Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.04.25 0 0 132

Magyarország sírásói a maguk sírját megásván,

narancs gyolcsba tekerődve elhantolván.

Törölt nick Creative Commons License 2009.04.25 0 0 130
Hát nem tudom...
Amit az mdf -ből való kizárása után mint miép guru csinált, az szerintem nem volt éppen az mdf eredeti arculatának továbbvitele. Bár nem vagyok és soha nem is voltam oda az mdf -ért...de azt tudom, hogy bár kretének gyülekezete volt, mégsem volt ennyire radikálisan (szélső)jobbos nézeteket valló csoportosulás.
Előzmény: Törölt nick (128)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.25 0 0 129
Ááááá, ő nem antiszemita :-D Csak a galíciai jöttmenteket utálja. Szépen körül tudja ám írni azt a bizonyos népcsoportot. Nem hiába, na! Írói vénája van :-))) Hatalmas szókinccsel .-D
Előzmény: Törölt nick (127)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.25 0 0 128
Pár éve tényleg zaza,és már nyugdíjazni kellett volna,de ő volt az,aki körömszakadtáig védte az eredeti mdf arculatot a liberális vonal ellen.Az ő kizárásával az mdf lényege veszett el,amit utána csak Lezsák Sándor őrzött még,jóval óvatosabban.
Előzmény: Törölt nick (126)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.25 0 0 127
Tény,hogy régen sok antiszemita szimpatizánsa volt a pártjának,de ő nem az,csak bizonyos érdekcsoportokat kritizál.Ha az lenne,jópáran repülnének a pártból...
Előzmény: Törölt nick (124)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.25 0 0 126
Mit tett a múltban, amire emlékezni vagy felnéznem kéne rá?
Úgy látom, az utóbbi években inkább politikai sci-fi íróként ténykedik. Gyártja a hülyébbnél hülyébb összeesküvés elméleteket...amivel persze gond nem lenne, ha nem kürtölné ki a 'nagyvilágba'.
Előzmény: Törölt nick (119)
durvulo Creative Commons License 2009.04.24 0 0 122
Lehet, hogy így volt, de kik is voltak azok akik ezt mondták???
Orbánnak, szerinted, azt mondták, hogy alakítson pártot. O.k. Gyurcsánynak meg azt: "Nem kell félned ettől Gyurcsány elvtárs! Már kidolgoztuk a módit, hogy a legjobb elvtársak hogyan lehetnek milliárdosok az ország vagyonának büntetlen ellopásával. Így a kapitalizmusban a vagyonnal meg tudják tartani a hatalmat addig, amig újra be nem következik a kommunista világ!
Előzmény: nMtudom (17)
Andromedius Creative Commons License 2009.04.24 0 0 121

Igen, voltam a pénztárban, felvettem a pénzt, és jól élek belőle. Te meg mehetsz az utcára a kukákat borítgatni a frusztrált elvtársaiddal, hogy várjátok az előrehozott választásokat.

 

Előzmény: péterkém (16)
Andromedius Creative Commons License 2009.04.24 0 0 120

Én ugyan nem. Csak hányingerem volt a zindex cenzúrától.

 

És te izgultál?

 

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 119
Csak polgárpukkasztásra és haragra tudok gondolni,erre utal az a bemutatás,ami valódi életének teljes ellentéte.Ő az akkori rendszerben egy lázadó volt,jópárszor bizonyította.Írásban is,az életben is.Volt könyve,amit betiltottak,és pénzbüntetést is kapott egy-két szabad véleménynyilvánításáért.Lehet,hogy már nincs úgy képben mint rég,de a múltját értékeljük tárgyilagosan,annyit mindenki megérdemel.Egy nagyon jó emberről van szó.
Előzmény: Törölt nick (118)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 118
Nem nézek retekklúbot.
Miért hihetetlen, hogy komolyan gondolja valaki azt, amit leír? Nem vicc!

Te viszont nagyon vicces gyerek lehetsz, ha azt állítod, hogy most milyen faszagányosak lennénk, ha anno a tohonya dartvéder kerül hatalomra?
Előzmény: Törölt nick (117)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 117
Láthatóan a heti hetes-féle kondától szerezted összes "ismereted" Csuriról,már ha tényleg komolyan gondoltad ezt,ami nemigen hihető.Ugye csak vicc?Ha annak idején,93 körül hatalomra jut,mára úgy felfejlődtünk volna,hogy a csehek,szlovénok mögöttünk kullognának.
Előzmény: Törölt nick (116)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 116
Csurka mester, az öreg dartvéder két szörcsögés között szart öklendezik ki az etetőjén...egyesek ezt 'beszédnek' titulálják. Valójában Csurka már akkor komolytalan ember volt, amikor hosszú-hosszú komcsi ülőgumó nyálazás után rájött, hogy tulajdonképpen nem is szereti a vörösök szarát.
Hogy is szokták mondani? Hiteles személyiség. Döglött aknákon lépked a jó öreg .-DDD
De azért úgy látom, a 'közérdeklődés' a helyén kezeli ezt a nagyszerű 'személyiséget'. 60 nyugdíjas (feltehetőleg mind nagyothalló) 'kíváncsi' a faszságaira. Hol van már a csúcskorszak, amikor a Hősök terén óbégathatott picivel több embernek?
Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 115
Már megint 'magamfajtázol' te kisarcú!

