Keresés

Részletes keresés

Lacihw Creative Commons License 2011.11.26 0 0 42

Üdv emberek,

Ha problémátok van a sebességgel ezt ajánlom: http://webshop.t-mobile.hu/webapp/wcs/stores/ProductDisplay?catalogId=2001&storeId=2001&productId=333565&langId=-11

Én a legelső szériás stick-el neteztem, ahol lakom 2,56mbps volt a letöltés, ezzel a huawei-vel pedig 10,36!

czy Creative Commons License 2009.05.09 0 0 41
A francba, hát ez tényleg egyszerű, ha nem vagyok álmos magam is rájövök :-)))))))))

Egyelőre a mikrofonnal vannak még gondjaim, hallani már hallok.

Köszönöm )
Előzmény: locsemege (40)
locsemege Creative Commons License 2009.05.09 0 0 40
Ez beállítástól függhet. Gondolom, pulseaudio a hangszervered, a Skype-on pedig az van beállítva, hogy az ALSA-n keresztül közvetlenül használja az audio interface-t. Ha működik, akkor Skype-on is a pulseaudio-t állítsd be. Ha nem, akkor az ALSA-t, de ebben az esetben pasuspender -- skype formában kell hívni a Skype-ot, hogy arra az időre, amíg a Skype fut, a pulseaudio ne fogja a hangkártyát. Ekkor persze csak a Skype-nak lesz hangja, a többi alkalmazásnak nem. Ezt a böngésző flash player-e kifejezetten zokon szokta venni, szóval Skype-olás alatt ne nézegess flash-es videókat. Persze, ha megy a Skype a pulseaudio-val, akkor öröm van, mert nem kell leállítani a hangszervert, s mindennek lehet hangja.

Egyébként a helyzet ilyen egyszerű. :)
Előzmény: czy (36)
locsemege Creative Commons License 2009.05.09 0 0 39
Épp írni akartam, hogy ugyanúgy. :)
Előzmény: czy (38)
czy Creative Commons License 2009.05.08 0 0 38
Bocsánat, megtaláltam az adblock plus-t, állítgatom :-)
Előzmény: czy (37)
czy Creative Commons License 2009.05.08 0 0 37
Attól azért meglehetősen messze állok :-)

Amiket a windowsban már meg tudtam csinálni, pl a keymedia és társainak letiltása, azt itt hogy lehet?
Előzmény: attila40 (35)
czy Creative Commons License 2009.05.08 0 0 36
Érdekes módon nincs hang a skype használatakor.

Ilyen scriptek beírása nekem még korainak tűnik, de megkísérlem :-)
Előzmény: locsemege (34)
attila40 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 35
Linuxos kollégák jöhetnek... :-)
Előzmény: czy (31)
locsemege Creative Commons License 2009.05.08 0 0 34
Skype-nál arra figyelj, ne induljon el két példányban, mert akkor elfelejti az autologin-t. Erre a problémára írtam az alábbi script-et:

#!/bin/bash

SKYPE='skype'

if pgrep -x "$SKYPE" >/dev/null 2>&1
    then
        zenity --title='Skype' --info --text='A Skype már fut egy példányban!'
    else
        pasuspender -- "$SKYPE"
fi
exit 0

A pasuspender -- "$SKYPE" nekem kell, hogy addig ne menjen a pulseaudio, de lehet, neked elég abba a sorba csak egy "$SKYPE" is.
Előzmény: czy (33)
czy Creative Commons License 2009.05.08 0 0 33
Nikon nx leginkább, de az úgyis az asztali gépen van, ezen a pici képernyőn úgysem szerkesztgetnék képeket.

Már egy skype-ot sikerült telepítenem :-)
Előzmény: locsemege (32)
locsemege Creative Commons License 2009.05.08 0 0 32
Attól függ, mit csinálnak ezek a programok. Ha csak annyi a cél, hogy le kell tölteni a képeket, videót a fényképezőgépről, irányba forgatni - vagy ha benne van az EXIF infóban, ez sem kell -, megnézegetni, erre még nem kell Windows. Más a helyzet, ha valami utómunkához ténylegesen windows-os programot szeretnél használni.
Előzmény: czy (30)
czy Creative Commons License 2009.05.08 0 0 31
Egy kirándulásra pont jó :-)
Előzmény: attila40 (26)
czy Creative Commons License 2009.05.08 0 0 30
Láthatóan könnyű megszeretni )

Még biztos lesznek dögivel kérdéseim, bár én "csak" operációs rendszerként akarom használni. Gyanítom, hogy az általam használt programok egy részére marad a windows. (pl Nikon programok)
Előzmény: locsemege (27)
attila40 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 29
OFF

Ja, jó hely, csak épp most melóm nincsen... (9 évig Pesten éltem, 1 hónapja jöttem haza, egy hete nincs munkám... Mindezt 44+ évesen...)

