Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Targotechnika Creative Commons License 2020.04.30 0 0 7

Ha esetleg valaki keres elektromos targonca szervizt akkor ajánlom a Targotechnikát.

kazsolt99 Creative Commons License 2019.02.01 0 0 6

Nem tudom olvasse e meg valaki a fórumot...Targoncához keresek mérleget. Egyelőre ezt a  Forkmaster targoncamérleget találtam. Ismeri valaki? Jól mér?

iskra Creative Commons License 2010.08.06 0 0 4
ez az elektomos szállító targonca
Előzmény: Lionking01 (1)
iskra Creative Commons License 2010.08.06 0 0 3

Sziasztok ! Ezek a gépek már sajnos a mult.

A mai gépek sokkal nagyobb teljesítményre vannak tervezve.

Inverteres motor :-) meg a többi szervós rendszer.

A sebesség,teljesítmény ,energonómia, ezekben a dolgokban nagyon sokat fejlődtek.

szpsz911 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 2
Én 1992-ben dolgoztam egy olyan filmstúdióban, amelyik a MÁV-nak csinálta az oktatófilmeket. Sokat jártunk forgatni vasúti helyszínekre, szerte az országban.
Fiatal és bohó voltam, egik kollégámmal állandóan ezekkel az elektromos járgányokkal marhultunk. Még versenyeztünk is :-)
Szerencsére a felettesek nem tudtak róla :-)
Lionking01 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 1
Én dolgoztam Tesco elosztóraktárban Angliában. Ott teljesen hasonló volt a szerkezet. Csak a kormány egy szavkormányhoz volt hasonlítható. Azon volt a duda, a vészfék, jobbra húzva jobbra ment, barla húzva balra ment, és volt a kapcsoló, amivel az irányt lehetett váltani. Valamint két gomb, amivel a hátul lévő villát lehetett a földről elemelni. Ezekre a szerkezetekre kellett rárakni a cages-eket, azokat a ketreceket, amikből a tesco-ban kipakolják az árút. Mellesleg ott R.O.L.L.O.P-nak hívják. Video-t nagy nehezen a youtube-on lehet látni ilyen munkát végző lengyel srácokról.

Mellesleg rendes, elektromos, villás targoncák is dolgoztak ott dögivel. Gondolom, hogy mindenhol hasonló szerkezeteket használnak. Magyarországon is.
Előzmény: SoSaRX (-)
vadállat Creative Commons License 2009.06.16 0 0 0
targ0nca
SoSaRX Creative Commons License 2009.06.16 0 0 topiknyitó
Valamikor a hatvanas években diákként dolgoztam konzervgyárban és volt alkalmam vezetni elektromos targoncát is. Különösen érdekes volt az egyik akkor már öreg példány, aminek a kormányzása volt extrém.

A taronca elején volt egy tepsiszerű taposólemez és arra állva, a testsúlyt áthelyezve lehetett a gépet irányítani. Szóval elől volt a vezetőállás, a sofőr a hátát egy oszlopnak döntötte és az oszlop oldalán jobbról(?) volt egy tekerentyű, amivel irányt lehetett váltani és sebességet szabályozni, balról volt a fékkar.
Ha a vezér leugrott a tepsiről, a gép azonnal megált.

Egyébként többé-kevésbé normál emelő nélküli villanytargonca volt, volt rakodórésze (kicsit nagyobb, mint az utód Balkancar targoncáknak, mivel a vezetőállás sokkal kisebb helyet vett el), volt vonóhorga, amire a kocsikat kötötték.

A hatvanas években nem volt ritka példány, talán a vasútnál is volt csomag/posta szállításra, de azóta sem láttam sehol ilyen jószágot.

Hátha valaki még emlékszik rá, netán képe is van róla.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!