Keresés

Részletes keresés

bethsabé Creative Commons License 1 órája 0 0 39411

Kb ebből az összeset tagadjàk itt egyesek, tagadva a templom ismételt felépültét, tagadva az abban Istenként magàt mutogató Antikrisztust, azaz a bűn emberét, a veszedelem fiàt, tagadva azt, hogy mindez még előttünk àll, lévén még nem közelített el Krisztus ama napja, tagadva a a sàtàni erő és hatalom àltal tett antikrisztusi jelek és csodàk majdani megtételét.

--

Az antikrisztus nem egy személy, hanem mindenki, aki tagadja a Krisztust, rendszerek, ideológiák, az egész fenevad rendszere.

Az antikrisztus nem egyetlen jövőbeli világdiktátor, hanem egy szellemiség és egy hitető rendszer, amely már az első században is jelen volt és mindenkire igaz, aki tagadja Krisztust és aki csak a szájával vallja a Krisztust, MERT KÍVÜLRŐL MESZELT SÍR.

Antikrisztusi szellemiség az is, amikor valaki szájjal vallja Krisztust, de a szíve mélyén halott, és csak a külső vallásos formák például a fizikai templomépítés vagy a dogmatikus betű szerinti értelmezés érdeklik.

Mert a betű megöl, a szellem pedig megelevenít. 2Kor 3:6

-

János apostol megadja rá a választ, hogy ki valójában az antikrisztus.

1Jn 2,18Fiacskáim, itt az utolsó óra; és a mint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok antikrisztus támadt; a honnan tudjuk, hogy itt az utolsó óra.

2Jn 1,7Mert sok hitető jött e világra, a kik nem vallják a Jézust testben megjelent Krisztusnak. Ez a hitető és az antikrisztus.

---------------------------------------

Jézus elmondja, hogyan kell imádni az Atyát.

-

János Evangyélioma 4. rész

21. Monda néki Jézus: Asszony, hidd el nékem, hogy eljő az óra, a mikor sem nem ezen a hegyen, sem nem Jeruzsálemben imádjátok az Atyát.

22. Ti azt imádjátok, a mit nem ismertek; mi azt imádjuk, a mit ismerünk: mert az idvesség a zsidók közül támadt.

23. De eljő az óra, és az most vagyon, amikor az igazi imádók lélekben, és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres, az ő imádóiul.

--

Péter apostol elmondja, hogy szellemben kell épülnie a Krisztust követőknek, nem a holt betűk elemzésében.

-

1Pt 2,5Ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokkal áldozzatok, a melyek kedvesek Istennek a Jézus Krisztus által.

-

Minek kellene a 144000 szenteknek a Jeruzsálemi 3. templom, amikor ők a Bárányt követik?

Jel 14,1És látám, és ímé egy Bárány áll vala Sion hegyén, és ő vele száznegyvennégy ezeren, a kiknek homlokán írva vala az ő Atyjának neve.

-

Sion hegye a szellemi Jeruzsálem.---->Gal 4,26De a magasságos Jeruzsálem szabad, ez mindnyájunknak anyja,

-

A szellemi harc nem a templomi téglák és nem állatáldozatok szintjén zajlik, hanem az elmékben, a szívekben és a szellemi szférában, Isten Ígéje által. Zsidók:4:12 ---> Ez a szellemi mérce, amely leleplezi a betű szerinti magyarázatok ürességét, és a szombattartást, a lábmosást, a templom várást és megmutatja a szív őszinte szándékát.

-

Az Újszövetség szerint a szellemi ember már Krisztusban talált szombatnapi szellemi nyugalmat, nem a naptári napban. Tehát Krisztusba vetett hit által él, nem a szombatnap naptári nap megtartása által.

Galata:3:11--->Hogy pedig a törvény által senki sem igazul meg Isten előtt, nyilvánvaló, mert az igaz ember hitből él.

-

Hiába épülne fel a 3. templom, de nem fog.

A fizikai harmadik templom várása egy felesleges illúzió, mert Isten terve már visszavonhatatlanul szellemi síkra terelődöttGal 4,26De a magasságos Jeruzsálem szabad, ez mindnyájunknak anyja,

Előzmény: vámmentesss (39400)
leslie o7 Creative Commons License 1,5 órája 0 0 39410

Az újszövetség fordítàsa kapható és rendelhető külön a HGy kiadójànàl.

https://patmos.hu/products/ujszovetseg?variant=56336932208964"

-------------------------------------------

Ez a magyar nyelvű fordítás egy már meglévő angol fordítás alapján készült, vagy a magyar fordítók az eredeti görögből fordítottak? Digitális formája nem elérhető?

Amikor az Ószövetségból idéz N.S. ,akkor melyik magyar fordítást használja?

