Keresés

Részletes keresés

em Creative Commons License 2011.02.14 0 0 315

igen, dán típus. és tudom, hogy ott mennek a kábelek, és ezért valamilyen nyitható megoldás kellett oda.

de azért ott is lehetne valamiféle keret,  nem így kívül felcsavarozva a farostlemez, mert ez így nem túl szép ahhoz képest amennyibe került az a toldalék. (simán nyílhatna belül ugyanúgy a belső rész, mint az ajtó maga, lehetne kerete)

 

és igen, van ami jó az ajtóban, mert normálisan nyitódik-záródik, nem szorul, elfordulnak a kulcsok, meg gondolom felfeszíteni sem lehet a vasak miatt,, amennyire meg tudom laikusként ítélni, elég masszívan be van a falba forrasztva, szóval stabil. jobban hang és szagszigetel, mint a régi panelajtó, ez is pozitív.

 

 

és még egyszer: nem akarok senkit sem lebeszélni a nívó ajtóról.

 

 

Előzmény: Jatka Smallö (314)
Jatka Smallö Creative Commons License 2011.02.14 0 0 314

Hallod em, én lakatos vagyok, de én még sose csináltam asztalos munkáját, meg elektromos munkáját, meg festő munkáját, meg senkiét. Nehéz volt kitalálnom, hogy milyen lehet a te ajtód, de ha ilyen dán tipus, akkor abban felül a felső részben mennek kábelek, a a házé, ahhoz te sem, meg az ajtósok sem nyúkálhatnak. Viszont hozzáférést kell biztosítani. Ahoz kellhet a lecsavarozható lap. Ebből gondolom, hogy dán tipus. Azzal sok dolgot nem lehet csinálni. Egyébként van valami, ami jó neked ezen az ajtón? Mert én is gondolkodom, hogy beszerzek egy ilyet, de lejjebb nem sok rosszat írnak róluk, csak neked vannak ilyen un. nagyobb problémáid. Nekem nem dán, csak sima panelajtó, az meg gondolom egy méret. Mint mondtam, én szerkezeti lakatos vagyok, én a Flóriánba láttam az ajtójukat, ott nagyon pöpec.

em Creative Commons License 2011.02.12 0 0 313

nem látom értelmét, hogy felhívjam őket.

mert mik is voltak a problémáim?

- zárszerkezet és ajtó  között átlátni a résen, nem illeszkedik az ajtó síkjába. - azt fogják mondani, hogy ez ilyen, meg hogy belefér stb (nem hiszem hogy ezért lecserélik az egész ajtót, vagy hogy kisebbre tudják venni a kivágott zárhelyet az ajtón)

- villanykapcsoló zsinórja a lépcsőházba került :) na, max azt el tudom képzelni, hgoy kipiszkálják a purhabot és visszavezetik a lakásba a zsinórt. de már lemondtam a lámpáról az előszobában, tökre nem hiányzik még azzal is a macera (reklamáció, megint jöjjenek, farigcsáljanak, purhabozzanak, közben meg magukban anyáznak hogy milyen hülye ügyfél vagyok)

- a szomszéd tv kábele, ami korábban az ajtóm feletti falon volt elvezetve, a szerelésnél meg ugye leszedték (mondjuk szerencsére legalább nem vágták el mint ahogy eredetileg akarták:) és most a plafonra szigszalagozták - erre is ugye azt mondanák, hogy nem az ő gondjuk, oldjam meg. ami OK, csak ez megint nekem plusz meló, ráadásul most feljebb jönnek ki a kábelek a purhabból mint ahogy korábban voltak, úgyhogy fal melletti élen nem is lehet visszavezetni most már őket, úgyhogy majd maradnak a plafonon keresztbe ragasztva. ez mondjuk tényleg már csak esztétikai dolog, de ez is olyan, hogy más ajtósnak a szomszédoknál ezt is teljesen szépen sikerült megoldani

- nem adtak takarólécet - hát, ezt ugye előre megmondták, hogy az utómunkák nem rájuk tartoznak, csak én voltam tapasztalatlan, és nem tudtam elképzelni előre hogy milyen gondok lehetnek (mekkora lesz a hiány a tapétánál, lesz-e az obiban megfelelő méretű és színű takaróléc kívülre és belülre is.)

