egyszer már próbálkoztak az ingatlanadóval, akkor a jobbmódúak kijátszották azzal, hogy a villájuk, kastélyuk gazdasági épületként volt nyilvántartva, és így gyakorlatilag semmit nem fizettek. erre lesz most megoldás?
Tegnap én is hallgattam,a Havannás sztorikat az ATV-n és jókat röhögtem..
Ez lewnne az átlag,mikor van panel az istenhegyi úton is,a II.-ker-ben is,de újpesten a dunaparton is...
Igaz mindegy,hiszen a háztulajdonosokra szállnak,rá,hogy a panelosoknak tetszen.
Mi ez,ha nem populizmus.Hol van 30 misi alatt ház pesten..
Azt hiszik,mindenki milliomos,akinek háza van?
Na mindegy,hiszen az övezeti ár megállapítása,már a fellebbezések százezreit hozza.Aztán meg a kiskeresetüek adómentessége is megfelel,sokaknak,ha más nem,mert az egyik családtag nem adózik.A tulajdon átengedés,meg a házastársak közt adómentes.
Ha más módszer segít az ügyeskedőkön,akkor apportálják a házat cégbe,hogy ne kelljen illetékezni,és lám ismét adómentes..
Már megint a becsületes,egyszerű dolgozó fog ráfaragni!
A kovetkezokben igazat mondasz, de ez ugy hulyeség ahogy van.
Nem ott tunt el a pénz, hogy ilyen termékekek vettunk, hanem szép lassan szétlopták, " 1Ft"-ért adtak el csokosoknak mindent
Örömmel adtak el mindent a kulföldinek, mert dőlt a lé, de nem gondoltak, /de tudták/ arra, hogy a nyereség devizafedezetét nekunk kell kitermelni aztán az kimegy az országbol.
Az se tunt fel, hogy egy ido után megszuntek a hazai termelő részlegek és kintröl jött az áru,maradt a munkanélkuliség.
Amig volt mit ellopni, nem is tunt fel senkinek, hogy rohanunk a csődbe
Nézzuk már meg a "gazdagokat"
Közuluk ki hozott létre termelo uzemet, gondolom kevesen
Viszont az "ingatlanfejleszés" az jol ment. Vegyunk 1 Ft-ért az államtol és adjuk el 100Ft-ért.
Megszuletett "AZ állam nem jo gazda" jelszó
pl. fater nem alkoholista,nem gépezik, de minden héten többet kolt alkoholra, meg játékgépre mint a családi bevétel. Naponta ez nem sok, de husz év alatt egyszercsak eljön a csőd.
Aztán meg a feleségen és a gyerekeken akarja behajtani az általa elszórt pénzt, mondván, vazze ti ettetek, ruházkodtatok stb., ti szórtátok el, nem én.
Én vittem csődbe az országot??
Mert kaptam gázkompenzációt, m.nélkuli segélyt, gyogyszer ártámogatást, GYES/GYED-et, nyugdijat stb.?
Hát a nagy farkat.
Ott a pénz az első 10.000 leggazdabbnál/1-2 kivétel/
Nagyon sok "korrupcios" botrány/story kerult már elő, ami igazán nem bizonyitható, de mindenki szerint milliárdokkal többe kerult a projekt, mint a valos érték.
Csak egy példa
Eladták a TV székházat.
Az ÁPV Rt. 6 milliárdért megvette az MTV-től.
4.5 milliárdért tovább adta egy "kanadai" cégnek. Bukott kapásból 1.5 milliárdot rajta. A folytatást és hol a lé, meg lehet találni a neten
Mi a buli ebben? Nem kellene felulvizsgálni?
Nekem nincs energiám kibányászni, valaki megtehetné oldalfüggetlenul, aztán benyujthatnánk Bajnainak a megoldást.
Szoval lofszt, én meloztam, én nem vettem el a pénz, nem az én dolgom előteremteni a pénzt és rendbehozni a gazdaságot.
meg elment a külföldi befektetöknek kamatra, osztalékra is. a külföldi nyugdíjpénztár majd csak úgy visszaadja? a külföldi üzemtulajdonos majd csak úgy visszaadja?
nagyon érdekes húzás volt, olyan üzemeket, amelyek nagyrészt belföldre teljesítenek szolgáltatást és nem túlságosan devizatermelök (pl. kiskereskedelem, élelmiszeripar, lakossági szolgáltatások),
külföldieknek eladni. mit képzeltek, miböl fogja az ország az osztalékhoz szükséges devizát elökeriteni?
ha az osztalék/kamat külfödre forintban menne ki, és ezzel a forinttal a külföld vevöként jelenne meg a magyar árura, akkor ez munkát adna a magyarnak.
csakhogy a külföld a magyar áru helyett devizát akar. amelynek az elöteremtéséhez hitelt vesznek fel.
Tessék megnézni hova ment el a pénz és visszavenni.
pl. köolajra, földgázra, cementre, vasra, gépekre, gyógyszerre, elektronikai termékekre - oroszok, ukránok, ázsiaiak, európaiak, amerikaiak, stb. majd csak úgy visszaadják?