Te amikor meg akarsz nézni valamit melyik fordítást tekinted elfogadhatónak a sok közül?

Csakhogy mindenki értse: az SzPa( Szent Pál Akadémia a Hit Gyülekezete teológiai főiskolája)

Előzmény: vámmentesss (39395)
leslie o7 Creative Commons License 2 órája 0 0 39409

Ölég nagy butaság szó szerénti kőtemplomkint értelmezni: nem vall túl "szellemi" emberre...

-------------------------------------------------------

Igazad van, de csak látszólag. Templomai ugyanis  csak a bálványisteneknek vannak,  a Róma Főpapja által képviselt háromságistent a bálványistenek közül a legimádotabat is beleértve.

Az Istenek Istenének Szentélye, volt a Földön, amikor az nem lett lerombolva.

Sőt ez sem volt az Istenek Istenének a lakóhelye,hisz Ő az Égi Szentélyében lakik.

A Földön a jelenléte Istene az Úr által képviseltette magát, akibe az Úr nevét is belehelyezte.

Amikor az Istenek Istene alászállott, hogy megjelenjen a Földön, soha nem jelent meg épületen belül,sőt még a Szent Sátoron belül se,mert hatalmasabb annál, hogy bemehetett volna a Szövetség Sátorba.

Ezért megállt a Sátor nyílásánál.

4.Mózes 12:5 Akkor leszálla az Úr felhőnek oszlopában, és megálla a sátornak nyílásánál; és szólítá Áront és Miriámot, és kimenének mindketten. 6 És monda: Halljátok meg most az én beszédeimet: Ha valaki az Úr prófétája közöttetek, én megjelenek annak látásban, vagy álomban szólok azzal. 7 Nem így az én szolgámmal, Mózessel, aki az én egész házamban hű. 8 Szemtől szembe szólok ővele, és nyilvánvaló látásban; nem homályos beszédek által, hanem az Úrnak hasonlatosságát látja.

És megint eljutottunk oda, hogy Izrael Istenének is an Úra, akinek Ő a hasonlatossága.

Tehát Izrael Urának is van Istene, akinek hozzá hasonlóan Úr a neve.

Erről beszélt Ésaiás próféta idején népének, aki neki sorsolás által jutott örökrésze.

Ésaiás 48:16 Közelegjetek hozzám, halljátok ezt, nem szóltam eleitől fogva titkon! Mióta ez történik, ott vagyok! És most az Úr Isten engem küldött, és az Ő Szellemét. 17 Így szól az Úr, Megváltód, Izraelnek Szentje: Én vagyok az Úr, Istened, aki hasznosra tanítlak, és vezetlek oly úton, amelyen járnod kell.

DE térjünk vissza azon állításodra, miszerint nem kőtemplomba ül majd be az Antikrisztus.

Kőtemplom az valóban nem lesz, de kőszentély az IGEN.

Sőt annyira kőből lesz, hogy azt le is fogja rombolni, és az Újra fel is fog épülni.

Ezt nem te vagy én döntjük el. Ez szóról szóra le lett írva:

Dániel 8:10 És megnöve mind az ég seregéig; és a földre vete némelyeket ama seregből és a csillagokból, és azokat megtapodá. 11 És a seregnek Fejedelméig növekedék, és elvette tőle a mindennapi áldozatot, és elhányattaték az Ő szentségének helye. 12 És sereg rendeltetett a mindennapi áldozat ellen, a vétek miatt; és földre veti az igazságot, és cselekszik, és jószerencséje van. 13 És hallék egy szentet szólni; és monda egyik szent annak, aki szól vala: Meddig tart e látomás a mindennapi áldozat és a pusztító vétek felől? S a szent hely és a sereg meddig tapostatik? 14 És monda nékem: Kétezer és háromszáz estéig és reggelig, azután a szenthelyet megtisztítják és helyreállítják.

Egy így telesen egyértelmű. Mindenki így értelmezi, akinek az Istenek Istene nem vette el az értelmét.

Azt azért ne várd se tőlem se mástól, hogy ha egy vagy több tizedszedő H.N. Adventsita vagy prédikátor ebben a topikban előadja, hogy nem kőépítmény lesz az Úr Szentélye  az utolsó évhétben,

akkor ezt a nagy hazugságot szó nélkül hagyjuk.

Nem kell itt semmit értelmezgetni, mert az Úr Szava egyértelmű és világos minden igazságkereső ember számára.

