Keresés

Részletes keresés

0629 Creative Commons License 2018.12.05 0 0 21

Forgalomképtelen a lakások zöme a lakótelepen!!

sappi Creative Commons License 2012.03.14 0 0 20

Sziasztok!

Eladó 62-64 m2-es lakást keresek a Bihari, Balkán, Kékvirág u, Somfa köz-ben.

Köszi. Shappi

yzww81 Creative Commons License 2011.01.09 0 0 18

sziasztok!

Köszönöm, elég meggyőző volt amit írtatok :)

Úgyhogy inkább keresek valóban egy másik környéket..

Jackopower Creative Commons License 2011.01.09 0 0 17

Köszi. Utána olvasok majd. Valoban van kontraszt a Margit körúttal, ahol laktam. :-)

Apu a József Attilát építette még 1968-72 között. Ö a mai napig ott lakik. Csak átsétálok az Üllöin hozzá. :-)

Sok minden ide köt.

Előzmény: yons (16)
yons Creative Commons License 2011.01.09 0 0 16

Igen, az új társasházak valamelyest javítottak a színvonalon. Nekem (és még több száz kollégámnak) viszont sajnos nem lett kedvencünk a környék, és most sem mennék oda lakni. Bővebb információt egyébként a házakról, és az egész építéséről Ferkai András: Lakótelepek című könyvében lehet olvasni.

Előzmény: Jackopower (15)
Jackopower Creative Commons License 2011.01.09 0 0 15

Nos. Én 1982 től laktam a József Attila lakótelepen, és sokat járkáltam át ide a fodrászhoz az Üllőire. De pl. anyám a kis cukrászdában mosogatott.  lányok mellet mentünk el este 8 kor télen. Semmi gond nem volt.

Engem is csak egyszer szólítottak le, de aztán felvilágosítotam öket!  :-)

 

Való igaz, hogy este vannak lányok az Üllöin, de ez a Határ úttól egészen a Ferenc körútig elmondható. Úgy ahogy pl a 7-es busz vonalán a Stefánián Zuglóba, vagy  a nyócban is. És még sorolhatnám.

 

Azzal egyetértek, hogy a kocsiforgalom nagy, így örültség az útra kifelé venni lakásokat. Ellenben a belső része, ahol tényleg van néha-néha kotton, úgy mint máshol is találkoztam már vele, nos a Pöttyös Terasz és Somfa liget összen jelnleg 6 épületből, befejezéskor 20 db épületből álló új építésú LAKÓPARK, s azt hiszem kellően ellensúlyozza majd azt amit most felvázoltál!

 

Igy pontosítanék!

 

Elég kellemes sétákat szoktam itt tenni akár hajnalban is. Semmi gond nincsen!

És semmi zaj nem jön be se az utcáról, se "sugárútról".

 

Előzmény: yons (14)
yons Creative Commons License 2011.01.09 0 0 14

Ne áltasd magad.

 

Szar, lerobbant környék, az Üllőin óriási a forgalom, zaj van éjjel-nappal. A "lányok" sötétedés után már kint állnak az Üllői mellett a házak előtt, az ügyfelekkel "hátra" járnak be a házak közötti utcákba, vagy a Fogadó utcai irodakomplexum előtti parkolóba - évekig dolgoztam a környéken, minden reggel kotonhegyek közé érkezhettünk meg. Az üzletmenethez szükséges egyéb személyek (stricik zsiguliban vagy kereklámpás BMW-ben is folyamatosan jelen vannak.)

 

Hátrafelé a Basa utca felé a környék fokozatosan egyre szarabb képet mutat, este néptelen és kihalt az egész - anno nálunk céges kisbusz járt a metróállomás és az iroda között. Megjegyzem, a Pöttyös utcai metró környéke sem feltétlenül Disneyland. Kőbányáról beszélünk, ami soha nem a jómódúak költözési célpontja volt...szóval este ott nem nagyon fogtok romantikus sétákat tenni.

 

Maguk a házak már akkor is elég szarul néztek ki, még az 50-es években építették őket, nem túl praktikusak. Anno sok volt a színes, most nem tudom mi van, de sok a lecsúszott a környéken. Nem véletlenül kerülnek a lakások annyiba, amennyibe.

