Keresés

Részletes keresés

Zod Creative Commons License 2009.04.01 0 0 180
Én nem vagyok szakember, de a hitelminősítők nem csak egy véleményt alkotnak? A már fölvett hitelek kamatai nem emelkednek és a leendő hiteleké sem. Nem a minősítők adják a hitelt. Véleményt meg miért ne alkothatnának? Pláne, ha igaz? Tán jobb helyzetben vagyunk a legutóbbi leminősítés óta? Három-négy éve folyamatosan leminősítgetnek minket. Jó kormányzással, hiteles kormánnyal, nem az IMF-en csüngve majd talán jobb lesz a besorolásunk, addig meg nincs min meglepődni...
F. C. King Bastard Creative Commons License 2009.04.01 0 0 179

 

Nosza, törjük össze a tükröt.

Előzmény: Indián (-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.01 0 0 178
Mondjuk ez tényleg jó kérdés. A bedőlt országok ékes példái annak, hogy semmit sem érnek ezek ajós cégek, nem mellesleg pedig szándékosan jobb képet festettek országokról... hadd dőljön a mani, célzottan, oda, ahová ezek a cégek - vagy megbízóik - szeretnék (?).
Előzmény: Indián (-)
alfredoo Creative Commons License 2009.04.01 0 0 177

bogoy

 

es a tobbi, mondjuk kornyekbeli gazdasag? azok leminositese is folyamatban van? azok nem voltak tulsagosan felminositve?

 

peldaul szlovaki peldatlan fuggese az autoipartol, autoipari konjunkturatol?

 

mi lesz ha elfogy a (z erre szant penz) a nemeteknel vagy CSAK nemetorszagban gyartott autokat finansziroznak?

 

ez miert nem erzodik a minositesekben?

Előzmény: Törölt nick (88)
alfredoo Creative Commons License 2009.04.01 0 0 176

dp

 

szerintem az elet minden teruleten lehet hozni negativ peldakat. jobb lenne az eletunk, minosegileg vagy minositesileg jobb lenne az eletunk ha nem lennenek ezek a minositok? az osszes minosito, mindig csak hulyesegeket mond vagy ez csak draga hazank minositesenek kapcsan hozza ki belolunk a 'gondolatokat'? ha neked penzed van es valahova el akarod helyezni, akkor minek alapjan tajekozodsz?

 

szerintem ez egy picit olyan mintha a rendorseget dobnank ki es cserelnenk le, mint peldaul 2006 szeptember, aholis kiderult az a borzalmasan nagy bun

 

1., nem volt rajtuk azonosito

 

2., osszerugdostak tv kamera elott(???) egy megbilincselt(???0 embert.

 

ez nem jelenti hogy egyedi, adott esetben nem lehetne igazad...

 

nauru minositese milyen volt?

Előzmény: Indián (68)
Thelonius Creative Commons License 2009.04.01 0 0 175
Most hogy van nekünk a nagyszerű CDS piac, a hitelminősítéseket lehet összehasonlítani a piaci ítéletekkel. Asszem éppen a S&P ezt időnként meg is teszi, valahol olvastam egy ilyen elemzést, ahol arra jöttek rá, hogy a piac szarik az osztályzataikra :)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2009.04.01 0 0 174
Ez csak egy ,,első olvasatban" született szösszenet.
Előzmény: Zicherman Istvan (173)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2009.04.01 0 0 173
Írtam én is egy programot.:))) Alapítsuk meg a netes Alkotmányos Konzervatív Pártot.

