Keresés

Részletes keresés

találgató alattvaló Creative Commons License 2009.04.23 0 0 49
Azért vidéken is szoktál járni?
Falun szerinted miből építették az emberek a házaikat az elmúlt évtizedekben?
Ott nem voltak privatizálandó lakások sohasem.

A Boldvai et. és társait meg hagyjuk, mert ők megintcsak messze nem a többséget képviselik kis hazánkban, az más kérdés, hogy kis csoportjuk messze több kárt okoz az országnak, mint az összes többi együttvéve.

Normális adórendszerben meg úgy fér meg az ingatlanadó a 15% szja mellett, ha már FELÉPÜLT a ház a 15%-os adóteher alatt, aztán majd adóztatóm.
De úgy, hogy most engedek az szja-n, aztán a jelenlegi lakástulajdont megadóztatom, az már sok.
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (48)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2009.04.23 0 0 48

egy adócsalásra épülő országban illúzió azt gondolni hogy leadózott pénzből épültek a kérók, lsd. pl Boldvai et. haciendája a 400k körüli fizujából

de mondok mást, a 90' lakásprivatizációja során milliószám kerültek fillérekért magánkézbe a lakások, mondanom se kell az se volt leadózva soha

én sem állítom hogy a többség lopta volna a pénzt de az sem igaz hogy leadózta

de szvsz ezen lépjünk túl, egy normális adórendszerben megfér az ingatlanadó, mint mondtam a 15% szja mellett

Előzmény: Törölt nick (42)
találgató alattvaló Creative Commons License 2009.04.23 0 0 47
Természetesen a bevezetésre kerülő szuperbruttósítás miatti adóalapnövekedés okán.
Előzmény: találgató alattvaló (46)
találgató alattvaló Creative Commons License 2009.04.23 0 0 46
"...300 ezer forintnál jár legjobban az adóalany a változással - ott csaknem félmillió forint az éves adómegtakarítása."

Aki viszont csak 100 ezret kap, annak meg szopás, mert az alsó 15-17%-ra tervezett adókulcsnak köszönhetően 1-4 ezer forint mínusz lesz a havi fizujában, ami így éves szinten akár egy fél havi nettója is lehet!
Magyarul az átlagnál alacsonyabb keresetűek csak 11 és fél havi fizut kapnak 12 helyett.

Világos, szopassuk csak a csórókat, azok úgyis befogják a pofájukat.
Előzmény: pert1 (40)
Real_Infidel Creative Commons License 2009.04.23 0 0 45
"nincs semmi gond az ingatlanadóval, ha van mellette 15% egykulcs szja"

ERRŐL VAN SZÓ!
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (41)
találgató alattvaló Creative Commons License 2009.04.23 0 0 44

"a népség döntő többsége nem leadózott pénzéből, és még csak nem is kuporgatott forintjaiból vette a lakását "

Már megbocsáss, de akkor mijalófaxból??

Nehogy már azt mondd nekem, hogy a legtöbb ember összelopta, csalta a lakását!

Ha meg hitelre vette, akkor meg szintén megáll a kuporgatás ténye, mert gyakorlatilag egy fél életen át nyögi a részleteket.

observer16 Creative Commons License 2009.04.23 0 0 43
Az inaktív többségből a nyugdíjasokat kivenném, ők már letették az asztalra, amit le kellett. Kár, hogy a rendszer olyan, hogy gyakorlatilag nem tervezhető, kiszámíthatatlan... és most nem a negyven akárhány évesen nyugdíjba vonulókra, "rokkantnyugdíjasokra" gondolok, hanem azokra, akik sok évet lenyomtak a melóban, úgy hogy a nyugdíj-rendszert illetően nem volt választásuk. Állami nyugdíj volt, és kész. Szemétség megnyirbálni azt, főleg például úgy, hogy ezt a közelmúltban azok javára tették, akiknek kevés ledolgozott évük volt. Igen, aki többet tesz le az asztalra, többet is vegyen el róla.
Egyetértek azzal, hogy ezt a hatalmas segélyrendszert leépítsék, és tolják vissza azt a sok léhűtőt a munkaerőpiacra, ténylegesen "jutalmazzák" azt, aki dolgozik, ne látszatintézkedések, nesze-semmi-fogd-meg-jól dolgok legyenek.
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.23 0 0 42
"a népség döntő többsége nem leadózott pénzéből, és még csak nem is kuporgatott forintjaiból vette a lakását"

Hát?

