Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Érthető? Creative Commons License 2026.01.19 0 0 9130

Igen a vizsgálat majd megmondja, mert a generátor amúgy nem tölt mindig, ha visszakeresel te is olvashatod. Ám akkor nincs hibaüzenet :( 

Ha fizetsz érte mind jól használható részletes, Google-z rá.

Előzmény: CsakanyE (9129)
CsakanyE Creative Commons License 2026.01.19 0 0 9129

Battery  Charging fault, hibaüzenet, ezért gondoltam, hogy a generátor lehet a ludas, a meghajtó szíj nincs elszakadva. Egy autószerelő ránézett és aszt mondta valószínűleg a generátor nem tölt. Egyelőre nem tudott időpontot adni egy komolyabb vizsgálatra.

Az előélet lekérdezéssel kapcsolatban melyik oldal az amelyik Németországi Renault előéletével kapcsolatban helytálló információt tud adni. Fizetős vagy sem csak megbízható legyen.

Előzmény: Érthető? (9128)
Érthető? Creative Commons License 2026.01.16 0 0 9128

Mi baja a generátornak?

Rengeteg ingyenes és fizetős lekérdező van te is meg tudod nézni, ha fizetni kell az sem nagy összeg. Használd a Google-t.

Előzmény: CsakanyE (9127)
CsakanyE Creative Commons License 2026.01.16 0 0 9127

Sziasztok!

Tud valaki ajánlani egy helyet, ahol a Scenic III 1.6 dci generátorát megbízhatóan felújítanák? Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban.

Van olyan fórum társ, akinek van kapcsolata, alvázszám alapján lekérdezni az autó előéletet, Németországban forgalomba helyezett járműről lenne szó.

Ha van ilyen információ, akkor lehetőség szerint élnék vele.

Köszönöm.

maestro 60 Creative Commons License 2025.11.20 0 0 9126

Sziasztok! 

Grand Senic III automata váltóban hol és ki tud olajat cserélni? Szeged környékén. 

pit tajplom Creative Commons License 2025.08.29 0 0 9125

Üdvözletem! Régen jártam itt, de most egy bosszantó probléma adódott az autómnál! Scenic lll, 2012 év eleji ,1.6dci motorral. A legnagyobb kánikulában, szeptember elején voltunk Erdélyben. Sok csomag, öt fő. Hazaérve kezdődött a hiba. A vízhőmérséklet kijelző a műszerfalon időnként "kacsintgatni kezdett". Eddig a motor amikor felmelegedett, beállt mint a cövek a visszajelző, és nem mozdult. A négy rombusz ikonból az első kettő világított eddig üzemmeleg motornál.Most ebből a kettő rombusz ikonból a jobb szélső utolsó harmada nem világít időnként. Nagyobb sebességnél a szokásos hőfokot jelzi, de ha megállok pl sorompónál és jár a motor, vagy lassan (30km/h) körül megyek, akkor időnként az utolsó szegmens nem világít, kialszik, majd újra világítani kezd.Van, hogy hosszan jól mutatnak a ledek, és egy ideig minden szép és jó, de aztán másnap megint kezdi. Az autó teljesen jól megy, semmi észrevehető eltérés a fogyasztásban sem jelentkezik. A márkaszervízben a hiba elhárítására kicserélték a kettő termosztátot egy kisebb vagyonért (250ezer Ft), de a hiba megmaradt. Mikor visszavittem csatlakoztattak az autóhoz valami műszert, ami az aktuális hőfokot menet közben mutatta. A vízhőfok alig változott menet közben, tehát a termosztátok jók. És ezek szerint a régiek is jók voltak...A vizsgálatért szerettek volna pénzt kérni, de felháborodásomra, hogy már eddig is fizettem negyed milliót feleslegesen, mert nem javult meg az autó, eltekintettek az újabb összegtől. Véleményük szerint a termosztát túl érzékeny, kicsi a ki-be kapcsolás közötti érték gyárilag, ezért lehet ez a hiba.(???) A vízhőmérséklet jeladó állítólag a termosztátházban van, a termosztáttal az is cserélve lett. 13 évig jól működött a kijelző az eredeti termosztátokkal, most az újakkal sem jó. A hiba szerintem valójában valami kontakt hiba, vagy csatlakozó hiba lehet...forrasztási hiba a kijelzőn, vagy a csoda tudja.

Járt már így valaki közületek? Valami jó elektronikai szakit tudtok ajánlani esetleg? Kiskun félegyházi vagyok. A szegedi márkaszervíz leszerepelt, pedig eddig csak ott szervizeltettem ezt az autót.

Lazy Dick Creative Commons License 2025.06.13 0 0 9124

Kettőstömegű?

Előzmény: 1413 (9123)
1413 Creative Commons License 2025.05.13 0 0 9123

Sziasztok,

Nemrég elkezdett annyira remegni a motor az 1.5 dci-n, hogy a kasztni is vel együtt remeg-rezeg. Semmi gond, gondoltam motortartó bak csere, volt már ilyen más autómon is. 

