Meggyőződésem hogy a korrupcióval átitatott közélet rákfneéje nem pártokhoz köthető, hanem egyénekhez. A korrupciós ügyek manapság ugyanis akkor is kiderülnek rendre, ha csak 3 ember tud róla. Ha ez párt szinten szerveződne hamarabb kiderülne, minthogy elkezdődne.
Mondj egy olyan korrupciós ügyet az elmúlt 20 évben Magyarországon, amelyben a valamilyen párthoz való kötődés ne lett volna alapvető!
Nalátod.
Érteni vélem, amit mondani akarsz, de nincsenek magányos farkasok. Mivel a közpénzünkhöz legközelebb a pártok vannak, korrupciós ügyekben megkerülhetetlenek.
Ez nyilván benne van. Ez a körülbelül hárommillió éves rossz zsaru-jó zsaru trükk. Ugye, Kádár jó ember volt, nem is engedné hogy ez legyen, de a gonosz házmester eltitkolja előle a valóságot. Modern változata, Gyurcsány csupa jót akart, de a cuslág - együgyűbbek: zorbán - és a többiek elrontották és nem engedték megcsinálni. Pedig csupa jó lett volna. Másképpen: bejön a zsaru, ad két kurva nagy pofont, hirtelenkihívják. Bejön egy másik, megkínál cigivel, és jóindulatúan elmondja, hogy az a másik egy állat, és mindenkit agyonver, de ha itt aláírod, akkor egy óra múlva otthon vagy. És mindig van, aki beszopja.
Amúgy a másik, ami szerintem éppen ilyen fontos: egyszerűen nincs a körükben olyan ember, aki intakt lenne: ne lenne pár tíz-száz csudálatos módon szerzett milliója, esetleg a III/x-től kapja a nyugdíját, esetleg mind a kettő. Ez nem csoda, hát ki az a hülye, aki ingyen kitart egy ilyen banda mellett? (Csodálkoznék, ha találnának egy vezetőt, mondjuk három-négy gyerekkel és másnemű feleségével lakik egy kis lakásban (max 80 nm), 10 éves autóval, vagy 3 évessel, aminek még két évig fizeti a részleteit, nincs bankbetétje, háza Horvátországban, sem Spanyolban, fizetése éppen elég a következő hónapig, nem tag semmilyen fb-ben, bíráló bizottságban, de több nyelven beszél, szakmailag nagyon jó. Ilyen ember több mint 200.000 ezer van az országban - lehet gondolkozni, hogy miért a faszisták (sic4) oldalán állnak mind.)
mert ha minden rendben ment, Aha. Minden rendben. Szerintem meg még nagyobb a gáz, ha a kiírás eleve olyan volt, hogy csak ők nyerhetnek.
Eleve, ha én vezetek egy bizottságot, akkor az én cégeim ne kapjanak már se közvetlenül se közvetve semmit. Ez a minimum. Ha valóban olyan faszák a cégeim, meg én olyan okos vagyok, akor ne bíráljak, hanem pályázzak.
Ugyan már Eszter! Én szeretem TWA-t, de momentán melléfogott. A szadi trükk ugyanis egyenesen zseniális. Kókáék a parlamentben úgy támogathatják a kormányt, hogy a szadi középre pozicionálását ez ne veszélyeztesse. Ne félj, szólnak majd neked is, hogy vedd már észre a retorikai irányváltást.
menjenek. ezek az ős-szdszsek a múltból akarnak megélni, de a hitelük már semmi, a pártban munkát nem végeznek, elkényelmesedtek, kiégtek Retkes ebből a rakás szarból ha nem is várat, pártot próbál építeni, amit új, le nem járatódott arcokkal tudcsak elérni. De attól tartok, az idő rövid, csak egyszemélyes párt lesz, mert a fiatalabb tagok nem ismertek, nem engedték ezek az ősbölények érvényesülni.
ezzel az erővel akkor kideríthtik, h a kerületi polgármester vkinek adatott szociális segélyt, és ezért, vagy a kórházigazgató meg elintézte a barátjának a különszobát, és ezért korrupt. :D
Ez egy hónap múlva mindegy lesz - volt egy kabátügye, s hogy tőle lopták vagy ő lopott az már senkit nem érdekli. Az anyósom csak annyit fog belőle érteni, hogy hallott róla valami disznóságot.
nem tudja vki megnézni milyen pályázók voltak, mennyit kaptak milyen programra, és hogyan teljesült a pályázatban foglaltak? mert ha minden rendben ment, akkor feldighatják maguknak a 145 milliót. :-)
Az SZDSZ tuti kieső. Az MSZP nem hagyja talpra állni a Retkes vonalat, mert az túl önnálló lenne nekik, az MDF, LMP lopkodja a szavazókat, a Fidesz és Jobbik meg táncol a síron. Ennyi. Bevégeztetett.
Különben meg olyan névvel hogy Retkes Attila vagy pl. Mohácsi Viktória, előtérbe helyezni valakit, a nemzeti oldal jelképes szemenköpésének minősített esetét valósítja meg, ami azonnali megtorlást kíván. :-)
Meggyőződésem hogy a korrupcióval átitatott közélet rákfneéje nem pártokhoz köthető, hanem egyénekhez. A korrupciós ügyek manapság ugyanis akkor is kiderülnek rendre, ha csak 3 ember tud róla. Ha ez párt szinten szerveződne hamarabb kiderülne, minthogy elkezdődne. Ami nagyon helyes. A rákfenére a gyógyír csak a nyílvánosság ereje lehet. Magyarul kutya kötelességünk elítélni és megvetni mindenkit aki besározódott pártállástól függetlenül.
Retkes esetében nekem ez inkább politikai támadásnak tűnik.
>> Az MSZP akkor jár legjobban ha most frissibe szétveri a Retkes vonalat.
Szerintem meg akkor ha leszarja ezt a pártmaradványt hagyja a saját mocskába belefulladni. GYanús hogy az szdsz a listán átszavazó szocik nélkül már rég nem lenne a Parlamentben, de ezt a nagyvonalúságot most már aligha engedhetik meg maguknak.
magyarországon legnagyobb probléma a korrupció. És ebben a fidesz is nyakig benne van. a fideszes önkormányzatok is annak a vállalkozónak adják a pénzünket, aki 5x piaci áron csinálja meg. csak mert "párthűségéről" ismert...
remélem ez a szennyes is ki lesz egyszer teregetve, és a bűnösök karperecben...
Az MSZP akkor jár legjobban ha most frissibe szétveri a Retkes vonalat. Ezzel bebiztosítja 2010-ig a többséget (hisz az SZDSZ frakció nagyja őket fogja támogatni, anyagi és egzisztenciális okokból), aztán a szavazókat beszívja.
Szerencsétlen Retkes ahogy kiejtette a száján a határontúliak ügyét, és a nemzeti érzelmet a programba, egyből beindul a szoci lejáratási kampány a Kóka vonallal támogatva.