Keresés

Részletes keresés

LTvedtél? Creative Commons License 2014.10.22 0 0 46

Megpróbáltuk, már az @cím sem él.

Remélhetőleg egyenesbe jutottak. Köszi a figyelmeztetést egyébként.

Előzmény: Törölt nick (45)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.21 0 0 45

Nem vagy hülye,előfordul az ilyesmi.

Remélem azóta rendeződött az élete...:-)

Előzmény: LTvedtél? (44)
LTvedtél? Creative Commons License 2014.10.21 0 0 44

Oh, de hülye vagyok, a dátumot nem néztem. Néhány hsz-sal lejjebb volt, így nem is ellenőríztem. Olyan témákhoz vagyok szokva, ahol nagyobb a forgalom.

Lehet, hogy azóta már Ők tudnának jótékonykodni velem :-)

Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.21 0 0 43

több éves a poszt,inkább te írj neki.

 

Előzmény: LTvedtél? (42)
LTvedtél? Creative Commons License 2014.10.21 0 0 42

Lévén 6 azaz hat gyerekünk (igaz, mind fiú), rengeteg kinőtt gyerekruhánk van. Igaz, h főleg nagyobbakra. A leglényegesebb tényező az eljuttatás nehézsége.

Hol éltek? Ha jól számolom, kb. két éves gyerekre kéne a ruha.

ltvedtel@gmail.com

Előzmény: boszi27 (32)
Inler Life Creative Commons License 2014.05.22 0 0 41

Mi lenne a családi kasszával ha létezne egy ilyen kártya?! Szerinted?

 

Mi lenne ha létezne egy ilyen kártya?... Szerinted?

Képzeld el, mi lenne, ha létezne egy olyan kártya, amely forradalmasítaná a vásárlásainkat?! Ami több tízezer üzletben jelent neked kedvezményt… Az év minden napján, nyitvatartási időben...  Képzeld el, hogy egy ilyen kártya mennyi pénzt spórolna meg[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Lassú Eugénia Creative Commons License 2013.03.05 0 0 40

mi mindent számlát, kiadást vezetünk egy   füzetbe,így kitudjuk számolni hó végén, hogy hol lehet meghúzni a nadrágszíjat!

paterbus Creative Commons License 2012.02.22 0 0 37

Miért?

Előzmény: lobó19 (36)
lobó19 Creative Commons License 2012.02.22 0 0 36

Rossz kezdet, igy nem nagyon távlatos a jövótök, már együtt, úgy értem. Akkor inkább külön....

Előzmény: paterbus (35)
paterbus Creative Commons License 2012.02.22 0 0 35

Sziasztok.

 

 

Barátnőmmel hamarosan (néhány héten belül) összeköltözünk.

Eddig még egyikünk sem próbálta ki ezt a műfajt.

Javaslatokat, tippeket szeretnék a mindennapokra, rezsi, egyéb költségek megosztására, a kosztpénz kezelésére.

Külön bankszámlánk megmarad, közöset nem tervezünk.

tokyosolar Creative Commons License 2012.01.08 0 0 34

Sziasztok!

 

Én az eredeti témához írnék:

 

Feltette-e már bárki is magának a kérdést:

 

1., Miért nincs szó semmi konkrétan az oktatási rendszerben a pénzről? Arról, hogy miképp lehetne bárki számára pénzügyileg biztonságban élni?

 

2., Mi az oka annak, hogy azt a kifejezést hallani sok esetben, hogy "A törvény ismerete nem mentesít....", ahelyett, hogy az alapvető adatokat, amik alapján büntetnek, az Általános műveltség részévé tennék?

 

3., Logikus-e az, hogy az emberek olyan politikusoktól várják a megoldást, segítséget, akik képtelenek egy állami költségvetést pluszosra kihozni? Vagy akik egyre eladósodottabbá tették Magyarországot és a vagyontárgyait pedig kiárúsították, ahelyett, hogy hasznosították volna?

 

 

Ha valaki TÉNYLEG a megoldást keresi, és tényleg változtatni akar a saját maga és családja pénzügyein, válasszon más irányt! Javaslom, olvasson el 2 könyvet. Nem politikusok írták!

 

- Gazdag papa, szegény papa - Robert T. Kyosaki

- Babilon leggazdagabb embere - George S. Clason

 

De az elolvasástól nyilván semmi sem fog történni. Ha változást is akarsz, elemezd ki az egyes fejezeteket, és ALKALMAZD ami le van írva.

