Na, jó, itt hagyom abba. Te valamiféle monomániás vagy. Azt azért megismételném, hogy Varga lesz Orbán pénzügyminisztere, aki már vizonyított 1998 és 2002 között és azóta is jól nyomja. Urbán bekeverése a te rögeszméd.
Most akkot nyilván az van, hogy Csányi, a Fidesszel történt látványos szakítást követően majd nekiáll finanszírozni a közutálatnak örvendő MSZP-SZDSZ és MDF pártok kampányait. Mert annyira megszerette őket.
Ha vannak belső információi, akkor sem élhet vissza vele. Vagy a poszt predesztinálja azt, hogy tenyeret dörzsölve adjuk-vesszük a saját részvényeinket a legnagyobb fluktuáció közepette? Tollas megjegyzése a helyén volt: ilyenért a Lajtán túl már nem egy emberke üldögél a hűvösön, megérdemelten.
Én hülye vagyok. Valamiért úgy gondoltam, te a fidesz nevében... De te nem... Te soha...
(Most tényleg ezen a színvonalon tárgyalunk? Jó. Az én apukámnak meg csébje van, beeeeeeeee!) (Bocs, de veled még ezen a színvonalon se. Próbálom összekaparni magam.)
Te hülye vagy, én a Fidesz nevében sosem csinálok semmit, utálom azt a pártot, mint a szart.
A bennfentes információval való visszaélés pedig létező bűncselekmény. Lehet Urbánnak és Csányinak bennfentes infója, de ha ez infó olyan, amit közzé kell tenni (pl. aláírták egy bank megvásárlását külföldön), és ők kereskednez az OTP-vel, mielőtt ezt közzétennék, hogy nyerjenek a várható árfolyamemelkedésen, azzal bűncselekményt követnek el. Először be kell jelenteni a bankvásárlást, utána adhatják-vehetik a részvényeket.
Te tényleg nem érted? Komolyan kérdem, hogy tudjalak hová tenni. Olvtársunk megvádolta Csányit (Urbánt), hogy bennfentes információi vannnak az OTP-ről. Te nem érzed röhejesnek? Tényleg? Vaze, kinek legyenek információi, ha nem a vezérigazgatónak (helyettesnek)?
(Figyi! Én nem bánom, ha te itt a fidesz nevében ámokot futsz, csak lassan kezd röhejes lenni. Én ezt sem bánom, csak ilyen sszinvonalon már ez is égő.)
Bazz, egy cég vezérigazgatója mindig tudja a bennfentes infókat. Ha már ő sem tudja, az régen rossz.
A bennfentes kereskedés akkor bűncselekmény, ha azelőtt vett, és adott el, amikor olyan infó volt a birtokában, amelyet előbb a részvényesekkel meg kellett volna osztania. De szerintem Csányi ilyet nem tett: gyűjtögeti az OTP-részvényeket, ritkán ad el belőlük.
Nem a fideszen, hanem a magyar nyelv értésén volt a hangsúly. Nem a fidesszel, a korlátozott nyelvtudással sértegettelek.
Ez egyre zavarosabb...
Mindemellett még mindig nem értem: miért kell a fidesz egykori pü.-jelöltjét ilyen látványosan kivágni hónapokkal a fidesz fényes győzelme előtt?
Csányi szerintem nem a Fidesz egykori pm-jelöltjét rúgta ki, hanem a stratégiai és pénzügyi divízió vezig.-helyettesét. Az ok pedig valszeg nem a Fidesz várható győzelme, hanem az ukrán OTP várható vesztesége.
Bizonyos cégeknél ha egy vezető elszámítja magát, és kurva nagy kárt csinál a cégnek, repül. Urbán valószínűleg ezt tette. Ehhez nem kell párttagsági kiskönyv, meg nemtaggyűlésre sincs szükség. A nemtom milyen pártállású Lantos Csaba is elkúrta Szlovákiában, és repült ugyanilyen látványosan (minden tisztségéből stb.). Most FHB-elnök. Urbán is fog találni magának kiváló zsíros állást a civil-szférában, hiszen megvan hozzá az esze, nem egy politikából élősködő senkiházi.
Ezt se mondták még nekem a polidiliben, hogy fideszes lennék. És ennek megvan az oka. Neked tényleg elment a józan eszed.
Csányi megalázó módon vágta ki Urbánt az OTP-ből. Közzétette (a kötelező tőzsdei közleményen túl), hogy Urbánt az összes, társaságban betöltött tisztségéből kirúgták. Az összesből.
Kirúgni így szoktak embereket. Ebben nincs semmi megalázó, ezt a fogalmat az Urbán-féle felelősségi szinten nem is lehet értelmezni.