A Budai Egészségközponttal nelem is hasonló rossz tapasztalataim vannak. Külön kiemelenő az orvosok bunkósága. Azt hiszem azért mernek így viselkedni, mert kötelező jelleggel évente kell munkaalkalmassági vizsgálaton résztvennem, illetve kollegáimnak is, akik hasonló bunkóságokról számolnak be. Az, hogy ordítoznak az emberrel az természetes. Ráadásul teljesen felesleges munkát végeznek, ezek a bunkó orvosok mi alapján tudnák eldönteni, hogy alkalmas vagyok-e a munkakörömre? Attól nem leszek alkalmas, hogy évente a retkes kezükkel végigtapogatnak meg vérnyomást mérnek (nekem félig ülő, félig álló helyzetben, szintén jobb karon).
A Budai Egészségközponttot ismeri valaki? Nekem nagyon negatív véleményem van róluk. Szakmai hozzáértésükről csak annyit, hogy állva mérnek vérnyomást, és jobb karon. Ráadásul tele van bunkó arrogáns orvos picsákkal akik azt hiszik, hogy aki kénytelen odamenni hozzájuk alkalmassági vizsgálatra azzal bármit megtehetnek, bárhogyan beszélhetnek.
Szerintem minden ember fel tud mutatni jó és rossz tapasztalatokat az orvoslás területéről ... csak ezt vagy csak azt jelen esetben a fórum címe határozza meg.
Sztem ez most benne van a levegőben ez a felfogás. Aki nem a mi csapatunkban jáccik azt lenézzük, megalázzuk, kigúnyoljuk. Ez nem politika topik ezért nem akarok pártokra mutogatni, de vastagon a politikusok az okai.
Nem akarom az orvosokat védeni, de mielőtt valakit kreténnek nevezel, gondolkodj el rajta, mennyire kretén dolog anyanyelvedet helytelenül ismerni és használni.
Hogy értsd, mire gondolok, magyarul a sok után nem használunk többesszámot.
Ezért a "sok rossz tapasztalataink vannak " helyett azt kellett volna írnod: sok rossz tapasztalatunk van...
Nekem és rokonaimnak sok rossz tapasztalataink vannak orvosokkal. Sajnálom, hogy nem orvosnak mentem, mert ennyi kretén között könnyű lehet kiemelkedni, ha van igazság.
Szerintem meg nagyon ritka eset, az amikor bunkó az orvos/ápoló/mentős. Sajna nagyon sok tapasztalatom volt régebben minddel (több 100), de egy kezemen meg tudnám számolni a kellemetlen eseteket. És ugye te, mint személy bejelentheted a jogsérelmet, ha bunkón viselkednek veled, de a mentősnek/orvosnak akkor is el kell látnia/meg kell mentenie az életét, ha az baltával jön ellene. De ide is szól az a dolog, hogy aki nem szeret vigyorogni, ne üljön a kirakatba. Szóval normális emberi hangnemre normális emberi hangnem a válasz minden esetben.
Most olvastam az "Inkább elment Romániába orvoshoz" című írást az indexen. Nem tudom, hogy a konkrét esetből mennyi az igazság, de ráismertem a magyar viszonyokra.
Nem szeretnék általánosítani. Nem minden orvos, ápolónő és mentős bunkó. Viszont nagyon jellemző, hogy a magyar egészségügyi dolgozók egy jelentős része alapból bunkó módon viselkedik a betegekkel. Lenézik őket, nem veszik komolyan a problémáikat. ( A szakmai tudásról itt ne beszéljünk: egyértelmű, hogy egy pénzhiányos országban eleve tájékozatlanabbak a szakemberek. Dolgoztam kórházban: az orvosok jelentős része nem beszél nyelveket és informatikai analfabéta. Ők csak másodkézből értesülhetnek a nemzetközi újdonságokról.)
Viszont miért kell alapból lenézni, lekezelni a betegeket? Miért nem lehet komolyan venni a problémáikat? Miért nem lehet köszönni? Uramnak és hölgyemnek szólítani a betegeket, nem pedig "papának" és "mamának", ahogy a mentősöknél divat?