Keresés

Részletes keresés

drzyx Creative Commons License 2009.05.22 0 0 32
háppersze kapucnika, csak ne idegesítsd fel magad a nagyok dolgain, mert tényleg megüt a guta, utyulimutyuli, megnyugszik szépen
Előzmény: Törölt nick (30)
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2009.05.22 0 0 29
Ebben mi az új?

2002-ben mit is lebegtettek szoci szavazói körökben? Hogy Orbán cigány.
Előzmény: ZSOTYESZ (0)
Réz Gál Ica Creative Commons License 2009.05.22 0 0 25

Azért ez a Dónáth László is megéri a pénzét.

Pár évvel ezelött (5-6 évvel) Úgy csókolózott a Markusovszky téren (nem a feleségével), hogy több járókelő megtapsolta.

És akkor már felavatott pap volt.

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.22 0 0 18
Micsoda? Hát, hogy-hogy? :)
Előzmény: ZSOTYESZ (-)
takacsi Creative Commons License 2009.05.22 0 0 17
Donáth rasszistázó csak, vagy rasszistázó rasszista?
ZSOTYESZ Creative Commons License 2009.05.22 0 0 16

Illetve vannak szocialisták, akik rasszisták.

A zsideszezés, orsósozás náluk haladó hagyomány.

Előzmény: Mein Bruder is'en Popper (6)
sensei47 Creative Commons License 2009.05.22 0 0 15
"ide fognak cseszerinteni az Óbudai szigetre egy vigalmi negyedet, kaszinókkal és a hozzá tartozó vevőkörrel, prostikkal, drogdílerekkel és egyebekkel. :-(("

Ezt kellene megakadályozni, amíg nem késő!
Előzmény: borzimorzi (7)
drzyx Creative Commons License 2009.05.22 0 0 14
lehet persze ezért Donáth-ot hibáztatni, de mintha nem ő lett volna ott a polgármester vagy 16 évig
a képviselő nem "kijáró" ember
hogy Tóth képes arra, amire se Tarlós, se Derce? pech, talán nem kizárólag pártalapon kellene polgármestert választani
Előzmény: borzimorzi (7)
EdgE Creative Commons License 2009.05.22 0 0 13

"Nagyon erős törést érzek ugyanis. Az nem megy, hogy valaki ott áll mellettem a Szent István parki kirekesztés elleni tiltakozáson, majd másnap a csukott ajtók vélt biztonságában nyíltan cigányozik."

 

 

Hát igen, szerintem se kellene.....elmennie a Szent István parki rendezvényre. A mondat második felén nincs mit magyarázni, az teljesen érthető.

Előzmény: ZSOTYESZ (0)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.22 0 0 12
bagatel
ZSOTYESZ Creative Commons License 2009.05.22 0 0 11
Donáth valószínűleg azon a képmutatáson akadt ki, ami már a Zuschlag-ügynél kiderült, hogy kiállnak a szocik a rasszizmus ellen szónokolni, miközben egymás között vígan rasszistáznak.
Előzmény: Or Kán (9)
Mein Bruder is'en Popper Creative Commons License 2009.05.22 0 0 10
Kedves Donáth Úr!: az a mondata ragadta meg a fülem, miszerint:"nem lenne lehetséges a manapság tapasztakt eseménysor, ha e mögött ne alakult volna ki az a fajta társadalmi konszenzushoz hasonló magatartás, amely szerint ez tolerálható." Mondja meg nekem tisztelt Donáth Úr, ez magától alakult ki, vagy a társadalom beilleszkedére alkalmatlan kisebbségi csoportjának magatartása, s az őket bátorító 1%-os támogatottságú kisebbségben lévő gyülöletkeltő párt tehet róla? Úgye Ön nem a többségi társadalmat hibáztatja?
Előzmény: ZSOTYESZ (4)
Or Kán Creative Commons License 2009.05.22 0 0 9

"Az nem megy, hogy valaki ott áll mellettem a Szent István parki kirekesztés elleni tiltakozáson, majd másnap a csukott ajtók vélt biztonságában nyíltan cigányozik."

