Keresés

Részletes keresés

fertopart Creative Commons License 2010.11.01 0 0 1066
lakoss Creative Commons License 2010.10.30 0 0 1065

A konyhát szerintem is meg kell pályáztatni.

Eddig nem kellett volna?? Nagy polgármester favoritod ugyanúgy hagyta akárcsak a többiek ( hadd ne soroljam a neveiket... ) , hogy törvényellenesen áramoljon bástyához a pénz. Nagyon "elegánsan" próbálod elintézni azal, hogy meg kell pályáztatni? Az elmúlt években  miért nem pályáztattad meg?

 

A szövetkezet, ha nem került pénzben engem nem zavar, hogy létezik.

Erről ugyanazt gondolom amit az előzőről... átlátszó mellébeszélés. Pontosan tudod, hogy pénzbe került, nem is kevésbe, csak most ugye elegánsabb úgy tenni, mintha Neked ehhez nem lett volna közöd és most kívülről okosan mondani a frankót.

Mikor ott voltál nem tettél ellene egy lépést sem és elnézted, hogy harácsoljanak, csakhogy ne veszélyeztessék a hatalmadat.

 

Fertőd érdekében, jobbulása miatt történnek én támogatom és el is várom tőlük!!

Szerintem, csak annak van erkölcsileg jogalapja arra, hogy elvárjon bárkitől bármit, ha ő maga annak idején mikor megtehette volna, megtett mindent a város érdekében. Ebben az egy pontban különbözik az "átlagos" polgártól egy olyan polgár aki a saját hivatali idejében mint vezető tehetett volna de mással volt elfoglalva, többek között még a hivatalban sem nagyon volt bent.... de hagyjuk ezt.

 

Értem én, hogy mostmár belátták ( hallgatva a Te valóban bölcs tanácsodra ) nem kellene megnyilvánulniuk, mert lépten-nyomon kilógnak a lólábak. Erre korábban is ráfizettek. Most, hogy Te magad próbálod a nyilvánosság előtt amolyan "semleges" polgár benyomását keltve kommunikálni mindazt ami a háttérben folyik, már sokkal "szalonképesebb" a dolog, de erre azt tudom mondani vagy inkább kérdezni, hogy az elmúlt évtizedekben miért nem volt kommunikáció? Ha akkor ennyire odafigyeltél volna erre, nem történt volna meg sokminden.

 

Előzmény: Pesti Pista (1063)
manus-Fert Creative Commons License 2010.10.28 0 0 1064

Íróknak, olvasóknak optimista üdvözletem,

manus

Pesti Pista Creative Commons License 2010.10.27 0 0 1063
A védőnői döntéssel továbbra sem értek egyet, de azt nem értem milyen felsőbb utasításra gondolsz!? Ha az mutyi hogy egy védőnőt alkalmaz a település, akkor csak támogatni tudom!
Mert nehogy a Polgármesterünk által beígért buszjáratot sürgősen ki kelljen alakítani Fertőszentmiklós- Fertőd között:(

Az iskola konyhával és a szövetkezettel nem értek egyet. A konyhát szerintem is meg kell pályáztatni. A szövetkezet, ha nem került pénzben engem nem zavar, hogy létezik. A munkát meg kell pályáztatni aztán győzzön a jobb ( mármint olcsón és jól)!
A kultur centrumot én sem helyeslem, de továbbra is az a véleményem egy közösségi ház létrehozása fontos!
Nem a település részek közt tettem a különbséget, hanem a polgármester egyik oldalon megszorítást (pl. védőnő) a másik oldalon két kézzel szórni akarja a pénzt (buszjárat, kultúrházak). Azt ugye tudjuk (talán Neked is elmondták) a kassza üres!!
A külső alpolgármesteri státuszt én úgy látom használják de nem olyan nagy számban ahogy Te írod:) Kis településeken tulajdonképpen nem sikerült találnom, városokban 10 ezer fő felett találtam néhányat. Azok is ideiglenes testületeket hoztak létre, hogy tudjanak haladni. Szerintem a Polgármesternek a belsőt kellene gyorsan aztán majd lesz valamikor SZMSZ :) Igaz a véleményem szerint az új polgármesternek kompromisszum képesnek kellene lennie a testülettel. Ő nem az az erős karakter aki a testületet (no meg a települést) arra viszi amerre akarja!
A testület régi és új tagjainak a beszélgetését én nem tudom elítélni. Ismerik egymást miért ne beszélgetnének. Ha azt a település ellen teszik, maximálisan elítélem!
Ha a beszélgetések Fertőd érdekében, jobbulása miatt történnek én támogatom és el is várom tőlük!!
Előzmény: lakoss (1062)
lakoss Creative Commons License 2010.10.26 0 0 1062