Azt hittem, a fidesz (is) azért született meg, hogy ne kelljen dolgozniuk. Főiskola, egyetem (faszom tudja, ki honnan) 0 (azaz nulla) munkában eltöltött év után beült a Parlamentbe verni a farkát és egy valag pénzt elsíbolni.
Még mielőtt kijavítanál: igen...biztos akad olyan a fideszben is, akinek volt valami 'polgári' hivatása is...urambocsá' még dolgozott is életében.
Másik (még mielőtt ebbe is belekötnél...mert mint tudjuk, a szövegértéssel adódhatnak problémáid...úgyhogy inkább leírom...hátha...). Szóval: a fidesz lopott/lop/lopni fog...a maszop lopott/lop/lopni fog (tudom, az utolsót kijavítanád 'lógni fog' -ra...ahogy én a te finom lelkedet ismerem)...és sorolhatnám a parlamenti vagy esetleg onnan már kipottyant pártokat is.
Öcsisajt! Arra még nyilván gondolni sem mernél, hogy ilyen korban az embernek (legalább is aki nem 'médiavezérelt' OV hívő zombi), lehet saját gondolata...nem szükséges apuci-anyuci véleményére hagyatkoznia. Ezzel csak azt akarom mondani (hátha nem értetted meg elsőre), hogy orbánfóbiám úgymond magától jött, nem szülői ráhatásra. Jujj! Képzeld, ilyen is van. Erre varrjál gombot!
Előzmény: Törölt nick (80)
leotile Creative Commons License 2009.04.24 0 0 114
hogyne volna. buta IS meg hazudik IS
Előzmény: Törölt nick (81)
leotile Creative Commons License 2009.04.24 0 0 113
Ritkán tetszik, amit írsz, de ez most jó. :))))
Előzmény: Qqberci (68)
Aerion Creative Commons License 2009.04.24 0 0 110

A válaszmegtagadó réteg 95 %-ban az MSZP szavazóbázisából származik ...

 

Ezt ők mondták neked, oda külföldre?

 

Ilyen rendkívül elmés és szakmailag mélyrehatóan kimerítő válasszal tudsz szolgálni?

Gratulálok. Messziről látszik, hogy szakértő vagy a kérdésben.

 

Amint az az ábrából látható, azok aránya, akik nem adtak választ arra a kérdésre, hogy mely pártot támogatnák, ha most vasárnap lenne országgyűlési választás 33 %, tehát minden harmadik megkérdezett ember. A Medián ábrája az értelmezhetőség szempontjáűól ebben a kérdésben valóban torzít. Az egyharmados oszlopgyakoriság azt írták, hogy nincs pártja, amit igaz, mert tényleg nem neveztek meg ilyet ezek a választók, csakhogy ez az egyharmados potenciális választóréteg két főcsoportból áll.

 

Egyrészt azokból, akiknek azért nincs pártja, mert soha nem is volt, egyetlen választáson sem vettek részt, vagy ha igen meg is bánták, apolitikusak, nem érdekli őket, hogy mi történik, foglalkozzon ezzel más, nekem már úgy is mindegy, én csak az unokáimnak élek etc. Ezek a válaszok jönnek ebből a csoportból. Az értékviláguk és a gondolkodásuk teljesen heterogén, egy dologban azonosak, hogy nem fognak szavazni.

 

A másik táborba azok tartoznak, akiknek korábban volt pártjuk, de most már nincsen, és nem is akarnak erről beszélni. Ennek a rétegnek a 95 %-a származik az MSZP egykori 2002-es és 2006-os szavazótáborából. Éppen ezek hiánya idézi elő az MSZP társadalmi támogatottságának drámai mértékű hanyatlását.

 

 

Előzmény: furzschrank (108)
furzschrank Creative Commons License 2009.04.24 0 0 109

Írtam bármi olyasmit, hogy 'Kádár népe'?

 

Félrekattintottam, de azért válaszolhatsz rá...  :))

Előzmény: Aerion (107)
furzschrank Creative Commons License 2009.04.24 0 0 108

A válaszmegtagadó réteg 95 %-ban az MSZP szavazóbázisából származik

 

Ezt ők mondták neked, oda külföldre? :)))

Előzmény: Aerion (105)
Aerion Creative Commons License 2009.04.24 0 0 107
Írtam bármi olyasmit, hogy 'Kádár népe'? Szerintem ez két hozzászólással lejjebb volt, és a nicknév nem az enyém. (Bár nincs kizárva, hogy utulien szerint rosszul is látok.)
Előzmény: furzschrank (106)
furzschrank Creative Commons License 2009.04.24 0 0 106
A társadalom melyik rétege számodra "kádár népe"?
Előzmény: Aerion (103)
Aerion Creative Commons License 2009.04.24 0 0 105

 

Csendes többség a választók azon nagyobbik hányada, akikből a ... 