Vagy megint azzal vádolod a többit, amit éppen magad követsz el?

ÉN - és rokonaim, barátaim és üzletfeleim - KIVÉTEL NÉLKÜL adózott pénzből vásároltuk /építettük a lakásunkat. EGYET SE ISMEREK, aki lopta volna.

Igaz, se liberális, se emeszpés nincs köztük.
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2009.04.23 0 0 41

1.) a népség döntő többsége nem leadózott pénzéből, és még csak nem is kuporgatott forintjaiból vette a lakását

2.) többes adóztatással nap mint nap találkozhatcc, pl a benzin árába beépített jövedéki adón fizecc áfát, stb.

3.) nincs semmi gond az ingatlanadóval, ha van mellette 15% egykulcs szja - de nem regaszkodom az ingatlanadóhoz sem, legyen teljesen minimál design az adórendszer, csak akkor az inaktív többség nem kap ennyit, én benne vagyok

Előzmény: Törölt nick (35)
pert1 Creative Commons License 2009.04.23 0 0 40
Havi bruttó 150 és 570 ezer forint között elsősorban a bő duplájára emelt sávhatár hatása érvényesül, így jelentősnek mondható adócsökkenés valósul meg. 300 ezer forintnál jár legjobban az adóalany a változással - ott csaknem félmillió forint az éves adómegtakarítása.

és közben ez szerepel a cikken.
Előzmény: mac.m (-)
observer16 Creative Commons License 2009.04.23 0 0 39
Na hát velősen összefoglaltad a véleményemet is:-))
Hasonló cipőben járok, csak én építettem pár évvel ezelőtt. Az építkezésbe tíz év előtakarékoskodás után!! fogtam bele, s az ingatlan értéke azóta meg is nőtt. Soha nem éltem fel, amim éppen volt, mindegy mennyi, mindig tettem félre belőle. Meg tanultam-dolgoztam nem keveset, meg adóztam, minden fillér után, meg gyerekeket nevelek...:-( "Mintapolgárnak" kéne lennem, de csak egy róka vagyok, akiről újabb bőröket rángatnak le, nehogy már kicsit jobb legyen neki...
Előzmény: Real_Infidel (37)
observer16 Creative Commons License 2009.04.23 0 0 38
Igen, gyakorlatilag a két végletbe tartozóknak "jó": a tényleg gazdagoknak, mert nekik úgysem fáj, és azoknak, akiknek nincs mit megadóztatni, ők talán még örülnek is, hogy a többiek jól megszívták.
Csak hát az ország tényleges vagyonát nem az a pár (vagy lehet, nem is annyira pár) multimilliomos adja (kéne adnia), hanem az a szélesebb társadalmi réteg, akinek megvan az igénye arra, hogy maga körül élhető körülményeket teremtsen, és még a jövőjéről is gondoskodik. Mellesleg a bankok is inkább ezekből élnek, mert részben az ő megtakarításaik virítanak a számláikon, amit aztán hitelként kihelyezhetnek...
De hát éljünk a mának, tapsoljunk el mindent:-(, akkor nincs mit adóztatni... :-(((
Előzmény: Törölt nick (35)
Real_Infidel Creative Commons License 2009.04.23 0 0 37
2006-ban vettem csal. házat Bp-n XVI. ker. 31 millió volt. Illetéket becsengettem az APEH-nek 850EX2 = 1.700.000 forintot. Mit kaptam ezért a több mint másfél milláért? Semmit. Fizethetem a bankhitelt CHF alapon vissza, mert persze 31M pénzem nem volt soha. Erre a kéglire k.b. 350E lenne az ingatlan adó.