 

Vizsgáld meg, mit figyeltél meg az éltedben, összehasonlítva az olvasott adatokkal. Minden fejezet után dolgozd ki, hogy a tanult adatokat hogyan fogod alkalmazni a te konkrét életedben! Akár egy takarító nő vagy jelenleg, akár munkanélküli, akár egy jómódú vállalati igazgató!

 

Sok sikert!

 

Üdv

liamadni Creative Commons License 2011.10.04 0 0 33

Bocs'hogy beleszólok.Vaterát,Tesz-veszt nem próbáltad?A szállítási kltsg biztosan kevesebb.Én már vásároltam ott,kifejezetten "nyomott"áron.

Előzmény: tbalazs xc (25)
boszi27 Creative Commons License 2011.10.01 0 0 32

Üdv Mindenkinek!

 

Elnézést, hogy ide írok, de nagy bajban vagyunk és nem tudom, hogy mászhatnánk ki belőle. Végső kétségbeesésemben az emberek jószándékára tudok már csak számítani. 1 hónapja anyukámék, akikkel együtt laktuk utcára küldtek bennünket, illetve mivel a férjem elment külföldre szerencsét próbálni, engem a 22 hónapos gyermekemmel el akartak küldeni anyaotthonba. Minden hónapban letettünk nekik egy meghatározott összeget, holott igen kevés jövedelmünk volt. A férjem közben alig ért át a határon, a csaknem 20 éves autónkkal balesetet szenvedett (nem ő volt a hibás). Annyi pénz volt csak nála, hogy vagy az autót csináltatja meg, vagy továbbmegy. Megjavíttatta az autót, és visszafordult egy határközeli településre. Napokig a kocsiban aludt, amíg kapott valami munkát, és annyit összerakott, hogy tudtunk bérelni egy kis lakást. Most együtt vagyunk, beírattuk a gyermekünket bölcsődébe, mert muszály lenne munkát vállalnom. De sajnos nem egyszerű. A férjem pincér, beugrósként dolgozik néha, de én sajnos nem találok normális munkahelyet. Ilyen-olyan jutalékos munkát vállalok, de nem sok jövedelem jön belőle, a gyes meg nem sok mindenre elég. A legnagyobb problémánk az albérleti díj és a gyerek ruhái. A férjem akkor eszik, ha dolgozik, ott jár neki. A gyermeknek mindent próbálunk biztosítani, ő ne érezze mi történik. A bérleti díj a rezsivel 80.000Ft, a jövedelmünk kb. szintén annyi. Van, hogy kenyérre nem jut, akkor csak zsemlét veszünk a gyereknek. Amink van, az a gyermek megszületése előtti időből van, az autó, ami 20 éves, + 1 régi laptop. Ennyi mindenünk. Nekem van 4 szakmám és egy befejezetlen főiskolám, de nem vesznek fel sehová. Már nem tudom mit tegyek, hogy a gyermekemet etetni, ruházni tudjam, és a lakhatásunkat is fizetni tudjuk…

Mielőtt a gyermek megszületett, napi 16 órákat dolgoztam, volt, hogy 3 munkahelyem volt egymás mellett. Egyikünk sem munkakerülő, csak sajnos azóta 2 év alatt nagyon megváltoztak a dolgok, soha egyikünk sem gondolta, hogy ide jutunk.

Kérem, ha bárki, bármilyen gyermekruhával, élelmiszerrel, bármivel tudna segíteni keressen fel, szégyellem de elfogadjuk.

Ezer köszönet és hála, aki ebben a világban is tud gondolni mások nélkülözésére!!

babsz24@freemail.hu

 

digicat Creative Commons License 2009.08.09 0 0 29
Ha ráérsz csináljad... a plázáknak is meg kell éni valamiből.
Előzmény: Törőlt_nick (28)
Törőlt_nick Creative Commons License 2009.08.09 0 0 28
hát akkor biztos csak én vagyok olyan hülye, hogy száz nadrágot felpróbálok mielőtt egyet sem veszek meg.
Előzmény: digicat (27)
digicat Creative Commons License 2009.08.09 0 0 27
Ha olcsóbb akkor miért ne venném onnan? Ugyanazt kapom amit sokkal drágábban vehetnék meg egy pesti boltban (de még az osztrák outleteknél is olcsóbb, és utazni sem kell érte). Egy hetet pedig ki bírok várni a szállításra, nem kell nekem minden azonnal ahogy eszembe jut.

