Az a lakópark semmi - régi temető... Én olyat tudok, hogy szeméttel, sittel, törmelékkel töltöttek föl egy területet, (nedves, mocsaras, vizes volt), majd ráhúztak tíz centi földet, és aranyáron eladták, a sok hülye meg megvette. Az a halálos, nem a temető.
A régi újpesti temető helyén még a 70-es években épült lakótelep. Nem tudom, ma is így hívják-e, de akkor mindenki tudta, hol a szellemtelep. Mára nem tudom, hányan emlékeznek rája. Így van ez, hol az élők veszik el a halottak helyét, hol fordítva. Attól függ, ki "szaporodik" inkább.
Monnyuk ugyanazért, amiért az OPNI. Igaz ezek már nem aggodalmaskodik az egykori kezelő, és a helyükön sem szeretne bujdokolni a pénzügyminiszter egyetlen üzlettársa sem.
Van erről korábbi cikk is 2005-ből: http://index.hu/belfold/budapest/soroksar0810/
Nem kegyeleti, nem hasznosítási, hanem politikai kérdésről van itt szó" - véli Szrimácz Tamás, aki szerint a mozgolódó civil szervezetek politikai érdekből támadják az önkormányzatot. ....
a... fellelhető csontok kérdésében "az önkormányzatnak sem kötelezettsége, sem kompetenciája nincs, ha valaki ilyesmit talál, akkor elsősorban a Fővárosi Temetkezési intézetet kellene értesítenie, ők majd jönnek a szürke dobozaikkal és intézkednek a maradványok elszállításáról".
Mondju kez utóbbi inkompetenciálódás nem feltétlenül igaz, ha egyszer rosszul számolták fel a temetőt, akkor újra kell számolni.
Kegyeletsértés történt az egykori soroksári sváb temetők felszámolásakor. Ez derül ki a kisebbségi ombudsman jelentéséből. Az Állami Számvevőszék, a közigazgatási hivatal is vizsgálja az ügyet. Az önkormányzat ugyanis még a kiürítése előtt eladta a területet egy vállalkozónak. Őket civil szervezetek jelentették fel, mert 4 éve nem tudják hova kerültek a hamvak.