 

Róla van szó?

 

Verebes István lecigányozta Erdélyi Mónikát!

 

"Mónika meg az Eszenyi Enikő szokta megvárakoztatni az embereket" - jelentette ki halkan Hernádi felé fordulva, aki gyorsan letorkolta, mondván: ne bántsa Mónikát.

"Nem bántom, hamarosan úgyis megválasztják vajdának" - mondta erre Verebes, aki azzal sem törődött, hogy Hernádi szerint csak férfiak lehetnek vajdák. Amikor ezt a kijelentést tette, nem tudhatta, hogy a stúdióban elhangzott mondatoknak több újságíró is fültanúja volt.

borzimorzi Creative Commons License 2009.05.22 0 0 7

Donáth László történetesen ott képviselő, ahol lakom.

 

Szép eredményei is vannak, senki sem vitatja. Ebben az utóbbi két ciklusban azonban egyet sem tudok említésre méltót.

 

Ahogy elnézem, a parlamentben nem tüsténkedik. Nagyon unjuk már azt is, hogy folyton összekeveri a szószéket a parlamenttel. A különféle moralizáló lelkifröccsöket tőlem elhallgathatja a gyülekezete, az ő dolguk. Ha nekik ez kell, tessék.

 

A parlamentbe azonban azért küldtük a képviselő urat, hogy szót emeljen az érdekeinkért és érvényesítse azokat. Ezt nem, vagy nem elég hatékonyan tette meg. Nem akar senki sem bűnbakot csinálni egy öregemberből, de tény, ami tény, a III. kerület levegőminősége, élhetősége és lakosságmegtartó ereje sokat romlott 20 év alatt, és a képviselő úr semmit sem tett ez ellen. Ahogy az ellen sem, hogy miközben a Szentendrei út lerohad, a Duna túlpartján a Váci úton a hajdani rozsdaövezet helyén elegáns banknegyed lett. Nekünk annyi sem jutott, hogy legalább a Flórián újult volna meg, hogy ne legyen időutazás oda bemenni.

 

Hiába lakunk a kerületben 120ezernél is többen, - vagyis e téren felvesszük a versenyt a legtöbb megyeszékhellyel -, nekünk nem jutott sem új színház, sem koncerttterem, se semmi az utóbbi évtizedek kulturális beruházásaiból. Pedig alighanem É-Buda és az északi agglomeráció lakossága valamivel fizetőképesebb keresletet jelentene a MÜPA igényes és nagyon drága produkciói számára, mint D-Pest lakói. Ezzel nem akarok leszólni senkit, csak nem mindegy, hogy telt házzal megy-e a bolt akkor is, ha 10-20ezer forintos belépők vannak, vagy folyton állami forrásból kell kistafírozni az intézményt.

 

D-Budán komplett új egyetemváros nőtt ki a földből, plusz az infópark. Nekünk Óbudán meg csak a hülye tervecskék vannak a tönkrement gázgyár sorsáról. Plusz a velejéig korrupt önkormányzat segédletével ide fognak cseszerinteni az Óbudai szigetre egy vigalmi negyedet, kaszinókkal és a hozzá tartozó vevőkörrel, prostikkal, drogdílerekkel és egyebekkel. :-((  Közben meg az az egyetlen zöld terület, ahová kimenekíthetnénk a Szentendrei úton fuldokló iskoláinkat, netán egy új műszaki egyetemet engedjünk létrehozni, az sem baj, ha magán.

 

Egy szó, mint száz, Donáth úr aranyos ember, de politikusnak, képviselőnek sokkal strapabíróbb, energikusabb és elszántabb, törtetőbb személy kellett volna. Az ő tutyimutyisgának is köszönhetjük, hogy a nagy fejlesztésekből semmit se látott a kerület az utóbbi 20 évben.

 

A pártja most  megadja neki a lehetőséget, hogy dicsőséggel, tisztességben távozzék. Ahelyett, hogy örülne neki, és csendben elmenne, elkezdi rasszistázni a frakciótársait. Erre kérdezné a Besenyő Pifti bácsi, hogy "Noooormális?"...

