Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.22 0 0 14
Alapvetően támogathatónak tartanám a javaslatot, csak hát az a gyanúm, hogy ez is csak egy újabb (magán-) lenyúlási kísérlet. A ballibtől más nem nagyon várható. És persze megint kilóg a lóláb. Akik eddig a csökkentendő állami szerepvállalásról beszéltek, meg az öngondoskodást erőltették, (no meg mellesleg szélkakasoztak is jó sokat,) azok most hogy-hogy ilyen hirtelen?
Előzmény: titkom (-)
eFigyelő Creative Commons License 2009.05.22 0 0 13
Ez a húzás szvsz rendkívül ügyes.
Egyrészt jó azoknak, akik a mnyp-buktája után visszamehetnek az állami csöcsre.
Másrészt jó ideiglenesen az államnak, mert lenyúlhat egy csomó már beszedett pénzt a mnyp-ktől. Az, hogy később ezért még szív az állam, az meg kit érdekel?
mennyenabusz Creative Commons License 2009.05.22 0 0 12
az a baj ebben az országban, hogy aki még nincs az éhhalál szélén, az gazdag.

részemről elutasítok minden állami törekvést, ami arra akar rávenni, hogy a profitorientált, kétes üzletek felvállaló, szerződésmódosító, ki tudja meddig működő bankba rakjam a pénzem öreg koromra. (20-30 év)
Előzmény: G.B.Bejja (11)
G.B.Bejja Creative Commons License 2009.05.22 0 0 11

"mert NEM LEHET MINDENKI keljfeljancsi, akit többször pofánvágva is feláll, úgy mint sikeres vállalkozó, stb

Sajnos nem.

Ők lesznek a szegény emberek, a többiek meg a gazdagok. 

Előzmény: titkom (9)
pert1 Creative Commons License 2009.05.22 0 0 10
Az volt a disznóság, hogy 97-ben az induláskor nem 30 évben szabták meg a magánnyudíjpénztárba átlépők minimális korhatárát, hanem 45 éves korban, és később azt is eltörölték. Teljesen nyilvánvaló, hogy átlagos gdp és jövedelemnövekedés mellett se gyűlik össze elég pénz a magánnyugdíjpénztárb a 40 év felettieknek, az ilyen válságos időkben meg pláne nem. ülönösen a nők esetében, akik még 20-30 évet leélnek nyugdíjasként. Ráadásul még a kölrségvetést is tönkrevágja, ha évi többszáz milliárd magánnyugdíjpénztárba befizetett járulékot kell pótolnia a nyugdíjkasszába évtizedeken át.
titkom Creative Commons License 2009.05.22 0 0 9
"Nem kekeckedni akarok, hanem tényleg nem tudom."

Mi a baj ezzel? Gondolod, hogy a leendő nyugdíjasokért találták ki azt, amiről a cikk ír?

Nos, azon felül, hogy nem társadalmi érdek motivál ilyesmit, pl. az BAJ, hogy anno a gengszterváltás politikai "elit"-je, a pöffeteg A.J. és sleppje, ahelyett, hogy társadalmi leltárt vettek volna fel, és elszámoltatták volna az előző évtizedek felelőseit - nem vagyonosodtak volna meg olyanok, mint két reprezentatív mai "főember" klánja: GyF (vajon mit kaszálhattak CSAK a pénz nélkül megszerzett kormányüdülőn, ahol a szvsz előre megírt kis beszédét elmondta???), Kapolyi, stb., DE NEM nőhettek volna ki olyan kis brigantik se, mint OVi klán (kásd földbirtokok, tokajhegyalja, kavicsbányák, stb., pl. állami gazdaságok...) :-((( -, elszállva maguktól, szétprivatizálták ezt a kis országot, s ezzel nem kevés generációnak (értsd most: egy-egy "évfolyam") ELB***TÁK a jövőjét: mert NEM LEHET MINDENKI keljfeljancsi, akit többször pofánvágva is feláll, úgy mint sikeres vállalkozó, stb.

Nem privatizáltak azonban -- mindent: a sza***s nyugdíjtéma "veszélyes" volt, "teremtettek" azért itt is egy kis törvényes "lopodát": hát hogyne lenne "jobb" egy "magánnyugdíjpénztár", mint a "gazdátlan" ONYF, hát nem???
(...amiről csendben megjegyzem: van nem-privatizáló, de mégis "háttérgazdája", akinek szép budai telephelyű cége van, s szép finoman élnek a befolyt pénzek "gazdálkodásából"...)

...áááá, nem is írom tovább: BOCS, csak mégjobban pumpálom magam :-(((

...csak két mondat még: A magánnyugdíjpénztárak tulajai vajo gazdagodtak, vagy elszegényedtek? Ők is tönkrementek, mint a pénztáraik??
Előzmény: Törölt nick (6)
mennyenabusz Creative Commons License 2009.05.22 0 0 8
mi a gond?

én teljesen megszüntetném azt a rendszer, hogy egy külföldi bank, amerikai ingatlanalapba fektesse a megtakarított pénzemet. aztán azt mondja: nem jött be az üzlet.

csak az a kérdés, hogy a visszalépők befizetéseit ki tudja e fizetni a bankocska...

szvsz eddig is ügyeskedtek, ezután meg még nagyobb reklámkampány indul majd a leendő tagokért, hogy már szja kedvezmény sem lesz.
Zka Creative Commons License 2009.05.22 0 0 7
Szerintem ő se tudja. :)
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.22 0 0 6
Mi ezzel a baj?
Nem kekeckedni akarok, hanem tényleg nem tudom.
supppsom Creative Commons License 2009.05.22 0 0 4
Nem fog pörögni a topikod!
Erre a fórumra nagyrészt "sikeres" emberek járnak.
Tökmindegy,melyik oldalról.Kicsit veszekszenek,aztán mennek a saját vállalkozásukat igazgatni.
Ez van.
Az elit elszállt saját magától.
Előzmény: titkom (3)
titkom Creative Commons License 2009.05.22 0 0 3
((itt csak ()-ben: ez indított tegnap King.s City))
Előzmény: titkom (1)
titkom Creative Commons License 2009.05.22 0 0 2
((tudom, TUDOM, hogy csak egy 0 vagyok, DE NEM EGYEDÜL :-(((
titkom Creative Commons License 2009.05.22 0 0 1
...a büdös életbe: KIÉ EZ AZ ORSZÁG???
titkom Creative Commons License 2009.05.22 0 0 0
((( Az 52 év felettiek visszaléphetnének az állami nyugdíjrendszerbe )))
..no persze nem is a cikk, hanem amiről szól...
titkom Creative Commons License 2009.05.22 0 0 topiknyitó
Ma reggel kicsit kiütött ez a cikk:

Index cikk

KIK AZOK A MOCSKOK, AKIK JÁTSZANAK MÁSOK SORSÁVAL???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!