 

Arra pedig nem érdemes számítani, hogy odaköltözésed örömére hip-hopp majd felszámolják a prosti-bizniszt az út mellett. Szerintem érdemes lenne még máshol is nézelődni, konkrétan Budapest egyik legszarabb helyét sikerült felfedezni, ami a későbbi eladási lehetőségeket nagyban befolyásolja.

Előzmény: yzww81 (13)
yzww81 Creative Commons License 2011.01.08 0 0 13

Jövő héten teszünk azért egy próbát, megnézzük a lakást, akivel csak tudunk beszélünk, és csekkoljuk az ovit is :)

 

..csak nem lehet annyira rossz környék, mégiscsak az egyik legforgalmasabb út Pesten..(Remélem azért annyira nem lesz hangos a lakás, bár kétlem..)

 

És a lányok ellen meg nem lép fel a rendőrség? Vagy polgárőrség? 

 

 

Előzmény: 0629 (11)
yzww81 Creative Commons License 2011.01.08 0 0 12

OKés, köszönöm!

Előzmény: 0629 (11)
0629 Creative Commons License 2011.01.08 0 0 11

Ja, és ált.érvényű tanács /egy ingatlanostól kaptam/; a környező iskola, óvoda előtt érdemes a szülőket "szemrevételezni".

0629 Creative Commons License 2011.01.08 0 0 10

Azért annyira nem rossz a helyzet. A kiszemelt lakásnál beszélj vmi normális ott lakóval.

Előzmény: yzww81 (9)
yzww81 Creative Commons License 2011.01.08 0 0 9

Szia!

Köszi..

Hát, elég elkeserítő, amit írtál.. Azt hittem, hogy a forgalmon meg zajon kívül más negatív hatás nincs.. Örömlányok és bérlakásokban bizonytalan bérlők :(

Azt hiszem akkor el is felejthetem :(

0629 Creative Commons License 2011.01.08 0 0 8

Ha az úgynevezett " városi házakra " gondolsz az Üllői mentén közvetlenül, hátrányuk jelenleg, hogy távfűtésesek, a vízmelegítés egyéni. A metróközelségen kívül a szemközti zöld József A. ltp pozitívum még. Az örömlányok állandó területe. Kérdés, hogy az önkorinak megmaradt lakásokba kiket költöztetnek.      

Előzmény: yzww81 (7)
yzww81 Creative Commons License 2011.01.07 0 0 7

Sziasztok!

A X. ker. Üllői úton, a Pöttyös utcai metrómegállóval szemben lévő 4-5 emeletes téglaházakról szeretnék Tőletek kérdezni.

Milyen állapotú a társasház, a lakóközösség milyen összetételű, mennyire biztonságos a környék, illetve a metróhoz az Üllői út alatti átjáró?

Valamint, mennyire zajosak ezek a lakások, és mennyire könnyen eladhatóak?

 

Bocs a sok kérdésért, de a párommal ezen a részen néztünk lakást, mivel metró közeli, és aránylag jó áron kínálják a felújított mésfél szobás lakásokat.. Első lakásnak vennénk, amit később, ha bővülünk szeretnénk eladni (5-7 éven belül), hitelt pedig nem szeretnénk felvenni.

Nagyon szépen köszönöm előre is mindenkinek!

 

0629 Creative Commons License 2010.12.15 0 0 6

Menesztették. Gratulálok a szervezőknek a marha nagy melóhoz!!! Reméljük vmikor majd megértik a többiek is!!!

