Keresés

Részletes keresés

nosztalgika02 Creative Commons License 2020.02.02 0 0 172

"Néhány külföldi országban ezt az intézkedést már csak akkor ajánlják fel, amikor a szülő eldöntötte hogyha beteg a magzat, nem szeretné megtartani"

 

Ez nálunk is mind a kétszer így volt (Németország, 2010 elött), a doki elsö kérdése az volt, hogy beteg babát megtartanánk-e, mikor mondtam, hogy nem, akkor adta a beutalót az amnióra. Ez így logikus.

Előzmény: chin_chin (169)
drczpirosag Creative Commons License 2020.02.02 0 0 171

sziasztok, én 2 terhességemet szeretném megosztani veletek, mindkettőnél down szindróma gyanúja lépett fel, ezeknek a fórumoknak az olvasása sok erőt adott anno. 2018ban 2petéjű ikrekkel lettem terhes, egy rutin 11.heti nőgyógyászati vizsgálaton megdöbbenve láttuk, hogy egyik magzat tarkóredője hatalmas, bőven 3 felett, míg a másiknak teljesen normális 1 alatti volt. Miután azzal riogattak, hogy szelektív redukcióval elölhető az egyik magzat(ezt sosem vállaltuk volna), teljes terrorban rohantunk Istenhegyi klinikára 12. heti genetikai ultrahangra és Nifty tesztre. Már ultrahang során Hajdú doktor nő azt mondta, hogy ezzel a lánnyal nincs semmi baj, nem ismert okokból 12. hét előtt a tarkóredő van, hogy minden ok nélkül abnormálisan nagy, de ez visszahúzódik, ahogy ez a mi babánknál is történt. Nifty teszt bizonyította hogy tényleg egészséges, még egy magzati szívultrahangra is elmentünk terhesség során. 2 csodaszép, egészéges 15 hónapos kislány anyukája vagyok. Egyedül annyi baja volt hogy a jobb vesemedencéje kissé tágult volt, de ezt fél éves korára kinőtte, soha semmi gondot nem okozott első fél évben. Életünk leglassabb és legszörnyebb 2 heti aggódása után, úgy hittem hogy a többi terhesség sima liba lesz, én letudtam egy életre a down-gyanút...

...hát tévedtem. Új babával rutinosan már Istenhegyi klinikára jelentkeztem be 12. heti genetikai UHra és kombinált tesztre, 14. hétre adtak időpontot. Ultrahangon volt orrcsont és a tarkóredő 2,5 volt, ez ugye határérték, de én csak legyintettem rá, nincs itt semmi baj. Aztán vérvétel után 1 órával már csörgött a telefon, genetikus hívott, hogy hatalmas a baj, a béta-hCG értékem duplája a normálisnak (2,3Mom) a papp-a fehérjém pedig olyan extrem alacsony (0,14MoM), úgy adta elő, hogy ez 100% kromoszóma-rendellenes, Niftyre ne is menjek, mert pozitív lesz, azonnal ad időpontot chorion boholy biopsziára ( TB támogatott helyen minimum 2 hét várakozás és még ennyi az eredmény...), világ dőlt össze bennem...újra... Másnap kaptam emailben a végleges kombinált teszt eredményt, ami 1:31hez hozta ki a downt, ami amúgy ennek fényében annyira nem is szörnyű, a nő a telefonban úgy adta elő mintha ez 1:1 lenne. Biopszia után csak 3 napot kellett eredményre várni, a baba egészséges, ő is kislány :)

Remélem ez a genetikus nem hív fel így még egyszer egy nőt se, és belekalkulálja a mérési hibát is, és h ez a kombinált teszt csak egy statisztikai adat. 

Csodák vannak, hinni kell bennük!! Jövőben 4. baba lesz, kisfiú reményében, vajon down gyanú mentes lesz majd?! de egy biztos, több kombinált tesztet nem csináltatok.

 

btdr Creative Commons License 2020.02.01 0 0 170

Szia!

