Keresés

Részletes keresés

altimus Creative Commons License 2012.09.04 0 0 73

megnyugtatlak, nagyon egyertelmunek kell lenni pl. az illegalis munkavallalasi szandeknak ahhoz, hogy egy amerikai immigration officer visszaforditson valakit a hatarrol. ha van 30 napon beluli repulojegyed visszafele es szallasfoglalasod, valamint valamennyi keszpenzed es hitelkartyad ugy praktikusan elkepzelhetetlennek tartom, hogy a hataron ne engedjenek at es az immigration officer elkezdjen kekeckedni.

aki meg pl. legalis nyelvtanfolyamra megy vagy tanulni nyilvan rendelkezik a szukseges papirokkal, vizummal. soha nem hallottam olyanrol, hogy ezzel a legkisebb baj is lett volna.

Előzmény: Törölt nick (41)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.04 0 0 72

Hát nem is tudom?

Szerintem ma nincs sehová beírva, hogy Évi masszőr.

Mondjuk a vastag talpú átlátszóműanyag cipellő, a mini miniszoknya, harcsára felfújt száj, hidrogénszőke haj és a bőröndben talált kurvás táncosruha megalapozza a gyanút:))

Ekkor már hiába védekezik a "mi lányunk", hogy tibeti mesterek oktatta masszősz, de most éppen tudományos munkatársnak kívánják alkalmazni egy nájtklubban, ezt már nem veszik be:)

altimus Creative Commons License 2012.09.04 0 0 71

a topic indito szovegben a kovetkezo all:

> ... Évi a STOPnak elmondta, hogy az utazás előtt feladta munkahelyét, ahova szerencséjére visszavárják, de például albérletét is visszamondta, ehelyett most kereshet egy újat. Jelentős anyagi veszteség érte, ...

vagyis ha jol olvasom Evi azert utazott kanadaba, hogy ott illegalisan munkat vallajon es letelepedjen?

ebben az esetben az immigration officer priman vegezte a munkajat, Evit kiszurta, Evi nem tudta hitelt erdemloen bizonyitani, hogy nem akar illegalisan bevandorolni az orszagba, igy Evit kitoloncoltak (hazakuldtek).

mi itt a problema? a kanadai ugyintezo jol vegezte a munkajat, Evi meg megtanulta, hogy mas orszagban nem lehet illegalisan munkat vallalni.

nagyanyo2012 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 70

Én megértem a kormány szigorú, itthontartási céllal köttendő tanulmányi szerződéseket:)) A fiatalok nagyon befolyásolhatóak:((

Előzmény: bubus (-)
csa1 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 69

Atyaég! Akkor akik nem menekültek, itthon mennyibe kerülhetnek?

Előzmény: szarvasmarha (65)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.09.03 0 0 67

Onlájn csak ezt találtam:

http://mno.hu/magyar_nemzet_magazin_ajanlo/hamvak-a-szeljegyen-magazin-ajanlo-1102380

Piknik a parkban
Százhetvenhárom nyelvet és nyelvjárást beszélnek Torontóban – az észak-amerikai ország évtizedek óta nagyvonalúan befogadja a menekülteket a világ minden részéről. A Magyarországról tömegesen jövő, politikai üldöztetésre hivatkozó romák érkezése viszont felborította az eddig jól működő rendszert, és az ottawai törvényhozás rákényszerült a reformra, hogy kiszűrje az ügyeskedőket. (21., 25. oldal)

Előzmény: Berlusz Móni (66)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.09.03 0 0 66

Állítólag visszavonult, és senkinek nem hajlandó nyilatkozni.

(a MN hétvégi mellékletében volt részletes riport a kanadai cigánytevékenységekről, és nem tudták elérni a mohácsivészt. )

Előzmény: Törölt nick (62)
szarvasmarha Creative Commons License 2012.09.03 0 0 65

Vagyonokba kerültek a "színlelt" magyar menekültek
WA
Forrás: MTI
2012. szeptember 02., 09:49 Nyomtatás

Kettőszázhuszonkét millió dollárjába (csaknem 51 milliárd forintjába) kerülhettek tavaly Kanadának a "színlelt" magyar menekültek – közölte a hét végén a honlapján a kanadai kormányközi konferencia titkársága (CICS) az ország határőrizetének (CBSA) adataira hivatkozva

T.Howard Creative Commons License 2012.09.03 0 0 64

Orosz Józsi tehetséges

Előzmény: podhorsky (63)
podhorsky Creative Commons License 2012.09.03 0 0 63

"a roma közösségből valók és bűnözői tevékenységet folytatnak, a leggyakrabban lefölözéses vagy csekkes csalást követnek el"

Hoppá, ezek fehérgalléros bűncselekmények! Kanadában működik az integráció!

Semmi tyúklopás, nyugdíjasmegerőszakolás, uborkaszüret?

Előzmény: Törölt nick (60)
T.Howard Creative Commons License 2012.09.03 0 0 61

magyar romák körében tapasztalható "jelentős bűnözői tevékenység"

Lehetetlen hogy lenne ilyen. Számoljanak be erről egyenesen részletesen Olgánál. Majd megtuggyák hogy kivel húznak ujjat...

