Pont most nincs mellettem egyetlen példány sem (csak egy halovány és abszolút középszer Steffl), de én a dobozoson szerbiai gyárra emlékszem. De holnap kiderül ;-)))
Amúgy egyetértek, szerintem is valószínűleg a Carsberg a világ legjobb söre ,-) Na jó, a Heineken és a Paulaner és a Budweiser is finom, nem beszélve a románok titkos fegyveréről, a Silva-ról ;-))) A magyar - illetve magyar gyárakban készült - sörök viszont tényleg egytől egyig elég gyengécskék, szerintem ;-(
vagyis megócsították a gyártást a kukoricamalátával, ennek köszönhetően pocsék lett a sör, amit aztán már csak áron alul lehet eladni és evvel a haszon nagy része is elszállt. hát gratulálok, szegény jó anti bácsi forog a sírjában ;-(((
regen nem hasznaltak kukoricamalatat MO-on a sorgyartashoz,amiota igen az tett be a legtobb sornek.a Drehernek is.Igy aztan akkoriban a kozonseges kommersz sorok is elegge elfogadhatoak voltak, frissen persze ,mert azok nem aszokolt sorok voltak.Pilsner Urquel-t kell inne vagy cseh Budwart:-) Dragabb de megeri
igen, így értettem én is. régen egy élmény volt meginni egy drehert, manapság meg csak azt nézem, hogy mikor fogy végre el. bár persze lehet, hogy csak én öregszem...
Épp egy Drehert szürcsölök, de valahogy nem ízlik igazán. Egyre olcsóbb és keserűbb, nulla illat és aroma, ennél már a Borsodi is jobb. Illetve ugyanaz a sz@rlé mindkettő...
hat szerintem nem volt eltunve, de az utobbi 1 honapban gyokeres valtozas van az izeben. ihatatlan lett pedig evek ota nyomom :(( most kereshetek mast, szoval bongeszem a tippeiteket, egeszseg!
Én amelyik boltba megyek, mindenhol van Dreher. Monnyuk nem rossz, de azért a legjobb magyar sör szerintem a Borsodi Bivaly, főleg, ha az ember chilis Mexicornt rágcsál hozzá. Monnyuk a Bivaly nemzetközi szinten is megállja a helyét finomságban szerintem, annyira nem jó, mint pl. a Kelt, de azért sok cseh és német sörnél finomabb. Persze Németországban az a jó, hogy amikor Berlinben laktam, a sarki Plusban az egyik 6-8 méter hosszú bevásárlófolyosó így nézett ki: jobb oldalt végig sörök és semmi más, bal oldalt végig Wurstok és semmi más, és gyakorlatilag csukott szemmel levehettem bármelyik sört vagy Wurstot a polcról, csalódnom egyikben se kellett.
En nem mondanam hungaricumnak,mert magyar soripar gyakorlatilag nem letezett .MO-on osztrak soripar volt meg a monarchiabol eredoen, ket nagy csalad a Hagenmacher es Dreher sorgyartok idetelepedese folytan.A mo-i Hagi nevu vendeglok (pl Szeged) is a Hagenmacher csaladnevbol ered.
De Dreher Antal neve azert jelentos ,mert az egesz vilagon ma a pils,lager tipusu soroket az o fermentacios eljarasaval gyartjak.
A Miller a masodik legnagyobb amerikai sorgyarto az Anheuser- Busch utan,ez utobbi gyartja az amerikai Budweisert.
Ezek az amerikai kommersz sorok az europai izlesnek kicsit jellegtelenek,bar ez is csak megszokas kerdese,mert ha beut itt lenn a meleg akkor inkabb Miller High Life-ot veszek mint a nehez europai pilseni tipusu soroket
nézd, nem kell elhinned, amit mások mondanak, építs magadnak a fejedben olyan világot, amiben az emberek bomlanak a dreher sörért, aztán nyugodtan hülyézd le azt, aki ellentmond a képednek