Keresés

Részletes keresés

em Creative Commons License 2011.02.10 0 0 296

az világos volt, hogy nem állítanak helyre, de azért vannak fokozatok, hogy hagyják ott a helyszínt.

mondjuk ahhoz képest, hogy a szerelők első körben el akarták vágni a szomszéd upc kábeleit, még egész jól végződött, hogy végül csak a plafonra ragaszották (de azért kellett győzködni őket, hogy hát az sehogy sem jó ha elvágják a kábeleket, oldják már meg anélkül:P)

 

értem én hogy gyártási pontatlanság, hogy a zárszerkezet és az ajtó között rés van, vagy hogy nem síkban van a zárszerkezet az ajtó lapjával, csak felmerül a kérdés, hogy nem ez a leggyengébb pontja így az ajtónak?

Előzmény: merQree (295)
merQree Creative Commons License 2011.02.10 0 0 295

A Nívósék sosem hirdették, hogy a beszerelést követően a helyreállítást is vállalják. Kerestem egy kömüvest, és 10e pénzért megcsinálta. Ezen szerintem kár rágódni. A beszerelés nem az eleganciát hivatott képviselni, hanem a biztonságot. Cica-mica ajtó a hisec, több is van nálunk a lépcsőházban, messziről ordít felém, hogy vágjak bele egy konzervnyitót :)

A zárak körül max 1 mm-es rés van, ez gyártási pontatlanság, de mivel zártszelvénybe kell belemarni a cilinder alakot, így természetesen, hogy nem lehet ugyanolyanra megcsinálni, mint az öntött zárcilinder alakja.

Az egy fordítás bőven elegendő, mivel zárankét 2 db 12 mm-es köracél csatlakozik be a tokba.

em Creative Commons License 2011.02.10 0 0 294

a zajt azt elég jól szigeteli az ajtó. a szomszédokon nem tudtam letesztelni, mert amúgy sem igen adnak ki hangot:))

de kipróbáltuk úgy, hogy mekkora hangerejű rádió hallatszik ki a lépcsőházba és hát tényleg jó a zajszigetelés.

 

szagszigetelést még nem tudom, a szomszédnéni ma még nem főzött (megvan az a jó szokása, hogy a zsírszagot kiengedi a folyosóra).

Előzmény: conrat (290)
kleingy Creative Commons License 2011.02.10 0 0 293

Hát én biztosan felhívnám a Nívót és anyáznék erőteljesen. Ők ugyanis csak gyártják az ajtót és különböző szakikkal szereltetik be... Tuti emlegetnék internetes megjelenést, fogyasztóvédelmet, stb. ha nem jönnének ki megcsinálni normálisan.

Előzmény: em (291)
em Creative Commons License 2011.02.10 0 0 292

mármint száz szónak is egy a vége:)) csak már túlpörgettem az agyam ezen a hülye ajtón az elmúlt 24 órában...

Előzmény: em (291)
em Creative Commons License 2011.02.10 0 0 291

az a szomorú, hogy ha veszünk takaróléceket, feltesszük, a mindenfelé otthagyott kábelek (szomszéd upc-je ami korábban az én ajtómnál ment, most a lépcsőház plafonra vannak szigszalagozva a kábelek) akkor is ott maradnak :/

arról nem is beszélve, hogy ugye az előszoba villanykapcsolójának zsinórját sikerült a lépcsőházba vezetniük, szóval alighanem lemondunk hogy az előszobában lámpa legyen. (mondjuk ez nem akkora tragédia, na de mégsem mondanám, hogy nagy öröm a szerelők oda nem figyelése miatt így dönteni).

 

na mindegy, egy szónak is száz a vége, csak annyit mondok, hogy mindenki nézzen meg egy már elkészült beszerelt ajtót ugyanolyan típusú lakásban, mint amilyenbe ő szeretné szereltetni. (akármelyik céget is választja... nem állítom hogy más cégek jobb munkát végeznek, lehet, hogy más még rosszabb)

Előzmény: em (288)
conrat Creative Commons License 2011.02.10 0 0 290

Ez sajnos nem jó hír, sokban csökkenti a vásárlási szándékomat a nívó irányában. csak sajnos valamit vennem kellene mert szembe velünk egy putris pár ideköltözött batyuval-gyerekkel, és állandóan nyitva az ajtajuk, dől ki a cigarettafüst tőlük, és hangosak. (remélem hamar kiteszik őket de szerintem kicsi az esély, pedig ez egy jó helyen lévő ház, ilyen emberek nélkül. Azóta tiszta ideg vagyok)

Valahogy meg kellene szüntetnem a büdös és a zaj beszivárgását, úgy tűnt erre a nívó jó lesz.

