Keresés

Részletes keresés

veny2 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 582
Díjazom a küldetéstudatod... :DDD
Előzmény: Aerion (580)
veny2 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 581
Hát, én összesen két felismerhető bármit látok náluk:
- hogy nagyon mások akarnak lenni, mint bárki, de ennek önmagában se íze, se bűze
- némi szélsőbal antiglob vonal
Előzmény: Törölt nick (579)
Aerion Creative Commons License 2009.05.16 0 0 580

A választás eredményével kapcsolatban, csak hogy ne felejtsük el, az 548-as hsz-ben megjegyeztem:

Végül is a választók döntenek, akárki akármit is mond.

Kérdezed tőlem:

Elfelejtette valaki?

Nem is hagyom, hogy elfelejtse.

Ez a vitát - és amivel kapcsolatban ezt jónak láttam a hatszázadik hozzászólás felé frissíteni, nevezetesen a Fidesz állítólagos választási csalása vonatkozásában a bukott, társadalmilag egyre totálisabb mértékben elutasított MSZP által tematizálni igyekezett közbeszéd - nemcsak ma olvashatják, meg tegnap vagy holnap, hanem évek, vagy akár évtizedek múlva is (legalábbis remélem).

Az ebbe a topikba jegyzett soraim nekik is szólnak.

Előzmény: veny2 (575)
seeman Creative Commons License 2009.05.15 0 0 578
Mit??
Aerion Creative Commons License 2009.05.15 0 0 577

Offolsz mint állat, már bocs.

Maga a topik az off.

A topic még véletlenül se a szocik stratégiájáról szól, pláne nem az ezen a címen előadott "ezek ilyenek" univerzális érv villogtatásáról.

A topik lényege ugyanaz, szerintem, mint az MSZP létezése vonatkozásában, a feleslegesség.

... kampánycsapata mit művelt a kampány alatt, milyen pénzből, és kinek a felhatalmazására, kinek a megrendelésére ...

Már megneveztem a tippemet, nem tetszett?

Dehogynem, csak éppen ennek nincs semmi jelentősége.

Előzmény: veny2 (573)
veny2 Creative Commons License 2009.05.15 0 0 576
"rég nincs-lehet, hogy nem is volt-hagyományos értelemben vett baloldali párt,"

Ma Magyarország legnépszerűbb pártja a modern Európában szokásos kategóriák alapján nem csak hogy erőteljesen baloldali, de egyenesen kommunista értékeket hirdet. Magyar kategóriák szerint kádárista, némi keresztény-nemzeti mázzal.

Maga a nagy "elkúrás", a semmi gavallér szétosztása maga a végletekig sarkított baloldal-karikatúra. A parlamentben soha nem látott nagykoalás támogatással suhant át...

Az újonnan alakuló LMP és vidéke megintcsak bal felől próbálkozik előzni, csak ott már nincs is pálya...

Hát lehet-e ennél erősebb szerepe a baloldaliságnak egy országban, kérdem én? :)))
Előzmény: lehetnejobb (574)
veny2 Creative Commons License 2009.05.15 0 0 575
"csak hogy ne felejtsük el, az 548-as hsz-ben megjegyeztem"

Elfelejtette valaki?
Előzmény: Aerion (572)
lehetnejobb Creative Commons License 2009.05.15 0 0 574

Már rég nincs-lehet, hogy nem is volt-hagyományos értelemben vett baloldali párt, ha az értékképviseletét vesszük górcső alá!

Miféle értékeket képvisel ma a magyar , de mondhatnám az európai baloldal?

A szegények, elesettek, lecsúszottak felemelését, állítólag!

Ezt mondják, de ezt is teszik?

Nem, az ellenkezőjét!

Lásd böszme és libajnai "program"!!

Az, hogy a baloldal a 19.-ik és 20.-ik század első felében ezt tette nem kétséges!

De mit tesz ma?

A globális tőke komprádor elitjének kiszolgálójává lett!

Még a jó öreg Angliában is!

Az ő Gordonjukat, a Brown.-t legalább annyira útálják, mint ezt a "libásat" mi, mert Anglia elszegényedő polgárainak száma milliókkal nőtt az "uralkodása" alatt, a toryk pedig soha nem látott népszerűségnek örvendenek!

