Keresés

Részletes keresés

Álomvédelmi twist Creative Commons License 2009.11.25 0 0 92

Ha így is volna, de azt elismered, hogy előbb ehhez el kell jönnie a posztkomunisták leváltásának, ugye?

Nos, majd meglátjuk. Meglehetősen pesszmista vagy, de ez neked jól áll. Azt nem tartod elképzelhetőnek, hogy a Fidesz tanult 1998-2002 hibáiból, amikor tényleg hanyagolt bizonyos dolgokat a nép felé?

Apropó, hogyan képzeled el a "kissé" megkésett polgári forradalmunkat? Véresen, akasztósan, vagy csak más politikai erők, pártok megjelenésének és földcsuszamlásszerű győzelmének?

Előzmény: alienfromspace (91)
alienfromspace Creative Commons License 2009.11.25 0 0 91

Szerintem Orbán bele fog bukni a váltásba. 2010 a durva kijózanodás éve lesz, mert kiderül hogy a fidesz semmit sem tud megváltoztatni. A változás igazi akadálya nem a maszop vagy a holtbéna szadi, hanem a megkövesedett magyar arisztokratikus értékrendek, a magát polgárságnak képzelő köznemesi kaszt és a mögötte Werbőczy szellemében felsorakozó jogi kar, akik senkit nem vetnek meg jobban mint a magyar köznépi osztályokat, akikből valójában a polgárságnak kellene kifejlődni.

 

A komcsik elvonulása utáni éveket ez fogja meghatározni, a köznemesi kaszt szépen elfoglalja a posztkomcsik által uralt hatalmi pozíciókat, majd lóhátról, díszmagyarban ás rámás csizmában fogja pofánrugdalni a "büdös parasztokat", akik szerintük a nemesi nemzet ellenségei. A szükségszerűen bekövetkező posztfeudalis restaurációt pedig egy valódi polgári forradalomnak kell majd követnie, ami ezúttal -vélhetőleg - valóban társadalmi modernizációt kellene hoznia.

 

A remélt nagy fordulathoz tehát legalább 2 lépcsóben lehet csak eljutni Mo-on, a következő kormány pedig még semmit nem for elérni, csak a terheket és problémákat örökli.

 

Előzmény: Álomvédelmi twist (88)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2009.11.24 0 0 90
Ezt meg aztán maga Medgyessy Péter, volt MSZP-s miniszterelnök mondja:

'Mesterházy Attila jó miniszterelnök-jelölt, jó lehetőséget teremt a szocialistáknak arra, hogy egy későbbi időszakra felkészüljenek - vélekedett Medgyessy Péter. A volt kormányfő szerint ugyanakkor ha lenne esélye az MSZP-nek arra, hogy ne csak jelöltet, de miniszterelnököt is állítson, akkor a jelenlegi frakcióvezető már kevésbé jó jelöltnek számít, és Szili Katalin jelölése jobb lenne.

Medgyessy Péter azt mondta: Mesterházy Attila jelölése azért lenne jó választás, mert ezzel bedobják a mélyvízbe, hogy tanuljon, és mutassa meg, mire képes. Az egykori kormányfő szerint az MSZP-nek nincs esélye megnyerni a választást, nagy többséggel Fidesz-kormány alakul jövő tavasszal, és a szocialistáknak arra kell felkészülni, hogy a következő választásokon, 2014-ben vagy 2018-ban hogyan fognak szerepelni, ehhez pedig jó egy fiatalembert kipróbálni, aki meg tudja mutatni a képességeit.

Egy párt sosem vallhatja be, hogy nincs esélye megnyerni a választásokat, így kötelező miniszterelnök-jelöltet állítani - emelte ki Medgyessy Péter.'

http://www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-317333
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2009.11.23 0 0 89

Ma, a szintén Indexes Gazda Albert mondja ezt:

 

"Ferenc az ostoba őszödi beszéd és az emiatt pillanatok alatt elfogyott hitele révén elintézte, hogy Viktor akkorára erősödjön, amilyen még soha nem volt. Kövér László fél tucat köteles beszédet is mondhatna, Mikola István naponta abuzálhatna szingliket, a 2010-es választásokat akkor sem veszíthetné el a Fidesz."