Nem a kávézós ügybe gondoltalak bele....de ha már itt tartunk, az is megérne pár kérdést, bástya miért is akarta elkerülni, hogy napirendre kerüljön, azzal a bárgyú indokkal, hogy nincs elég információja róla...

már az előző testület is rengeteget foglalkozott ezzel... inkább arra gondolok, hogy a védőnői körzetek felsőbb utasításra történő mutyiját próbáltad sajátságosan védelmezni, de nem baj...

A képviselők fizetése...

Az előterjesztést senki sem akarta módosítani. Gagyi és átlátszó támadás, hogy a polgármesterre akarod kenni, mert ő terjesztette elő. Ha annyira nem tetszett a képviselőknek, miért nem akarták módosítani? Módosítottak már más előterjesztést is... ennél azért többre vagy Te képes...:-)

Lehetne költeni másra is...

Persze. Ez igaz. Szerintem nem lehet úgy munkát elvárni, hogy nincs érte fizetség. Ez, ahogy mondtam is korábban álszent hazugság volt 20 éven keresztül. Megkapták ők a fizetségüket, csak épp másként és szerintem jóval többet, mint amit megérdemeltek volna. Soroljam?

Meg lehetett volna másra költeni azokat a pénzeket is, amiket bástyaelvtárs iskolakonyhája közbeszerzési pályázat nélkül kapott hosszú éveken át. Meg a szövetkezetnek ellenőrizetlenül kifizetett pénzeket is lehetet volna másra költeni. Erről mi a véleményed, mert ez meg engem érdekelne.

Persze, teljesen igazad van, hogy templomokban nem lehet mindeféle kulturális és igazából nem oda való esemányeket lebonyolítani. De erre nem egy több százmilliós eszement projekt a megoldás.Ha körülnézel, van lehetőség közösségi helyszín kialakítására.... tudod Te ezt nagyon jól.

De mire gondolsz, mikor azt mondod, hogy a település egyik részén szigorú megszorítás, a másikon meg két kézzel szórják a pénzt?  Ezt kifejtenéd?

Az alpolgármesteri státuszról kérdeztél és úgy illik, hogy válaszoljon az ember, nem úgy mint korábban egyesek itt a fórumon... hadd ne soroljam az álneveiket...

Amennyire tudom, ez bevett gyakorlat az országban. Rengeteg helyen van. Az eddigi polgármester  ilyen irányú elképzeléseit vagy gyakorlatát sem ismertem, hogy kitől kért tanácsot vagy kire mit bízott... bár töbnyire senkire semmit ahogy hallottam....

Ennek a polgármesternek sem tudom a szándékait. Csak azt látom, hogy az esztergomihoz hasonlóan, páran szeretnék megbénítani a testület munkáját és kb 1 hónap után mindenféle „eredményeket” kérnek számon. Ahogy Te is, már az érdemi munkát hiányolod.

Pontosan tudod, hogy ez az alpolgármesteresdi csak gáncsoskodás, mégpedig azért, hogy minél lassabban haladjon bármi is.

Hogy ez személy szerint kiknek az érdeke nagyon könnyen átlátható...úgyhogy én ezt gondolom.

 

A bizottságok megválasztásához tudni kell ki lesz alpolgármester, mert az nem vállalhat bizottsági tisztséget, valamint összesen 6 képviselő van. Elég szűkre szabott a választási lehetőség... Az előző polgármesterünk miért nem segít ilyen kérdésekben? Olyan lelkiismeretesen és önfeláldozóan végezte eddig a munkáját...mostmár nem érdekli, hogy gördülékenyebben menjenek a dolgok?Vagy ő másnak segítene inkább?? Erről mit gondolsz?

Persze a kérdés csak költői...