Hasonló-de nem ennyire- súlyos a helyzete a spanyolok Zapatero.-jának is!

Ennyit az európai és benne a magyar "baloldal" értékképviseletéről, röviden!

veny2 Creative Commons License 2009.05.15 0 0 573
Offolsz mint állat, már bocs.

A topic még véletlenül se a szocik stratégiájáról szól, pláne nem az ezen a címen előadott "ezek ilyenek" univerzális érv villogtatásáról.

"kampánycsapata mit művelt a kampány alatt, milyen pénzből, és kinek a felhatalmazására, kinek a megrendelésére"

Már megneveztem a tippemet, nem tetszett? :)
Előzmény: Aerion (568)
Aerion Creative Commons License 2009.05.15 0 0 572

A választás eredményével kapcsolatban, csak hogy ne felejtsük el, az 548-as hsz-ben megjegyeztem:

Amit értettem arra, hogy mindenfajta kampány és vélemény tematizációs potenciál ellenére és/vagy mellett. Erre te kérdezted tőlem, miközben te is pontosan tisztában vagy az előbbiekben foglaltakkal:

Állított valaki mást?

A topik témájának, értsd - Pécs: durva csalás- mederben tartása érdekében. Mint ahogy a következő mondatod is ezt a célt szolgálja:

OK, valamiért azt hittem, hogy ez a mondatod része a vitának.

Már hogyne lenne része.

Előzmény: veny2 (569)
Aerion Creative Commons License 2009.05.15 0 0 571

Az, hogy egy teljesen új, valóban baloldali politikát folytató néppártra szükség van Magyarországon teljesen nyilvánvaló.

Mármint a Fideszen kívül? Még tőlük is balra? Elfér ott még valami?

Az SZDSZ biztos szavazóinak számát jelen állás alapján 80.000-120.000 közöttire becsüljük, az MDF biztos szavazóinak száma nagyobb becslési terjedelemben mozog, 50.000 - 150.000 között lehet. A Jobbik szavazóinak száma 100.000 - 200.000 közé esik, 95 %-os valószínűséggel.

Állítólag ezek a pártok nem baloldaliak, mivel ezt se nem állítják magukról, és rájuk sem fogják. Ha a biztos szavazók becslésértékeinek felső limeszét vesszük alapul azt látjuk, hogy azon pártok szavazónak abszolút gyakorisága, akik ezek szerint nem baloldaliak, még félmilliónyian sincsenek, miközben tudjuk, hogy az országgyűlési választások részvételi aránya eddig 58-72 % között volt. Ez azt jelenti, hogy amennyiben ezek a szavazók teljes létszámban elmennek választani, és a részvétel 58 %, akkor az összes választó alig 11 %-át, 72 %-os részvétel esetén 8,6 %-át jelentik.

Ez azt jelenti, hogy a választáson aktív választók közel 90 %-a baloldali, legalábbis a te terminológiád szerint, és láthatóan igen jól elvannak ott, mivel semmi jel nem utal arra, hogy onnan el akarnának menni. A kérdés tehát sokkal inkább az lehetne a részedről, hogy amennyiben a jobboldalnak ennyire minimális támogatottsága van, nem kellene-e elgondolkodni azon, hogy a megfelelő jobboldal létezik-e, vagy pedig nem.

Persze te is tudod, hogy a Fidesz nem baloldali párt, hanem csak egy néppárt, amely manapság gyakran baloldali értékek hangoztatásával operál, hogy támogatottságát növelje. A Fidesz természetesen nem baloldali párt, hanem nemzeti, és az MSZP sem baloldali párt, hanem nemzetietlen neoliberális, pláne az SZDSZ.

Így tehát egyedül a Jobbik helyezkedett el a jobboldalra, és valójában a baloldal üres.

Előzmény: veny2 (555)
veny2 Creative Commons License 2009.05.15 0 0 570
"mindanyjan tudjuk, hogy a szocik a 2002-es választást pontosan ezzel a rendszerrel, a szervezett mozgosítással nyerték meg"

Mindannyian tudjátok? :)

Vannak ismert(té tett) esetek, ez OK, de azok finoman szólva nem bizonyítottak olyan szinten, mint a mostani pécsi ügy, másrészt éppúgy igaz, mint most, hogy marhára nem annyi szavazat döntött, amennyit ezek az esetek kérdésessé tesznek.