Nekem minden ”rendben“volt a kombinált teszten...majd a 30. heti genetikai ultrahangon kiderült, hogy a babának nem látják az orrcsontját...a 30. héten...Ezután 2 hét rémálom következett.Kiderült, hogy meg se nézték rendesen se a 12., se a 18. héten az orràt...ennek ellenére leírták, hogy van neki.Mindezek után ingyen felajánlották a Prena Test Plust, reménykedve hogy nem Down kóros a baba..Az rendben van, de azért még megkaptam, hogy szülés után kiderül...Szòval, ha egészéges lesz a baba, ha nem, csúnya per elé nézünk, vagyis néznek ők, mert ezen a kálvàrián nem visznek àt még egy kismamát, ha rajtam múlik...Szóval ha azt is írják hogy minden rendben, sem szabad mérget venni rá, így attól, hogy ha valakinek azt mondták nem oké, attól mèg simán lehet, hogy az..

chin_chin Creative Commons License 2019.07.18 0 0 169

Sziasztok, 

Gondoltam, én is gyarapítom a fórumon való hozzászólások számát. A mi eredményünk a kombinált teszten 3.5 redő, magas bhcg. Kockázat eredménye Down kórra 1:46. Sokkoló és letaglózó eredmény, kifejezetten rossz arányszám. Habár ha százalékkal nézi az ember, az kicsivel több mint 2% esély arra, hogy beteg a magzat, 98% pedig hogy egészséges. Legalábbis a kockázatszámítás alapján. Kár, hogy ezt ezekben a csodás géndiagnosztikai intézményekben nem így tálalják, hanem úgy, hogy eljött a vég, amniocentézist kell végezni, aminek a vetélési arányát (1%) és a mi eredményünket (2%) összehasonlítva ennek a vizsgálatnak az agyba-főbe való ajánlgatását enyhe túlkapásnak, etikátlannak tartom. Néhány külföldi országban ezt az intézkedést már csak akkor ajánlják fel, amikor a szülő eldöntötte hogyha beteg a magzat, nem szeretné megtartani. A konzultációkat pedig pszichológusokkal karöltve tartják, nem pedig robot genetikusokkal (nekünk sajnos egy ilyenhez volt szerencsénk) aki ledarálta a mondandóját és majdnemhogy kért, hogy 2 perc alatt döntsük el, mi lesz ha kiderül beteg a gyerekünk. Mintha arra kért volna, hogy válasszam ki melyik tejet venném meg a boltban... a terhesség egy igen érzékeny állapot, velem személy szerint megfordult a világ és azt sem tudtam melyik bolygón vagyok. Csak annyit láttam, a genetikus szája mozog és szavak ömlenek ki belőle, gyorsan, értelmezhetetlenül. A férjem, aki egyébként a nyugalom mintaszobra próbált helyt állni és értelmezni a hallottakat és az ajánlott lehetőségeket. Mert az amniot mi élből elutasítottuk, így maradt a nifty teszt vaskos összegekért. Az ígért 5-7 munkanapos határidőt betartva hívott fel egy genetikus kolléga az intézményből, hogy szuper lett az eredmény, minden negatív. Természetesen a Himalája esett le rólunk.

Azt mondanom sem kell, hogy ha bár az ember leül, átgondolja a kockázatbecslés arányszámait, utánaolvas, és józan paraszti ésszel végiggondolja, tudja, hogy a kombinált teszt nem diagnózis, csak egy becslés. A problémát én abban látom, hogy előzetesen senkitől nem kaptam igazi részletes és őszinte információbatyut arról, hogy a kombinált teszt tulajdonképpen 50 ezer ft-ért a szarnak egy pofon és ha már az embernek vannak más lehetőségei szűrésre (pl prena, nifty-tudom ezek sem szentírások, az amnio az de annak meg kockázata van) akkor menjen inkább azokra. Ha valaha még egyszer terhes leszek, nincs az az isten hogy én ezt a kombinált tesztet megcsináltassam, mert a férjem és az én elmúlt egy hetem maga volt a rettegés

Tucsokbogar08 Creative Commons License 2019.04.17 0 0 168

Sziasztok!

 

Apuka85 van már valami új eredmény? Remélem minden rendben volt.

 

Volt már valaki úgy, hogy nem sikerült elsőre a Prenatest, ezért újból le kellett venni a vérét? Mi most így jártunk. Újabb 5-6 nap várakozás...

