Keresés

Részletes keresés

vwbettike. Creative Commons License 2020.11.10 0 0 473

Sziasztok! 
Én a Barackos út és környékéről szeretnék információt! Konkrétan bármit! ( biztonság,nagyfeszültség,tömeg közlekedés hangja mennyire zavaró stb...) Furcsának talàlom,hogy sok itt az eladó ingatlan! Miért? Miért akarnak elköltözni? Számunkra a munkahely miatt nagyon jó hely lenne!

sapetra Creative Commons License 2014.08.30 0 0 472

Szeretettel várok minden táncolni vágyót szombatonként egy csajos órára Budafok szívébe! 

 

További információ:

 

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t31.0-8/s960x960/10373059_10204593104451777_1801766263101668269_o.jpg

a Tüzér Creative Commons License 2013.12.16 0 0 471

                         Tisztelt Szabolcs Attila Polgármester úr!

 

Kerületi Gyermek egészségügyi ellátás iránti felháborodásomnak adnék hangot. Sajnálattal tapasztaltam hogy a kerület gyermekei és szülei zsebéből alkalmanként 3-5000 forintért csinálnak fogászati röntgent!!! Persze nem a kerületben, mert ezért is el kell uztazni másik kerületbe. Igaz minket felvilágosítottak a fogorvosi rendelőben hogy itt a kerületben nem csinálják meg a röntgen felvételt, de mi úgy gondoltuk, megér egy próbát. Sanjos nem. Elhajtottak minket hogy menjünk a Baross Utcába! Ők nem tudják megcsinálni. Hogy miért nem arra nem kaptunk választ. Lehet hogy nincs rá engedéjük, felhatalmazásuk, vagy egyszerűen technikai akadájai vannak?... Úgy látom a Bokros csomag csak akkor teher, ha a másik oldal használja. Bizony ennyi év elteltével is itt tartunk! Hogy miért van így, ezt csak önök tudják. Ha nem, akkor az a baj. Remélem van tiszztesség a kerültei Szociális és Egészségügyi Bizottság részéről hogy reagáljanak írásomra és válaszoljanak, miért mennek így a dolgok nálunk a Kerületben. Novemberben a  Kormány részéről bejelentették hogy az Önkormányzatok adósságállományát kiegyenlítik. Kérem válaszoljanak arra hogy ez ügyben a gyermekek fogászati ellátásában történik-e valami pozitív változás.Legalább szorítanak a jövő évi költségvetésből erre a célra? Amennyiben igaz hogy jövőre nulla lesz az Önkormányzati adósságállomány, nyilván lesz rá keret.

Válaszukat előre köszönöm.

Szeszter79 Creative Commons License 2013.05.14 0 0 470

Felháborodásomnak szeretnék hangot adni, miszerint a MÁV szórakozik a XXII. kerületi lakosokkal. Negyed óra leforgása alatt 4-5 vonat közlekedik a Százhalombatta-Érd-Déli pályaudvar és társvonalain. A Camponától a Dózsa György útig a 33-as busz háromnegyed óra alatt ér el. Ez normális? A sorompót 5 percenként engedik le, a kocsisor annyira felgyülemlik 4 irányban is, hogy teljesen megbénítja a helyi forgalmat. De nem elég, hogy leengedik a sorompót, a vonat csak 5, esetenként 10 perc múlva jön, addig áll a forgalom. Ezt a helyzetet mielőbb meg kell oldani, mert lehetetlenné teszi a közlekedést. Nem beszélve a levegő minőségének erőteljes romlásáról. A 6-os út, a kibővített M0-ás amúgy is megnövekedett forgalma éppen eléggé szennyezi már a környezetünket, a naponta többször is - a vasút miatt - kialakuló hatalmas dugó, még tovább növeli a kipufogógáz mértékét a levegőben. Lassan lakhatatlanná válik ez a kerület. Tegyen valamit az illetékes szerv!

nem-vagyok-ideges Creative Commons License 2013.01.04 0 0 469

Üdvözlöm a jelenlévőket.

 

Kinél lehet feljelentést tenni, hogy a drága  XXII. Önkormányzat nem válaszol a beadványokra a 30 napos ügyintézési időn belül (és azon túl sem) ?

 

Köszönöm

 

Ide is leírom, hátha a másikban kimoderálják, és hátha itt tud válaszolni valaki.