Amúgy nem hiszem egyik pártról se, beleértve a nullkörös LMP-t meg mindent, hogy ne csalna, ha lehet. És hát lehet, mindig minden megvédhető/kidumálható...

"Ha akkor törvényes volt, akkor az ma is."

Hasonlóképp, csak épp ellenkezőleg: akkor se, most se.

"nem történt csalás. És erről határozat született."

Ja, papír. Egy olyan bizottság határozata, amely már a kampány alatt is 100%-ban egy irányba ítélt. Erre szokás azt mondani, hogy a lottóötösnek valamivel nagyobb esélye van, mint annak, hogy kizárólag az egyik jelölt kampányában voltak necces dolgok, aztán mégsincsenek milliárdjaim...
Előzmény: Törölt nick (567)
veny2 Creative Commons License 2009.05.15 0 0 569
OK, valamiért azt hittem, hogy ez a mondatod része a vitának. :)
Előzmény: Aerion (565)
Aerion Creative Commons License 2009.05.15 0 0 568

Az MSZP stratégiája ezzel az egész üggyel igen egyszerű, tematizálni a közbeszédet, és megkísérelni elterelni a figyelmet mindarról a mocskosságról, szórólapjaik hazugságairól, a szóróanyagok fogalmazóiról, pénzelőiről, terjesztőiről, az összes aljas dologról, amit a választási kampányban műveltek, és ha ez sikrrel jár, ha sikerrel járhatna, újult erővel támadni a Fideszt és annak törvényesen megválasztott polgármesterét. De ugyanez történik abban az esetben is, ha tematizációs akciójuk nem jár sikerrel.

Nem a választás eredményének megsemmisítéséért indult a kifogás.

Persze hogy nem. A választással kapcsolatban benyújtott kifogás is csak arra kifogás, hogy folytathassák negatív kommunikációjukat és tovább mérgezzék a közvéleményt, provokálják a pécsi lakosságot és bárkit, akit lehet. 

Mindegy mi történik, mindegy hogyan történik, csak ne arról kelljen beszélni, ne arról szóljanak a hírek, hogy Baja Ferenc és kampánycsapata mit művelt a kampány alatt, milyen pénzből, és kinek a felhatalmazására, kinek a megrendelésére.

Nehéz ezt megérteni?

Nyitott könyv az MSZP stratégiája, és az az egészben a legszebb, hogy tulajdonképpen még reagálni sem kell az egélszre semmit, mert akármit is tesznek, bárhogy is forgatják a szót, nincs többé társadalmi hitelességük, a választók pedig rövidesen kivégzik őket, politikailag.

Előzmény: veny2 (553)
Aerion Creative Commons License 2009.05.15 0 0 565

Állított valaki mást?

Ezt állítottam volna?

Előzmény: veny2 (550)
veny2 Creative Commons License 2009.05.15 0 0 563
"véded a szocikat."

Nem én védek ebben a topicban bárkit is, attól tartok.
Előzmény: aavensis (562)
aavensis Creative Commons License 2009.05.15 0 0 562
Hihetetlen, hogy még mindig véded a szocikat. Ezt csak fizetettként, vagy dilisként lehet.

A választási bizottság neketek semmi. Csak nyomjátok egy-ketten a feleslegeset? Mit nyertek ezzel, Mert , hogy mit veszítetek, az nyilvánvaló.
Előzmény: veny2 (561)
veny2 Creative Commons License 2009.05.15 0 0 561
"semmiféle törvényellenes listánk nincsen"

1.) Mondod ezt pontosan kinek a nevében, milyen pozícióból?

2.) Egy adatbázis kezelése és felhasználása mindig célhoz kötött kell legyen az adatvédelmi tv. szerint. Pontosan milyen célra engedélyezett ez az adatbázis és mire lett használva vasárnap?

3.) A bizottsági határozatot idézve az MNO ezt írja: "A lista a „három csapás” törvényről szóló népszavazási kezdeményezéssel volt kapcsolatos, és nem bizonyítható, érvelt a bizottság, hogy a listán szereplőknek közük van a polgármester-választáshoz. A listát egyébként az adatvédelmi biztos bocsátotta rendelkezésre."