Hát a jó édes k*$$[]-*/ kat, azt!
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.23 0 0 35
Arról nem beszélve, hogy a népesség döntő többsége (csótányiktól, boldvaiktól, veresektől, ésaatöbbiktől maszopszadesz oldalon most vonatkoztassunk el) az évtizedeken át kuporgatott ADÓZOTT jövedelméből vásárolta / vásárolja sokszor egyetlen vagyontárgyát, amelyben lakik is ((illetve újabban évtizedekre előre eladósodva).

Az adózott jövedelem újbóli megadóztatása egész egyszerűen rablás.
Mint ahogy a tervezett ötlet: a járulékokkal megfejelt bruttó bruttójának megadóztatása.

De hát mit vártunk? Az elrabolt / kisíbolt / szavazatokért elosztogatott / elkúrt pénzeket valahonnan pótolni kell, ugyanakkor az ország szisztematikus lepusztítását se lehet abbahagyni. Íme.
Előzmény: observer16 (34)
observer16 Creative Commons License 2009.04.23 0 0 34
Még új vagyok a fórumon, tegnap pont az ingatlanadó miatt regisztráltam felháborodásom jeléül:-))

"Bőven van alapja az ingatlanadó kivetésének. Szerintem hajrá."

Ez a mondat egy kicsit bennem a jó magyar mentalitásra hajaz: Dögöljön meg a szomszéd tehene is...

Egy szerényebb mértékű adót, talán a válságra hivatkozva, még le lehetne nyomni a "nép" torkán, talán több is folyna be összességében, mint egy ekkora, az úgyis eltűnőben lévő középosztályt ellehetetlenítő sarcból:-((
Különben is az a "jó" adó, ami nem befolyásolja a piaci keresleti-kínálati viszonyokat, nem tereli, ez eléggé egy közgazdasági alapvetés... innentől kezdve az az adó nem lehet piackonform, ami arra buzdít sokakat, hogy ilyen-olyan kiskapukat keresgéljenek, "kényszereladjanak", stb. Ez valószínűleg durván átrendezi a piaci viszonyokat, és igen, középtávon azok malmára hajtja a vizet, akiknek a zsebében már most nem kevés millió lapul.
Előzmény: WSOM (33)
WSOM Creative Commons License 2009.04.23 0 0 33

Most próbálj eladni belvárosi kecót! A kutyának sem kell.

Ez persze nem így van. A belvárosban számomra felfoghatatlan okból mindig is hatalmas volt a kereslet és ma is az a többi kerülethez képest.   Pedig szerintem eddig is mazochistának kellett lenni ahhoz, hogy valaki ott akarjon lakni.  Brrrrrr......  Nekem nem tudnának eleget fizetni azért, hogy a belvárosban éljek, de az árakból láthatólag nem én vagyok a jellemző.

V.-VI. kerületi 4 méter belmagasságú lakások most is horror áron kelnek el.

Bőven van alapja az ingatlanadó kivetésének. Szerintem hajrá.

Előzmény: BigBacon (16)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2009.04.23 0 0 31

nem egészen

10  magyarból érdemben 1 fizet, 2-3 jelképesen, 6-7 semennyit

Előzmény: Törölt nick (28)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2009.04.23 0 0 30
mer?
Előzmény: Törölt nick (27)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2009.04.23 0 0 29

mondjuk orbán alatt is az adórabszolgák fizettek

az igaz hogy az inaktív kánaán és az adózási kiváltságok osztogatása már a maszophoz köthető

Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.23 0 0 27
Egyébként van annak valami duszkrét bája, hoy pont TE kritizálsz éppen... :(
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (21)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.23 0 0 26
Egy hercogtól mit vártál?
Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.23 0 0 25
Természetesen az adósrabszolgák, no meg a még becsületesen dolgozó emberek fizetik meg az elkúrás árát.
Hála a maszopszadesz szavazóknak.
Wic Creative Commons License 2009.04.23 0 0 24
2010-ben Fidesz kormány esz!