Előzmény: Törölt nick (60)
Potyli Creative Commons License 2012.05.02 0 0 59

Azokkal semmire nem mennek, az USA-ban minden hajjal megkent hetprobas jogaszok pereltek ki az allamtol egy csomo kedvezo dontest az oslakosok szamara hivatkozva a torzsekkel kotott egykori szerzodesek megszegesere az usa reszerol es igencsak szep karteriteseket vasaltak ki.

Előzmény: Berlusz Móni (58)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.05.02 0 0 58

A jelenleginél sokkal több emberi jogi aktivistára lenne szükség kanadában

Az első fecske Mo-ról már ott van.... :) Mohácsivész Viktória vihetné magával a többit is innen.... :-DDD

Előzmény: P.Bubus (57)
P.Bubus Creative Commons License 2012.05.02 0 0 57

Rasszista kanadaiak megsértik az őslakos indiánok emberi jogai és mindentekintetben diszkriminálják őket.

"A kanadai lakosság négy százalékát kitevő őslakosok minden téren rosszabb mutatókkal rendelkeznek a társadalom egészénél: rövidebb ideig élnek, alacsonyabban iskolázottak, több közöttük a munkanélküli és a bűnöző is".

"Az őslakos réteg jóval fiatalabb az egyébként öregedő társadalom egészénél (átlagosan 27 éves). Sok fiatalt egyedülálló szülő nevel, nagyjából a fiatalkorúak harmadát. Lakhelyeik több mint harmada zsúfolt, az is előfordul, hogy két szobára húsz ember jut. Infrastrukturális fejlesztésekre lenne szükség, és lakásaik negyede is komoly felújításra szorul. Még a leginkább jómódú közösségek életszínvonala is csupán a legszegényebb nem-őslakos településekét éri el. 

A húsz év alattiak magas aránya és az őslakos oktatás nem megfelelő színvonala miatt egyre sürgetőbb egy átfogó reform elindítása, és az ehhez szükséges anyagi források elkülönítése, amelyre már az idei év végéig sor kerülhet. Az első nemzetek tagjainak majdnem fele nem fejezi be a középiskolát, és csupán 4%-uk szerez egyetemi végzettséget, szemben a kanadaiak többségének 31, illetve 16%-os arányával.

Az éles különbségek az egészségügy terén is nyilvánvalóak. Az őslakosok születéskor várható élettartama 6-8 évvel alacsonyabb az országos átlagnál, és nagyobb számban fordulnak elő köztük olyan krónikus betegségek, mint a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás."

http://kitekinto.hu/amerika/2012/04/27/szegenysegben_elnek_a_kanadai_slakosok/

A jelenleginél sokkal több emberi jogi aktivistára lenne szükség kanadában, félő hogy a mélyszegénységben élő gazdasági migránsok elárasztják európát és igy hazánkat is veszélyeztetik.

üdv PinaBubus

Gósztrájder Creative Commons License 2009.07.04 0 0 56

"Kanadából nem szoktak így kiutasítani vagy kitoloncolni embereket."

És? Akkor már teljesen elképzelhetetlen, hogy most megtörtént?

A kanadaiak talán szentek? :)

Előzmény: Törölt nick (48)
vakondnadragja2 Creative Commons License 2009.07.02 0 0 52

Az éhesen és fáradtan végigélt öt óra után a meggyötört lány kapott az alkalmon, és ez utóbbit választotta.

1. Öt óra koplalás még nem a világ.

2. Ezek szerint öt órán át foglalkoztak vele? Én úgy gondolom, hogy ha valakivel geciznek, akkor azt 20 perc alatt elintézik. Na de mit csináltak öt órán át?

Törölt nick Creative Commons License 2009.07.02 0 0 51
Ki tudja, hogy a megalázás mennyire igaz, és pontosan hogy zajlott ez az egész. Nagyon nagyon félnek a zűrös belépőktől, mert sajnos van benne tapasztalatuk. Ez az ő területök, az a dolguk, hogy megvédjék. Elképzelhető, hogy a lány volt szemtelen az elején, vagy nem mutatott együttműködési szándékot, és emiatt váltottak hangnemet vele szemben.
Előzmény: Törölt nick (50)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.02 0 0 50
1. tavaly volt egy kínos diplomáciai lépés
2. néhány éve volt egy roma botrány
3. mi magyarok igen "jó" nemzetközi hírnévvel bírunk, hála néhány magas iq-jú honfitársunknak
4. ez a lány pedig nemcsak hogy, mint illegális munkavállaló/letelepedő, de sajna mint prostitúció szándékát a fejében forgató is - erősen gyanúsítható szerintem - még nekem laikusnak is, akkor egy szakembernek meg talán még inkább