- gagyi hatása van, hogy belül az ajtó feletti rész farostlemez, egyszerűen felcsavarozva. - ezen sem tudnának így utólag változtatni. bennem fel sem merült a megrendelésnél, hogy az a rész nem ugyanolyan anyagból lesz, mint az ajtó (mert hát elég húzós ára volt ahhoz hogy ugyanolyan legyen), ők nem mondták hogy más lenne. ez most már az ez van, ezt kell szeretni kategória. arról nem is beszélve, hogy ott van mindkét oldalon kb egy arasznyi rés, ahol jön be valahonnan a levegő (gondolom a lépcsőházból, mert hogy az van ott. mindenesetre érezni a huzatot ha odateszem a kezem, ami a lépcsőházi szagok miatt nem annyira örömteli)

 

összességében: elhiszem, hogy masszív az ajtó, és tényleg bazi nehéz lehet, ezt érezni rajta. még azt is elhiszem, hogy nem gond az, hogy rés van a záraknál, és szuper biztonságos az egész. ebből a szempontból jó választás.

viszont a fenti pontokból adódóan bazi sok az utólagos macera, utánajárás, barkácsolás, és sz@rabbul is fog kinézni mint a többi ajtó a folyosón. (mondjuk a külső kinézet az nem elsődleges szempont, na de akkor is:))

 

úgy érzem, hogy most már jóval többet foglalkoztam ezzel az egész ajtótémával (nem önként), mint amennyit kellett volna, és már baromira szeretném rövidre zárni a jövő hét elején, elfelejteni az egészet, semmi kedvem velük feleslegesen vitatkozni értelmetlenül, és igazából itt sem fogom tovább rágni a témát, megígérem:).  tényleg csak azért írtam le a fórumba mindezeket, hogy ha valaki új ajót akar vásárolni, akkor okuljon ezekből a dolgokból, igyekezzen előre letisztázni, hogy mi hogy lesz, figyelembe tudja venni a döntésnél amikor céget választ, és ne érjék meglepetések.  s tényleg csak azért írom, mert én is ennek a fórumnak a hatására válaszottam pont a nívót, mert jónak tűnt az arány, csak egy ember írt negatívat, míg kb 3-4en dicsértétek.

nem akarok senkit sem lebeszélni arról, hogy a nívónál vegye az ajtaját, mert biztos az esetek többségében kitűnő a végeredmény, és még abban is tudok bízni, hogy legalább tényleg jó minőségű maga az ajtó, s még pár évig amíg itt lakom nem lesz vele gond, és egyetértek hogy ez az elsődleges szempont. egyszerűen csak ez a sok plusz macera nem kellett volna mellé. (aminek nagy részét azért egy kis szerelői odafigyeléssel és ezekkel a fránya takarólécekkel el lehetett volna kerülni)

Előzmény: merQree (309)
merQree Creative Commons License 2011.02.12 0 0 312

Engem megkérdeztek, hogy az ajtótok melyik felületen legyen a fallal egysíkban. Az előszobát jelöltem meg, így a tokot úgy gyártották le, hogy az előszobában a régi nyílásra rátakar, így ott visszajavítanom nem is kellett.