• A magyar állampolgárok jogegyenlősége és törvények előtti felelőssége, nemre, nemzetiségre, vallási vagy társadalmi helyzetére való tekintet nélkül.
• Lelkiismereti, szólás-, sajtó-, gyülekezési-szabadság, szövetkezeti jog, mindezek egyenlő elbírálása és felelőssége a törvény előtt.
• A személy, méltóság, magántulajdon és lakhely sérthetetlensége, az önvédelem joga.
• A nemzetiségek és etnikai kisebbségek kulturális és politikai önrendelkezési joga.
• Alkotmány végleges olvasatban, a népi képviselők előtt felelős minisztériumokkal (parlamentáris rendszer); a képviselők visszahívásának lehetősége a választási körzetben, még a beosztási ciklus lejárta előtt.
• Vétó-jogot a Parlament által választott Köztársasági elnöknek.
• Általános választójog, a választások büntetőjogi védelme.
• Helyi önkormányzati rendszer az általános választójog alapján, melynek hatalma kiterjed az önkormányzati körzet teljes területére; a képviselők visszahívási lehetősége az önkormányzati választási körzetben még a beosztási ciklus lejárta előtt.
• Független bíróságok.
• Adóreform, hogy ezáltal védve legyenek a lakosság kisebb jövedelmű rétegei.
• A mezőgazdasági termőföldek, erdők, beépítésre alkalmatlan területek védelme, külföldi tulajdonba történő eladás tilalma.
• Mezőgazdasági és termelő szövetkezetek, önkéntes szervezetek jogi védelme és állami támogatása.
• Sztrájkjog és független szakszervezetek.
• A munkavállalók és alkalmazottak jogi védelme.
• Nyolc órás munkanap, öt napos munkahét.
• Általános, ingyenes és kötelező középoktatás.
• Társadalombiztosítás-alapú egészségügy.
• Erős, szerződéses, hivatásos és önkéntes alapon szerveződő honvédség, államilag és jogilag támogatott tartalékos katonai rendszer, a fegyveres testületek rendes és volt tagjainak jogi védelme, veteránszövetségek.
• Ifjúságvédelem, ifjúsági szervezetek és az ifjúsági sport állami és jogi támogatása.
• A büntető törvénykönyv módosítása, a halálbüntetés visszaállítása, a volt elítéltek beilleszkedését elősegítő szocializációs program bevezetése.
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.01 0 0 172
akkor az egésznek semmi értelme nincs

Hogyne lenne. A piaci hangulat ugyanis csak lefelé determinál, fölfelé nem. Ha nincs bizalom egy bankban a betétesek részéről, az a bank nem viable. De ha van bizalom, az csak szükséges, de nem elégséges feltétel.

Ja és persze lefelé sem teljesen kemény a determinizmus. Egy cash-rich adós esetében a piaci bizalom hiánya kevésbé determinál lefelé, mint egy cash nélküli adós esetében. Egy nagyon sok cash-sel rendelkező adós akkor is fizetőképes maradhat, ha teljesen elmúlik iránta a bizalom. Csak hát Magyarország nem ilyen...
Előzmény: Törölt nick (171)
zotya-DUB Creative Commons License 2009.04.01 0 0 170
"A szakértő azt mondta, egy program akkor hiteles, ha átlátható, és ha meghirdetik, akkor végre is hajtják. A Tudományos Akadémia Világgazdasági Kutatóintézetének igazgatója szerint a magyar kormány hitelességének helyreállítása attól is függ, megváltozik-e a társadalom reformkészsége és reformképessége.

„Az általános tapasztalat, hogy polarizált, szétszakított, egymásnak uszított, minimális társadalmi kohézióval nem rendelkező, ráadásul a jövő helyett sorozatosan a múltba forduló ország meglehetősen rossz feltételekkel indul. Ebben a közegben. És ezen kéne változtatni” – nyilatkozta Inotai András, az MTA Világgazdasági Kutatóintézet igazgatója." (MTI)



az utobbi 7 evben mindent megtett a kormany annak erdekeben hogy a masodik bekezdesben leirtak igazak legyenek. Volt itt terrorfenyegetes, Magyarok Nyilai, nacizas, molotov-koktelozas, csurhezes, hugyosforradalom stb stb. A szar marpedig mas nem fogja eltakaritani helyettunk, mi csinaltuk kozosen.
Előzmény: Törölt nick (164)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.01 0 0 169
Nem érted. Amiben bíznak a befektetők, az még lehet szar. Amiben viszont nem bíznak, az viszont biztosan szar.