"Azt az ingatlant el lehet adni, lehet kisebbe menni, ha nem bírja fenntartani."
ezt mondta először
"akik ma minimálbérre vannak bejelentve és közben egy luxusvillában laknak, az nagyon sok ember érzékenységét sérti.
ezt pedig a magyarázkodás
Ott bukik meg egyszer Bajnai, hogy a minmálbérre vagy sehova sem bejelentett, és közben ilyen-olyan forrsából ennek többszörösét kereső állampolgárok fenn tudják tartani azt a nagy luxusvillát, tehát nekik valszeg nem létkérdés, hogy el kell e költözniuk vagy nem. Másodszor pedig itt bukik : "Erre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy a vagyonadó ezt is rendbe fogja tudni tenni". A lényeg az "is" szón van, azaz a magyarázkodó mondat csak az ingatlanadó által érintettek egy részére vonatkozik. Az ingatlanadó többi része pedig pont azokra vonatkozik, akiket megsértett. Még pár ilyen beszólás, és kihátrál mögüle az MSZP frakció.
"Azt az ingatlant el lehet adni, lehet kisebbe menni, ha nem bírja fenntartani."
ezt mondta először
"akik ma minimálbérre vannak bejelentve és közben egy luxusvillában laknak, az nagyon sok ember érzékenységét sérti.
ezt pedig a magyarázkodás
Ott bukik meg egyszer Bajnai, hogy a minmálbérre vagy sehova sem bejelentett, és közben ilyen-olyan forrsából ennek többszörösét kereső állampolgárok fenn tudják tartani azt a nagy luxusvillát, tehát nekik valszeg nem létkérdés, hogy el kell e költözniuk vagy nem. Másodszor pedig itt bukik : "Erre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy a vagyonadó ezt is rendbe fogja tudni tenni" a lényeg az "is" szón van, azaz a magyarázkodó mondat csak az ingatlanadó által érintettek egy részére vonatkozik. Az ingatlanadó többi része pedig pont azokra vonatkozik, akiket megsértett. Még pár ilyen beszólás, és kihátrál mögüle az MSZP frakció.
Elő. Az őszödi beszéd kiszivárgása után. De nem ment vele semmire sem, mert ugyanúgy hiteltelen maradt. A Libás-Bajos Cselló is ugyanilyen hiteltelen. A bocsánatkérés a politikusoknál csak taktikai fogás, semmi több. Próbálják vele elkendőzni az elszólásaikat, amikor nagy ritkán tényleg kimondják az igazat, hogy mit is gondolnak valójában a náluk sokkal kisebb pozícióban lévő emberekről.
Csak éppen a mai gazdasági válságban nem sokan tolonganak a 200 nm-es lakásokért. Mélyen áron alul tudná eladni, akinek ilyenje van. Úgyhogy nuku különbözet.
Az én férjem a két kezével építette fel az előző házunkat, sírva jöttünk el onnan, de beláttuk hogy nagy ... Nem kellett hozzá a Bajnai tanácsa.
Mit is tanácsolt Bajnai Gordon, az MSZP és az SZDSZ parlamenti frakciója által megválasztott miniszterelnök? Idézzük őt:
... azoknál valami probléma van, akik munkaképesek, de sokkal nagyobb ingatlanban laknak, mint amelyet fenn tudnak tartani.
Azt az ingatlant el lehet adni, lehet kisebbe menni, ha nem bírja fenntartani.
Majd még hozzátette, jelezve, mennyire tudatában van a kijelentése tartalmának:
Ez tudom, hogy keményen hangzik.
Erre fel jössz te, és jelented ki, neked és férjednek nem is kellett bajnai tanácsa a kissebbe költözéshez, mert az olyan természetes.
Én ezt meg tudom érteni, de ebben az esetben azt nem értem, miért kért akkor bocsánatot Bajnai úr? idézzük megint őt:
Pontatlanul fogalmaztam, olyanokat is megbántottam, akiknek nem szántam ezt a nyilatkozatot, és akiket nem akartam megbántani, sajnálom ...
Hogy is van ez? Először kijelenti, hogy lehet kisebbe menni, ha nem tudod fenntartani a lakásod, másodszor hozzáteszi, hogy tudja, hogy ez keményen hangzik, de aztán bocsánatot két, mert pontatlanul fogalmazott, de akkor meg mi a helyzet a kijelentése tudatosságával?
Majd itt jössz te, aki meg annulálod a Bajnai-féle aranyköpés jelentőségét a saját példáddal.
Kis szépséghibája a dolognak, hogy a példád közlési okának hátterében álló gondolkodás és értékrend totális társadalmi elutasítást szenvedett Magyarországon.
a legtöbben, akik házat építettek maguknak, adózott fizetésből építették, az anyagokra fizették az áfát, amit tudtak, saját kezűleg csináltak, hogy csökkentsék a költségeket, és úgy lettek ezek megtervezve, hogy fenn tudják tartani... az, hogy utólag még egy adót a nyakukba sóznak, és ez miatt nem megy a fenntartás, nehogy már az ő hibájuk legyen...