Ez egyrészt ellentmond annak, amit te írtál (rendelkezésre bocsájtani és jóváhagyni egyáltalán nem ugyanaz), másrészt rámutat arra, hogy a lista használata a szavazás szervezéséhez igenis törvénysértés lenne.
Előzmény: Ódri (556)
veny2 Creative Commons License 2009.05.15 0 0 560
"Térdig jársz a verejtékben."

Én-e? :)))

"Majd ha ... akkor talán hiteles lehetsz."

MegaLOL.
Mit tudsz arról, hogy más esetben mit mondtam?
Hogy jön ez az egész ide, ki akar ELŐTTED hiteles lenni?

"feltételezéskre hagyatkozva "

Mi volt abból feltételezés, amit lentebb írtam?

"lehet nektek is bármilyen lsitátok"

1.) Nekem semmim, ezt garantálom.

2.) Lásd az iménti kifakadásodat "feltételezéskre hagyatkozva " témakörben.
Előzmény: Törölt nick (557)
Odaégett Trabantlidérc Creative Commons License 2009.05.15 0 0 559
Veled szinkronban dohognak a hengereim. ( 2 )
De a leszakadt baloldal nagy része tart az Orbántól, mint a tűztől. Én is féltem tőle a maradék alvázamat.

Töftöf.
Előzmény: seeman (558)
seeman Creative Commons License 2009.05.14 0 0 558
"Milliós nagyságrendű, baloldali szimpatizáns réteg keresi az érdekeiket és szemléletüket megfelelően képviselő pártot."

Hehe! Jó észrevétel. 40 évi álszocializmus után az egyetlen nagy támogatottságú párt egy szocdem alakulat lett volna. Hiteles, odaadó, felkészült, komcsi múlt nélküli - nem újgazdag milliárdos - vezetőkkel folytonos nyerésben lennének.
Na ezt nem szerette volna senki látni a gengszterváltás után! Akik ma pártként baloldalinak nevezik magukat, töményen hazudnak. Mindannyian a vagyonra és befolyásra hajtanak, tőkések szeretnének lenni, mert a kapitalizmusban az a nyerő leosztás.
Akik meg pártként jobboldalinak tartják magukat, inkább balos demagógiával élnek.
Ezért vannak nagy bajban a szavazók. Már nem hisznek senkinek.

A mérsékelt jobboldali (polgári) értékrendet miszlikre szaggatta a Rákosi-Kádár korszak, újjáéledéséhez még 2-3 évtized szükséges.

A tétova választók megnyerése érdekében tömény hazudozás folyik - minden oldalról.
A Fidesz azért lesz ennek a nagyotmondó versenynek a győztese, mert ha óvatosan is, de ki merte mondani: az országunkat vissza kell szerezni!
Nem hiszem, hogy nagyot tévednék: erre a Jobbik fellépése kényszerítette rá őket.
Előzmény: Odaégett Trabantlidérc (554)
Ódri Creative Commons License 2009.05.14 0 0 556

Csak annyit szeretnék mondani, hogy semmiféle törvényellenes listánk nincsen. Minden adatbázisunk ombudsman által jóváhagyott.

Lehet hörögni persze ezen, de csak az van bármiféle listán, aki ehhez hozzájárult. (minden aláírásgyűjtő iven szerepel a hozzájárulás). Tehát a világon semmi illegálisat nem csinálunk. Nem véletlenül született meg a pécsi felmentő határozat sem.

Előzmény: veny2 (553)
veny2 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 555
"Az, hogy egy teljesen új, valóban baloldali politikát folytató néppártra szükség van Magyraországon teljesen nyilvánvaló"

Mármint a Fideszen kívül?
Még tőlük is balra? Elfér ott még valami?
Előzmény: Aerion (543)
Odaégett Trabantlidérc Creative Commons License 2009.05.14 0 0 554
Köszi! Ez korrekt volt.
Az MSZP részéről egyre több az eszement hiba. :(

FIGYELEM! Milliós nagyságrendű, baloldali szimpatizáns réteg keresi az érdekeiket és szemléletüket megfelelően képviselő pártot.

A jelenlegi politikai palettán lévő pártok ügynökei és üzletkötői kérem ne keressenek fel minket.