0629 Creative Commons License 2010.06.04 0 0 5
A Magyar Nemzet 2010. május 29-i számából

A közös képviselő csak "kölcsön vett" tízmilliót
Sikkasztás gyanúja miatt nyomoznak a Zágrábi lakótelepen

Nem tud elszámolni több mint tízmillió forintnyi házipénztárban
nyilvántartott pénzzel a kőbányai Bihari u. 3-5. szám alatti társasház
közös képviselője. A hiányra tavaly ősszel derült fény, miután a
számvizsgáló bizottságba beválasztották Horváth Lajosné mérlegképes könyvelőt, aki átvizsgálta a társasház gazdálkodását. Tavaly november 23-án egy rendkívüli közgyűlésen a közös képviselő elismerte a hiányt és azt az ajánlatot tette, hogy öt év alatt visszafizeti a hiányzó pénzt. Öt lakástulajdonos ezt követően feljelentést tett a közös képviselő ellen a számviteli törvény megsértése miatt. Az ügyészség gyanúja miatt rendelte el a nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A múlt héten pénteken a társasház számvizsgáló bizottsága egyeztető
ülést tartott, amire a közös képviselő nem ment el, a pénzügyi
ellenőrzés a hiány további növekedését tárta fel, már tízmillió forint
hiányzik a kasszából - tájékoztatta lapunkat Horváth Lajosné, aki
elmondta azt is, hogy a pénteki ellenőrzéskor kiderült, hogy nem is
egy, hanem két házipénztárt működtet a közös képviselő. A korábban
ismertté vált 1-es számú házipénztárból hiányzó nyolcmillión felül a
2-es házipénztárból hiányzó 2 millió forinttal sem tud a közös
képviselő elszámolni.
A számviteli fegyelem megsértésének gyanúja tavaly ősszel merült fel, amikor kiderült, hogy L. László közös képviselő olyan nagy mennyiségi készpénzt tart nyilván a közös házipénztárban, amit a készpénzes forgalom nem indokol, ráadásul az ellenőrzés során kiderült ez 8 millió 385 ezer forint nincs is ott a házipénztárban. A lakók egy része rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte, amelyre 2009. november 23-án került sor. A közgyűlésről készült hangfelvétel tanúsága szerint L. László miközben azt
hangoztatta, hogy ő éveken át nem vette fel a közös képviseletért őt
megillető járandóságot, meglepő ajánlattal rukkolt elő. Eszerint azt
vállalta, hogy a hiányzó több mint nyolcmillió forintot "kölcsön
visszafizetése jogcímén" öt év alatt részletfizetéssel kiegyenlíti,
sőt azt is elmondta, hogy hajlandó közjegyző előtt egy olyan nyilatkozatot tenni, amelyben elismeri tartozását.
Csakhogy a társasház lakói korábban sem szándékoztak kamatmentes kölcsönt adni közös képviselőjüknek, és erre a lakók nagy része ma sem hajlandó. A kár megtérülésének inkább azt a módját választanák,
legalábbis a november 23-án felszólaló lakók egy része ahhoz
ragaszkodott, hogy a közös képviselő vegyen fel piaci kamatozású
hitelt valamelyik kereskedelmi banktól, és egy összegbe fizesse vissza a pénzt a társasháznak. Ezen a rendkívüli közgyűlésen nem tudtak az utólagos kölcsönügyletről szavazni a lakók, mert ilyen napirendi pont nem szerepelt a közös képviselő által kiküldött meghívóban.

Január 14-én újabb közgyűlést tartottak a bihari úti társasház lakói, ahol ismét a közös képviselő leváltása és a neki nyújtott 8 milliós kölcsön volt napirenden. Sajátságos módon a határozatra egy héten át lehetett – írásos nyilatkozattal - szavazni egy helyiségbe elhelyezett urnába. Vélhetően kevésnek tarthatta a közös képviselő a zárt urnába leadott szavazatok számát, mert egy héttel meghosszabbította a szavazás idejét, ám urnabontáskor kiderült hogy még így is eredménytelen lett a szavazás. A lakók többsége nem akart ezúttal sem kölcsönszerződést kötni a közös képviselővel.

Eközben folyt a nyomozás ismeretlen tettes ellen, házkutatásnak nehezen nevezhető helyszíni vizsgálatot is tartott a kőbányai rendőrség, sajátságos módon előre kiértesítve ennek napjáról a közös képviselőt.