 

http://index.hu/velemeny/eheti/2009/11/23/felbukkan-e_ferenc_ibolya_legszebb_almaiban/

Előzmény: Álomvédelmi twist (85)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2009.11.19 0 0 88

Már a Heti Hetesben is felbukkant ez az érzés, már 2008-ban, és azóta többször is: Heti Hetes: Jöjjön a Fidesz!

 

Kéri László szövege arról, hogy nem kell félni a Fidesz 2/3-tól.

 

És erre utalnak ezek is: Orbán segítségét kérték a cégvezetők

 

Elnöki rendszert Orbánnal

Álomvédelmi twist Creative Commons License 2009.11.19 0 0 87
Előzmény: Álomvédelmi twist (86)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2009.11.19 0 0 86

Jöjjön el a te országod!

 

Előzmény: Álomvédelmi twist (85)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2009.11.19 0 0 85

Jöjjön már a fidesz, vaze!

 

Annyira ilyen már a hangulat, hogy ha nem lennék valami ismeretlen ok miatt eltiltva a topicnyitástól, akkor egy ilyet nyitnék:

 

Az egész ország az (Orbán) Úr második eljövetelét várja:-)

 

Íme a legújabb példák, természtesen bal- vagy liberális oldalról:

 

Bede Márton az Index véleményrovatában már írása címével is kimondja:

 

Feladott meccs
    • 2009. november 18., szerda

    •  

    • "Azt most már mindenki tudja, hogy 2010 tavaszán az országgyűlési választásokat a Fidesz nyeri. Lassan azt sem vitatja senki, hogy ez a győzelem elsöprő lesz. Ezzel még a szocialista politikusok is tisztában vannak, akik hála istennek nem akarják magukat még nevetségesebbé tenni, így győzelmi esélyeikről egy szót sem szólnak a nyilvánosság előtt. (...)"

    •  

    • Majd hosszabb írását ezzel a teljesen logikus és általános érzést tükröző fordulattal fejezi be:

    •  

      "Néhány hónappal a menetrend szerinti választások előtt sem ciki kiírni egy rendkívülit. Aztán lásson neki a nyertes a munkának. Egyszerűen nem lehet arra játszani, hogy hátha a következő hat hónapban még pont nem szabadul el a pokol. A sunnyogás ilyen helyzetben alávaló."

       

      http://index.hu/velemeny/jegyzet/2009/11/18/sajobabony/

       

      .................................................................................................................................

       

      Oszkó Péter pénzügyminiszter (és az Index riportere) úgy beszél, hogy abból az látszik, készpénznek veszik, hogy a Fidesz jön, s az előbbi, szinte már átadás-átvétel szabályai szerint működik együtt velük:

       

      "ez a lépés" IMF hitel fel nem vétele] "gesztus a leendő, a jelek szerint Fidesz-vezette kormánynak, hiszen így nagyobb összeg marad meg a hitelcsomagból?

       

      Lehet, hogy tartalmaz egy gesztust a következő kormány felé, és ha igen, akkor remélem, ezért elrebegnek nekünk egy köszönetet, ha nem is nyilvánosan, de legalább háttérben.

      (...)

       

      A Fidesz gazdaságpolitikusaival tartja a kapcsolatot?

       

      Tervezett intézkedésekről szoktam őket tájékoztatni, és az IMF-fel és EU-val folytatott tárgyalásokról is tájékoztatjuk őket, ahogy az összes parlamenti pártot."

       

      http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/11/18/oszko_szerk/#

       

    • Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.07.23 0 0 77
      Nem, nem lesz az szerintem. Csak arra utaltam, hogy nem lennek meglepve hogy amit a fidesz csinalt az jo, de ha az mszp UGYANAZT (lasd a topik) akkor hirtelen mar epp ellenkezoleg.
      Előzmény: marmota (75)
      marmota Creative Commons License 2009.07.23 0 0 75
      Honnan tudod, hogy alkotmányellenes lesz? Má' nálad az ítélet?
      Előzmény: Kiss G. Eszter (73)
      Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.07.23 0 0 73
      Kivancsi vagyok polgarfovarosban mertek-e az AB-hez fordulni a polgarok?!

