Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.07.05 0 0 54

A társadalom valószínüleg símán elviselné, ha valóban csak azok lopnának, akik egyáltalán nem képesek megtermelnei az élelmiszerük egy részét sem, és csak annyit lopnának amennyi abszolut a létfenntartáshoz kell! A mai tolvajok hozzájuk hasonlókat lopnak meg, és több kárt tesznek mint amit ténylegesen szükség lenne!

pl. A fatolvajok egy kicsit meghajolhatnának. A lopott fát eladják és az árát elisszák!

Előzmény: Altmark (51)
Antisystem Creative Commons License 2009.07.05 0 0 53

akik a hat gyerekük után kapnak az államtól segélyek, támogatások címén akár havi kettőszázezer forintot is. Mindebből a gyerekekre egyébként semmit se költenek, mert azok az iskolában amúgy is ingyen esznek (a rendszeres gyermekvédelmi támogatás része, hogy ingyenes az étkezés), a ruháikat meg gyűjtésekből kapják ajándékba. A sok segély, támogatás meg megy a helyi kocsmába, játékgépbe, Digi-TV előfizetésre.

.........

De nyugodtan terjesszed itt a balos marhaságaidat, jó demonstrálója vagy annak, hogy mennyire elszakadt a valóságtól a kommunisták gondolkodása, akik a dolgozó munkásosztály szószólóiból a semmirekellők ügyvédei lettek.

 

Altmark válasz | megnéz | könyvjelző  2009.05.07 19:09:43 Š (14)
Én havi 40.000 ft-os törlesztőt mertem vállalni havi nettó 220.000-res fizetésre, egyedülállóként.
 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=90107154&t=9191394

Köszönöm, ebben nincs több kérdésem. Mostanában már rendszeressé vált, hogy hazajön a párom a munkahelyéről, és negyed órát azon panaszkodik, hogy kollegáinak egy része - fővárosi, az átlagnál lényegesen jobban kereső fiatal értelmiség - milyen mértékben el van szakadva a valóságtól, mennyire egoisták és individualisták.

 

Amit a "kommunisták gondolkodása" kapcsán elővezetsz, az meg egy jó nagy tárgyi tévedés. A munkásmozgalmak - nem csak a kommunisták - a dolgozók, és a dolgozni akarók szószólói voltak mindigis, nem tudom, ismerős-e a "munkát, kenyeret" jelszó. Nem véletlen talán, hogy én is  a teljes foglalkoztatottság mellett lobbizok folyamatosan, hogy mindenkinek legyen lehetősége munkából megélni, aki erre hajlandó. És majd utána van helye olyan lépéseknek, amelyek rákényszerítik azokat is, akik önmaguktól nem hajlandóak erre. Ma ugyanis reménytelenül össze van már keveredve a dolgozni nem tudó, és a dolgozni nem akaró - súlyosbítva azokkal, akik lehet, hogy nem akarnak, de ez nem az ő felelősségük, hanem azoké, akik miatt már a gengszterváltás után erre szocializálódtak - tehát a 90-es évek első felében, a gyárbezárások és TSZ-szétverések időszakában tartósan munkanélkülivé váltak gyerekei.

 

Az ilyen nyugdíjasok még úgy nőttek fel, hogy el sem tudják képzelni az életet munka nélkül, ezért van a házuk körül uborka, tyúk, disznó (amit a nyugdíjas éveken át etet hajnalban kelve, a tolvaj meg egy laza nyári délutánon elvisz).

Ebben viszont tökéletesen egyetértünk, a nagy baj az, hogy az egyik, a rendszerváltás folyamán tönkretett réteg a másik, a rendszerváltás folyamán tönkretett réteget fosztogatja, aminek persze a hatalom birtokosai, az igazi fosztogatók roppantul örülnek, sőt, nyilvánvalóan maximálisan az ő érdekükben áll ez az "oszd meg és uralkodj" helyzet. Nem véletlen ám, hogy ez a probléma idáig eszkalálódott, ahogy az se, ahogy a hatalom birtokosai azt kezelni próbálják. Csak sajnos sokan becumizzák, és örülnek neki...


ÜdV

Előzmény: Altmark (51)
Altmark Creative Commons License 2009.07.05 0 0 51
Ma már nem olyan az élet, mint régen, amikor tényleg az éhség miatt kellett lopnia sokaknak.

A mai magyar kistelepüléseken teljesen tipikusnak mondható, hogy olyan emberek lopnak fát, tyúkot, biciklit, uborkát, akik a hat gyerekük után kapnak az államtól segélyek, támogatások címén akár havi kettőszázezer forintot is. Mindebből a gyerekekre egyébként semmit se költenek, mert azok az iskolában amúgy is ingyen esznek (a rendszeres gyermekvédelmi támogatás része, hogy ingyenes az étkezés), a ruháikat meg gyűjtésekből kapják ajándékba. A sok segély, támogatás meg megy a helyi kocsmába, játékgépbe, Digi-TV előfizetésre.