Törölt nick Creative Commons License 2012.12.24 0 0 468

Bocs, a link lemaradt:

 

http://www.bp22.hu/media/vh/2928

Előzmény: Törölt nick (467)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.24 0 0 467

 

 

ÁLLÁSPONT

– Szabolcs Attila polgármester.

 

"Az Alkotmánybíróság döntéséről.

 

Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a közterületet életvitelszerű lakhatásra igénybe vevők büntethetőségét, és egyben elvonta az önkormányzatok azon jogát, hogy a területükön szankcionálják a közösségellenes magatartást. Budafok-Tétényben ilyenek voltak az önkormányzati jelkép jogosulatlan használata, a közigazgatási név jogosulatlan használata, szeszes ital közterületen történő fogyasztása, a közterület megállapodás nélküli használata, a közutak felbontására, használatára vonatkozó szabályok megszegése, a zöldterületek, zöldfelületek rendeltetéstől eltérő használata, a zajvédelemmel kapcsolatos szabályok megszegése. Ezt a rendeletünket kénytelenek leszünk visszavonni és tétlenül nézni ezen szabályok megszegését, amíg újabb törvény nem lép életbe.

Mivel az Alkotmánybíróság határozatai mindenkire nézve kötelezők, jómagam pedig felesküdtem a törvények és az alaptörvény betartására és betartatására, nem bírálhatom az Alkotmánybíróság döntését. A hatalmi ágak szétválasztásának jogállami elve ugyanis megköveteli, hogy a törvényhozás, a végrehajtó hatalom és az igazságszolgáltatás képviselői ne avatkozzanak egymás dolgába. Az Alkotmánybíróság döntése azonban éppen ebből a szempontból aggályos: a demokratikusan választott önkormányzatok kezéből nemcsak kicsavarta a rendteremtéshez szükséges eszközöket, de még meg is vádolta őket azzal, hogy bevételeik növelése érdekében feleslegesen és féktelenül bírságokkal sanyargatnák saját választóikat. Ez az indokolás példátlan és elfogadhatatlan!

Az Alkotmánybíróság levezette a szabálysértési törvény hibáit és ellentmondásait. Azzal azonban, hogy a törvénynek a közterület életvitelszerű lakhatásra történő igénybevételét szankcionáló részeit hatályon kívül helyezte, újra megoldhatatlan helyzet elé állította a fővárosi és a kerületi önkormányzatot. A fővárosnak sikerült megtisztítani az aluljárókat és a belvárosi utcákat a járókelőket zaklató, közegészségügyi kockázatot jelentő, nem ritkán alkoholista vagy fertőző betegségben szenvedő hajléktalanoktól. Eközben soha sem látott mértékben fejlesztette a hajléktalanellátást, tehát humánus megoldást is kínált. A hatályon kívül helyezett törvényrészek ugyanis éppen azt a célt szolgálták, hogy a hajléktalanok igénybe is vegyék a részükre komoly közpénzen kialakított ellátást. Naivitás azt hinni, hogy ezt kényszer nélkül is örömmel igénybe veszik, a tapasztalatok nem ezt igazolják. Az Alkotmánybíróság szerint „a hajléktalanoknak a közterületekről való eltávolítása, sem a szociális ellátások igénybevételére való ösztönzése nem tekinthető olyan legitim, alkotmányos indoknak, amely a hajléktalanok közterületen élésének szabálysértéssé nyilvánítását megalapozná”. Szigorúan elvont jogi szempontból ez igaz lehet, de aligha lehet annak elmagyarázni, akinek mindennapi életét keserítik meg az alapvető viselkedési normákat felrúgók, például annak, aki leül a villamoson, és érzi, hogy lassan átnedvesedik a kabátja az előzőleg egy hajléktalan által „igénybe vett” üléstől. Azokat sem vigasztalja a jog korlátlan érvényesülése, akiket az erőszakosan koldulók zaklatnak és szidalmaznak.

Most az Országgyűlésen a sor, hogy az Alkotmánybíróságnak is megfelelő, egyben a lakosság elvárásait is tükröző, végrehajtható törvényt alkosson.

2012. december 2."

 

Vélemények?