 

Csót:

b

Előzmény: ZSOTYESZ (0)
Mein Bruder is'en Popper Creative Commons License 2009.05.22 0 0 6
A szocialisták rasszisták.
Előzmény: ZSOTYESZ (-)
ZSOTYESZ Creative Commons License 2009.05.22 0 0 4

A cigányozó szocialisták esete - 2009.05.21

Donáth László, MSZP-s országgyűlési képviselő a Klubrádióban úgy vélte, hogy rasszisták lapulnak képviselőtársai között. A(z egyébként evangélikus lelkész) politikus egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy vannak olyan képviselők, akik a csukott ajtók vélt biztonságában nyíltan cigányoznak.

 

„Sajnos sokukat a puszta jelenlétem sem tartja vissza adott esetben attól, hogy akár nyilvános helyen is annyira indulatosan fogalmazzák meg a lokális kínjukat-bajukat, hogy aztán az hisztériakeltésre is alkalmas legyen” – jelentette ki a politikus a Reggeli Gyorsban.

A politikus szerint ez két okból fakad. Egyrészt relatíve hosszú ideje kormányoz a liberálisokkal közösen az MSZP, és ez egy sajátos ambivalenciát okozott. Hiszen az SZDSZ-nél szinte transzparensként kiteszik az emberi jogok védelmét az ablakba. A szocialistáknál azonban ez nem ennyire erőteljesen hangoztatott tényező. A melegek védelme például mindig is feszültséget okozott a két társaság között – tette hozzá.

Ez a mély politikai ellentét lehet az oka továbbá annak, hogy ilyen erővel tör föl manapság a rasszizmus. Megjegyezte egyúttal, hogy nem lenne lehetséges a manapság tapasztakt eseménysor, ha e mögött ne alakult volna ki az a fajta társadalmi konszenzushoz hasonló magatartás, amely szerint ez tolerálható. „Mint amikor mennydörög az ég, vagy hullámzik a Balaton” – közölte Donáth László.

(Klubrádió)

 

ZSOTYESZ Creative Commons License 2009.05.22 0 0 2
Pedig ott van az..
Előzmény: mac.m (1)
mac.m Creative Commons License 2009.05.22 0 0 1
Aszonygya: A keresett cikk nem található...
Előzmény: ZSOTYESZ (-)
ZSOTYESZ Creative Commons License 2009.05.22 0 0 0

'Az MSZP-ben is vannak rasszista hangok' Nem Donáth Lászlót indítja a következő választásokon az eddig mindig megnyert egyéni körzetében az MSZP, s még azt sem tudni, hogy az evangélikus lelkész kap-e befutó helyet az országos listán. Donáth nem sértődött, s ha szükség lesz rá, továbbra is adja az arcát és nevét.

 

- Egyéni választókörzetében az MSZP a következő országgyűlési választásokon mást akar indítani. Bántja a döntés?

- Életem során bőven kijutott olyan eseményekből, amelyeken megsértődhettem volna. Ha megtettem volna, már nem élnék. A sértődöttség a legnagyobb luxus, ember és közösség számára egyaránt. Egyházamban nem egy olyan esemény történt velem, amely szíven ütött, de akkor sem sértődtem meg. Én négy cikluson keresztül nemcsak a balliberális oldalhoz kötődő embereket nyertem meg. Ha másba helyezi bizalmát a III. kerületi MSZP vezető rétege, azzal nekik kell elszámolniuk, nem nekem.

- A fővárosi pártszervezet a váltást indokolva egy felmérésre hivatkozik, amely szerint ön az egyik legkevésbé ismert helyi politikus, ráadásul - állítják többen - a legkevesebb kézzelfogható eredménnyel.