SEGÍTSÜNK A TIZEDSZEDŐ H.N. ADVENTISTA TÉVTANÍTÓK ÉS PRÉDIKÁTOROK ÁLTAL LELKEIKBEN ÉS JAVAIKBAN KIZSÁKMÁNYOLT H.N. ADVENTISTÁKNAK MEGSZABADULNI BÁLVÁNYSZERVEZETÜKTŐL,ÉS BÁLVÁNYISTENÜKTŐL ÉS MEGISMERNI AZ ISTENE ÁLTAL,TÁRSAI,AZ ISTENEK FÖLÉ FELKENT ISTENT É ANNAK KHRISZTOSZÁT,AZ EMBER JÉZUST!

DICSŐSÉG AZ ÚRNAK,AZ ISTENEK ISTENÉNEK, AZ ISTENE ÁLTAL,TÁRSAI AZ ISTENEK FÖLÉ FELKENT ISTENNEK!

Előzmény: híg ember (39401)
vámmentesss Creative Commons License 3 órája 0 0 39408

Nem bànom, ha nem érem meg, mert onnantól bizony nagyon cudar vilàg kezdődik...

Előzmény: híg ember (39404)
vámmentesss Creative Commons License 3 órája 0 0 39407

Helyesen az elején:

"...mik miatt nem illik Krisztuson kívüli..."

Előzmény: vámmentesss (39406)
vámmentesss Creative Commons License 3 órája 0 0 39406

A kedvedért leírtam négyszer màs és màs szavakkal, hogy mik miatt illik Krisztuson kívüli személyek kapcsàn valakit bűn nélkül élőnek nevezni.

1. Eredendő bűn a férfi magja miatt màr ott van mindenkiben, kivéve Krisztusban, lévén nem férfi indulatjából fogant.

2. Aki az adott pillanatban igaznak, bűntelennek, feddhetetlennek mondatik Isten àltal, az lehet, hogy előtte nem sokkal még bűnösnek mondatott, de a megtérése miatt azt a bűnt Isten szeretete màr elfedezte, és az is lehet, hogy nemsokkal később vétkezik majd.

.

3. Ezen kívül bàrmely rejtett bűn, mint pl. Jób rettegése attól, hogy elveszíti a gyermkeit, holott a teljes szeretet àllapota az kiűzi a rettegés szintű félelmet, és ez bűn a hívőkben, és erre nem volt képes Jób eljutni, míg erre képes volt eljutni Vele szemben hasonló szituban Àbrahàm.

Nem bonyolult ez annak, aki nekiàll a valósàgot megvizsgàlni, s nem csak néhàny igényi felszínt kapargat egy adott témàban.

Előzmény: híg ember (39405)
híg ember Creative Commons License 4 órája 0 0 39405

Te mán nagyon kavarsz...

Előzmény: vámmentesss (39403)
híg ember Creative Commons License 4 órája 0 0 39404

Majd szólj', ha fölépöl...

Előzmény: vámmentesss (39402)
vámmentesss Creative Commons License 4 órája -1 0 39403

Mondtam, hogy nem fogod érteni, pediglen eccerű.

Ilang-ilang igyekszik úgy írni a 39363-ban is Jóbról a Jób 1.8 felsorolàsa (feddhetetlen, igaz, istenfélő, és bűngyűlölő) felsorolàs miatt, mintha sohasem lett volna semmi bűne, holott

- egyrészt az eredendő, a férfi magja àltal àtörökített bűn mindenképp elhatott rà, (39368-s íràsom témàja),

- màsrészt a Jób 1.8 egy pillanatnyi àllapotot rögzít a 4. Mózes 23.21-hez hasonlóan, azaz ahogyan a 4. Mózes 23.21 sem jelenti azt, hogy sohasem "talàltatott hamissàg, gonoszsàg Izraelben (làsd pl. 4. Mózes 14.27; 21.7) mint népben, hiszen koràbban talàltatott többször is, emiatt a Jób 1.8 sem jelenti azt, hogy koràbban sohasem talàltatott Jóbban gonoszsàg, hamissàg, bűn,

- harmadrészt sokszor írtam màr koràbban arról, hogy Jób Istenfélelme nem volt azonos Àbrahàm Istenfêlelmével, mert Jóbnak volt az Istenfélelmén kívül is félelme (Jób 1.5), félvén attól, hogy a gyermekeit elveszíti az esetleges bűneik miatt, de ez a félelem màr bűn Isten szemében, mert "a teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár: aki pedig fél, nem lett teljessé a szeretetben." (1. Jànos 4.18.).

Emiatt mondta magàra nézve az Isten irànt érzett szeretetben az Istenfélelmén kívüli félelmei, gyötrelmei miatt teljessé nem vàlt Jób, hogy:

3.25.Mert amitől remegve remegtem, az jöve reám, és amitől rettegtem, az esék rajtam.

26.Nincs békességem, sem nyugtom, sem pihenésem, mert nyomorúság támadt reám."