      Erdekes, lesz majd latni, hogy ami a polgarfovarosban alkotmanyos volt, az az orszag fovarosaban mar alkotmanyellenes. Igaz Abszurdisztanban semmi sem lehetetlen.



      Terézvárosi rendelet: az AB-hez fordulnak a civilek
      2009. július 20. 15:22
      MNO - KA

      Az Alkotmánybírósághoz (AB) fordult az Újkorcsoport egy VI. kerületi rendelet miatt, amely szeptembertől megtiltja a szórakozóhelyeknek a 22 óra utáni nyitva tartást. Erről Kaderják Dániel, a civil szervezet elnöke sajtótájékoztatón beszélt hétfőn Budapesten, az AB épülete előtt.

      A szervezet elnöke azt mondta: a terézvárosi önkormányzat visszaél a rendeletalkotás jogával, a vendéglátóipari egységek pedig a szabályozás miatt „lehúzhatják a rolót”, ami akár 100 milliós kárt is okozhat a kerületnek a kieső adók miatt.

      A rendelet – amely kimondja, hogy a vendéglátó-ipari egység és szórakozóhely csak 22 óráig tarthat nyitva, illetve a megfelelő engedélyek beszerzése után a nyitvatartási idő bizonyos mértékig meghosszabbítható – a turisztikai kár miatt akár nemzetgazdasági kárt is okozhat – tette hozzá. A szervezet azt várja az AB-től, hogy megállapítsa: a nyugalomhoz való jog mellett létezik a kulturált szórakozáshoz való jog is.
      Előzmény: Kiss G. Eszter (21)
      Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.07.23 0 0 72
      Ott van alabb a hir a polgarfovaros lapjabol. Hazudnak?
      Előzmény: Törölt nick (61)
      Aragorn Creative Commons License 2009.07.22 0 0 71

      (Valahol azért tényleg elképesztő, ahogy szoci politikusok gőzerővel küzdenek a fidesz győzelméért.)

       

      Volt ez már fordítva is. :)))))))))))))

      Előzmény: 33nev (60)
      33nev Creative Commons License 2009.07.22 0 0 66
      Gondolom, ezért isznak az angolok a Liszt Ferenc téren. De ettől függetlenül: a topik arról szólna, hogy Verók betiltja, Illés Zoltán visszaállítja. Lefordítom neked, hogy értsd: a nagyonbarom szocik tiszta erőből nekiesnek a Főváros egyik legnépszerűbb szórakozócentrumának. A helyi fidesz persze támogatja őket (szép csendben), jól jönnek a nyugdíjasok szavazatai. Ám az országos politikában valahogy mégis az jön át: hülye szocik megszüntetik, debezzegafidesz...

      Na, jó! Igazából a szocik PR-osainak szeretnék gratulálni az ötlethez. Tényleg nehéz 10% alá vinni ezt a pártot, de jó úton vannak!
      Előzmény: Törölt nick (65)
      Kékszakáll Creative Commons License 2009.07.22 0 0 64
      Pas mal. :))
      Előzmény: Törölt nick (63)
      Törölt nick Creative Commons License 2009.07.22 0 0 63
      "Sans Elysés" nélkül is él a Champs Élysées!
      Előzmény: Törölt nick (62)
      33nev Creative Commons License 2009.07.22 0 0 60
      Picinyem! Olvasgasd inkább, miket nyilatkozott Illés Zoltán az ügyben tegnap. Majd ő jól visszaállítja!

      Mit mondjak? Látva pl. a te reakciódat: jöjjön már a fidesz! Mert ők is hülyék lesznek, de legalább nem is akarnak másnak látszani.

      (Valahol azért tényleg elképesztő, ahogy szoci politikusok gőzerővel küzdenek a fidesz győzelméért.)
      Előzmény: callof01 (55)
      Aragorn Creative Commons License 2009.07.22 0 0 59

      Persze ebben az országban mindenki mást csinál mint amit kellene... Mindent valami hülye rendelettel akarnak megoldani ahelyett, hogy az illetékes hivatal a probléma okozóival járna el. Nem. A magyar megoldás az, hogy akkor b@sszunk ki mindenkivel.