Babyyyy Creative Commons License 2019.02.08 0 0 167

Sziasztok!Nézi valaki még ezt az oldalt?

tofi76 Creative Commons License 2019.01.02 0 0 166

Üdv mindenkinek, én 40 éves vagyok, most derült ki, hogy kisbabánk lesz. Hogy néz ki ez a teszt? Esetleg valaki fel tud nekem tölteni egyet? Köszönöm: Ilona

Apuka85 Creative Commons License 2019.01.02 0 0 165

Sziasztok,

 

nem tudom mennyire figyeli még ezt a topikot, de mást hirtelen nem tálaltam.
Szóval nagyon friss az élmény, mert múlt héten pénteken jött a levél a kórháztól hogy az ott levett vér biokémiai vizsgálatából kiderült hogy magas kockázatú a baba down kórra.
Csináltattunk prenatest-et is, amit szintén aznap vették le, de a korhazi lelet hamarabb érkezett mint a Németországba kiküldendő prena.Az ünnepek miatt.
Ma hívott az orvos, hogy nem lett jó a prenatest eredménye és menjünk be a hasbaszurásos vizsgálatra.

A kérdésem és kérésem az lenne hogy járt már igy valaki? Lehet még jó eséllyel egészséges a baba?

Köszönöm előre is a válaszokat.

Apuka85

 

Ilvi02 Creative Commons License 2018.07.11 0 0 164

Sziasztok!

 

Ahogyan alább írtam, nekünk nem lett ilyen magas a Down szindróma esélye, de ugyanúgy veled érzek. A kombinált tesztet engedd el. Abba sok minden bele számít ami rontja vagy javítja a végeredményt ez lehet éppen az életkorod is de ez nem azt jelenti, hogy nem egészséges a baba.
A Prena tesztben bízhatsz illetve említették itt Dr. Hajdú Krisztina nevét én is erre a kombóra esküszöm. Mi is vidékről mentünk hozzá, minden tiszteletem az övé szakmailag és emberileg is.
Engem itt mindenféle kétségekbe kergettek, azt mondta a doki, hogy a Prena nem elég, kérjek egyéb betegségekre szűrést plusz pénzért és hiába választom a Prenát, neki kötelessége megszúrni engem és az is elhagyta a száját, hogy nekem kell eldöntenem mennyire fontos ez a gyerek.... (ide nem írnék mást mert még mindig nem tudnék kultúráltan fogalmazni)
Amikor elutasítottam az amniót kb. 10 oldalt íratott velem alá, hogy ő mossa kezeit és még a Prena eredménybe is megjegyzésként odaírta, hogy elutasítottam a további szűréseket.
Száz szónak is egy a vége, nem kell előre elkeseredni, mert vannak még lehetőségeid arra, hogy vizsgálják a Babádat. Ha ne adj Isten nem lenne jó a Prena eredménye még mindig választhatod az amniót is. De bízz a Babádban a megérzéseidben és ne hagyd hogy bárki egyetlen teszt alapján bármit előre borítékoljon Neked.
Minden rendben lesz! Szorítunk! Kitartás!Előzmény: LuckyBagi (163)
LuckyBagi Creative Commons License 2018.07.07 0 0 163

Sziasztok, én is hasonló cipőben járok! 13. hét 6 napos km vagyok, UH-on többször vizsgáltak, minden rendben, normál értékhatáron belül volt. Tarkóredő, kisujj ujjperc, orrcsont, minden tuti! Már el is hittem, hogy ezúttal sikerült (évek óta próbálkozunk a párommal, és már volt szívleállás, súlyos genetikai rendellenesség, vetélés, szval túl vagyok mindenen, ez lenne az első baba és már közel a 40-hez...) Amikor pedig azt hiszed, hogy végre a célegyenesben vagy, pafff, jön a következő pofon, kombinált tesz dawnra 1:37!! Mondták a dokik, hogy ez bizony extrém nagy kockázat, úgyhogy kb előre borítékolható a történet. Mégis, valami mély megérzés azt súgja, hogy kell, hogy legyen remény, ez nem történhet meg sokadszorra velem/velünk, és öröm volt olvasni azt a sok szép történetet, ahogy a rémálom nálatok is átfordult szerencsés végkifejletbe. Jövő héten megyek prenatestre, azután lesz szúrás is, ha kell. Volt olyan köztetek, akinek ilyen rossz kombinált teszt ellenére valóban egészségesen született meg a baba? Eléggé kétségbe vagyok esve, jó lenne, ha írnátok!  