Jób bűnei tehàt ezekből àll(hat)tak össze, emiatt a Jób 1.8 Jóbnak csak egy pillanatnyi, épp az eredendő bűnön kívül bűntelen àllapotàt mutatja be, ahogyan a 4. Mózes 23.21 pedig Izraelnek mutatja be épp egy hamissàgot, gonoszsàgot nem tartalmazó pillanatnyi àllapotàt.

Tehàt amikor pl. Ilang-ilang teljesen bűn nélküli Jóbról ír, akkor ezeket mindet kihagyja, hiszen 1, azaz egy felnőtt kort elméjében épen megért ember volt képes bűnt sohasem cselekedve élni, ez a személy azonban nem Jób, hanem Jézus Krisztus volt az Ige szerint.

Na, érted màr, hogy miként kapcsolódik ez Ilang-ilang 39363-s íràsàhoz, ahol Ő vàltig csak a Jób 1.8 pillanatnyi àllapotàt hangoztatja, sem az előtte lévő, Isten szeretete miatt màr elfedezett lehetséges bűnökről (Péld. 10.12) nem beszél, sem az eredendő bűnről, sem Jób rettegéséről, ami nincs meg azokban, akik teljessé lettek a szeretetben, pl. a gyilkossàgot és emberàldozatot elkövetni kész Àbrahàmban sem volt meg ez a gyermeke lehetséges elvesztése miatti gyötrelmes rettegés. 

Na emiatt lett a hit atyja Àbrahàm és nem Jób, és ezért nem vesztette el a fiàt Àbrahàm és emiatt vesztette el Jób a fiait, emiatt esett meg az Jóbon, amitől rettegett, és ezen rettegés hiànya miatt nem esett ez meg Àbrahàmon.

Na ezzaszitu ebben a témàban.

Előzmény: híg ember (39399)
vámmentesss Creative Commons License 5 órája -1 0 39402

Ja, "biztos" valami szellemi templomba fog szellemi szinten "beülni" a valósàgos földi testben színre lépő bűn embere.

Ja, "biztos" így lesz...

Előzmény: híg ember (39401)
híg ember Creative Commons License 5 órája 0 0 39401

Ölég nagy butaság szó szerénti kőtemplomkint értelmezni: nem vall túl "szellemi" emberre...

Előzmény: vámmentesss (39400)
vámmentesss Creative Commons License 5 órája -1 0 39400

Jééé, hogy miket talàl az, aki keres!🙂

Köszönöm ezt az igét, bevallom "nem volt meg nekem", ahogyan pàr hónapja az Antikrisztussal kapcsolatos vita során az abban a témàban szintén Tőled kapott 2. Thess. 2-9-re sem emlékeztem, pedig hasznos lett volna az akkori vita soràn, mert ez van ott leírva Pàl àltal:

2.Hogy ne tántoríttassatok el egyhamar a ti értelmetektől, se ne háboríttassatok meg, se szellem által, se beszéd által, se nékünk tulajdonított levél által, mintha itt volna màr a Krisztusnak ama napja. 

3.Ne csaljon meg titeket senki semmiképpen. Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia,

4.Aki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, ami Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be az Isten templomába, Isten gyanànt mutiogatvàn magát.

5.Nem emlékeztek-é, hogy megmondtam néktek ezeket, amikor még ti nálatok valék?

6.És most tudjátok, mi tartja vissza, amiért csak a maga idejében fog az megjelenni.

7.Működik ugyan már a törvényszegés titkos bűne: csakhogy annak, aki azt még most visszatartja, félre kell az útból tolatnia.

8.És akkor fog megjelenni a törvénytaposó, akit megemészt az Úr az ő szájának lehelletével, és megsemmisít az ő megjelenésének feltűnésével;

9.Akinek eljövetele a Sàtàn ereje àltal van, a hazugságnak minden hatalmával, jeleivel és csodàival. 

Na van itt àm minden a Jelenések 11-13 fejezeteiben leírtakhoz hasonlóan,

- àlló templomról,

- Istenként magàt mutogató bűn emberéről,

- aki nagyonis beül az templomba, és

- magàt fogja Istenként mutogatni, és

- tesz szàmos jelet és csodàt, mindezt 

- a Sàtàn ereje, hatalma àltal, de

- csak a maga idejében megcselekedve,

- Krisztus ama napja előtti időben, annak az idején.

Kb ebből az összeset tagadjàk itt egyesek, tagadva a templom ismételt felépültét, tagadva az abban Istenként magàt mutogató Antikrisztust, azaz a bűn emberét, a veszedelem fiàt, tagadva azt, hogy mindez még előttünk àll, lévén még nem közelített el Krisztus ama napja, tagadva a a sàtàni erő és hatalom àltal tett antikrisztusi jelek és csodàk majdani megtételét.