Jelentkezésüket tisztelettel várjuk:

Elhagyott baloldal

Töftötöff.
Előzmény: Aerion (543)
veny2 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 553
"Lehetséges egyáltalán olyan dolog a világon, amit elfogadnál ennek bizonyítékaként?
Természetesen. A listákat."

Mármint olyat, aminek rajta van a fejlécén, hogy "Lista a május 10-én Pécsett Kovács 2. Alfonz Fidesz aktivista által a párt központi vezetése megbízásából illegálisan szavazni fuvarozandó személyekről" ? :)

Ilyen nyilván nem lesz, soha senkinél.

Olyan van, ami bizonyítottan ott volt a fazonnál, rajta van a vigyeón, lefoglalta a zsandár, látta és említi a bizottság, stb. A cikk és a bizottsági határozat szerint a lista népszavazási aláírásgyűjtő ív volt, aminek semmi keresnivalója jóval a gyűjtés után mindenféle kóbor aktivistáknál, ebben gondolom egyetértünk.

Hogy ki és honnan veszi azt a nyilvánvaló képtelenséget, és hogyan tudta egy határozatba is befoglalni, hogy személyesen Dr. Jóri adta volna a listát a fickónak; nos az egy méltatlanul elhanyagolt epizódja a történetnek. :)

"Hogyan lenne például bizonyítható, hogy az aktivista vitt embereket szavazni, ha az is lehetséges - azt cáfoló információ hiányában - hogy az aktivistát vitték szavazni?"

Ő többször jött, a többiek csak egyszer. A többiek bementek, ő nem...

"Lényeges, neked"

Érdekes szemlélet. :)
Nem én neveztem ki Kubatovot a kampány vezérének. Így viszont - hangsúlyosan rajtam kívülálló okok miatt - az általad is fontos momentumnak nevezett szervezettséget épp ő testesíti meg az adott kérdésben. Tudom, fatális véletlen... :)

"kivel nyomtattatta aljas lejárató firkálmányait Páva Zsolttal kapcsolatban, ki szövegezte azokat visszataszító, mocskolódó szórólapokat, ki adott pénzt ezek előállítására, és honnan jött ez a pénz"

Tippem szerint megint az Adózók Érdekvédelmi Szövetsége és Rogán Tóni faxa áll a háttérben. :-P

"ők se gondolják komolyan, hogy 36.000 embert kocsival leszállítottak szavazni Páva Zsoltra"

Senki nem mondott hasonlót se. Századát se.
Nem a választás eredményének megsemmisítéséért indult a kifogás.
Nehéz ezt megérteni?
Előzmény: Aerion (546)
upi2000 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 552

Nem értem, mit vergőcc?!!

Az Mszp vesztett, tehát a fidesz csalt, a többi szimla szarkenegetés és orbánista diktatúra...

:)))

Előzmény: Aerion (535)
veny2 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 551
"1500 fehér-silly trikós őskövület járta a pécsi lakásokat péntek-szombaton?"

Ha tényleg szombaton járták a lakásokat, az biza törvénysértés.
Gondolom tudod a fenti állításodat bizonyítani...

Amúgy meg ez nem óvoda, egyik csalás semmilyen szempontból nem mentheti a másikat.
Előzmény: Törölt nick (547)
veny2 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 550
"Végül is a választók döntenek, akárki akármit is mond."

Állított valaki mást?
Előzmény: Aerion (548)
4400 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 549
"De nem azt kell itt bizonytani, hogy van pártkapcsolat, vagy nincs, vagy hogy valaki segítette-e a pártot, mint aktivista, vagy nem,hanem azt, hogy listák alapján szállították a válastókat szavazni úgy, hogy azok a személyek, akiket elvittek szavazni ezért pénzt kaptak, vagy egyéb ellenértéket, vagy éppen visszaéltek ezeknek az embereknek"

Na es , megha szallitott is valaki valakit szavazni-miert is ne , egyebkent , legutolso valasztasnal mi is egyutt mentunk masokkal- , nem all senki a szavazofulkeben es fogja a kezet hogy hova ikszeljen.
Idiotak.
Nme birjak megemeszteni hogy a dal a vegehez kozeledik.
Előzmény: Aerion (535)
Aerion Creative Commons License 2009.05.14 0 0 548

Nem mondtam, hogy mással nem. Ettől tovaris Kubatov mondata még hazugság ...

Előzmény: veny2 (541)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!