MESTER!!!!

Nem bízol a Bajnai kormány sikerében?

Te is fiam, andRiska!!!!!
Előzmény: borsosalma (19)
Real_Infidel Creative Commons License 2009.04.23 0 0 23
Egyetértek.

Pont tegnap nevettünk a kollégákkal, hogy a legjobban kereső tíz százalékába tartozunk az országnak :o))))))))))))) Ja, hivatalosan.

Csak akkor azt nem tudom miért csak egy swift áll otthon, és miért érzem magam szegénynek ha bemegyek egy bevásárlóközpontba? Tán csak nem azért, mert nem tudok egy büdös fillért sem elcsalni, elhazudni, és nem minimálbérre vagyok bejelentve?
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.23 0 0 22
Brutális adóemelés... Ugyan...

2010-ben (legkésőbb) brutális választások lesznek.
Meg brutális felelősségrevonások.
És brutális cuslágolós vezetőszárak.

Majd brutálisan azokkal fizettejók vissza a ziemef-hitelt (magyarul: MI nem fizetünk, fizessenek a csótányiak, verjék le rajtuk a dolgot), akik felvették és eltapsolták.
Majd brutálisan visszaszerezzük a nemzeti vagyon még fellelhető morzsáit "ezektől".
Brutálisan megpróbáljunk a munkanélküliek és semmirekellők országából újra nóóóórmális országot faragni.

És egyéb brutalitások.
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2009.04.23 0 0 21

természetesen megint az adórabszolgák fognak szopni ezzel is, meg az ingtalanadóval is

de hát ez egy ilyen ország, politikai-társadalmi közmegegyezés van abban hogy érdemi adót csak a multicégek alkalmazottainak kell fizetni függetlenül attól hogy sok pénzt keresnek-e vagy sem

szerencsére 2010-ben olyan mélyre fogunk zuhanni hogy talán az adórabszolgaságot is kénytelenek lesznek eltörölni, már ha marad még rabszolga...

Előzmény: mac.m (-)
borsosalma Creative Commons License 2009.04.23 0 0 19

2010-ben Fidesz kormány esz! Végre egy kis részlet a Fidesz öszinte programjából!

( pótköltség vetésben készül a Fidesz a brutálos adóemelésre?)

Real_Infidel Creative Commons License 2009.04.23 0 0 18
Ugye te sem hiszed, hogy ha felértékelésre kerül a sor akkor a legalacsonyabb árat veszik alapul?

Egyébként meg az ingatlanadónál nagyobb pofátlanságot még nem láttam. Miért? Mert akinek tényleg értékes ingatlanja van, annak megvan a pénze és a kapcsolatrendszere ahhoz, hogy megoldja a nemfizetést. Már MOST jönnek a mentességekkel. Magyarul ki fog fizetni? Na ki? Mi, az egyszerű bérből élők, akik nem tudnak számlát venni, csalni, stb. A bérjegyzékem szerint a bruttó bérem 43 százalékát kapom meg. Hát a jó édes anyjuk */$$ßßß***!

A feleségemmel azon gondolkozunk, hogy eladjuk a házat és megyünk külföldre. Szerencsére keresett szakmánk van, és ott k.b. a 9X-ét keresném meg mint itt. Közel állok hozzá. (2003-ban kaptam egy 3 éves New York-i szerződés ajánlatot, NAGYON NAGYON bánom, hogy elutasítottam.)

GRRRR........
Előzmény: BigBacon (16)
kopasznyakú Creative Commons License 2009.04.22 0 0 17

átkerül a nagyi tulajdonába...

na igen és fizet jópár milla illetéket a nagyi, ha meg másnap meghal, öröklési illetéket az örökrös?

Előzmény: _Hypo_ (12)
BigBacon Creative Commons License 2009.04.22 0 0 16

"Belvárosban kicsit nagyobb lakás -> Máris megvan a 30 milla."

A hitelőrületben annyi volt. Most próbálj eladni belvárosi kecót! A kutyának sem kell.

Előzmény: Real_Infidel (13)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!