Diplomáciai jegyzékben tiltakozna a magyarországi szélsőségesek tevékenysége ellen a Szlovák Nemzeti Párt (SNS), ha a magyar kormány nem cselekedne.
"Egyértelműen jelezni kell Magyarországnak, hogy tegyen otthon rendet" a szélsőségeseknél - jelentette ki Anna Belousovová, az SNS alelnöke azt követően, hogy a párt elnökével, Ján Slotával együtt kedden Pozsonyban felkereste Ivan Gasparovic újraválasztott szlovák államfőt. Belousovová szerint Magyarországnak demokratikus államként olyan törvényeket kellene megalkotnia, amelyek betiltanák a szélsőséges szervezeteket.
"Lehetetlen, hogy Magyarország szemet huny afölött, hogy virágzik a szélsőség, a nacionalizmus és a fasizmus" - fejtette ki a szlovák nemzetiek alelnöke. Hozzátette: az SNS az Európai Unió keretein belül is lépéseket fontolgat a magyar szélsőségesek ellen. Slota kijelentette: a jövő héten szeretne találkozni Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszterrel, hogy ezt a kérdést is megvitassa.
A szlovák nemzetieket aggasztja, hogy az esetleges előre hozott parlamenti választást Magyarországon a Fidesz nyerheti meg. Slota újságíróknak kijelentette, hogy Szlovákia számára nagy veszélyt jelentene, ha Orbán Viktort a Magyar Köztársaság kormányfőjévé választanák. Azt állította: néhány osztrák és német újság úgy írt Orbánról, mint félfasiszta szervezetek támogatójáról. ...............
http://www.hirado.hu/Hirek/2009/04/07/22/Slota_tart_Orbantol_.aspx
Ne nézd le azért. Én nemrég hallottam, hogy rávette a tömegeket, hogy mindenki tekerje előrre az VEKKERT egy egész órával. Ezzel is röviditi GyF idejét. És azt is hallottam, hogy az új választási rendszert, csak akkor fogadja el a figyesz, ha lesz benne VigaszMiniszterElnnyög is. Biztos , ami biztos, nem akar többet a szék mellé ülni a loptok-aji buktor.
Szegény Viktort eddig csak negligálták Európában, most már ekézik is. Pedig ha tudnák, hogy már Magyarországon is csak a Vikor-szekta tagjanak szemében valaki még Orbán; a többszörösen bukott miniszterelnök (jelölt) , a Néma Képviselő.
Persze hogy sípolnak a szlovák nacionalisták, még egy annyira teszetosza külügyminiszter és nemzetellenes globalista kolaboráns kormány mint a mostani nem lesz. Orbán kemény ellenfél volt anno, az Euba jó eséllyel bekerülő Morvai, meg nem fogja a szlovák magyarellenes atrocitásoka szó nélkül hagyni. Én is sípolnék a helyükben. :D
Persze az mi "hazaffy" liberálisaink a médiában majd lobogtatják ezt a cikket. Tegnap már drágajóbolgárúr szörnyülködött - na nem a cikken - hanem Orbánon!
On August 28, 2005, when the extremist Slovak nationalist party, the Slovak Pospolitost, organized a one-hundred-man march in the honor of Josef Tiso, the first fascist president of the Nazi Slovak Republic , created in 1939 by Adolf Hitler. In his opening speech, Marian Kotebla, leader of Pospolitost, urged Slovaks to stop payingtaxes used for “gypsy parasites that keep breeding on like hungry and desperate pythons.” Asked to comment on the racist statements against Roma, the spokesperson for the President of the Slovak Republic , Ivan Gasparovic, said: “everyone is free to celebrate the defeat of fascism by the allied forces in the manner they want.” No reaction was reported from Prime Minister Miklulas Dzurinda or from members of his cabinet.
The riots in February 2004 in Slovakia involving the Roma population in Eastern Slovakia resulted in the largest deployment of army troops since the Second World War and had many commonalities with the riots in the autumn of 2005 in France . Slovakia joined the EU less than three months after, the European Commission being clear and loud in its absolute lack of comment about what happened.
de csak igatat, csak is az igazat! a találgatások, meg a célozgatások, meg a kamudomát azt hagyd a fizetett maszoposokra. ide a frankót írjad mán le, oly kíváncsi vok, amit igen is a fideszhez lehet kötni, de hiteles legyen! ne nevettesd ki magad!
Szerintem meg inkább a szociknak. A Fidesz alatt a szélsőjobb nem kormányellenes, hanem ellenzékellenes volt. (A fő ellenségük ugyanis a baloldal és a zsidók) Tehát kevesebb vizet zavartak és a profibb NemBiz nem használta őket politikai célra. Szilvásy feladata meg az összemosás.
régi/torteneti Magyarország, akartad mondani ... ami valamikor volt, az nem volt nagy, ami most van, az a kicsi - felig/harmadaig/ ures pohar esete - de mivel a mi egyszervolt teli poharunkbol horpintettek jo nagyot a szomszedek, ezert nekunk/nekem harmadaig ures.
a csucs, hogy Mo-on is rengeteg tortenelmi terkep van a hivatalokban. rtl/tv2 interjuvol valakit, aztan a hatterben ott a terkep ... hoppa