A jövő héten hétfőn ismét közgyűlést tartanak a Bihari úti panelház lakói. A lakók között időközben elterjedt a hír, hogy a rendőrség megszünteti a nyomozást. Ennek volt is alapja, hiszen a feljelentők a nyomozóhatóságtól olyan tájékoztatást kaptak e héten kedden, hogy egy 2010. május 11.-ére dátumozott nyomozást megszüntető végzés vár aláírásra.

A nyomozást elrendelő X. és XVII. kerületi ügyészség elhárította a magyar nemzet érdeklődését az ügyben, mondván csak a Fővárosi Főügyészség nyilatkozhat az ügyben a sajtónak.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a kerületi nyomozóhatóság tájékoztatásával szemben a következő információkat hozta tudomásunkra: „Keddi megkeresésére figyelemmel utánanéztem a X. kerületi Rendőrkapitányságon (a X. és XVII. Kerületi Ügyészségen) a Bihari úti társasház lakói sérelmére jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt indult ügynek. A rendelkezésemre álló iratok alapján megállapítható, hogy az ügyben a nyomozás továbbra is folyamatban van, a nyomozó hatóság még nem hallgatott ki senkit gyanúsítottként.
A nyomozás nem lett megszüntetve. Határideje 2010. július 9. napján jár le.”

Általános tapasztalat a lakótelepeken, hogy ha a közös képviselő nem megfelelő hatékonysággal, vagy akár gondatlanul bánik a társasház vagyonával nagyon nehéz megszabadulni tőle. Hiszen még a nyilvánvaló a közös képviselő által is elismert károkozás esetén sem könnyű őt leváltani, mint azt a Bihari úti lakóház példája is mutatja. A közös képviselő a lakók egy részének körében itt is nagy népszerűségnek örvend, több hozzászóló is méltatta eddig végzett áldozatos munkáját, tevékeny szerepét a ház korszerűsítését eredményező panelprogramban. A milliárdos nagyságrendű projekt keretében egyebek mellett hőszigetelő burkolatot kaptak a falak, kicserélték az ablakokat. A beruházást a közös képviselő vezényelte le. Időközben a közös képviselő a fűtésüzemeltetést is átvette a korábbi szolgáltatótól, amelynek díja két év alatt a duplájára emelkedett. Lakásonként a fűtési díjon kívül a korábbi 737 forint helyett havonta 1476 forintot kell fizetni – ahogy egy lakó fogalmazott – azért, hogy a korszerű fűtési rendszert egy gombnyomással bekapcsolja az üzemeltető.

A Bihari úti társasháznak nincs szerencséje a közös képviselőkkel. Már a kilencvenes évek elején a kábeltévés szolgáltatás bevezetése idején pénzügyi elszámolási gond merült fel, és a közös képviselő öngyilkos lett, kivetette magát a tizedikről. L László két elődje is hűtlenül bántak a társasház vagyonával, 3,5 millióval maradtak adósak, az egyik eltűnt a bírósági végrehajtó elől, a másikon meg nincs mit behajtani.

Most ismét abban reménykednek az ügyészség segítségét kérő Bihari úti lakók, hogy felügyelete alatt működő bűnüldöző hatóság kellő elszántsággal feltárja végre, hova tűnt el a tízmillió forintjuk a házipénztárakból.

0629 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 2
http://homar.blog.hu/2010/01/15/8_milliot_sikkasztott_a_kozos_kepviselo_ki_fizeti_ki_helyette
Lakástulajdonosok! Ezt azért érdemes lenne átbeszélni, nem ?
Hetényi73 Creative Commons License 2009.08.01 0 0 1
De jó, sziasztok!

Ahogy nézegettük a Somfaligetet és a Pöttyös teraszt elgondolkodtunk a felújított paneleken. Adna valaki némi infót, hogy milyen lakások vannak , kb. mennyiért és a rezsiről, stb.

Köszönöm
Előzmény: 0629 (-)
hüvelygombás rongyosélet Creative Commons License 2009.07.24 0 0 0
hüvelyg0mba
Előzmény: 0629 (-)
0629 Creative Commons License 2009.07.24 0 0 topiknyitó
Hogyan élünk mi lakótelepiek két folyamatosan épülő lakópark között?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!