Ha esetleg a méret miatt aggódsz akkor a) vásárlás előtt felpróbálod egy boltban, vagy b) megkéred az eladót, hogy mérje meg neked.

Ha márkafüggő vagy: a nyugati eladóknál nem jellemző a hamisítvány, mert őket könnyen elkapja a helyi hatóság, ott nem úgy működik a dolog, mint Kínában.

Használt ruháknál pedig olyan nagy az árelőny, hogy még akkor is jobban jössz ki anyagilag, ha felét nem tudod felhasználni.
Előzmény: Törőlt_nick (26)
Törőlt_nick Creative Commons License 2009.08.08 0 0 26

ruhát interneten, nahiszen...

Előzmény: tbalazs xc (25)
tbalazs xc Creative Commons License 2009.06.30 0 0 25

Én nagyon sok mindent vettem ebayről.

Versenyszerűen kerékpározom és a komplett biciklimet is onnan vettem, pedig ennek az ára mondjuk hogy nem kevés...

Szépen megjön minden.

A szállítási költség meg értékhatártól fugg, hogy megéri-e.

Ha veszel valamit ami nem 20 kiló 50 ezer fölött már bőven megéri.

De én már inget is kinn veszek Németorszgából (ebayen).

Darabja feleannyi, a méretemet tudom és otthonra viszik. Az össz ár így is fele.

Előzmény: digicat (24)
digicat Creative Commons License 2009.06.26 0 0 24
"Elektronikát nem vennék netről, mi van ha pár használat után tönkremegy"
Ha valaminek az ára fele-harmada az itthoninak akkor már megéri kockáztatni, hiszen minimális az esélye hogy valami 12 hónapon belül kétszer is elromlik, egy elromlás után pedig ha veszel egy újat még mindig pénzednél vagy.
Anglia (és általában az EU) kivétel, mert EU termékekre itthon is van garancia. Azt konkrétan nem tudom, hogy amelyik cégnek nincs magyarországi képviselete annál hogyan lehet érvényesíteni, de a nagyobb cégeknek van, tehát beviszed az itteni szervizbe és addig fenyegetőzöl a fogyasztóvédelemmel míg elismerik, hogy valóban meg kell javítsák.

"Hogy lehet olcsóbb a szállítás külföldről mint itthonról?"
Ez gondolom költői kérdés volt, hiszen ha a termék olcsóbb akkor a szállítás miért ne lehetne az?
Nézd meg a hong-kongi szállítási költségeket, de akár az amerikai-angliai árakat is és tátsd a szájad. Pedig az ottani postás magasabb fizetést kap mint az itteni.
Egyébként meg teljesen lényegtelen mennyi a szállítás, a végösszeg számít, azaz áru + szállítás, EU-n kívülről + vám + ÁFA.

"És csak annak jó az ebay, aki nagyon jól beszél angolul"
Ez úgy általában igaz: ne használj olyant amit nem értesz.
Az eBay-nek van francia és német változata is, és az eBay-en kívül van sok más online vásárlási lehetőség is.
Előzmény: pepita csirke (23)
pepita csirke Creative Commons License 2009.06.26 0 0 23

De jó téma!

Elektronikát nem vennék netről, mi van ha pár használat után tönkremegy, nincs bolt ahova visszavidd, fizetheted a szállítást vissza angliába, vagy a szervizt itthon. Persze itthoni webshopból már vettem, azzal minden rendben volt.

 

Hogy lehet olcsóbb a szállítás külföldről mint itthonról? Ez tényleg érdekel, nem kötözködésből írom. Ha itt veszek a Vaterán egy csomag cuccot az minimum 930Ft. Ennél csakis drágább lehet szerintem.

 

És csak annak jó az ebay, aki nagyon jól beszél angolul, aki még csak tanulgatja azt tuti átvágják ahol érik. Örülnék ha nem lenne igazam!!!

 

tbalazs xc Creative Commons License 2009.06.24 0 0 22

Az ebayen rengeteg olcsó dolog van. Én minden tartós fogyasztási cikket onnan veszek. Lásd ruha, elektronika stb.

Érdemes böngészni, keresgélni.

Előzmény: G.B.Bejja (21)
G.B.Bejja Creative Commons License 2009.06.22 0 0 21
Köszönöm a kimerítő , minden részletre kiterjedő , gyors  választ :))
Előzmény: digicat (20)
digicat Creative Commons License 2009.06.22 0 0 20
1) Odamész személyesen és felkeresel egy bolhapiacot.