 

 

Borkostolóóó Creative Commons License 2012.05.04 0 0 466

Nekem a Fényhozó Kerub 2 éve ezt adta meg :Mo.anyakönyvek/Pest-Pilis-Solt-kis-kun/ Bp.XXII.ker/   Kerub segítségével készült el a családfánk, kívánok sok időt hozzá. http://genealogia.blog.hu/    

 

Előzmény: Nagytétény, a méltatlanul (457)
Borkostolóóó Creative Commons License 2012.05.04 0 0 465

Kedves Sebesjelölt, a "számos önkormányzattal" ebben mi is benne vagyunk?

 

Helyben vedd meg! piknik hétvégén a XI. kerületben

http://travelo.hu/hirek/2012/05/04/helyben_vedd_meg_piknik_hetvegen_a_xi._keruletben/

(remélem sikerült)

maszuletettbarany Creative Commons License 2011.11.01 0 0 463

Szép estét kívánok minden kedves lakótársunknak aki avarégetéssel üti el az idejét! A temetőt és környékét sikerült valakinek sűrű, fojtogató füsttel beborítania - ezúton is gratulálok hozzá.

 

eREr78 Creative Commons License 2011.09.14 0 0 462

Köszi!

 

Ott is bedobom a kérdést.

Előzmény: XPS epito (461)
XPS epito Creative Commons License 2011.09.14 0 0 461

Pár perc eltéréstől függ, hogy dugóban vagy-e vagy sem.

A Petőfi hídig nem vészes, odáig csak az utolsó 2-3 km a döcögős, de vannak párhuzamos utak.

A benzinár és a reggeli forgalom szorzata állandó, az iskolai időszak ront rajta egy kicsit.

 

De többet tudnak mondani a főtopicon itt:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9048586

 

Előzmény: eREr78 (460)
eREr78 Creative Commons License 2011.09.14 0 0 460

Sziasztok,

 

Véleményeteket szeretném kikérni Gyűszű utcáról és környékéről. Szép és jó avagy rossz, élhetetlen? Reggel (7-9 között) és délután (5-7) között milyen a közlekedés autóval a 9. kerület fele és vissza? Kiszámítható, tervezhető vagy változó? Dugók általánosak Pest felé reggel a hidak környékén? Belvárosból tervezünk kiköltözni és egyik célpont a 22. kerület lenne.

 

Köszönöm előre is!

Prelleg Creative Commons License 2011.08.25 0 0 459

Szerintem az árvaszéki iratok között lehetne talán keresgélni a levéltárakban, de lehet, hogy tévedek. Számomra nem derült ki, hogy mikor, hány évesen fogadták örökbe. Először ennek kellene utánanézni, majd annak, hogy az örökbefogadó és az örökbefogadott anyja milyen rokoni kapcsolatban álltak. Később azt is érdemes lenne megnézni, hogy a szülők mikor hunytak el, hátha halálozások miatt történt az örökbefogadás. Ha az örökbefogadás még a szülők halála előtt történt meg, érdemes lenne utánajárni, hogy hány testvére van (a nagyapám egyik testvérét a gyermektelen keresztszülők akarták örökbefogadni, mert ők már kilencen voltak testvérek). Esetleg anyagi okai lehettek, bár a tagosító mérnöki állás szerintem nem lehetett rosszul fizető állás.

 

Előzmény: Nagytétény, a méltatlanul (457)
Nagytétény, a méltatlanul Creative Commons License 2011.08.25 0 0 458

Elnézést, természetesen nem ezen a topicon akartam meghirdetni a  kérésemet!

Nagytétény, a méltatlanul Creative Commons License 2011.08.25 0 0 457

 

Kedves Fórumozók!

Nagyon nagy örömömre - bár csak most - fedeztem fel ezt a topicot. Abszolút kezdő vagyok, ezért kérem a segítségeteket. Mellékelek néhány anyakönyvi kivonatot, amelyek közös "érdekessége" egy örökbefogadási ügy.  Ennek az örökbefogadásnak a miértjét keresik most a gyerekek ( 72 ill.68 évesek ), sőt, részben ezért jönnek haza Amerikából szeptember végén. Sajnos, eddigi próbálkozásaim eredménytelenek voltek.  Az unokatestvéreimet most kezdi izgatni, vajon miért is adták/fogadták őket örökbe. Nagyon kérek mindenkit, legyen a segítségemre! előre is kéöszönöm!

szepesihenrietta Creative Commons License 2011.05.21 0 0 455

Kedves emberek!Én egy 3 kisgyerekes anyuka vagyok,budafokon lakomés a lakásunkba lenne nagy szükségünk:szekrénysorra,konyhaszekrényre,forgószékre,szőnyegre,stb...és bármi másra mi kell egy lakásba.Ha lenne önnek felesleges de még használható kérem iron szepesiheni@citromail.hu Köszönöm!