 

Több ponton is számottevő tájékozatlanságról árulkodik a hozzászólásod. Először is ez a csendes többség egyáltalán nem csendes többség, legfeljebb csendes kisebbség, amint az a Medián frissen készített vizsgálatából kiderül, legfeljebb a választók egyharmada. Ez szerintem azt jelenti, hogy a választók többségét azok alkotják, akik elmondják, hogy mely pártra szavaznának, ha szavaznának. Ezt jelenti a teljes népesség. Ha pedig csak azokat vizsgáljuk, akik a szimpátia kérdésen túl még azt is hozzáteszik, hogy szavazni is fognak, úgy a Fidesz támogatottsága már nem 44 %, hanem 65 %. Ha pedig a választani tudó biztos szavazók gyakoriságát vesszük  alapul, ebben a körben a Fidesz támogatottsága már eléri a 70 %-ot.

 

"Kontroll csoport" munkatársai sem tudják kihúzni melyik pártra voksolnának.

 

Meg fogsz lepődni, nem is kell kihúzni belőlük! A politikai vizsgálatok nemcsak abból állnak, hogy megkérdezzük a választóktól, hogy kire szavaznának, kire szavaztak eddig, és hogy részt vennének-e a választáson, ez tulajdonképpen a vizsgálat jelentéktelenebbik része. A minőségi elemzéseket a rövid híradásokban nem közlik. Az csak a preferencia főszámokra szorítkozik. Egy ilyen vizsgálatban szerepel számos attitűdkérdés, értékekre, gondolkodásra, személyi prefermciákra irtányuló kérdés, induirekt formában fogalmazott kérdés, amelyek komplexumából főkomponenseket, válaszcsoportosulás faktorokat lehet képezni, és azokat regresszió, korrelációs eljárosokkal elemzni, klaszterezni lehet a válaszok csoportosulásának mintáit, amely majd diszkriminancia analízis segétségével megbízható módon bejósolható a direkt kérdésekre választ megtagadók tényleges preferenciája, illetve szándéka, hogy aktív lesz-e a választáson, vagy nem.

 

Az eredmények közel két éve változatlan szerkezetbe rendeződnek, akárki is végzi őket, akár a Szonda, akár a Medián, akár a Századvég munkatársai. A válaszmegtagadó réteg 95 %-ban az MSZP szavazóbázisából származik, de a véleményük a párt politikájáról negatív, nem támogatják a Fideszt sem, de nem segítenek az MSZP-n, mert nincs rá semmi okuk, hiszen nem várhatnak tőlük semmi olyasmit, ami miatt korábban támogatták őket.

 

Ez a házasság válással ért véget, még ha az ítélet még nincs is a kezedben.

Előzmény: furzschrank (102)
cicuskacicu Creative Commons License 2009.04.24 0 0 104

Ugyanazt mint a többiére.

Nyugodjék békében.

Aerion Creative Commons License 2009.04.24 0 0 103

... a hazai csendes többség számára ... 

 

Tényleg csendes, vagy lecsendesített ez a többség? Lehet, hogy ez nem mindegy.

 

... sem a Fidesz, sem pedig Orbán, egy lyukas kétfillérest sem ér.

 

Ennek a kijelentésnek akkor lenne relevanciája, ha az előbbi kérdésre már biztosan tudjuk, hogy a válasz igen.

Előzmény: furzschrank (100)
furzschrank Creative Commons License 2009.04.24 0 0 102

Csendes többség a választók azon nagyobbik hányada, akikből a nemlétező - de a Fidesz által korábban sűrűn hivatkozott - "Kontroll csoport" munkatársai sem tudják kihúzni melyik pártra voksolnának.

Előzmény: esélyes (101)
esélyes Creative Commons License 2009.04.24 0 0 101
A "hazai csendes többség" - a kádár népe új elnevezése?
Előzmény: furzschrank (100)
furzschrank Creative Commons License 2009.04.24 0 0 100

Nem, de nekem megér Orbán Viktor 10 centet.

 

Szóval, külföldről osztod az észt...

Tudod, a hazai csendes többség számára sem a Fidesz, sem pedig Orbán, egy lyukas kétfillérest sem ér.

Előzmény: Aerion (97)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.24 0 0 99
itt hangzott el.

Csurka István programja

A Lámpás-program keretében
CSURKA ISTVÁN
tart előadást

BUDAPESTEN
az Óbudai Kulturális Központ Színháztermében
(III. ker., San Marco u. 81.)
2009. április 23-án, csütörtökön 18.00 órakor;
Előzmény: Aerion (96)
DörökZultán Creative Commons License 2009.04.24 0 0 98
"Game Over"
Aerion Creative Commons License 2009.04.24 0 0 97

Ilyen emelkedett stílussal nem is tudom hogyan keveredhettél egy ilyen, számodra rangon aluli topicba! Korpa közé keveredtél és felfaltak a fideszesek?

 

Nem, de nekem megér Orbán Viktor 10 centet.

Előzmény: furzschrank (95)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!