Eruska1979 Creative Commons License 2018.06.05 0 0 162

Sziasztok!Nekem is pozitív lett a kombinált tesztem.Megfogadtam,ha megjön az eredményem leírom a történetemet,mert nekem nagyon sok erőt adott amiket itt olvastam.Szóval,most 16 hetes,és 4napos kismama vagyok.Tehességem elején nagyon sokat "barnáztam"szedtem az utrogestant,feküdtem,stb.Többször volt hasi görcsöm,amiről kiderült hogy vastagbélgyulladás okozta,ezzel egyidőben volt egy petefészek cisztám,ami éppen ekkor durrant ki.10 napig feküdtem a terhespatológián.11-12. hét között.naponta 3x kaptam vénásan antibiotikumot.Kiengedtek a kórházból,mentem a 12-ik heti genetikai uh-ra és a kombinált tesztre.Uh-n rendben találta az orvosom a tarkóredőt,és az orrcsont is ábrázolható volt.Pont egy hét múlva hívtak a rendelőből,hogy menjek be amint tudok mert 1:60 hoz lett a down szindróma kockázata,ami nagyon magasnak számít.Összetört bennem minden,eluralkodott rajtam a félelem.Éppen előtte való nap halt meg Édesapám,aznap pedig az unokaöcsém 3 éves szülinapján voltunk.Egyszóval borzalom volt.05.18-án mentem, a prena tesztet vették le.Pont jött Pünkösd,amit írtak hogy 4-6 munkanap,az sajnos nálunk megdőlt.Nagyon sokat sírtam,keringtek a pozitív és sajnos a negatív gondolatok a fejemben.Leginkább éjszaka,minden féle borzasztó dologra gondoltam.Mai napon jött meg az eredmény,minden rendben:)))Egy betontömb esett le a mellkasomról,és most nagyon boldog vagyok!De az elmúlt heteket amiket várakozással töltöttem nem kívánom senkinek .Ennyit életemben nem sírtam.Pedig mellettem volt a párom,kisfiam,barátaim,mindenki.Nyilván édesapám halála,temetés intézése,minden közre játszott,de életem legnehezebb időszaka volt.Most nagyon várom a párom hogy hazaérjen a munkából,behűtöttem egy üveg gyerekpezsgőt,és lezárom ezt az időszakot.Mindenkinek nagyon sok kitartást,bizakodást,erőt kívánok,és rájöttem hogy a kombinált teszt csak matematikai számítás.

Dr. PA Creative Commons License 2018.05.29 0 0 161

Sziasztok!

kombinált teszttel a családban csak rossz tapasztalatok vannak, 2 családtagomnak is rettenetes eredmény jött ki, idősebbek a kismamák így életkoruk miatt nagy valószínűség jött ki Downra, egyikük ment is boholybiopsziára ( másik visszautasította) aztán aggódhatott 4 hetet, végül mindkettő baba egészséges lett. Amikor nekem 4,3 mm tarkó redőt mértek kétpetéjű ikerbabánk egyikénél visszautasítottam a kombinált tesztet pont ezért, hiszen az csak egy valószínűség, én diagnózist akartam a babák kockáztatása nélkül. dr Hajdú Krisztinával megnézettem Istenhegyi klinikán a babakat, ő már ultrahangon mondta, hogy szerinte nincs itt baj, a redő 1 hét alatt 2,3mmre csökkent és volt orrcsontja, de egy Nifty tesztet megcsináltattunk ( anyai vérben megkeresik a minimális magzati sejtet, ami bekerül, es ennek a magzati sejtnek a kromoszóma es génállományát átvizsgálják), az ára húzós, de csak egy vérvétel és 7 nap múlva jött az eredmény, hogy a babák egészségesek, sőt nemüket is megtudtuk 13 hetesen. Fals pozitív előfordulhat Niftynél nagyon nagyon nagyon ritka esetben vagyis azt mondja a teszt h nagy eséllyel Downos, pedig a baba egészséges, ebben az esetben az ország egyik legjobb klinikáján, az Istenhegyi Géncentrumban vesznek magzatvizet vagy boholybioosziát teljesen ingyesen és 5 napon belül mondják az eredményt. fals negativ még soha nem fordult elő a világban, vagyis, hogy azt mondja a teszt h nem Downos és a baba mégis annak születik, ha ez mégis megtörténne 64.000 dollárt adnak, ez csak egy jel volt nekem, hogy ennyire biztosak a dolgukban. Minden további terhességemnél Nifty tesztet fogok csinaltatni, az ósdi valószinűséget számláló teljesen torz vizsgálatokat pedig kihagyom. Ne essetek kétségbe ha pozitív a kombinált teszt, ha megtehetitek anyagilag és féltek a magzatvíz vagy a biopszia vetélési kockázatátóo menjetek el Niftyre, prena vagy panorama tesztre. 