Na mindezen események hasonlóan kifejtve benne vannak a Jelenések 11-13 fejezetekben, és ezek mind előttünk àlló eseményekként vannak leírva ott, ahogyan itt is Pàlnàl, aki direkt figyelmeztetett arra, hogy senkinek se higgyünk, aki azt hirdeti, hogy mindezen jelek nélkül már eljött volna Krisztus ama napja, és a bűn embere, a veszedelem fia, azaz az Antikrisztus testben való megjelenése.

Szóval köszönöm ezt az igét is, elgondolkodom rajta érdemben és hasznàlni fogom a szív és a szellem közvetlen kapcsolatára való bizonyítékként.

Előzmény: leslie o7 (39397)
híg ember Creative Commons License 6 órája 0 0 39399

Vagyis...?

Előzmény: vámmentesss (39396)
híg ember Creative Commons License 6 órája 0 0 39398

a görög szövegben pneuma van

Bizony...

Előzmény: leslie o7 (39397)
leslie o7 Creative Commons License 8 órája -1 0 39397

Zoli, találtam egy az ember szellemérnek létezéséről tanúskodó kinyilatkoztatást.

Nem lehet összekeverni sem az Isten lehelésével, sem az Isten Szellemével.

Zsolt. 78: 8 Ne legyenek olyanok, mint atyáik, az a pártütő és lázongó nemzedék; A nemzedék, amelynek szíve nem volt kitartó, és szelleme nem volt hű Isten iránt.

Itt a szívet és a szellemet külön veszi, de a szellemmel egy gondolatban említi.

Termésszetesen itt a pneumát a háromságisten egyházainak a képviselői hazug módon léleknek fordítják, de a görög szövegben pneuma van, és nem pszükhé.

Előzmény: vámmentesss (39367)
vámmentesss Creative Commons License 8 órája -1 0 39396

A jelenben sajnos még nem a Te szinted a 393168-169-ben írtak teljes megértése.

Pedig igyekeztem emberi elmével is megérthető szinten írni Istennek azon àltalànos elvéről, hogy aki(ke)t Isten egy adott pillanatban a koràbbi vétkeinek az Ő szeretete àltali elfedezni képes volta (Péld.10.12; Zsolt. 85.3.) miatt "hamissàgot, gonoszsàgot, bűnt" soha el nem követőnek nevez, mondvàn a 4. Mózes 23.21-ben azt, hogy "nem vettem észre Jàkobban hamissàgot, nem làttam gonoszsàgot Izraelben", az nem jelenti azt, hogy koràbban ne követ(het)ett volna el az illető hamissàgot, gonoszsàgot, bűnt.

Hiszen 8 fejezettel koràbban még így szól az Úr Izraelről:

14.27.Meddig tűrjek e gonosz gyülekezetnek, amely zúgolódik ellenem? 

2 fejezettel koràbban pedig így:

21.7.Akkor méne a nép Mózeshez, és mondának: Vétkeztünk, mert szólottunk az Úr ellen és te ellened;

Tehàt az elkövetett bűnökből való megfelelő szintű töredelmes megtérés, és az azokat Isten szeretete àltal elfedezni képes isteni bűnbocsánat az egykori bűnöket olyan messzire veti el, hogy Isten a pillanatnyi àllapotot nézi innnentől ismét és mindenki hamisságot, gonoszsàgot soha nem cselekvővé vàlik ismét Isten szemében.

Így tekintett a bűnökbe eső, de abból folyamatosan megtérő Izraelre Isten a 4. Mózes 23.21. kimondàsa pillanatàban, és így tekintett Jóbra is Isten a Jób 1. fejezetének kimondàsa idején.

Tehàt egyàltalàn nem garantàlt az a 4. Mózes 23.21 és az elvileg azzal szemben àlló koràbbi gonoszsàgok, bűnök tényei miatt az, hogy Jób sem követett el a Jób 1 elhangzàsa előtti időkben bűnöket, de azok megtérés àltal Izrael elkövetett bűneihez hasonlóan el lettek Isten szeretete àltal fedezve.

A Jób 1 a 4. Mózes 23.21-hez hasonlóan pillanatnyi àllapotot rögzít, azaz Izrael példàjàhoz hasonlóan nem mondja ki azt, hogy ne lettek volna Jóbnak koràbban Isten szeretete és Jób megtérései miatt egykor elkövetett bűnei.

Az örökölt eredendő bűnön felül, amiről a 39368-s íràsom szól.

Na, ugye ez akàr emberi elmével is érthető!?