Előzmény: em (288)
kleingy Creative Commons License 2011.02.10 0 0 289

Na de miért nem hívod fel a Nívót, hogy rendkívül elégedetlen vagy a beszereléssel, akik csinálták?

Előzmény: em (288)
em Creative Commons License 2011.02.10 0 0 288

akkor úgy látszik csak én fogtam ki valami kevésbé jól sikerült ajtót (nálam még véletlenül sincs egyik zár sem síkban sem kint sem bent:((

 

lekerültek a szigetelőszalagok is az ajtóról, szomszédnénivel pont találkoztam, meg is jegyezte, hogy milyen sz@rul néz ki, mennyivel szebb a többieké (ami amúgy fele ennyibe került hi sec-es ajtó, elhiszem hogy pár perccel azt könnyebb kinyitni, viszont ott vannak takarólécek, nem lógnak összevissza a kábelek a lépcsőházban stb). nem is mertem neki megmondani, hogy mennyit fizettem érte, a fél ház arról beszélne milyen lúzer voltam.

 

na mindegy, most már ez van, ezt kell szeretni.

Előzmény: kleingy (287)
kleingy Creative Commons License 2011.02.10 0 0 287

Nálam kívül-belül síkban vannak a zárak. Ha gondoljátok, úgy is le tudom fotózni (direkt szemből csináltam a képeket a rések miatt).

Előzmény: conrat (286)
conrat Creative Commons License 2011.02.09 0 0 286

Köszönöm, így érthető. lehet hogy a képen lévő zárak is kiállnak, csak pont szemből vannak otózva, így nem látszik. Majd várom a zajtesztet :)

Előzmény: em (285)
em Creative Commons License 2011.02.09 0 0 285

egészen konkrétan 125 az alap (ami elvileg 100+sarc, bár még ennél is kevesebbről adtak számlát), erre jött rá a jobb(nak mondott) zár +20, a plusz toldalék meg +65. (összesen 210 volt egészen konkrétan).

 

Előzmény: em (284)
em Creative Commons License 2011.02.09 0 0 284

attól lett drágább, mert olyan típusú panelbe lett szerelve, ahol az ajtó felett is gipszkartonos rész van még kb egy méteren.

na ezt is bedolgozták, kívülről az ajtóval azonos színű fémlemez, belül üreges a vezetékeknek, és ami sajna elég gagyi, hogy egy felcsavarozott funérlap van belülről (ennyi pénzért már ez is lehetne fém, vagy valami komolyabb anyag). ráadásul ezt majd nekem kell felcsavarozni holnap a purhab levágása után... remélem pontosan fog illeszkedni :)) (most már semmiben nem lehetek biztos)

Előzmény: conrat (280)
em Creative Commons License 2011.02.09 0 0 283

meg valahogy a tieid síkban is vannak az ajtóval, az enyémekről ezt sem lehet elmondani :(

Előzmény: kleingy (281)
em Creative Commons License 2011.02.09 0 0 282

aha, hát ezeken a zárakon nincs olyan rés, mint az enyémen.

(ami jó neked, de szomorú nekem)

Előzmény: kleingy (281)
kleingy Creative Commons License 2011.02.09 0 0 281

Kerítsetek betörőt, ezt feszítse fel... Fizetek neki, ha sikerül ezzel a módszerrel... (Persze nyilván minden nyitható, csak idő és zaj kérdése, nem kergetek álmokat azért.) Egyszerűen kizártnak tartom, hogy ezt fel lehet feszíteni. 1 óra alatt esetleg, zajjal, talán. Egyszerűen túl sok és túl vastag retesz van benne, valamint úgy be van hegesztve a tok, hogy azt se sűrűn feszíti ki (főleg hogy nálunk a vasbetonba van ágyazva, egy atomot is kibírna). Amúgy pont a régi ajtónkon lévő házgyári hevederzárunkat lehetett pikk-pakk felfeszíteni, mivel a csavarok ott a gyenge láncszem, ami a falban van, hiába nyúlt be 5-6 centire.

 

Előzmény: conrat (278)
conrat Creative Commons License 2011.02.09 0 0 280

Köszi az infót, várom a beszámolót. Talán a nívósok is olvassáka topikot, és tanulnak ebből a hibából. (pl hogy én mégis elkezdek más ajtók után nézni ezek után) Vagy nem érdekli őket.