Ilvi02 Creative Commons License 2018.04.20 0 0 160

Sziasztok!

 

Nekünk a 12. heti uh-n határérték feletti tarkóredőt mértek (3,2mm), aminek eredményeképpen közepes kockázatra vizsgáztunk a kombinált teszten.

1:430-hoz volt a Down szindróma esélye. Ez nem kirívóan magas, de a velem egyszerre terhes barátnőmnek jó tarkóredő értékkel ez 1:10000-hez lett. Akkor én is feltúrtam az internetet, hogy tudjak mibe kapaszkodni, és akkor megfogadtam, hogy leírom a tapasztalataimat.

Én nem vállaltam az amniót. Érdemes mérlegelni, hogy mennyi a betegség esélye a vetélési kockázattal szemben, nálunk ez kevesebb, mint 1 % volt.

Mi Prena Tesztet csináltattunk, 9 nap múlva lett eredmény.

A teszt teljesen negatív lett és még a nemét is megtudtuk.

Mostanra már 10 hónapos és teljesen normálisan fejlődik.

Talán azt tudom tanácsolni, annak aki hasonló cipőben jár amivel engem is nyugtatott a Férjem.

Ezek a tesztek ( pl. kombinált) csak kockázatelemzés és nem diagnózis.

Nem szabad rögtön kétségbe esni, hanem keresni egy olyan vizsgálatot ami közel 100 százalékos eredményt ad.

Legyen az az amnió, CVS, vagy bármelyik anyai vérből dolgozó teszt.

 

bybus Creative Commons License 2018.04.03 0 0 159

Szia!

 

Genetikai vizsgálatra hova kellett menned?

 

Köszi a választ!

 

bybus

Előzmény: JZs90 (158)
JZs90 Creative Commons License 2018.02.15 0 0 158

Sziasztok! Igaz régi topik, de ha erre tévedbe valaki!

 úgy érzem meg kéne osztanom a történetemet kismamákkal vagy lehendő kismamákkal! Én is sajnos minden nap ezeken az oldalakon lógtam és kerestem!

 

28 éves nő vagyok normális terhességgel, jó uh eredményekkel, de nőgyogyász váltás miatt elkövettem valamit.

 

A quartet tesztet ( úgy mond rám erőltette a doki mert nem tetszet neki, hogy 11+4 napossan voltunk genetikai uh-n én nem igazán szerettem volna, de párom megijedt és úgy jutottunk ide)

 

Befizettük a 16000 Ft-ot. Egy sima vérvétel következet én a 17. héten voltam. Közölték 10 nap és eredmény. Hát másnap jött a szörnyű eredmény:

 

Ms-Afp:35,72 iu/ ml 0,964MoM

 

uE3: 1,81 nmol/L  0,357 MoM

 

Total hCG: 43764 lu/L 1,772 MoM

 

Inhibin-A: 163,9 Pg/ml 1,392 MoM

 

Magas kockázat:

 

Down-kór: 1:79

 

Edwards és Patau-kór: 1:207

 

Mikor megláttam egy világ omlott össze bennem. Jöttek a lépések nőgyogyász semmi nyugtatot nem mondot, csak, hogy protokolból genetikai tanács adó.

 

Hát elmentünk ott rendessek és megnyugtatóak voltak sőt a tanács adó közölte ez az eredmény lehetetlen a 2 betegség üti egymást . Egyiknél a 2 markernek fent a másiknál lent kéne lenni az eredménynek, de az enyém meg pont jó. Ő se érti. Uh-ra átmentünk ott is rendben találtak mindent, de persze így is jöhetet a magzatvízvétel (ingyenes volt nekünk mivel orvosi javaslatra ment .)

