Ez beállítástól függhet. Gondolom, pulseaudio a hangszervered, a Skype-on pedig az van beállítva, hogy az ALSA-n keresztül közvetlenül használja az audio interface-t. Ha működik, akkor Skype-on is a pulseaudio-t állítsd be. Ha nem, akkor az ALSA-t, de ebben az esetben pasuspender -- skype formában kell hívni a Skype-ot, hogy arra az időre, amíg a Skype fut, a pulseaudio ne fogja a hangkártyát. Ekkor persze csak a Skype-nak lesz hangja, a többi alkalmazásnak nem. Ezt a böngésző flash player-e kifejezetten zokon szokta venni, szóval Skype-olás alatt ne nézegess flash-es videókat. Persze, ha megy a Skype a pulseaudio-val, akkor öröm van, mert nem kell leállítani a hangszervert, s mindennek lehet hangja.
Skype-nál arra figyelj, ne induljon el két példányban, mert akkor elfelejti az autologin-t. Erre a problémára írtam az alábbi script-et:
#!/bin/bash
SKYPE='skype'
if pgrep -x "$SKYPE" >/dev/null 2>&1 then zenity --title='Skype' --info --text='A Skype már fut egy példányban!' else pasuspender -- "$SKYPE" fi exit 0
A pasuspender -- "$SKYPE" nekem kell, hogy addig ne menjen a pulseaudio, de lehet, neked elég abba a sorba csak egy "$SKYPE" is.
Attól függ, mit csinálnak ezek a programok. Ha csak annyi a cél, hogy le kell tölteni a képeket, videót a fényképezőgépről, irányba forgatni - vagy ha benne van az EXIF infóban, ez sem kell -, megnézegetni, erre még nem kell Windows. Más a helyzet, ha valami utómunkához ténylegesen windows-os programot szeretnél használni.
Még biztos lesznek dögivel kérdéseim, bár én "csak" operációs rendszerként akarom használni. Gyanítom, hogy az általam használt programok egy részére marad a windows. (pl Nikon programok)
Ha összeszedett, értelmes kérdéseid vannak, bírjuk a megpróbáltatásokat, valahogy mi is elkezdtük. Én emlékszem, volt idő, amikor azt sem tudtam, mi az a Linux. Aztán nagyon megszerettem.
(Amúgy nem pályázok a palackra, ha esetleg egyszer errefelé jársz, akkor a házunk tövében leledzik egy szlapálda... :-) )
Amúgy igen gyorsan ráugrottak az Ubuntu-nál a web'n'walk kérdésre, mert a 8.10 még csak "buherálással" vitte... (Én amúgy Zenwalk 6.0-án "nyomom", ott egy kicsit más a történet, mert wicd-t használ és nem Networkmanagert. De megoldottam... :-) )
A dolog reprodukálható, azaz ismét azon a modemen jöttem be. Kellett neki a két jelszó, abból generált egyet magának, és huss bement. Minthogy először ezt mondtam, h egy esetre generáljon, most ismét kérte a jelszót (a web-et). Könnyen lehet, hogy ezt a telepítetlen módban is megcsinálta volna, de minthogy ezen a gépen alapvetően az Ubuntut akarom használni-tanulni, jó ez így. Mellékesen gyorsabbnak is tűnik a kicsinyke.
A palcack postázásához, esetleg közös felszippantásához különféle személyes adatokra van szükségem, amit a szupertitkos törzsasztalos címemre adhatnál meg :-) Azt hiszem publikus, de ha nem, hát könnyen megfejthető :-)
Sajnos az elmélet és a gyakorlat nem esik egybe. Megtalálom a t-mobile beállítási lehetőségeket, de nem tudom kellene-e bármit is változtatnom, név nincs, PIN-t elvileg nem kér, *99#-ot tárcsáz, és van egy csomó protokoll, amit kezel. Ám csatlakozni nem hajlandó.
Én nem Ubuntu-t használok (ill. nem Networkmanager-t), de:
1. Kattints rá JOBB GOMBBAL a Networkmanager-re! 2. Állítsd be a mobilbroadband-kapcsolatot! (Ha jól tudom, akkor nem kell valódi felhasználói név és jelszó sem)
Elvileg pillanatok alatt mennie kell(ene) a netnek...
A jelenség azonos, azaz a web'n'walk sticket rádugva tudja, hogy van egy T-Mobile Mobile Broadband kapcsolati lehetősége, de nem kapcsolódik. (Ugyanez a modem a másik gépemen, illletve ezen, XP alatt működik)
Elsőre nekem is így tűnt, amint bedugom megpróbál csatlakozni, de nem sikerül neki. Ha jól értem, a fránya zero cd technológia miatt azonnal fel akarja telepíteni a windwsos drivert, és erről kellene lebeszélnem a korábbi hozzászólásom szerinti lnken leírtak szerint.
Na ez még nem megy, szoknom kell, meg aludtam is egyet :-)