Az a helyzet, hogy a kívül arany, belül szar éppolyan büdös, mint a belül arany, kívül szar. A minősítő dolga, hogy a szar jelenlétére rámutasson, nem hogy a titkos belső értékeket kutassa.

De még egyszer kérdezem: te lett vagy brit államkötvénybe raknál-e inkább pénzt? Magyar vagy brit államkötvénybe? Én is. :)
Előzmény: Törölt nick (166)
tbando Creative Commons License 2009.04.01 0 0 168
Nem a nullára amortizálódó papirokkal szoktak sokat keresni.
Előzmény: Törölt nick (108)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.01 0 0 167
Csak azokat lehet bedönteni, akik maguktól is bedőlnének.

Ez így nem teljesen igaz, de mondjuk azokat a legkönnyebb, és általában azokat szokták bedönteni, akik vagy maguktól is bedőlnének, vagy közel állnak ehhez.
Előzmény: tbando (165)
tbando Creative Commons License 2009.04.01 0 0 165
Nem jött be.

Erről van szó. Nem jön az be mindig.

És egyébként meg: Csak azokat lehet bedönteni, akik maguktól is bedőlnének.
Előzmény: Törölt nick (101)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.01 0 0 162
Kérlek szépen, egy olyan bank, amiben nincs bizalom a betétesek részéről, nem viable, függetlenül attól, hogy micsoda szupi üzcsi terve van. Ha ezt nem érted, akkor nem érted a közgazdaságtant.

Egyébként nem követő megközelítés, mert a befektetők valami alapján megvonják a bizalmat. Az a valami a gazdaságpolitika, a kormány hitelessége, stb. stb. A befektetők a lábukkal már rég leminősítették Magyarországot, a hitelminősítők ehhez képest ebben is nagyon lassúak voltak. Tiszta subprime CDO.
Előzmény: Törölt nick (158)
zotya-DUB Creative Commons License 2009.04.01 0 0 161
pedig muszaj lenne. Mert ha nem megy, akkor meg elvezze ki mindenki a kovetkezo heteket, mert ami ezutan jon, ahhoz kepest a mostani helyzet maga a Kanaan.
Előzmény: Törölt nick (160)
tbando Creative Commons License 2009.04.01 0 0 159
Melyik az a Mérő László eszmefuttatás? Cím, link?
Előzmény: Törölt nick (83)
zotya-DUB Creative Commons License 2009.04.01 0 0 156
szeretnem ha sikerulne, de a jozansagom azt mondja hogy esely sincs ra. Viszont ha nem sikerul, akkor nem tudjuk tartani a hianycelt sem, az euro 400 ft lesz, munkanelkuliseg stb es akkor tenyleg nagy kakiban leszunk. Hihetetlen nagyfoku osszefogast kell felmutatni, jelen esetben ezt mashogy nem lehet kivitelezni.
Előzmény: Törölt nick (148)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.01 0 0 155
Igen, élvezem, hogy a hülyeségeket helyreteszem.

Ha az ország bedőlésére játszanék, akkor nem a fórumon írkálnék, ahol rajtam kívül még húsz ember olvassa, abból átlag húsz teljesen jelentéktelen, hanem egy zsúfolt kocsmában hirdetném a nézeteimet, ahol akár harmincan is figyelhetnének rám. :)
Előzmény: Törölt nick (154)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.01 0 0 153
Egyenlő a mérce.

Az USA államkötvények safe haven-nek minősülnek, a lett államkötvények meg nem. Az USA és a brit államadósság saját devizában van denominálva, a lett meg nem. Az USA és a brit állam több mint kétszáz éves makulátlan (default nélküli) track record-ot mondhat magáénak, Lettország meg kevesebb mint húszéveset.