- Bárkiről bármikor be lehet bizonyítani, hogy istengyilkos, hazaáruló, kis teljesítményű, vagy épp fordítva: a nemzet apostola, megmentője. Engem csak a munka érdekel, nem a beszéd. Ott vannak az épületek, amelyeket felépítettem, a törvények, amelyek létrehozatalában közreműködtem, tizenöt év számtalan emberi történése. Lépjenek elő, akik engem így vagy úgy minősítenek, és tegyék nyilvánvalóvá, hogy ők mit tettek. Nem pökhendi gőg van bennem, hanem szomorúság. Húsz évvel ezelőtt azt reméltem, két-három ciklus elég lesz ahhoz, hogy létrejöjjön az új magyar politikai elit, amelynek emberi tartása, szakmai teljesítménye, tapasztalata elegendő lesz ahhoz, hogy ezt a nem könynyű országot magára vegye. De minden fordítva történt. A kontraszelekció, amelyet korábban a létező szocializmus egyik legjellemzőbb kórságának tartottam, ma már semmiképpen sem köthető kizárólag a letűnt rendszerhez. Én soha nem akartam politikus lenni, nem kerestem egyetlen párt kegyét sem. 1993-ban is azzal a feltétellel vállaltam a politikusi szerepet: nem lépek be a pártba, és nem hagyok fel a lelkészi hivatásommal. Értékrendem változatlan. Ha másoknak ez ma már nem felel meg, tudomásul veszem. Ha elveinkhez hűséges szocialista és liberális barátaimnak szükségük van a nevemre és a munkámra, továbbra sem leszek rest segíteni, de semmilyen méltatlan helyzetet nem veszek magamra. Nagyon erős törést érzek ugyanis. Az nem megy, hogy valaki ott áll mellettem a Szent István parki kirekesztés elleni tiltakozáson, majd másnap a csukott ajtók vélt biztonságában nyíltan cigányozik.

- Azt mondja, hogy az MSZP-frakcióban cigányellenes hangokat hallani? Lennének rasszista politikusok a szocialisták között?

- Akitől ilyesmit hallani, mindig tiltakozik az ellen, hogy rasszista lenne. De tény, vannak olyan emberek ebben a közösségben is, akik számára a kiscsoportos érdekek messze meghaladják azt a közös politikai értékrendet, amely nemhogy a rasszizmust, de az emberi jogok könnyedebben vételét is kizárja. Már parlamenti működésem legelején nyíltan kiálltam a melegek jogegyenlősége mellett, miközben saját munkacsoportom leszavazott, bizottsági elnökünk pedig gúnyt űzött belőlem. Nem rosszindulatból, de 1995-96-ban még szalonképes volt a melegeken gúnyolódni. Ma már nem az. Ezért ma már mindenki tiltakozik, ha homofóbnak, rasszistának, antiszemitának mondják, miközben persze olyan megjegyzéseket tesz, amelyekből - nem is burkoltan - az derül ki, hogy nem megalapozatlan a fenti vád.

- A mai magyar Parlamentben vannak szalonrasszista, szalonhomofób erők?

- A Házban minden megtalálható, ami a magyar társadalomban. Ki így, ki úgy. E falak között időnként bizony elhangzik olyasmi, amit én a gyülekezetemben nem tűrök.

- Mivel magyarázza a Progresszív Intézet legutóbbi felmérését, amely azt mutatja: az emberek tíz százaléka támogatja a Magyar Gárdát, bizonyos részük pártként még az Országgyűlésbe is bejuttatná? Engedjen meg egy személyes motívumot: középiskolásként két cigány fiatal megvert és kirabolt. Ebből az élményből kiindulva - a gárdajelenség mellett - visszásnak érzem azt is, hogy mintha túl könnyen rasszistáznánk, mintha kerülnénk azt, hogy a dolgok mögé nézzünk. Én is raszszista lennék?