Mostanra kicseréltem mindhárom bakot, de  a jelenség nem szűnt meg, sőt... Alapjáraton is rezeg az egész autó, de a legjobban 1200-1300-as fordulat környékén.

Nem tudom hogyan tovább. Legyenszíves segítsen akinek van ötlete! (2012-es évjárat, 1.5 dci, 110 le, 6-os manuális váltó)

Előre is köszönöm a válaszokat!

userka1 Creative Commons License 2025.04.25 0 0 9122

Szép állapotú 17 colos alufelni garnitúra, ha valakit érdekel:

Ha jól tudom Brock (Germany) a gyártó, adatok a megfelelőek, ET40, 6.5Hx17, 5x114.3, 66.1mm.

80.000-, személyesen Celldömölkön.

oori2019 Creative Commons License 2025.03.24 0 0 9121

Rádió Renault Scenic MK3 2009.

Ha Renault Scenic III-ban (2009-es, nem navigációs kijelzős, alap verzió) szeretnéd kicserélni a gyári rádiót, akkor érdemes tudni néhány fontos dolgot, hogy ne járj úgy, mint én.

Mi történt? A gyári rádió kopott és hibás volt, ezért egy másik (Bosch) rádiót próbáltunk beszerelni. Mechanikusan minden rendben volt, csatlakoztattuk, de az új rádió nem kért kódot, nem reagált semmire, csak a CD-mechanika zörgött benne. Így visszatettük a régit, ami meglepő módon azonnal működött, mintha ki sem lett volna véve – még a kódot sem kérte.

Miért történt ez? A Renault-nál a rádió kódját nem csak maga a rádió tárolja, hanem az autó UCH (body control module) rendszere is. A gyári rádió és az autó össze van párosítva, ezért ha ugyanazt teszed vissza, az UCH felismeri és engedélyezi a működését. Egy másik bontott vagy új rádiót viszont az autó nem fog felismerni, ezért az nem fog működni, amíg nincs újrapárosítva.

Mit lehet tenni, ha másik gyári Renault rádiót szeretnél berakni?

1. CLIP diagnosztikai interfész szükséges: Az OBD csatlakozón keresztül egy Renault CLIP vagy DDT4ALL programmal kell az új rádiót párosítani az autóhoz.
  2. Rádió resetelés: Egyes műhelyek képesek törölni az előző autóhoz való párosítást, így az új autó elfogadja.
  3. Kódbevitel lehetősége: Ha az új rádió kéri a kódot, egy Renault rádiókód-generátorral vagy a márkaszervizben ki lehet kérni.

Ha utángyártott rádiót akarsz?

• Egy CAN-BUS adapterre lesz szükséged, hogy az autó megfelelően kezelje a kormányvezérlőt és egyéb funkciókat.

Tanulság: Ha bontott gyári Renault rádiót veszel, készülj fel rá, hogy nem fog azonnal működni! Érdemes előre tájékozódni arról, hogy szükséged lesz egy diagnosztikai programra vagy egy szakember segítségére a párosításhoz.

oori2019 Creative Commons License 2025.03.23 0 0 9120

Szeretnék segítséget kérni. Ki kellett cserélnem a rádiót a Scenic mk3-asomban. A régi rádiót (blankpunt) kicseréltük egy másik típusra (Bosch). Természetesen a rádió kódja megvan. Beillesztés után nem történik semmi, illetve annyi, hogy a cd elindul és leáll. Aztán semmi jele a működésnek. Nem írja, hogy kód kell hozzá. Mit tegyünk? Tudtok segíteni?

Agysebész Szuperhős Creative Commons License 2025.03.09 0 0 9119

Jav: Renault Grand Scenic III 1.6 diesel. 

Előzmény: Agysebész Szuperhős (9118)
Agysebész Szuperhős Creative Commons License 2025.03.09 0 0 9118

Sziasztok. Szeretném magam lecserérni a motorolajat. Renault III 1.6 diesel. A leengedő csavart milyen és hányas kulcsal tudom kicsavarni? Köszönöm a választ.

blogspot Creative Commons License 2025.02.10 0 0 9117

Ilyen mintásat keresek:

Előzmény: blogspot (9116)
blogspot Creative Commons License 2025.02.10 0 0 9116

Nincs valakinek 2 db 16" alufelnije eladó Scenicre? Reális áron keresek.

rage. Creative Commons License 2025.01.25 0 0 9115

Ja bocs. Sima projektoros. Nem xenon.

Előzmény: Érthető? (9114)
Érthető? Creative Commons License 2025.01.25 0 0 9114

3 féle lámpa van, találgassunk?