De ha ezeket a dolgokat nem tudod, akkor csak simán hunyd be a szemedet, tedd a kezedet a szívedre, majd kérdezd meg magadtól, hogy ha a szar a ventilátorba csap, akkor hova vinnéd a pénzedet: amerikai vagy lett államkötvénybe.

Mivel a közgazdaságtan mai állása szerint a várakozásoknak óriási a jelentősége, ezért aztán az USA államadósság objektíve is AAA (ha az USA fizetésképtelenné válna, akkor a mai értelemben vett pénzügyi rendszer megszűnne az egész világon), a lett meg objektíve már messze spekulatív.
Előzmény: Törölt nick (150)
koldoknezo Creative Commons License 2009.04.01 0 0 152
koldoknezo Creative Commons License 2009.04.01 0 0 151
Itt a magyarázat minderre:

http://everythingrandom.net/post/52778150/the-comments-make-this-post
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.01 0 0 149
A magyar adósság minősítése valójában túl magas. Egy olyan vállalat, amelyik már nem képes a szabad piacon hitelhez jutni, az már rég junk kategóriában van. Magyarország meg ehhez képest még mindig investment grade.
Előzmény: Törölt nick (148)
33nev Creative Commons License 2009.04.01 0 0 147
Jajj, és Simort már meg sem említed? Nahát! Biztos elkerülte a figyelmedet a rengeteg köcsög között, akik a forint gyengülésére játszanak!
Előzmény: bárhogyleszugylesz (140)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.01 0 0 146
A tömeges devizahitel ugyanúgy erősíti az egyik devizát a másikkal szemben (konkrétan korábban a forintot erősítette a svájci frankkal szemben), mint a tömeges shortolás. És a gazdasági tartalma is ugyanaz. De most már késő van, és ingyen nem segítek rajtad, ha nem érted.
Előzmény: Okos Mikulás (134)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2009.04.01 0 0 145

Nem javítanád ki a topic címét "kurv'anyádat"-ra? Ahogy most van, bántja a szemem. Ennyivel tartozunk Petőfinek:-)

bárhogyleszugylesz Creative Commons License 2009.04.01 0 0 144
Egy fordítási hiba is közrejátszhatott a döntésükben.
A libák tollfosztásáról szóló riportot fordították a libsik trónfosztására. És mivel elég vészjódló volt a képi anyag, azonnal léptek.
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.01 0 0 143
mit keresnek pl a Lettek a spekulatív sávban kvázi nulla százalék államadóssággal?

Az implicit államadósság viszont akár a GDP-t is meghaladhatja.

És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a GDP a túlértékelt deviza miatt erősen túl van értékelve. A tavalyi GDP-ből vonjál ki kb. 10-15%-ot (az idei visszaesés), majd a kapott számot szorozd meg 0.7-tel, így kapsz egy korrekt GDP-t. (Az államadósság persze változatlan.)
Előzmény: Törölt nick (137)
zotya-DUB Creative Commons License 2009.04.01 0 0 142
tegnap az ireket is leminositettek, es tovabb fogjak oket amennyiben romlani fog a helyzet.
Minket azert huztak le, mert nem hisznek nagyon a "reformokban" es minusz 6% esest jeleznek elore. Bajnaiban sem hisznek. Es ugy oszinten, tegye mindenki a szivere a kezet: ki a tokom hiszi azt hogy hipp-hopp meglesz a 600 millairdos megszoritas?
Előzmény: Törölt nick (137)
tbando Creative Commons License 2009.04.01 0 0 141
a zelemzéseik nem érnek többet a béljósók, vagy a zasztrológusok kóklerkedéseinél...

Szakmailag persze. De hatásukban lásd alfi #7-t.
Előzmény: Indián (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!