kertvarosi Creative Commons License 2011.04.23 0 0 454

egyszer volt itt szó mozikról.  Itt egy link, amin a 79-es állapotok szerint vannak jelölve a helyek, a kerületben ha jól nézem 3.

http://urbanista.blog.hu/2011/04/23/budapest_1979_es_moziterkepe_86_mozi_64_oldalon_keruletenkenti_bontasban_csodalatos_pszichedelikus_r?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

sebesjelölt Creative Commons License 2010.06.23 0 0 453
És hogy el ne feledjem: nem használhatják a Tétény szót a nevükben, mert az a képviselő-testület bizottságának engedélyéhez van kötve. Szóval gondolják át ezt a projektet.
Előzmény: Hinda (446)
sebesjelölt Creative Commons License 2010.06.23 0 0 452
Előre szólok, hogy ott a prospektusban szereplő épületek nem építhetők meg és nem kaphatnak használatbavételi engedélyt. Számíthatnak a hetenkénti ellenőrzésre.
Előzmény: sebesjelölt (450)
XPS epito Creative Commons License 2010.06.21 0 0 451
Ugyanilyen szempontból érdekes az Aszály utca / Kő utca sarkán épülő társasház is.
Pince alatta, nulla zöldterület körülötte.
Pedig L5-nél nem valószínű, hogy kedvezőbb övezet lenne.
Előzmény: sebesjelölt (450)
sebesjelölt Creative Commons License 2010.06.17 0 0 450
Persze, jó szándék, üzletről szó sincs! Tudtommal ott nem lehet ekkorát építeni, már kértem, hogy nézzék meg a hivatalban az engedélyezés körülményeit.
Előzmény: Hinda (448)
kékmedve Creative Commons License 2010.06.17 0 0 449
Akkor röviden:
Egy nagyméretű pincékkel teljesen aláaknázott telken akarnak egy kislakótelepet építeni, kockaházakkal, borzalmas bádoghullám tetővel. Mindezt egy családiházas területen. És volt olyan építsz aki tapsikolt ennek az agybajnak.... :(
Előzmény: Hinda (448)
Hinda Creative Commons License 2010.06.17 0 0 448
Elnézést, jó szándékkal írtam Nektek, hátha tényleg hasznos vagy érdekes infó valakinek.
Előzmény: kékmedve (447)
kékmedve Creative Commons License 2010.06.16 0 0 447
Azt hiszem, ezzel a hírdetéseddel nem leszel túl népszerű a kerületben.
A másik topikon éppen erről beszéltünk, hogy miért nem lehet egyszer és mindenkorra az ilyesmiket betiltani.
Előzmény: Hinda (446)
Hinda Creative Commons License 2010.06.16 0 0 446

Azoknak, akik lakást vagy befektetést keresnek a XXII. kerületben, érdekes lehet:

http://www.tetenyliget.hu/

 

A környék legszebb társasházai lesznek :)

maszuletettbarany Creative Commons License 2010.06.14 0 0 445
Elviselhetetlen a kertben dolgozni mikor a nap már kezd alábbszállni. A szúnyogcsípéseknek szinte már örülök, mióta megismerkedtem ezzel a másikfajta vérszívóval, ami nem csíp, talán inkább már harap és gomolyfelhőkben támad, kb. folyamatosan. Hallottam olyan megfejtést, hogy ez „mocsári muslinca”. Egy testesebb muslincára talán valóban emlékeztet, de azoknak jobb a modoruk, én inkább repülő piranhákra fogadnék. Hogy hívják ezeket a dögöket?
maszuletettbarany Creative Commons License 2010.06.11 0 0 444
Nőstény.
Előzmény: maszuletettbarany (443)
maszuletettbarany Creative Commons License 2010.06.11 0 0 443

Nem hiányzik valakinek ez a kutyus? Ma reggel tévedt be hozzánk. Nálunk nem maradhat. Nagyon félénk, jámbor természet, az is lehet, hogy megverték.

Piros szívecskék vannak a nyakörvén.

 

 

 

 

kk2

skitty Creative Commons License 2010.06.02 0 0 442
Mivel a beszúrás nem megy, mégegyszer a link: http://budafokimodell.ning.comBudafoki modellklub

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!