2) Megrendeled interneten - ez sokkal kényelmesebb ;-) Mielőtt megkérded hol: eBay.
Előnyösebb csomagokat venni (bundle), olcsóbb a szállítás. Ha kölcsönösen beváltok egymásnak az eladó következőkor lehet közvetlenül szól neked hogy mit nőtt ki a gyerek. Nagyon megkímélt ruhákat árulnak (ritka amit két gyerek is használt, általában egyből eladják mikor a gyerek kinövi és a következőnek vesznek majd újat), és náluk már az új is olcsóbb mint nálunk, ezért a használtat néha nevetséges áron lehet megvenni, még a pesti turkálókhoz képest is.
Előzmény: G.B.Bejja (18)
digicat Creative Commons License 2009.06.22 0 0 19
Nem mindig és nem mindehol olcsóbb, ezért a neten is jól körül kell nézni és össze kell hasonlítani az árakat.
Előzmény: tbalazs xc (17)
G.B.Bejja Creative Commons License 2009.06.21 0 0 18

pl. Angliából nagyon jó minőségű használtakat lehet venni.

 

Elmondanád hogyan ?

Előre is köszi.


Előzmény: digicat (16)
tbalazs xc Creative Commons License 2009.06.21 0 0 17

Teljesen igazad van.

Nem beszélve az internetes vásárlás szépségeiről.

A neten megvenni valami mindig sokkal olcsóbb mint boltabn és gyakorlatilag ingyen házhoz is hozzák.

Előzmény: digicat (16)
digicat Creative Commons License 2009.06.18 0 0 16
Befejezve az offolást: megtakarításhoz annyit tudok ajánlani, hogy vásárlás előtt jól körül kell nézni, főleg nagyobb értékű áruknál, de akár ruháknál is.

Pl. a Westendben _ugyanazokat_ a kínai ruhákat dupla-tripla áron árulják a kínai boltokhoz-piacokhoz képest. Nem szeretek kínai piacokra járni, de évi 2-3 alkalommal kimegyünk és bevásárolunk.

Ami még nagyon gyerekcipőben jár nálunk az a netes vásárlás. Hong Kongból és Kínából néha tizedáron lehet megvenni főleg sokmindent, szállítással és vámmal együtt is.
Ruhákat is sokkal olcsóbban lehet vásárolni, pl. Angliából nagyon jó minőségű használtakat lehet venni.

Általában még annyi fűznék hozzá a témához, hogy tudom nagyon sok embernek nehéz ezt elérni, de legalább annyi készpénzt kellene tartalékolni amennyi a hitelek legalább 3 havi törlesztésére elég.
digicat Creative Commons License 2009.06.18 0 0 15
Sajnos van aki a kockázati biztosítást is összetéveszti a befektetéssel.
Még sajnosabb hogy ennek a félreértésnek gyakran a teljesen tudatlan biztosítási ügynökök az okai. Siralmas, hogy milyen alapdolgokat nem tudnak.
Előzmény: tbalazs xc (14)
tbalazs xc Creative Commons License 2009.06.18 0 0 14

Egyetértek veled teljesen.

A biztosításra valóban szükség van.

A Unit linked biztosítás amire te céloztál meg szerintem egy hatalmas átverés.

Befizetsz egy valag pénzt egy számlára amiből az első rossz esetben az első két évi összeget lenyúlja az üzletkötőd és onnan kezdesz valóban félretenni.

Sokkal jobb megoldás megtanulni vagy megbízni valakit aki valóban ért a tőzsdéhez és szépen valamilyen befektetési alapba bepakolni a lóvét.

 

Előzmény: digicat (13)
digicat Creative Commons License 2009.06.17 0 0 13
Nyilván ez is pénzbe kerül.
Egyéni döntés, hogy valaki fizeti a biztosítás díját abban reménykedve, hogy soha nem lesz szüksége a biztosítási pénzre vagy nem fizeti és azért retteg, hogy leég a háza/összetörik az autója/munka nélkül marad/munkaképtelen lesz/meghal és akkor ott marad ő vagy a családja minden segítség nélkül.

Ezeknél a témáknál általában meg szokott jelenni valaki aki elmagyarázza, hogy mennyivel több pénze lesz 10 év múlva ha a biztosítás díját befekteti, csak arról feledkezik meg hogy mi lenne ha mondjuk fél év után történik baj és csak 6 havi pénzt tett félre, míg a biztosító korábban is fizet.
Előzmény: tbalazs xc (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!