Ami a színt illeti, fehér ajtót rendeltem, pontosan a visszajavítás miatti hercehurcák miatt. Az más kérdés, hogy a fehéren kívül minden más szín nem passzolt volna nekünk ;)

Előzmény: em (308)
merQree Creative Commons License 2011.02.12 0 0 311

Azért gáz a felmérés, mert igazából a sötétben tapogatózik ilyenkor az ember, mert sosem lehet tudni, hogy az akkori "szakemberek" mekkora rést hagytak eleve az ajtónyílás és az ajtótok külső felülete között. Ez csak a bontás után derül ki, de akkor meg már készen kell lennie a toknak és az ajtónak is. Én nem vettem észre, hogy kisebb lenne a szélessége az ajtónak, de azt mondhatom, hogy kb 1-2 cm oldalt és felül biztosan maradt hézag, amit aztán purhabbal kifújtak. 2-3 nap múlva síkbavágtam a purhabot, kerestem egy ügyes köművesbácsit, és ő szépen élvédőprofillal, gipszkartonnal, vakolattal visszajavította az egészet.

Előzmény: conrat (306)
merQree Creative Commons License 2011.02.12 0 0 310

Indulj ki abból, hogy hány ember cipeli az ajtót. Célszerű úgy számolni egy vasajtó súlyát, hogy 1 mm vastag lemez, 1000x1000mm -es nagyságban 8 kg! Egy ajtó, legyen max 2 m2, oldalankét, azaz 4 m2 lemez. Ez önmagában 32 kg, plusz még hozzá jön az ajtó kerete és a belső merevítés. Ha az ajtónál azt írják, hogy 2,5 mm-es lemez, akkor a 32x2,5=80 kg csak az ajtó lemezsúlya. Szóval erősen kamu. Én azt mondom, 1-1,5 mm teljesen hihető, mivel az ajtó keretét, ami nem maga a tok, azt zártszelvényből csinálják. Tehát annak is van súlya, mert nem 1-1,5 mm-es falvastagságú anyagból készül. Az ajtótok 3 mm-es falvastagsággal bír nálam, 60x40 mm-es külső mérettel. Ebből kiindulva, az ajtó kerete is szerintem ebből készül.

Nekem Nívós ajtóm van, nálam biztosra veszem az 1,5 mm-es ajtólemezt, és a 60x40x3 mm-es zártszelvény anyagot, mind a tok, mind az ajtó esetében.

Előzmény: conrat (307)
merQree Creative Commons License 2011.02.12 0 0 309

Bocsáss meg, de még mindig csak a kesergést hallom Tőled, de szeretném tudni, hogy a Nívósékat levélben/emailben/személyesen/telefonon (megfelelő aláhúzandó) már tájékoztattad a problémádról?

Előzmény: em (305)
em Creative Commons License 2011.02.12 0 0 308

szerintem kb 1-1 cm (2 cm alatt) van a purhab réteg a fal és a fém között az oldalsó részen. (felső részen kb 3cm, ezért szívás, mert a takaróléc amit talátunk színben illőt az csak 2,5cm széles:S)

na mindegy, a lényeg, hogy ha már egyszer méretre készítik, akkor méretre csinálják, azzal szerintem nincs gond.

Előzmény: conrat (306)
conrat Creative Commons License 2011.02.12 0 0 307

A Hisec ajtókról végül is mi az igazság? Kínai gagyi, vagy a 7cm Hisec ajtók azok valóban jobbak? 41db hanggátlást írnak, és 1,5 és 2,5 -ös lemezt. Hinni vagy nem hinni?

conrat Creative Commons License 2011.02.12 0 0 306

Érdekes, mert amit láttam élőben és a képeken is, olyan mintha a takaró rá lenne hegesztve az ajtóra. Persze attól is függhet milyen helyre kell beépíteni.