Azok, akiktől lopnak, pedig többnyire olyan nyugdíjasok, akik 30-40-50 évet dolgoztak a helyi tsz-ben és így kapnak jóval kevesebb nyugdíjat mint amennyi pénzt a tolvaj a gyerekei után kap. Az ilyen nyugdíjasok még úgy nőttek fel, hogy el sem tudják képzelni az életet munka nélkül, ezért van a házuk körül uborka, tyúk, disznó (amit a nyugdíjas éveken át etet hajnalban kelve, a tolvaj meg egy laza nyári délutánon elvisz).

Nincs ma már Magyarországon olyan ember, aki azért lop, hogy elkerülje az éhhalált. A tipikus mai magyar piti bűnöző bőven elég juttatást kap az államtól, hogy éhhalál lehetősége fel se merüljön.

De nyugodtan terjesszed itt a balos marhaságaidat, jó demonstrálója vagy annak, hogy mennyire elszakadt a valóságtól a kommunisták gondolkodása, akik a dolgozó munkásosztály szószólóiból a semmirekellők ügyvédei lettek.
Előzmény: Antisystem (11)
antilla36 Creative Commons License 2009.07.05 0 0 50
Igen, egy másik topikban én is pont ezt kérdeztem, vajon a liba lopása nem bűncselekmény? Vagy azt már el tettszett felejteni miniszterelnök? Nem úr, mert én nem tartom annak!
Ezeknek az embereknek szelektív a gondolkodásuk, vagyis arra emlékeznek, amire akarnak.
És ez az ember Magyarország miniszterelnöke.
Előzmény: BaSand (0)
Grotto azzurra Creative Commons License 2009.07.05 0 0 49
Ez most tényleg érdekes! Elébb szétvereti a szélsőjobbot, majd egyúttal a szélsőjobb cigányellenes hangulatkeltését használja maga is??
Előzmény: Törölt nick (7)
aavensis Creative Commons License 2009.07.05 0 0 48
A libalopás akkor miért nem az?
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 46
Az off-shore-ozááááás viszont nem az !

...és ezt jó, ha tuggyuk !

:)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 43
akkor a LIBATOLVAJOKAT MIÉRT NEM ZÁRJÁK BE?
orpheline Creative Commons License 2009.07.04 0 0 42

Kedvesem!

 

Azért írtam alapesetet, mert így tényleg szabs.

 

Ha minősítő körülményeket ondolálok a hsz.-be ( ezzel átnoszogatva vétségi kategóriába, vagy ne adj' Isten bűncselekményibe....) az már utalás lehetne bizonyos elkövetői rétegre.....:P

Előzmény: Kannaváró (41)
Kannaváró Creative Commons License 2009.07.04 0 0 41
"Ha vesszük a tyúk ellopásának alapesetét, akkor szabálysértési értékre elkövetett lopással állunk szemben..... Ami még Tatabányán is csak szabálysértésnek minősül.......:"P

Jogban járatosnak látszó olvtársak szerint ez nincs így.
Előzmény: orpheline (40)
orpheline Creative Commons License 2009.07.04 0 0 40

Hmm....

 

Egy dolog bebizonyosodott.

 

Nálunk csak hülyékből lehet miniszter.......:o))

 

Bármekkora is legyen a Nemzet szemétdombján -kakasa társaságában - kapirgáló first tyúk, az értéke akkor sem lesz több, mint 19.995 HUF.........és aranytojást tojó meg csak a mesében létezik........

 

Ha vesszük a tyúk ellopásának alapesetét, akkor szabálysértési értékre elkövetett lopással állunk szemben..... Ami még Tatabányán is csak szabálysértésnek minősül.......:P

Előzmény: Kannaváró (-)
feketekavics Creative Commons License 2009.07.04 0 0 39
>>>Amennyiben magánterületre behatolva tulajdonít el valamit az elkövető
___
akkor vagy megveri a gazdát ha szólni mer,
vagy villanydrótba akad a lába.
_FK
Előzmény: Törölt nick (26)
feketekavics Creative Commons License 2009.07.04 0 0 38
>>>Megijedtek a Jobbiktól.
___
és betiltották a Gárdát

és most szétvernek egy tüntetést, pedig az nem is a Petőfi szobornál van, ahol az elődök verték szét a tüntetést.
_FK
Előzmény: Törölt nick (18)
Antisystem Creative Commons License 2009.07.04 0 0 37

Ja, csak mindig elfelejtik hozzátenni, hogy ez így csak a gazdagra állt, a szolgára  enyhébben.