Egyébként mitől lesz 200? Az alap az 100+fa ha jól tudom. Erre jönnek rá a jobb zárak. Ezen kívül mi van még pluszban?

ha esetleg valaki tud olcsóbb ajtót megírná a típusukat? Főleg a hang és légszigetelés érdekel, a biztonsági rész is fontos, de azt látni kell előbb :)

Előzmény: em (279)
em Creative Commons License 2011.02.09 0 0 279

maga a keret meg az ajtó elég masszívnak néz ki, szerintem nem igen feszíthető fel. a keretet a falba meg elég masszívan rögzítették (legalábbis így laikusként nézve), szóval én speciel a felfeszítés miatt nem aggódom.

sokkal inkább azon, hogy maga a zárszerkezet kiüthető, főleg így hogy még rés is van.. na az nem néz ki masszívnak:(

 

én amúgy a beszerelés kivitelezésében eléggé csalódtam, csak kívülről purhabozták be az ajtót, belülről nem (pedig speciel engem az jobban izgat, hogy belül hogy néz ki), de olyan szinten, hogy van ahol a rögzítő vas is kilátszott. kértem, hogy nyomják belül is körbe, de azt mondták nem. (szóval nekünk kellett utánpurhabozni belül). ezen kívül az előszoba villanykapcsolójának a zsinórját sikerült a lépcsőházba kívülre kitenniük, szóval ott még majd barkácsolni kell, hogy bekerüljön (purhab kifúr, zsinór be, újrapurhabozás... gondolom).

ezen kívül a kaputelefonban belül eltört valami a sok csapkodástól (párszor leesett amikor bontották az ajtót), szóval azt sikerült elrontaniuk :S 

egyébként más gond nem volt a szereléssel.

az ajtó 200-ba került, számla csak a feléről van. de állítólag van rá 10 év gari (remélem nem kell igénybe venni).

 

nem akarok senkit sem lebeszélni a nívóról, lehet hogy a többiek még rosszabbak, nincs összehasonlítási alapom, és lehet hogy én vagoyk nagyon naív és túl magasak voltak az elvárásaim a beszerelést illetően. csak azért írtam le, hogy ha valaki most vág bele, tudja mire számítson (ne legyenek nagy elvárásai, és akkor nem fog csalódni:)))

 

 

arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyire csökkent a lépcsőházból beszűrődő zaj, és a "büdösségáteresztés" milyen, de ehhez kell még egy-két nap, hogy be tudjak róla számolni :)

Előzmény: conrat (278)
conrat Creative Commons License 2011.02.09 0 0 278

Azt hiszem éppen itt a fórumban pár oldallal előbb volt egy link, ahogy pikk-pakk kifeszítenek ajtókat pajszerrel. Itt mivel egyet fordul a zár, így elég rövid a retesz, nekem félő hogy felfeszíthető. Nem tudok dönteni. Ha nem túl jó az ajtó akkor sok a 120e ft is, hiába ez a legolcsóbb. A masszív és nehéz az nem ugyanaz, hogy felfeszíthető-e sajnos.

Előzmény: kleingy (274)
em Creative Commons License 2011.02.09 0 0 277

köszi előre is:) 

na de szerinted ez nem furcsa, hogy rés van a zár és az ajtó között? nem ott a legegyszerűbb megbuherálni a zárat?

másik kérdés: nálatok is csak egyet lehet fordítani a záron?

Előzmény: kleingy (276)
kleingy Creative Commons License 2011.02.09 0 0 276

Igen, valamennyi van, ha nem felejtem el, lefotózom.

Előzmény: em (275)
em Creative Commons License 2011.02.09 0 0 275

na de nálatok is ilyen rés van a zár és az ajtó között??