Egy más kérdés nívós ajtó tulajoktól:A keretet mennyire méretpontosan készítik el? Azaz ha lemérik a szemlekor a helyet, akkor mekkora ráhagyással dolgoznak? Vagy érthetőbben mennyivel kisebbre csinálják a vas ajtókeretet a valós falmérettől? ( itt a folyosón úgy tettek be egy kínai ajtót, hogy az ajtó kb 10 cm-el kisebb volt a nyílásnál, a többit kihézagolták mindennel. Így aztán biztosan nehéz lehet befeszíteni :) )

Előzmény: em (305)
em Creative Commons License 2011.02.12 0 0 305

na még egy dolog, aztán többet nem szidom a nívós ajtóm: azt nem értem, miért nem bírnak adni takarólécet az ajtóhoz? belülre már találtunk olyat, ami majdnem olyan színű, mint az ajtó, de kívül kicsit szélesebb a purhab az egyik oldalon, oda valót ilyen színben nem láttunk még a barkácsboltban. (és igazából takaróléccel lehet csak szépen megoldani az ajtó melletti 1-2 centis tapétahiány miatt)

még ez a mi cseresznye színű ajtónk hagyján, mert ez azért elég gyakori, ilyen színű (vagy legalábbis hasonló) szegőket azért ki lehet fogni, de mi van aki az ezer féle színmintából valami extrábbat választ? 

most végignéztem a folyosón, három féle ajtó van, de mindegyik tök ugyanolyan színű szegélyléccel van körbeburkolva mint maga az ajtó, szóval tuti hogy azt az ajtóstól kapták (vagy az ajtós burkolta körbe).

 

conrat Creative Commons License 2011.02.11 0 0 304

Hmm. Akkor ez sem jött be :) Nem is tudom mit csináljak.

Előzmény: em (303)
em Creative Commons License 2011.02.10 0 0 303

tőlük rendeltem közvetlenül, és nívó feliratos pulóverben jöttek a szerelők.

 

áh, majd megoldjuk most már valahogy, a betörők meg remélem elkerülnek:) (bár elhiszem, hogy a rés ellenére is tuti ez a zár)

Előzmény: conrat (301)
em Creative Commons License 2011.02.10 0 0 302

tőlük rendeltem közvetlenül, és nívó feliratos pulóverben jöttek a szerelők.

 

áh, majd megoldjuk most már valahogy, a betörők meg remélem elkerülnek:) (bár elhiszem, hogy a rés ellenére is tuti ez a zár)

Előzmény: conrat (301)
conrat Creative Commons License 2011.02.10 0 0 301

Szerintem is hívd fel őket, sokan azt mondják normálisak. Én azt hittem ők szerelik be az ajtót, nem külsős csapat, de most utánanéztem és úgy látom más is forgalmazza az ajtóikat, beszereléssel. te tőlük rendelted az ajtót, vagy más "külső" cégtől?

Előzmény: em (298)
merQree Creative Commons License 2011.02.10 0 0 300

Arról nem beszélve, hogy célszerű a kifogásolt kivitelezésről képeket csinálni, és elküldeni nekik. Ergo ne csak itt zsörtölődj, hanem reklamáld meg náluk is a dolgot, szerintem meg fogják oldali a problémádat.

Előzmény: kleingy (299)
kleingy Creative Commons License 2011.02.10 0 0 299

Én még mindig azt mondom, hogy te is egy valag lóvét kifizettél az ajtóért, amiben igenis benne van, hogy normálisan hagyják ott a kész munkát! Tök 8, hogy azt a Nívó vagy egy általa megbízott csoport csinálja, legyen rendben. Ha normálisak, nem fogják hagyni, hogy rossz szájízed legyen, és terjeszd a rossz hírüket (hiába csak a beépítést szidod, a harmadik ember már a Nívót fogja), hívd fel őket, hogy legyen már valami...! Nálunk normálisan megcsinálták a beépítést, semmi gondom nem volt.

Előzmény: em (298)
em Creative Commons License 2011.02.10 0 0 298

oké:) elhiszem, és tényleg tök jó, hogy a zár miatt nem kell aggódni (nem értek hozzá, és nem tűnt túl bizalomgerjesztőnek hogy rés van és hogy nincs síkban a zár, de tényleg jóhallani, hogy ettől még ugyanolyan nehézkes feltörni)

nincsenek amúgy illúzióim, azt tudom, hogy a "15 perces ajtó" a maximum, annyi idő alatt mindent ki lehet nyitni.