 

Rettegtem 5 napmúlva már a korházba (nem a barátom a tű), de aki ide jut ne féljen nem fáj 1másidpercre van egy rossz érzés, de túl élhető 2 percig tart. Vissza a szobába fél napra majd itthon szigorú pihenés 1-2 nap utánna 2 hétig semmi megeröltetés és 2-3'hét az eredményig. Hát meg is jött az eredmény és egészséges babát várunk 21. hétnél tartunk.

 

Aki nagyon fél, hogy babájával nincs e baj fizzesse ki az amniócentézist (50000 Ft-tól ) 2hét aggodalom.

 

De a quartettesztel nekünk 1 és fél hónap rettegés volt sok sírással!

 

KIcsit hosszú lett és a helyesírási hibákért elnézést

Torossyné Dósa Adrienn Creative Commons License 2016.12.30 0 0 157

szia, ha jól olvasom mindenhol alacsony kockázatot jelöltek, akkor az jónak tűnik.

Előzmény: Klau19890 (156)
Klau19890 Creative Commons License 2016.09.16 0 0 156

Sziasztok!

Én azt szeretném meg tudni,hogy jók lettek-e az eredményeim,mert amiket olvasgattam már össze vissza gondolok mindent az érékekről.

13+3napos kismama vagyok

PAPP-A 1,6 U/L
PAPP-A korrigált MoM 0,51 0,40 - 2,50
Szabad béta-HCG 40,8 U/L
Referencia nem terhes esetben: <2,0 U/L
Szabad béta-HCG korr. MoM 1,34 0,40 - 2,50
Életkori kockázat 1:881
13/18-as triszómia kockázata < 1:10000
A 13/18-as triszómia számított kockázata alacsony kockázatot jelez. Maximális
elfogadott kockázat: 1:100.
21-es triszómia kockázata 1:3421
A 21-es triszómia számított kockázata alacsony kockázatot jelez. Az eredmények
alapján várhatóan 3421 hasonló adatokkal rendelkezõ terhes nõ közül egynél fordul
elõ 21-es triszómia és 3420 esetben normál terhesség. Maximális elfogadott
kockázat: 1:250.

Ez jó leletnek számít?Jövöhéten tudok csak orvoshoz menni így addig egy kis segítséget kérnék,hogy meg nyugodjak.

köszönöm

golyo1977 Creative Commons License 2016.08.23 0 0 155

Sziasztok! Mi voltunk Prenatest vizsgálaton a párommal Székesfehérváron. 1:15 !!! kombi tesz eredmény után 13 hetesen. Nem akartunk semmilyen kockázatos  vizsgálatot. 6 munkanap alatt meg volt a válasz ahogy ígérték és jó  híreket kaptunk.:) Csak ajánlani tudom mindenkinek. Gyors és megbízható. De ezt a 6 napot az ellenségemnek sem kívánom!De minden rendben a kicsivel!!!! :):):)

Előzmény: Trillian75 (154)
Trillian75 Creative Commons License 2016.06.02 -1 0 154

Sziasztok!

Szeretnék lelket önteni azokba, akiknek hozzám hasonlóan, magas lett a kockázatuk Down-ra.

Röviden: az enyém 1:25-höz lett a négyes teszten, de végül a chorion biopszia eredménye azt mutatta, hogy minden rendben van.

Hosszabban: Lombikos terhes vagyok, túl egy ikerbaba vetélésen. Sok évet küzdöttünk a gyerekért, 41 éves vagyok. Először kombinált teszten voltam. Láttak orrcsontot, a nyaki redő 2 mm volt. Viszont a vérvételem eredménye nem lett a legjobb, közepes kockázatúnak minősítettek. Ezért javasoltak egy következő, integrált tesztet is.

A kombinált tesztem eredménye:

Kockázat Downra: 1:188

Free b-hCG: 1,51 MoM

PAPP-A: 0,48 MoM.