- Semmiképpen. Én is ugyanilyen személyes leszek. Annak idején, amikor gyerekként visszatértem Romániából az '56 után oda kényszerített Nagy Imre-csoporttal, mindennapos élményem lett, hogy vagy azért csúfoltak, mert kancsal vagyok, vagy azért, mert égő vörös volt a hajam. Nem tudták, hogy az egyik szememre nem látok, elég volt, hogy nem úgy áll, ahogy a többieké. A hajam miatt számtalanszor kaptam meg, hogy "vörös kutya, vörös ló...". Mégsem gondoltam azt, hogy ezek a gúnyos megjegyzések, pimaszkodások valamiképpen összeállnának "antikancsal" vagy "antivörös" tömeggé. Egyszerűen csak azt gondoltam, hogy ezek gyermeki gonoszkodások, és inkább otthon maradtam olvasni. Egyszerűen nem tettem ki magamat az ilyen élményeknek. De van ennek mélyebb része is. Nem a személyek, a jelenség a fontos. Lelkiismeretet mozdító a tény: a szorongásból és bűntudatból gerjesztett gyűlölködés ideológia- és pártsemleges. Elválasztani az embert a bűnétől nagyon magas rendű spiritualitást jelent. Megkülönböztetni a konkrét embert a gyalázatától csak magas erkölcsi tartással lehet. Az utóbbi két évtizedben ellepték hazánkat a magukat fellengzősen keresztény erkölcsiségűeknek valló köz- és magánemberek. Az utóbbiakkal nincs vitám. Ki-ki úgy éli meg vallását, ahogy akarja. Bizonnyal Bibó Istvánon kívül is volt megkérdőjelezhetetlen etikájú közembere a XX. századi magyar történelemnek, számomra mégis ez a szabadságszerető ember a politikusi magatartás normája, aki kihallgatói előtt sem szégyellte, hogy demokrata és szocialista és keresztény. Ha konzervatív és populista képviselők emlegetik, rendre megborzongok.

- Épp a Fidesz elnöke mondta - igaz, zárt körben -, hogy a Magyar Gárdának elég kiosztani két pofont. Ennyi lenne csak a megoldás?

- Magam is többgyermekes apa vagyok, és nem vonom kétségbe, hogy Orbán Viktor szülőként ismeri azt az alapvető normát, hogy gyermeket sem ütünk meg. Ha a gyermek valamiben dominánsan eltér a normától, akkor a hibát a szülőben kell keresni. Meglehet, ha úgy, mint régen, őszintén szót váltanánk Orbánnal, rájönne, hol és miben hibázott. Nem kétséges: személyes felelősség terheli őt is.

- Ha egy jobboldali szimpatizánst kérdeznénk, azt mondaná erre: Gyurcsány Ferenc felelőssége mindez, hiszen hergelte a hangulatot azzal, hogy fasisztának nevezte politikai ellenfeleinek egy részét.

- Ennél súlyosabb a dolog. Gyurcsány Ferenccel többször beszéltem az utóbbi időben is. Ő tisztában van személyes felelősségével. Képes volt szembenézni a hibáival, mulasztásaival: lemondott a miniszterelnökségről. De ha "eleven lélek" lakik benne, akkor nem fogja abbahagyni a "futást". Olyan fából faragták, aki az utolsó lélegzetvételéig fut. Nem ugyanaz hivatalra és méltóságra vágyni, majd ezeket magunkra véve együtt futni és együtt célba érni a többiekkel, vagy másokat futtatni magunk helyett.

Lendvai Ildikó: nem ismerek rasszista MSZP-s képviselőt

Donáth László interjújával kapcsolatban a pártelnök az M1 Napkelte című műsorában azt mondta: "Rasszista szocialista képviselőt nem ismerek, és nem is akarnám ismerni, nem is akarnám, hogy szocialista képviselő legyen".
E téma kapcsán emlékeztetett arra, hogy nem volt ott minden "normális" pártember a szombati rasszizmus elleni demonstráción. Ez azt jelzi - vélte -, hogy van, aki úgy gondolja, fontosabb a politikai pártokat elválasztó szakadék, minthogy egyszer egymás mellett álljon egy tiltakozásban az MSZP, a Fidesz és a KDNP elnöke is. Lendvai Ildikó szerint fontos lenne, hogy mindenki világossá tegye hívei számára: elítéli a rasszizmust.

Előzmény: ZSOTYESZ (-)
ZSOTYESZ Creative Commons License 2009.05.22 0 0 topiknyitó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!