Előzmény: híg ember (39394)
vámmentesss Creative Commons License 8 órája 0 0 39395

De az összes tanítónk minden tanítás előtt egyenként átnézi az általa idézett igéket az eredeti szöveg, vagy ha van már az adott részről SzPA fordítás, akkor az alapján."

Ez az SzPA fordítás hozzáférhető magyar nyelven?

-------------------------------------------------–-

Szia,

Az újszövetség fordítàsa kapható és rendelhető külön a HGy kiadójànàl.

https://patmos.hu/products/ujszovetseg?variant=56336932208964

Az ószövetségből a prófétai könyvek szàmos fordítói magyaràzattal szinte mind megvannak nekem, a történeti könyvek még sajnos nincsenek.

Ha bàrmelyikből kér valaki, akàr Te, akàr màs, akkor jelezzétek nekem, és eljuttatom Hozzàtok.

Tudod, "az úttörő ahol tud, segít..."🙂

Előzmény: leslie o7 (39141)
híg ember Creative Commons License 9 órája 0 0 39394

Melléfecsejt írtál, igenkoma...

Előzmény: vámmentesss (39392)
híg ember Creative Commons License 9 órája 0 0 39393

a héberben a ruach nem lelket jelent, hanem szellemet,

Mert...?

Előzmény: vámmentesss (39391)
vámmentesss Creative Commons License 9 órája -1 0 39392

Hogy állíthatsz ilyet nemkoma, hiszen már 2 választ is írtam Neki erre a làtszólagos ellentmondàsra, a 39368-t és a 39369-t.

Nosza, nosza, olvasd és értsd!

Előzmény: híg ember (39389)
vámmentesss Creative Commons License 9 órája -1 0 39391

Ahogyan a héberben a ruach nem lelket jelent, hanem szellemet, úgy a pneuma a görögben nem lelket jelent, hanem szellemet, hiszen a lelket jelentő szó a pszükhé a görögben.

Ezért a héber nyelvről görögül is jól, vagy akàr anyanyelvi szinten tudó 70 zsidó tudós àltal a görög nyelvű LXX-ben a héberben 380 helyen fellelhető "ruachot" 280 helyen pneumànak fordította, a maradék 100 helyen pedig kapta főleg a màsodik jelentéstartalmàt, a szél, fuvallat, szellemi indulat kifejezést, és csak a legritkàbb esetekben a "pszükhé", azaz a lélek szót.

Ha ennyire jól voltak képesek a Szent Szellem àltali àltalànos újjàszületés lehetőségének ama pünkösdi megérkezése előtt évszàzadokkal az Isten Szent Szellemével állandó kapcsolatban nem àlló zsidó fordítók, és a nefest is 80%-ban pszükhénak fordítottàk, akkor miért nem képesek felfogni azt nem zsidó fordítók, hogy szükséges külön szóként fordítani a pneuma szót a lélek jelentésü pszükhétől!?

Na és tudod, hogy mit nem csinàltak az LXX fordítói?

Sehol nem fordítottàk a nefest, azaz a lelket jelentő héber szót pneumànak! 

Amiatt, mert a nefes lelket jelent, a pneuma pedig szellemet.

Még véletlenül sem tettek ilyen ostobasàgot,

Olyanra volt példa nàluk, hogy a szellemi àllapotot lelki àllapotként is értelmezték (helyesen), hiszen a szellemi àllapot képes kihatni a lélek vagy akàr a test àllapotàra is.

De nefest nem fordítottak pneumànak, mert attól külön valóságot jelöl a görögül és héberül egyszerre tudók szerint.

Bezony.

Előzmény: híg ember (39376)
híg ember Creative Commons License 10 órája -1 0 39390

igyék bort a nazireus

Mánmint oinos-t...

Előzmény: leslie o7 (39388)
híg ember Creative Commons License 10 órája 0 0 39389

Majd az ut'só ítéletkor elválik komi. Mindenesetre melléfecsegsz, de nem mersz válaszolni Ilang-ilang által rámutatott ellentmondásodra...

Előzmény: vámmentesss (39383)
leslie o7 Creative Commons License 10 órája -1 0 39388

Laci, Laci, hogy én ezt a sima, elmebeli logikàval is megérthető összefüggést mennyit magyaràztam Nekik kb egy éve napokon àt! "

--------------------------------------

Nem is arról van szó, hogy az Írásban enhezen érthető dolgokat csűrnének és csavarnának csak el.

Hanem elcsűrik csavarják az Írásban egyértelmű és könnyen érthető dolgokat is, amikor például az Úr Jézus Törvénybe foglaltatta, hogy miután letelt a nazireus fogadalmának az ideje, a papok adjanak annak bort inni.

4. Mózes 6:20 És lóbálja meg a pap azokat áldozatul az Úr előtt; a papnak szenteltetett ez, a meglóbált szegyen és a felemelt lapockán felül. Azután igyék bort a nazireus.