Ha errefelé jársz, Te is "gyühecc"... :-)

ON
Előzmény: locsemege (28)
locsemege Creative Commons License 2009.05.08 0 0 28
off

De jó helyen laknak egyesek. Egyrészt Esztergom szép hely, 2 éve voltam, meg aztán a borozó is közel hozzád... :)

on
Előzmény: attila40 (26)
locsemege Creative Commons License 2009.05.08 0 0 27
Ha összeszedett, értelmes kérdéseid vannak, bírjuk a megpróbáltatásokat, valahogy mi is elkezdtük. Én emlékszem, volt idő, amikor azt sem tudtam, mi az a Linux. Aztán nagyon megszerettem.
Előzmény: czy (12)
attila40 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 26
Nem titkos, Esztergom... :-)

(Amúgy nem pályázok a palackra, ha esetleg egyszer errefelé jársz, akkor a házunk tövében leledzik egy szlapálda... :-) )

Amúgy igen gyorsan ráugrottak az Ubuntu-nál a web'n'walk kérdésre, mert a 8.10 még csak "buherálással" vitte... (Én amúgy Zenwalk 6.0-án "nyomom", ott egy kicsit más a történet, mert wicd-t használ és nem Networkmanagert. De megoldottam... :-) )
Előzmény: czy (25)
czy Creative Commons License 2009.05.08 0 0 25
Na egy megbeszélésen túl :-)

A dolog reprodukálható, azaz ismét azon a modemen jöttem be. Kellett neki a két jelszó, abból generált egyet magának, és huss bement. Minthogy először ezt mondtam, h egy esetre generáljon, most ismét kérte a jelszót (a web-et). Könnyen lehet, hogy ezt a telepítetlen módban is megcsinálta volna, de minthogy ezen a gépen alapvetően az Ubuntut akarom használni-tanulni, jó ez így. Mellékesen gyorsabbnak is tűnik a kicsinyke.

A palcack postázásához, esetleg közös felszippantásához különféle személyes adatokra van szükségem, amit a szupertitkos törzsasztalos címemre adhatnál meg :-) Azt hiszem publikus, de ha nem, hát könnyen megfejthető :-)

Előzmény: attila40 (24)
attila40 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 24
Örülök, de a palackot még a lemészárlás előtt kérem postázni... ;-)
Előzmény: czy (23)
czy Creative Commons License 2009.05.08 0 0 23
Persze nem bírtam ki, a web nevet és jelszót kellett beírni, az internet eleve bent volt. És most már azon a kapcsolaton vagyok bent :-))))))))

Mégegyszer köszönöm, és már hütök is egy palackot a számodra :-))))

Kollégáim lemészárolnak....
Előzmény: attila40 (22)
attila40 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 22
OK, nincs mit!
Előzmény: czy (21)
czy Creative Commons License 2009.05.08 0 0 21
ajaj elkéstem, mennem kell kicsit dolgozni, jövök amint bírok, köszönöm az eddigieket is :-)
Előzmény: attila40 (20)
attila40 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 20
Talán: APN=internet
Előzmény: attila40 (19)
attila40 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 19
A felhasználói névhez írjad be, hogy "web", a jelszóhoz is ezt, majd valamelyik sorba, hogy "internet". (Nem emlékszem...) PIN nem kell.
Előzmény: czy (18)
czy Creative Commons License 2009.05.08 0 0 18
Sajnos az elmélet és a gyakorlat nem esik egybe. Megtalálom a t-mobile beállítási lehetőségeket, de nem tudom kellene-e bármit is változtatnom, név nincs, PIN-t elvileg nem kér, *99#-ot tárcsáz, és van egy csomó protokoll, amit kezel. Ám csatlakozni nem hajlandó.
Előzmény: attila40 (17)
attila40 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 17
Én nem Ubuntu-t használok (ill. nem Networkmanager-t), de:

1. Kattints rá JOBB GOMBBAL a Networkmanager-re!
2. Állítsd be a mobilbroadband-kapcsolatot! (Ha jól tudom, akkor nem kell valódi felhasználói név és jelszó sem)

Elvileg pillanatok alatt mennie kell(ene) a netnek...
Előzmény: czy (16)
czy Creative Commons License 2009.05.08 0 0 16
Most már a telepített Ubuntu remix az oprendszer.

A jelenség azonos, azaz a web'n'walk sticket rádugva tudja, hogy van egy T-Mobile Mobile Broadband kapcsolati lehetősége, de nem kapcsolódik. (Ugyanez a modem a másik gépemen, illletve ezen, XP alatt működik)

Előzmény: attila40 (14)
czy Creative Commons License 2009.05.08 0 0 15
Ezen nem múlik, úgyis erősen kacérkodom a dologgal :-)

Mindjárt ráengedem teljesen :-)
Előzmény: attila40 (14)
attila40 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 14
Na, számomra innen kínai a dolog, ugyanis telepített rendszer esetén tudnék csak segíteni... :-(
Előzmény: czy (12)
czy Creative Commons License 2009.05.08 0 0 13
Elsőre nekem is így tűnt, amint bedugom megpróbál csatlakozni, de nem sikerül neki. Ha jól értem, a fránya zero cd technológia miatt azonnal fel akarja telepíteni a windwsos drivert, és erről kellene lebeszélnem a korábbi hozzászólásom szerinti lnken leírtak szerint.

Na ez még nem megy, szoknom kell, meg aludtam is egyet :-)
Előzmény: attila40 (11)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!