Ezek nem valami jó eredmények, de annyira nem izgultam, mivel az UH rendben volt. Viszont mikor felhívtak az integrált teszt eredménnyel, hogy magas a kockázat, 1:25-höz, teljesen kiborultam.

Az eredmények:

AFP: 1,47 MoM

uEstriol3: 0,97 MoM

Free β-hCG: 3,39 MoM

Inhibin-A: 4,32 MoM

Nem szívesen mentem magzatvíz mintavételre, mert több esetről hallottam, akinél vetélést okozott. De persze elmentem a vizsgálatra a Bajcsy-ba. Majdnem 3 hetet kellett várni az eredményre, de hál' Istennek jó lett. Így végre megnyugodtam.

Szóval, ne adjátok fel a reményt!

 

Hajmat Creative Commons License 2015.09.23 0 0 153

Sziasztok,

Szeretném elmesélni a mi történetünket.Pozitív lett a kombinált tesztem,nem is akármilyen 1:60 arány a down szindrómára,teljesen kétségbe estem,ez azért egy döbbenetes eredmény.Elmentünk magzatvíz mintavételezésre,és kiderült,hogy egészséges kislány :)

Én soha többet nem mennék kombinált tesztre,mert csak kockázatbecslések...Az a 3 hét amíg nem tudtunk biztosat,maga volt a rémálom!

pisze nózi Creative Commons License 2015.08.24 0 0 152

szia irtad hogy találtál a neten egy oldalt ahol ki lehet számítani a down kockázatát!megírnád hogy hol!köszi

Előzmény: franciacsibe (78)
parazitaa Creative Commons License 2015.01.30 0 0 151

Sziasztok!

 

 

Megérkezett a Nifty eredménye és NEGATÍV!!

 

Segítség sorstársaimnak:

Egy doki azt mondta: "  ikerterhesség esetén felesleges megcsináltatni a kombinált tesztet mert fals eredményt mutat. Két szélsőséges eredményt hoz ki."

 

És igaza lett.... így történt :)

Ikrek esetén nem megbízható a kombinált teszt!!!

 

Sok szerencsét mindenkinek!

 

Pussz!!!

Aire Creative Commons License 2015.01.22 0 0 150

A Nifty teszttel az a probléma, hogy nem ad 100 % diagnózist, az is csak valószínűséget, egyelőre nem diagnosztikus vizsgálat még.  Ha nem akarod a beteg babát megtartani, azt csak lepénybiopszia, vagy amniocentézis alapján lehet eldönteni, a Nifty-tesztnél nem. Nekem ezt mondták, mikor kérdeztem, én is nagyon féltettem a babát az amniocentézistől.

Beírom az én történetemet, bíztatásul:

39 éves vagyok, integrált tesztet végeztek a dokim rendelőjében rutinszerűen.

12. heti eredmények:

UH tarkóredő 1 mm, orrcsont van.

PAPP-A 0,43 MoM

 

16. heti eredmények:

AFP 0,54 MoM

Estriol  0,9 MoM

free B-hcg 1,8 MoM

Inhibin-A  1,93 MoM

 

Down kockázat 1:4 (!!!!!)

Ugye minden érték legkívánatosabb ha 1 MoM körül van, az alacsony PAPP-A és AFP, valamint a magas free B-hcg és Inhibin -A jellemzően a Downos terhességekben van inkább, gondolom így jött ki ez a rossz arány, meg a korom miatt.

Végül úgy döntöttünk legyen amniocentézis, ha nem is vetetjük el pozitiv eredmény esetén sem, jobb időben tudni, és felkészülni, mint végigrettegni a terhességet.

Az eredmény jó lett, nincs kromoszóma rendellenesség, most vagyok a 22. hétben.

 

 

 

 

 

Előzmény: parazitaa (148)
nosztalgika02 Creative Commons License 2015.01.21 -1 0 149

Elöször is sajnálom. Nagyon rossz érzés lehet. Ha a te helyedben lennék, akkor mindenképpen biztosra akarnék menni, mert ellenkezö esetben azt kockáztatnám, hogy egy Down-szindrómás ikerpárt (!!!) kell majd felnevelnem és a teljes életükröl gondoskodnom. Persze hogy elméletileg lehetne még egészséges gyermeked, de mennyi energiád jutna rá két (!!!) sérült mellett?