Sok H.N. Adventsita hagyja el a H.N. Adventista Megszervezett, Maradék Egyházat.

Nem véletlenül őrködnek itt ezek ketten, és próbálják védeni a lehetetlent, mármint a H.N. Adventsita Egygház tévtanításait.

A Isten Szavával nem tudják megvédeni. Ezért szövetségre léptek Thanatosszal és a Hádesszel, 

és az Isten Igaz Szavát változtatták át hazugságokká.

Amikor megnyitottam a topikot, imakomandót szervezetek ellenem a vezető lelkészeik.

Majd miután nem jártak sikerrel egyikük email-ban azt írta, hogy Úgy határoztak, hogy lehet, hogy az Isten akaratából történt.

Azóta azaz 2009 óta szolgálok a H.N. Adventistáknak ingyen, mert nem tudhaton hányat hívott ki közülük az Úr.

SEGÍTSÜNK A TIZEDSZEDŐ H.N. ADVENTISTA TÉVTANÍTÓK ÉS PRÉDIKÁTOROK ÁLTAL LELKEIKBEN ÉS JAVAIKBAN KIZSÁKMÁNYOLT H.N. ADVENTISTÁKNAK MEGSZABADULNI BÁLVÁNYSZERVEZETÜKTŐL,ÉS BÁLVÁNYISTENÜKTŐL ÉS MEGISMERNI AZ ISTENE ÁLTAL,TÁRSAI,AZ ISTENEK FÖLÉ FELKENT ISTENT É ANNAK KHRISZTOSZÁT,AZ EMBER JÉZUST!

DICSŐSÉG AZ ÚRNAK,AZ ISTENEK ISTENÉNEK, AZ ISTENE ÁLTAL,TÁRSAI AZ ISTENEK FÖLÉ FELKENT ISTENNEK!

Előzmény: vámmentesss (39385)
híg ember Creative Commons License 10 órája -1 0 39387

39385

Előzmény: leslie o7 (39384)
híg ember Creative Commons License 10 órája -1 0 39386

"Ha a bor fogyasztása bűn ellen(sic!), akkor Lemuel király édesanyja nem mondotta volna, hogy adják azt a szegény elkeseredett szívűeknek"

Eszerént nem bűn a drogozás? Mert Lemuél bölcs édesanyja aszomgya, hogy üsse ki részegítővel magát a veszendő, hogy felejtkezzék. Egy gyűszűnyitől nem lehet felejtkezni, komi...

Előzmény: vámmentesss (39385)
vámmentesss Creative Commons License 10 órája -1 0 39385

"Ha a bor fogyasztása bűn ellen, akkor Lemuel király édesanyja nem mondotta volna, hogy adják azt a szegény elkeseredett szívűeknek és a bújdosóknak. Hiszen ezek a védtelen emberek az Isten védelme alatt álnak."

---------------------------

Laci, Laci, hogy én ezt a sima, elmebeli logikàval is megérthető összefüggést mennyit magyaràztam Nekik kb egy éve napokon àt! 

Előzmény: leslie o7 (39384)
leslie o7 Creative Commons License 10 órája -1 0 39384

Alkoholikus befolyásoltság alatt ez nehéz: ezért nem való királynak a bornak itala. Dehátakkor a kádárnak, bognárnak, korcsmárosnak való; ezt mondja Lemuél bölcs édesanyja? Nem. A veszendőnek való..."

---------------------------------------------

A veszendőnek?

Ezt meg honnan szedted? Valami rossz bibliafordításból?

Akkor vizsgáljuk meg!

A káldeus arámi szöveg alapján a zsidó- magyar fordítás bújdosónak fordítja és szegény elkeseredett lelkű embernek, akiknek nagyobb szüksége van arra, mint a királynak. Ha a bor fogyasztása bűn ellen,

akkor Lemuel király édesanyja nem mondotta volna, hogy adják azt a szekény elkeseredett szívűeknek és a bújdosóknak. Hiszen ezek a védtelen emberek az Isten védelme alatt álnak.

Lemuel édesanyja semmi olyat nem mondott a királynak, mint hogy mértékkel, megfontoltan, de igyon bort. Viszont ne sokat igyon, hanem ,hogy legyen mit adnia a szegényeknek és a bújdosóknak,

akik másként nem tudtak hozzájutni.

Példabeszédek 31: 6. Adjatok részegítő italt a bujdosónak és bort az elkeseredett lelkűeknek; 7. igyék és felejtse el szegénységét és szenvedésére ne emlékezzék többé. /IMIT/EMIH/

Ja és most jön majd a szöveg, hogy ilyet Lemuel anyja nem mondhatott, mert akkor részegítés bűnét követte el, azzal, hogy arra buzdított, hogy bort kell adni a szegényeknek és a bújdosóknak.