 

Előzmény: kleingy (274)
kleingy Creative Commons License 2011.02.09 0 0 274

Hát itt három, egymástól különálló, össze nem függő zárak vannak, leemelésgátló meg tizenx ponton záródó reteszek. Ettől többet nem tudom, lehet-e tenni. Ja meg egy 100 kg-s ajtó. :)

Előzmény: conrat (273)
conrat Creative Commons License 2011.02.09 0 0 273

Ez nem túl biztató. Nekem is az abajom, hogy a régi ajtónál csak úgy húz be a hideg és a szagok. Ha ekkora rés van, ott szintén bejön minden, nálunk biztosan mert bent van 2 elszívó is gyárilag. Milyen ajtót lenne érdemes venni ami nem túl drága, de jó hő,hang és szagszigetelő :)

Megvan még a hevederzáram, azt fel tudom tenni ha nem a legbiztonságosabb az ajtó. (mondjuk én szívem szerint a nívóra is feltenném mert nem nyugtat meg teljesen az egy oldalon záró 3 zár sem, főleg mindenféle pajzs nélkül.  Nekem úgy tűnne hibátlannak ha a függőleges hevederzárat feltenném a gordiusz pajzzsal. :) vagy csak paranoiás vagyok :)

Előzmény: em (272)
em Creative Commons License 2011.02.09 0 0 272

én is főleg a szagok miatt szereltettem új ajtót, egy-két nap, és beszámolok, hogy mennyire szigetel... (bár ha rés van a zár és az ajtó között akkor nem sok reményem van :((((((((((

Előzmény: conrat (268)
em Creative Commons License 2011.02.09 0 0 271

lehet hogy a fotón nem annyira látszik, de gyakorlatilag át lehet látni a zár és az ajtó között.

másnál is ilyen?

Előzmény: em (270)
em Creative Commons License 2011.02.09 0 0 270

sziasztok!

na beszerelte nálam is a nívó az ajtót... hát, egyelőre nem vagyok happy egyáltalán.

szerintetek normális, hogy a zár és az ajtó között rés legyen? nekem ez annyira furcsa, más biztonsági ajtóknál külön fém izé van a zár körül, itt meg rés ?? (mindhárom zár ilyen)

kép:

 

más gondom is van, de azt még emésztem kicsit.

kleingy Creative Commons License 2011.02.08 0 0 269

Nos valamennyi hang mindenképp be fog szűrődni (valójában a panel viszi a hangot), egyébként volt, hogy direkt hallgatóztam az ajtónál, amikor tudtam, hogy jön párom fel a lépcsőn, hogy kinyissam neki az ajtót, ám nem hallottam a lépteit. Ne várj nagy csodát, hisz nem kifejezetten hangszigetelésre van sztem, de az eredeti, 30 éves ajtóhoz képest eszméletlen a különbség.

 

Pl. a szomszédok normális mászkálását nem hallani, csak ha mondjuk a járólapra leejtik a kulcscsomót. Na az zörög. :) A kinti átlagos hangerejű beszélgetést is csak akkor hallani be, amikor az ajtó előtt állok (pontosabban wc-n ülök), de párom megjegyezte, hogy nem az ajtó, hanem a vasbeton miatt hallom (bejárati ajtó mellett van a klotyónk). :)

Előzmény: conrat (268)
conrat Creative Commons License 2011.02.08 0 0 268

Egyszer már majdnem szereltettem be nívó ajtót, de akkor pár ígért felmérés után nem jöttek, közben én is letettem róla. Most megint úgy tűnik indokolt lesz az ajtócsere (zajos büdös szomszédok érkeztek) Akinek van ilyen ajtaja panelban, az mit tud mondani a zajszigeteléssel kapcsolatban? Mennyire szűri ki a folyosóró jövő kiabálást, mászkálást és hangoskodást? A technikai paramétereket tudom, kb 4x-est írnak a hagyományos ajtóhoz képest, de milyen ez érzésre? Azt olvastam hogy a szagok (cigifüst-kajaszag) nem jön be a lakásba, ez jó lenne mert a mostani 30 éves ajtónál csak úgy fütyül be a hideg, szinte az ujjam is odafér a lap és a tok közé. (talán a sok por is itt jön be)

Ha valaki tud ezzel kapcsolatban konkrét tapasztalatot megírná?

KBöbi Creative Commons License 2011.01.31 0 0 267

Ezt én is csak megerősíteni tudom, hogy a berakás minősége hibátlan.

De panelba és egy kertesházba mások a lehetőségek, mert nálunk, panellakás ajtaját letakarózták, és kész. De anyósomék kertesházának bejárata olyan, hogy azt nem is lehetett letakarózni, ezt mégén is láttam. Azt javítani kelletett.

Mondjuk a könyvelő sem ért a fonáshoz feltétlenül, így nem is vártuk, hogy megcsinálják lakatosok. Az ablakunkat mikor kicseréltettük műanyagra, az ablakosok visszajavították. Bár ne tették volna. Nyílván nem szakemberek voltak, olyan is lett a minőség. Az ajtósok meg vasakkal dolgoznak, ahoz értenek...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!