Előzmény: rage. (9113)
rage. Creative Commons License 2025.01.25 0 0 9113

Üdv. VAn egy renault scenic 3 autónk és szörnyű a lámpája. Sok mindent kipróbáltunk már ,de 80-as évekbeli a világítás. Évek óta ilyen. sok izzzót kipróbáltunk már. Gondolom csak az új lámpa lenne jó ,de nem annyira olcsó. Vajon a foncsorozása rossz. Javítják ezt? 3évesen vették a szüleim és már akkor is szörnyű volt. Mind ilyen?

djpotzi_ver2 Creative Commons License 2025.01.06 0 0 9112

Grand Scenic 1.6 16v KPM vizsgára menne (Mozaik vagy más ezzel azonos kategóriájú helyre). Végeztettem egy próba vizsgát, ahol minden megfelelt kivéve a lambda szonda értéke emelt fordulaton (max 1,03 helyett 1,034). A szoftver "Nem felelt meg"-re értékelte.
A nálam jobban hozzáértők (nem nehéz túlszárnyalni) többen is, a kipufogó fals levegősödését gyanították, a hibás lambda szonda lehetősége mellett.
Kipufogó toldásnál valóban laza volt a bilincs, de a lambda szonda utáni szakaszon. Némi cementezéssel és újra bilincseléssel ez a "lék" megszünt.
Új mérés a vizsga állomáson és meglepetésre a korábbi 1,034 -es érték 1,064-re emelkedett, mindez nulla közeli CO kibocsátás mellett.
A vizsgabiztosnak fogalma sincs mi okozhatja a rossz értéket, de a lambda szondák cseréjét javasolta, bár a futott kilométerek alapán korainak tartja azok elhasználódást.
Ha valakinek van ötlete hol kell keresni az okot, mi lehet a megoldás, kérem jelezze, hogy én is képben legyek. A csere így zsákbamcsaka lenne és forintosítva elég combos. Főleg ha a katalizátor is szóba kerül.

Mivel nálam új a kocsi és a márka is, tudna valaki javasolni típust jól ismerő, megbízható, megfizethető műhelyt, szerelőt? 

Elsősorban Észak-Budapesten és környékén, de végső soron más közeli helyszín is szóba jöhet.

Köszönöm

1413 Creative Commons License 2024.12.26 0 0 9111

Sziasztok,

Találkozott már valaki olyan jelenséggel, hogy hatodik sebességi fokozatban (de csak abban) halk sípoló hang hallatszik az utastérben. A fordulattal együtt emelkedik, és csökken. Ha felengedem a gázpedált azonnal abbahagyja. Nem hangos, nem zavaró, de jó lenne tudni mi az mielőtt baj lesz. 2012-es 1,5 dci 110 le

Köszi!

Titi 400 Creative Commons License 2024.11.03 0 0 9110
1413 Creative Commons License 2024.09.20 0 0 9109

Köszi a tippet!

Hétvégén nekiesek...

Köszi!

Előzmény: z81z (9108)
z81z Creative Commons License 2024.09.16 0 0 9108

Szia!

Nagy eséllyel a vízelvezetőt kell kipucolni: https://www.youtube.com/watch?v=TTgvYja7O9M

Előzmény: 1413 (9107)
1413 Creative Commons License 2024.09.15 0 0 9107

Sziasztok,

Meg tudná valaki mondani, hogy miért, és hol ázik be ez a szar? Az első ülések előtti padlóba épített rekeszek csurig vannak vízzel.

Mi okozhatja?

Köszi!

Érthető? Creative Commons License 2024.07.17 0 0 9106

"olajnyomás érzékelő hibát ír" olajszínt lesz az nem nyomás, de ezért is írhatja. Kézikönyvben itt a topikban is megvan mire irja még.

Előzmény: Banderassz (9105)
Banderassz Creative Commons License 2024.07.17 0 0 9105

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni a következőben:

A műszerfalon megjelent a sárga kulcs és a  "CHECK VEHICLE" felirat.

A diagnosztikai műszer olajnyomás érzékelő hibát ír.

Volt már esetleg valakinél hasonló probléma?

Érthető? Creative Commons License 2024.07.16 0 0 9104

Utastéri egység, kezelőszervek közösen dolgoznak a kérdésben.

Előzmény: norrich (9103)
norrich Creative Commons License 2024.07.15 0 0 9103

Sziasztok!

Szertném kérdezni  valaki tudja -e hogy hol helyezkedik el a scenic 3 ba a vezérlő fűtés szellőzés eletronikája? Előre is kössz

Érthető? Creative Commons License 2024.05.27 0 0 9102

"Minimum 2 félét látok a neten: Carminat, RLINK, az enyém pedig ilyen kék címkés SD kártyával megy."  "Azt tudom, hogy TomTom! De melyik változat?" ?????

Előzmény: soska57joska (9101)
soska57joska Creative Commons License 2024.05.27 0 0 9101

OK! Azt tudom, hogy TomTom! De melyik változat?

Előzmény: Érthető? (9100)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!