én csak abban reménykedem, hogy ha már mindenképpen erre téved egy betörő, akkor inkább másik ajtót választ a folyosóról (mert hogy elvileg azok könnyebben nyithatóak). persze a legjobb, ha senkihez nem törnek be a házban (meg sehol máshol).

 

azt is elhiszem, hogy máshol frankón beszerelték az ajtót.  lehet hogy más brigád szerelt, az is lehet, hogy ugyanaz, csak akkor jobb napjuk volt.  én csak azt tudom mondani, ami itt nálam volt.

nem is akarok senkit lebeszélni a nívó ajtókról, csak annyit mondok, hogy mindenki alaposan tájékozódjon mielőtt dönt, lehet, hogy talál jobb megoldást is. persze az is lehet, hogy nem. :)

Előzmény: merQree (297)
merQree Creative Commons License 2011.02.10 0 0 297

Nem tudom hány csapattal goldoznak, de akik nálunk voltak, pöpc munkát végeztek.

 

Nyugodj meg, ha be akar menni a betörő egyrészt be fog menni, csak iszonyat nagy zajt fog csapni. Megítélésem szerint felesleges ezen aggódnod, mivel a cilinder csavarokkal van rögzítve a zártszelvény ajtókeretbe.

Előzmény: em (296)
em Creative Commons License 2011.02.10 0 0 296

az világos volt, hogy nem állítanak helyre, de azért vannak fokozatok, hogy hagyják ott a helyszínt.

mondjuk ahhoz képest, hogy a szerelők első körben el akarták vágni a szomszéd upc kábeleit, még egész jól végződött, hogy végül csak a plafonra ragaszották (de azért kellett győzködni őket, hogy hát az sehogy sem jó ha elvágják a kábeleket, oldják már meg anélkül:P)

 

értem én hogy gyártási pontatlanság, hogy a zárszerkezet és az ajtó között rés van, vagy hogy nem síkban van a zárszerkezet az ajtó lapjával, csak felmerül a kérdés, hogy nem ez a leggyengébb pontja így az ajtónak?

Előzmény: merQree (295)
merQree Creative Commons License 2011.02.10 0 0 295

A Nívósék sosem hirdették, hogy a beszerelést követően a helyreállítást is vállalják. Kerestem egy kömüvest, és 10e pénzért megcsinálta. Ezen szerintem kár rágódni. A beszerelés nem az eleganciát hivatott képviselni, hanem a biztonságot. Cica-mica ajtó a hisec, több is van nálunk a lépcsőházban, messziről ordít felém, hogy vágjak bele egy konzervnyitót :)

A zárak körül max 1 mm-es rés van, ez gyártási pontatlanság, de mivel zártszelvénybe kell belemarni a cilinder alakot, így természetesen, hogy nem lehet ugyanolyanra megcsinálni, mint az öntött zárcilinder alakja.

Az egy fordítás bőven elegendő, mivel zárankét 2 db 12 mm-es köracél csatlakozik be a tokba.

em Creative Commons License 2011.02.10 0 0 294

a zajt azt elég jól szigeteli az ajtó. a szomszédokon nem tudtam letesztelni, mert amúgy sem igen adnak ki hangot:))

de kipróbáltuk úgy, hogy mekkora hangerejű rádió hallatszik ki a lépcsőházba és hát tényleg jó a zajszigetelés.

 

szagszigetelést még nem tudom, a szomszédnéni ma még nem főzött (megvan az a jó szokása, hogy a zsírszagot kiengedi a folyosóra).

Előzmény: conrat (290)
kleingy Creative Commons License 2011.02.10 0 0 293

Hát én biztosan felhívnám a Nívót és anyáznék erőteljesen. Ők ugyanis csak gyártják az ajtót és különböző szakikkal szereltetik be... Tuti emlegetnék internetes megjelenést, fogyasztóvédelmet, stb. ha nem jönnének ki megcsinálni normálisan.

