtek az életemre. Először egy furgon lakott területen kívül előzött egy buszt. 30-ra lelassítva, totálisan az út szélére lehuzodva úsztam meg hogy szemből elüssön. Ezt követően lakott területen egy őszes bácsika fordult ki elém öreg Astra autóval. Láttam hogy jön ki, lassítotam szinte megállásig, lehettem tőle 3 méterre mikor észrevett. Na ő legalább szégyellte magát és elnézést kért. Sárga messziről is jól látható széldzseki volt rajtam, lámpa világított és fényesen sütött a nap 😳. Tényleg lovaskocsi való lassan ide

kavicsos1964 Creative Commons License 2025.12.31 0 0 3244

Én is BUÉK !

Előzmény: Petrányi Jen (3243)
Petrányi Jen Creative Commons License 2025.12.31 0 0 3243

Boldog Új Évet mindenkinek 

kavicsos1964 Creative Commons License 2025.12.29 0 0 3242

Ezért utálok minden olyan kis motort amibe aksi van ,nem is értem minek bele ,mert a lámpa külön körön van és váltóáramú ! 

Előzmény: kavicsos1964 (3241)
kavicsos1964 Creative Commons License 2025.12.29 0 0 3241

A Honda Cubnaklemerült az aksija ,már járattam hogy töltse de nem segített ,na mondom akkor elmegyek egy bő körre a faluban de az sem segített . Mostmár gondolom meghalt az akkuja ,amit még kibányászni is nehéz lesz hogy lássam miféle van benne . Addig nem is tudok rendelni bele amíg nem látom mekkora az aksija . 

Előzmény: Petrányi Jen (3238)
kavicsos1964 Creative Commons License 2025.12.29 0 0 3240

Igen megoldódott a lánckerék lógásából adódóan rosszul volt feltéve ,gondolom állva cserélték és a lógás miatt le esett a bővebb furat miatt és ebből kifolyólag a kör is tojás lett ,még sose gondoltam hogy ilyen hiba is lehet egy egyszerű láncfogaskeréken .

Előzmény: Petrányi Jen (3236)
kavicsos1964 Creative Commons License 2025.12.29 0 0 3239

A meleg lehetett az oka ((::!! Kellemes ünnepeket mindenkinek !

Előzmény: Petrányi Jen (3238)
Petrányi Jen Creative Commons License 2025.12.27 0 0 3238

Sziasztok! Tegnapi napsütés kicsalogatta a kis Hondát egy gurulásra. Érdekes mód az 55 kilométeren egy motorossal sem találkoztam 🏍️

kavicsos1964 Creative Commons License 2025.11.21 0 0 3237

Már nem adjuk fel olyan könnyen ezt a részét megoldottam mert ez az alkatrész a lánckerék tojásságát nem befolyásolja még akkor sem ha egyet kihagyok belőle . A probléma megoldva csak aki cserélte a fogaskereket rajta az nem figyelt az illesztések hibájára és ez bukott ki nálam . 

Előzmény: Petrányi Jen (3236)
Petrányi Jen Creative Commons License 2025.11.21 0 0 3236
Előzmény: kavicsos1964 (3235)
kavicsos1964 Creative Commons License 2025.11.16 0 0 3235

Közben kivittem a tsz-be és feltettük az esztergapadra a hátsó lánckereket, és semmi szépen fut ,na mondom hátha a fogárok nem egyenletes ,mert valami csak okozza a láncrántgatást . Húzattam egy csíkot a fogárok mellé és semmi tizedek ha eltérnek max . De megfjetettem a hiba az illesztésében van, ahogy a tehermentesítőre felül hát az annyira laza illesztés hogy nem is lehet illesztésnek nevezni ,leginkább lógásnak ,na ez okozza a hiba jelenséget . Aki netem ilyesmit cserél az csak satúba fogva tegye és ha lógása van azt nézze meg jobbra balra vizszintes állapot és kb középre huzza le a fogaskereket ,mert nekem ezzel hogy elosztotta a hibát megszünt a hiba . ha esetleg nem sikerül a kor petpalackból nyírni kell egy egynes csíkot és a hézagba beletenni az majd eligazítja a hibát középpontosra ,ha kevés estleg alut is lehet alkalmazni a központosításhoz . Ha netán elcsúszna újra akkor arra azt találtam ki akkor megint beközpontosítom és a fém részeknél alkalmazok egy kis csapágyragasztót és akkor nem tud elmozdulni majd .

kavicsos1964 Creative Commons License 2025.11.12 0 0 3234

Neked volt igazad ilyen van benne de nem tudja miatta rántgatni a láncot ,mert közdarabokkal és csapággyal a kerék tengelyén van minden össze szorítva ! Kint a satuba befogva láttam hogy hajint oldalra is a fogaskerék ,gondolom a fogárokban is lehet valami hiba ,úgy hogy a hátsó fogaskereket kell cseréljek pedig új a fogaskerék . L lánc érítését is megnéztem rajta és sok helyen nem is csinált kopásnyomot két részletnél ,tehát kajsza a fogaskerék . De a legnagyobb baj hogy 43 foggal szinte nem is találtam ,főleg hogy 58 mm a tehermentesítő furata és a két szemben lévő lyukközép pedig 90mm . több órát kerestem de semmi sehol még a japán oldalakon sem . Megpróbálok írni a motoros oldalakat üzemeltetőknek hátha be tudják szerezni JTS megfelelne .

Előzmény: Petrányi Jen (3232)
kavicsos1964 Creative Commons License 2025.11.11 0 0 3233

Nem ilyen ha jól emlékszem hanem tömör gumis ,bár az is lehet hogy szét szakadt és hiányos vagy épp nem is bele való . De amúgy is szétszedem ha az időjárás engedi és meg nézem hogy ideiglenesen lehetne -e hézagolni egy kis FBS-el . Mert úgy gondolom meg lehet kopva valamelyik ,vagy akár szándékosan sem egyformák hogy vegyek hozzá alkatrészt . Lánc nélkül nem lóg nem látni rajta hogy dobna a lengőkarhoz raktam krétát sehová se tett jelet rá ,de nagy kopást nem is látni ,nem régi a fogaskerék ,lehet cserélték is . A kicsin se volt különösebb kopás . Még azt nem néztem meg hogy ha a teleszkópokat felkötném hogy ne a lenti állásukban legyen olyankor is fent áll e a jelenség vagy csak a középső támaszra felhúzva csinálja amikor lent van a kerék súlya miatt a teleszkóp . Ez jutott eszembe még ,mert amikor a súlyrajta van a telszkópon nem biztos hogy úgy fut a lánc mint amikor alábán áll . Menetközben nem érződik hogy rántások futnának át rajta . Előtta mielőtt a láncot és akisfogaskereket cseréltem viszont halható volt a hiba és érződött a rántása is nagyobb sebességnél is . Ezért gyanakszok a gumi bigyókra a fogaskerékben . Kiderítem, a gumi bigyókat is lefotózom a gyerek meg beteszi ide . 

Előzmény: Petrányi Jen (3232)
Petrányi Jen Creative Commons License 2025.11.11 0 0 3232

https://mototrade.gr/en/product/rubber-for-wheel-honda-astrea-grand-supra-aspira/ 

https://www.ebay.com/itm/255462926397?utm_source=chatgpt.com

A keresésem szerint ilyen kell a motorodba, persze lehet a valóság mást is mutathat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!