Szerintem nem gondolták át a tizedszedő H.N. Adventista tévtanítók, amikor a bor tiltásának tévtanításátnak kérdésében épp Lemuel király édesanyja szoknyája alá bújva próbálták a borivás tilalmát erőltetni, hisz Lemuel édesanyja a fiát megfontolt borfogyasztásra utasította, ezen kívül azt is tanácsolta neki, hogy gondoskodjon arról, hogy a szegényelkeseredett szívű emberek és a bújdosók a megfelelő mennyiségű borhoz jussanak.

Ezt mondotat neki: 4"Mindent megfontolva cselekedj, Bölcsességgel (ésszel) igyad a bort! 6.Adjatok részegítő italt a bujdosónak és bort az elkeseredett lelkűeknek; 7. igyék és felejtse el szegénységét és szenvedésére ne emlékezzék többé.

Előzmény: híg ember (39378)
vámmentesss Creative Commons License 10 órája -1 0 39383

Amíg Te érdemi érvek sokasàgàt szimpla melléfecsegésnek nevezed, addig a Te véleményednek nincs semmi súlya, az érdemi érvek sokasàgànak pedig van.

Nincs merszed/kellő érvrendszered nekiàllni az érdemi érvek càfolatànak, emiatt szimplàn csak fecsegésnek nevezed, hiszen így csinàlnak azok, akiknek nicsenek érdemi ellenérveik.

De a fórumot olvasók emberek, és làtjàk nap mint nap, hogy ezen hsz-aid csupàn érdemi tartalom nélküli üres vakkantgatások.

Előzmény: híg ember (39377)
vámmentesss Creative Commons License 11 órája 0 0 39382

amikor Isten azt mondja mind az óbb-, mind az újszövetségben, hogy "Isten a szívek és a vesék vizsgàlója", akkor nem a fizikai ember hús szintjén létező szívének, vagy épp a hús veséinek a vizsgàlója

Nem mondod

---------------------------

De kénytelen vagyok beszélni erről, lévén Ti egy az egyben nem vesztek tudomàst az Isten Szent Szelleme àltal újonnan szült ember külső, fizikai testén belül szellemi szinten létező szellemi "belső ember" létezéséről, holott az teljesen külön létező és teljes ember a külső emberünkön belül, sajàt vesével, szívvel, màjjal, szemekkel, fülekkel, azaz egész, teljes ember, nem csupàn szív vagy vese.

Efézus 3.16....hatalmasan megerősödjetek az Ő Szelleme által a belső emberben...

Efézus 1.18.És világosítsa meg szívetek szemeit,...

Róma levél 7:22
Mert gyönyörködöm az Isten törvényében a belső ember szerint...

Sir. 2.11.Elsenyvedtek szemeim a könyhullatástól, belső részeim háborognak, májam a földre omlik az én népem leányának romlása miatt,

Nem a fizikai szemei, màja belső részei háborognak, omlanak a földre, sírnak Jeremiàsnak, hanem a külső emberén belüli szellemi, belső emberének a részei, s érzékszervei, lévén Ő is a belső embere szerint gyönyörködött Isten törvényében, és hàborgott és sírt az azt be nem tartó népe romlàsàn.

Na ezek utàn szükséges szólnom, s mondanom mindezt, hiszen Ilang-ilang pàr napja kategórikusan tagadta ezen szellemi érzékszervek, s konkrétan a "szellemi szemek" létezését.

Na emiatt beszélek én a külső emberen belül létező teljes, egész, "belső", azaz szellemi szinten létező emberről, hiszen az Ige is valósàgként beszél a létezéséről, és nem holmi metaforaként, azaz nem jelképes szinten.

Mert a külső, fizikai ember észlelêse àltal nem làtható, szàmàra làthatatlan dolgok a valódi valósàgok, a valódi létezők, lévén minden làtható a külső ember szàmàra láthatatlan valósàgból állott elő, emiatt a làthatatlan valósàg az nem metafora, s nem szimbolika szintjén létező valósàg, hanem a làtható valósàgnàl is valósàgosabb, valódibb valósàg.

Nektek ennek megértésével folyamatosan gondjaitok vannak, és emiatt igyekeztek metaforikus, szimbolikus szintre helyezni a külső ember szàmàra nem érzékelhető, nem làtható, de szellemi szinten nagyonis és valósàgosan, azaz nem metaforikus, nem szimbolikus szinten létező szellemi valósàgokat.

Így jàrnak azok, akik valójàban nem hisznek a szellemi szintű valósàg(ok) létezésében.

Előzmény: híg ember (39371)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!