Előzmény: em (291)
em Creative Commons License 2011.02.10 0 0 292

mármint száz szónak is egy a vége:)) csak már túlpörgettem az agyam ezen a hülye ajtón az elmúlt 24 órában...

Előzmény: em (291)
em Creative Commons License 2011.02.10 0 0 291

az a szomorú, hogy ha veszünk takaróléceket, feltesszük, a mindenfelé otthagyott kábelek (szomszéd upc-je ami korábban az én ajtómnál ment, most a lépcsőház plafonra vannak szigszalagozva a kábelek) akkor is ott maradnak :/

arról nem is beszélve, hogy ugye az előszoba villanykapcsolójának zsinórját sikerült a lépcsőházba vezetniük, szóval alighanem lemondunk hogy az előszobában lámpa legyen. (mondjuk ez nem akkora tragédia, na de mégsem mondanám, hogy nagy öröm a szerelők oda nem figyelése miatt így dönteni).

 

na mindegy, egy szónak is száz a vége, csak annyit mondok, hogy mindenki nézzen meg egy már elkészült beszerelt ajtót ugyanolyan típusú lakásban, mint amilyenbe ő szeretné szereltetni. (akármelyik céget is választja... nem állítom hogy más cégek jobb munkát végeznek, lehet, hogy más még rosszabb)

Előzmény: em (288)
conrat Creative Commons License 2011.02.10 0 0 290

Ez sajnos nem jó hír, sokban csökkenti a vásárlási szándékomat a nívó irányában. csak sajnos valamit vennem kellene mert szembe velünk egy putris pár ideköltözött batyuval-gyerekkel, és állandóan nyitva az ajtajuk, dől ki a cigarettafüst tőlük, és hangosak. (remélem hamar kiteszik őket de szerintem kicsi az esély, pedig ez egy jó helyen lévő ház, ilyen emberek nélkül. Azóta tiszta ideg vagyok)

Valahogy meg kellene szüntetnem a büdös és a zaj beszivárgását, úgy tűnt erre a nívó jó lesz.

Előzmény: em (288)
kleingy Creative Commons License 2011.02.10 0 0 289

Na de miért nem hívod fel a Nívót, hogy rendkívül elégedetlen vagy a beszereléssel, akik csinálták?

Előzmény: em (288)
em Creative Commons License 2011.02.10 0 0 288

akkor úgy látszik csak én fogtam ki valami kevésbé jól sikerült ajtót (nálam még véletlenül sincs egyik zár sem síkban sem kint sem bent:((

 

lekerültek a szigetelőszalagok is az ajtóról, szomszédnénivel pont találkoztam, meg is jegyezte, hogy milyen sz@rul néz ki, mennyivel szebb a többieké (ami amúgy fele ennyibe került hi sec-es ajtó, elhiszem hogy pár perccel azt könnyebb kinyitni, viszont ott vannak takarólécek, nem lógnak összevissza a kábelek a lépcsőházban stb). nem is mertem neki megmondani, hogy mennyit fizettem érte, a fél ház arról beszélne milyen lúzer voltam.

 

na mindegy, most már ez van, ezt kell szeretni.

Előzmény: kleingy (287)
kleingy Creative Commons License 2011.02.10 0 0 287

Nálam kívül-belül síkban vannak a zárak. Ha gondoljátok, úgy is le tudom fotózni (direkt szemből csináltam a képeket a rések miatt).

Előzmény: conrat (286)
conrat Creative Commons License 2011.02.09 0 0 286

Köszönöm, így érthető. lehet hogy a képen lévő zárak is kiállnak, csak pont szemből vannak otózva, így nem látszik. Majd várom a zajtesztet :)

Előzmény: em (285)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!