Szóval valahol érthető az ellenszenvük, de ezzel együtt az emberi méltóságot és alapjogokat tiszteletben illene tartaniuk és nem megalázni senkit így - szóval szégyellhetik magukat! Kanadáról ezt el nem bírtam volna képzelni...
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.02 0 0 49
Az is hülyeség, hogy bankkártyán akarta kivenni másnap a pénzt. Kanadában nem nagyon lehet ekkora készpénzt felvenni bankban. Napokkal előre meg kell rendelni. Azt meg nem tudom elképzelni, hogy a nyelviskolának van debit gépe, hogy lehúzzon egy bankkártyát nemzetközi utalással. A tisztnek jogosan volt gyanús, hogy nincs nála pénz.
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.02 0 0 48
Elevehonnan tudták, hogy masszőr a szakmája? Milyen masszázs? Szex? Mert ugye az ott tilos. Az útlevélben meg nincs foglalkozás. Nekem ez az egész történet budös, és ködös. Szerintem a valóság egészen más volt. Kanadából nem szoktak így kiutasítani vagy kitoloncolni embereket.
Erzsébeti Creative Commons License 2009.07.02 0 0 47
Lehet, hogy "modortalannak" tűnik, de amikor elindult oda akkor ezzel tisztában kellett lennie. Ez ott a dolgok rendje.
Egyébként nem is kevés szabály van arra ott, hogy milyen feltételek mellett "hiszik" el azt, hogy te képes vagy abban az országban úgy élni (akár turistaként, akár letelepedőként).
csak egy példa ha ott akarsz élni, akkor a hivatal kéri azt, hogy 6 hónapnak megfelelő pénzel rendelkezz, és ez az ők számításaik szerint 10.000 CAD! Természetesen ez közvetlenül nem vonatkozik a turistákra, de az officer személyes döntése az, hogy ezt milyen "rugalmasan" kezeli.
Ezzel tisztában kell lenni, mint ahogy az olyan dolgokkal is, hogy nem kanada akart a lányhoz "menni" hanem a lány akart kanadába menni. Ergo az ottani szabályok vonatkoznak minden tekintetbe a lányra.

Nekem nem is kicsit gyanús a lány sztorija. Nagyon úgy tűnik, hogy ő ott nem egyszerű turistaként próbált bemenni, és ezt az officer kiszúrta.
Legyen ez tanulság másoknak, hogy hogyan nem kell csinálni bizonyos dolgokat...
Előzmény: Törölt nick (45)
nyman Creative Commons License 2009.07.02 0 0 46
Persze. Ezert nem ertem, hogy ez az info miert relevans, az illeto sajnaltatasaba.
Előzmény: Törölt nick (45)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.02 0 0 45
Ha valóban 6 hónapra ment és ez legális, akkor miért ne mondta volna fel, ennyi ideig nem tartják fenn valakinek a helyét. Más kérdés, hogy 6 hónap Kanadában utazással, szállással, étkezéssel, egészségügyi ellátással (az illető munkanélküli!), nyelvvizsgával nagyságrendileg belekerülhet 2-3 millióba erősen visszafogott igények mellett is. Megint más kérdés, hogy ha úgysem hiszik el senkinek, hogy 6 hónapig finanszírozza magát Kanadában, minek szól ennyi időre az engedély? A reptérről visszafordítani valakit mindenképp "modortalan" eljárás, sokba fáj az áldozatnak.
Előzmény: nyman (42)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.02 0 0 44
Köszi, akkor ezt a tippet Kanadára nézvést bebuktam:) Viszont többször kaptam 30 napos vízumot, különböző országokba, ez biztos...
Előzmény: Erzsébeti (37)
dpes Creative Commons License 2009.07.02 0 0 43

URCHIN! URCHIN!
Előzmény: bubus (-)
nyman Creative Commons License 2009.07.02 0 0 42
"Évi a STOPnak elmondta, hogy az utazás előtt feladta munkahelyét"

Nekem is ez a mondat ragadta meg a figyelmemet. Ennek, ha valoban nem illegalisan akar bemenni, akkor milyen jelentosege van?
Előzmény: Törölt nick (10)
Degeczi Creative Commons License 2009.07.02 0 0 40
az valóban könnyen meglehet

mindenesetre erre a régi mondás illik: ilyen barátnő mellett nem kell ellenség...

ha kinn él, tisztában volt azzal, milyen tétje van egy ilyen beszélgetésnek a bevándorlási tiszttel - ő intézte el a gyors visszautat a lánynak
Előzmény: Skatolo (33)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.02 0 0 39

Mindemellett a kanadai immigration officer szuverén joga eldönteni, hogy a nála jelentkező akárkit, akár vízummal akár anélkül beengedi-e az országába. Mondhatni ez a munkája és kötelessége ezirányban dönteni. Thát az amerikai kontinensen, még a vízum is csak arra jogosít fel, hogy jelentkezhetsz az immigration officer-nél, hogy belépni szándékozol, de a döntés az ő joga és kötelessége....

Előzmény: Aerion (31)
Eric Theodore Cartman Creative Commons License 2009.07.02 0 0 38
Rasszisták a kanadaiak. Torockait is visszafordították a fasiszta ávósok...
Erzsébeti Creative Commons License 2009.07.02 0 0 37
Hát nem nagyon ...

A "normál" túristavízum általában 90 napos, de pl pont kanadában ez 180 nap.
Előzmény: Törölt nick (32)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!