       

      Veretes igazság! Ajánlom a vitázók figyelmébe!

      Előzmény: _HardHead_ (40)
      esélyes Creative Commons License 2009.07.22 0 0 58

      Nagyon belelendültél mint jóstehetség - talán elöször várjuk meg, hogy mi történik és utánna lehetne levonni különböző következtetéseket...

       

      Az igazi komcsi a jövő számára dolgozik, nála a múlt és a jelen nem létezik!

      Előzmény: callof01 (57)
      callof01 Creative Commons License 2009.07.22 0 0 57
      Jön. Aztán majd a következő ciklusban megy is, ha így folytatja....

      úgy úgy....
      Előzmény: Detonátor (54)
      callof01 Creative Commons License 2009.07.22 0 0 56
      Taplósnak a szigethez kuss volt, max rázta a rongyot nektek ez
      stílus bejön, lásd melegfelvunulás a Fidesz ifjak ott is megmutatták mire is képesek .
      Előzmény: 33nev (46)
      callof01 Creative Commons License 2009.07.22 0 0 55
      Nahát milyen nemzeti konzervatív keresztény rendpárti az aki éjjel bulizik és talán még szingli is? nahát szégyelld magad , nemzetorvosától kapnál körmöst is ha úgy adódik .
      Előzmény: 33nev (47)
      Detonátor Creative Commons License 2009.07.22 0 0 54
      Jön. Aztán majd a következő ciklusban megy is, ha így folytatja....
      ooloo Creative Commons License 2009.07.22 0 0 53

       

      Tarlóst kikapcsolták :D

       

      Nyitotta: Libera nos, Domine!, 2007.09.06 11:49

      :DDD

       

       

      Előzmény: Törölt nick (51)
      33nev Creative Commons License 2009.07.22 0 0 52
      Bezony!
      Előzmény: Törölt nick (51)
      GenYo Creative Commons License 2009.07.22 0 0 50
      Az a photoshopos kép a saját honlapján volt 2006 őszén a választások előtt, onnan mentettem le. A nemfizetős szöveg lementése 2007. szeptember 6-án történt.
      Előzmény: Törölt nick (48)
      GenYo Creative Commons License 2009.07.22 0 0 49

      Nekem már egy életre elegem lett belőle...

       

      (kösz. természetesen megnéztem :))

      Előzmény: Kiss G. Eszter (44)
      33nev Creative Commons License 2009.07.22 0 0 47
      "Itt meg te abbol indulsz ki, hogy azon fiatalok majd biztos a szocikra szavaztak volna. Biztos?"

      Nem, ne4m biztos. Így viszont biztos az ellenkezője.
      Előzmény: Kiss G. Eszter (45)
      33nev Creative Commons License 2009.07.22 0 0 46
      Jajj, de jó, hogy felhoztad Tarlóst! Így nem nekem kell.

      Ezért jöjjön a fidesz!

      Tarlós igen ügyesen játszott a Szigettel, amíg neki kellett. Polgármester volt. Polgármester is akart lenni. Kifejezetten a helyi nyugdíjasok szavazataira számított. Ezért aztán minden Sziget előtt hisztizett egy kiadósat. Azért arra mindig vigyázott, hogy az utolsó pillanatban mégse tiltsa be a Szigetet. Verók meg Molnár betiltotta.
      Előzmény: GenYo (38)
      Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.07.22 0 0 45
      a! És azzal se gyere, légyszi, hogy fideszesek is megszavazták ezt a rendeletet. Ezt majd ők kommunikálják igen erősen a lakossági fórumokon

      A szociknak epp az a baja, hogy balf@szok gyulekezete akik semmit nem tudnak kommunikalni akkor sem ha a semmi mas nem tesznek mint a fidesz es a nep azt szereti! En ezert irtyam be.

      Itt meg te abbol indulsz ki, hogy azon fiatalok majd biztos a szocikra szavaztak volna. Biztos?

      Előzmény: 33nev (42)

      Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!