Ugyanis István meg László tudta azt, amit mára elfelejtettek: ha egy társadalomban vannak gazdagok és szegények, és erre csinálsz egy törvény előtti egyenlőséget, akkor valójában egyenlőtlenséget csinálsz, mert a gazdagnak sokkal több lehetősége lesz védeni magát és a tettét, mint a szegénynek. És rögvest eljutunk Tiborc panasza lényegéig, amit itten be is tettem alább:

        És aki száz meg százezert rabol,
        Bírája lészen annak, akit a
        Szükség garast rabolni kényszerített.

 

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (30)
Maicon úr Creative Commons License 2009.07.04 0 0 35
There's no chance to going back.
Előzmény: Törölt nick (25)
tama_i Creative Commons License 2009.07.04 0 0 34

Hidd el semmi esélyük. Lejáratták magukat és ezért bünhődniük kell.

 

A szavazók vagy el sem mennek vagy ha igen a sok többi sz*r párt közül választanak.   De őket 8 évig senki nem hivja vissza, az biztos.

Előzmény: Törölt nick (25)
Daikini Creative Commons License 2009.07.04 0 0 33
A paintbrush hasznalatat nem buntetik?
Előzmény: P.URBANUS (1)
pernahajder Creative Commons License 2009.07.04 0 0 31
Tiborc vulgárisan közelíti meg a dolgokat. Noha bennünk is berzenkedik a léleka modern, igazságos, jóléti demokrácia értékeivel szemben: ha leperkálok 250-300ezret (plusz százat a zsebbe) a 80ezer forintos havi nyugdíjból, akkor én még soron kívül túlélhetek?
Előzmény: Antisystem (11)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 30

Hát, László király már több mint 900 évvel ezelőtt is ugyanezt gondolta, és elrendelte, hogy valaki egy tyúk értékénél többet lop, azt akasszák fel.

Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2009.07.04 0 0 28
Kirekesztő náczi.
Előzmény: Kannaváró (-)
Pávek úr Creative Commons License 2009.07.04 0 0 27
Jobb későn, mint soha.

Kár, hogy az elmúlt évtizedekben az etnikum már nagyon elkanászodott.
Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 25
Lebecsülöd az mszp regenerálódási képességét. 40 év kommunista uralom után természetesen még mindig rengeteg balos van. Az mszp-nek pillanatnyilag csak azért kevés a szavazója, mert ők jelenleg nem szocik, hanem egy liberális (balliberális) párt. Ha megszabadulnak a liberális maszlagoktól, visszatérnek egy rendpárti irányba akkor sok passzív szavazójuk aktivizálhatják és ez nekik most élet-halál kérdése.
Előzmény: Törölt nick (22)
tarka birka Creative Commons License 2009.07.04 0 0 24
Igazad van, de ha majd bűncselekmény lesz és üldözni is fogják az se fog semmit érni. Még ha lesz is pénz az összes tyúktolvajt sittre vágni, az sem fogja őket visszatartani.
Éveket nem lehet adni egy tyúklopásért, ezeknek meg pár hónap meg se kottyan. Mondjuk a pár év se nagyon.
Csak akkor fog javulni a helyzet ha a tyúktolvajok tisztában lesznek vele hogy az életüket kockáztatják minden egyes portyán.
Előzmény: BaSand (12)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 21
Szerintem ha kiszorítják a Jobbikot ezekről a területekről, és ők veszik át a szerepét, akkor könnyen lehet komoly esélyük akár 30-40% közti eredményre.
Előzmény: Törölt nick (18)
Antisystem Creative Commons License 2009.07.04 0 0 20

Namost ebből azt kellene észrevenni, hogy a Kormány éppen azt nyomja le az emberek torkán, hogy jövőre még kevesebb lesz a tyúk, még nagyobb harc várható a tyúkok ujraelosztásáért...

 

ÜdV

Előzmény: Kannaváró (19)
Kannaváró Creative Commons License 2009.07.04 0 0 19
Kannaváró Creative Commons License 2009.07.04 0 0 17
Nem lehet minden tyúk mellé egy közlekedési rendőrt állítani.
Előzmény: Antisystem (15)
Kannaváró Creative Commons License 2009.07.04 0 0 16
Buzogj csak, vér, buzogj!
Előzmény: Antisystem (11)
Antisystem Creative Commons License 2009.07.04 0 0 15

Ez csak akkor áll, ha a tyúk az utcán kapirgál. Ha a zárt udvarról viszik el, az értékhatártól függetlenül Btk, és az is volt mindig.

 

ÜdV

Előzmény: BaSand (12)
==T== Creative Commons License 2009.07.04 0 0 14
Pedig TGM szerint csak "csenés"...
Előzmény: Kannaváró (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!