 

Az amniocentézisnél nem a gyerekeket szúrják, hanem téged. A gyerekektöl távol marad a tü, ezt biztosítandó csinálják ultrahang-ellenörzés mellett. Van valamennyi vetélési kockázat (1%-ra emlékszem).

 

A tuti vizsgálat az egyszerüen anyai vérvizsgálat, ez egy új módszer. Drága (vmi egy-kétszázezret gondolok, de lehet, hogy tévedek), de ugyanolyan biztos, mint az amniocentézis (vagyis olyan 99,8%). Nem tudom, hogy 12-13 hetesen csinálják-e még, nekem valami olyasmi rémlik, hogy azt 8-9 hetesen kell csinálni. Kérdezd az orvosodat, mert csak ö tud biztosat!

 

Nagyon drukkolok.

 

 

Előzmény: parazitaa (148)
parazitaa Creative Commons License 2015.01.21 0 0 148

Sziasztok!

 

Kétségbe esésemben segítségeteket kérem 35 évesen ikreket várok! 12 hetesen pozitív lett a kombinált teszt Down szindróma 1:43....

Mennyire számít magasnak ez az érték?

A tarkóredő nagyon eltérő lett  1,9 és 2,7

Mit tegyek? Szúrni nem akarom engedni a piciket.

 

A Nifty tesztről mi a véleményetek?

 

Várom segítségeteket!

 

 

dzigike Creative Commons License 2015.01.09 0 0 147

Sziasztok! 

36éves 3.gyerköcöt váró anya vagyok. Orvosom kérésére 17hetesen megcsináltattam a kombinált tesztet.pozitív lett

1:30 Most genetikai vizsgálatra küldtek.Szerintetek az miből áll? Előre is köszönő a válaszokat.

 

SábaKirálynője Creative Commons License 2014.10.22 0 0 146

Sziasztok! Nekem is 1:60 lett az integrált teszt eredménye. Én a Prena tesztet csináltattam meg. Igaz ez egy kicsit drága (sokan sajnos nem engedhetik meg maguknak), viszont nincs vetélési rizikó. Az eredmény nagyon jó lett. Tehát nem szabad elkeseredni. El kell menni a végsőkig.

nosztalgika02 Creative Commons License 2014.09.09 0 0 145

Ismeretlenül is nagyon örülök, hogy minden rendben van nálatok :)

 

A kombinált tesztröl: nagyon örülök, hogy nálam soha nem próbáltak ilyen tesztet, mert bediliztem volna, bármilyen eredményt ad. Mi az, hogy egy a valahányhoz? Szerintem aki biztos abban, hogy nem tartana meg Downos gyereket (mint pl én), az menjen rögtön amnióra, az legalább tiszta ügy. Illetve ma már vérböl is csinálják a Down-tesztet, jóval korábban, igaz drágán. Szerintem akkor is megéri.

Előzmény: Varga BK Ágnes (144)
Varga BK Ágnes Creative Commons License 2014.09.08 0 0 144

sziasztok!! 

Nekem is pozitív lett a down méghozzá 1:60 hoz.Iszonyú napok jöttek, amig az amnióm eredménye meg nem lett. De rendben van jó lett az eredmény!!! Soha többet nem engedném hogy vérből nézzék.A szúrás nem fájt.Ügyesek voltak a klinikán(Szeged) .Szóval lányok köszönöm az itt kapott erőt és azt mondom hogy ne legyen mérvadó akombi teszt mert sokat téved!!! A portás hölgy elmondása szerint egy barátnőjének 1:25 volt az eredménye mégis jó lett az amniója! Itt valaki azt írta az egész pénzlehúzás....hát...igen.Fel a fejjel nézzétek a nuchat orrcsont szélességet is menjetek el a végsőkig mindenkinek a legjobbakat!!!

Mia87 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 143

Köszönöm hogy írtál.. Nagyon remélem.. Ma a kórházban a Dokim ügyeletben van vagy műteni bement.. Tulajdonképpen mindegy is.. Azt mondta meg nézi hogy van e már eredmény...Egész éjszaka nem aludtam :( De ha nem tudja megnézni én is megyek be holnap levetetni az AFP-t (amire ezek után nem igazán értem mi szükség van..) és érdeklődök.. hátha...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!