Tudja mindenki, hogy kupaktanácsokat tartanak a régi bejutott és nem bejutott képviselők.

Ezeknek a megbeszéléseknek az erdeménye az, hogy a testület munkáját bénítják ahol csak tudják.

És most nem költői a kérdés: erről mi a vélemyényed? 

Előzmény: Pesti Pista (1059)
Back Man Creative Commons License 2010.10.26 0 0 1061
Még mindig csak beszélgetünk.

A külsős alpolgármesteri mibenléthez szólnék egy kicsit.

A kereskedelemben azt mondják, hogy egy termelő soha nem találkozhat elégséges vevővel egy kereskedő nélkül.

Akkor egészséges az üzlet, ha mindhárom fél elégedett.

Remélhetőleg az Önkormányzatok is eljutnak egyszer erre a szintre.

Megbíznak egy embert, hogy teremtsen olyan feltételeket melyre Ők vágynak. Normál esetben Polgármester irányít, a testület egyéni és pártérdek nélkül szavaz. Viszont úgymond üzletszerző külsős alpolgármester összehozza a feleket és részt vesz a munkában. Ha nem jól teljesít vesztesség, ha jól akkor kész főnyeremény a városnak.

És itt jön a kérdés, ki az aki igazán segítheti a Polgármester munkáját?

Erről jut eszembe egy vicc.

Szól egy ember a szomszédjának, hogy a kertjében rengeteg arany van a földben. Jöjjön, bátran és ásson ki magának!

Mire a szomszéd: tudod micsoda drága manapság egy jó ásó.

Na, nehogy így járjon a város is!

bika110 Creative Commons License 2010.10.26 0 0 1060
A képviselöi költségtérítés valóban többletkiadás lesz a városnak, de ha leszámoljuk a mutyingában kiáramlott pénzeket, biztosan jobban jár a város. A kontroll meg adott, hiszen látható, hogy mindenki mindenkit figyel a képviselök közül.

Sokat kell dolgozniuk csak 6-an vannak, lehet hogy sok a fölös idejük, de elvárni a kemény munkát simán az elhivatottságra appellálva szerintem nem lehet. Az érem a másik oldala, hogy a régiek ha „hibáztak“ vagy védekeztek mindig elökapták „ ezt mi ingyen csak értetek tesszük“  a társadalmi munkát nehéz számon kérni, max nem válasszák meg többet, de ez sovány vigasz lenne 4 éven át.

A külsös alpolgármester szerintem kényszermegoldás lehet, a Kórodit felkérte nem vállalta. A Doktor Úr lehetne még alkalmas, de úgy tudom nagyon elfoglalt. A Horváth Zoltán  nem figyel, vagy nem érti a történéseket, ráadásul az elözö testület is mindig megvezette, vagy naivitásból vagy szorongásból szavazott velük. A Patonaival kapcsolatban még nincs tapasztalat, de Ö is elfoglalt vállalkozó, márpedig ha virágzik az üzlet az a fönök nélkül nem megy. A Fideszeseket biztos letiltották, bár a Takács rémálmainkba jöjjön újra elö. Sok lehetöség nem maradt, most nem 11-böl, 6-ból lehetne választani. Bárki is lesz, azt az égést már elkerüli a város, hogy egy müveletlen és agresszív kocsmáros képviselje.

Előzmény: Pesti Pista (1059)
Pesti Pista Creative Commons License 2010.10.26 0 0 1059
Nézd elmondtam én mit gondolok. Természetesen van "sejtésem" a MI szó jelentéséről. de köszönöm hogy kifejtetted részletesen:) A kávézóval kapcsolatosan sajnos nincs sok információm, vagy ebbe a mutyiba gondolsz bele engem!? Ez érdekelne mert kíváncsi vagyok! Nem kifogásolom a képviselők pénzét csak megjegyeztem, hogy másra is lehetne fordítani. Tudomásom szerint a szomszéd várban sincs tiszteletdíj (F.szentmiklósra gondolok nem F. széplakra) pedig ott úgy tudom több pénzből gazdálkodhatnak mint Fertőd. Abban egyetértek veled konferencia központ hülyeség, de azt hogy bármilyen kulturális programot a templomokban kell lebonyolítani, ezt már rég megoldandó probléma. No de minden településrészen -polgármester írta- azért ez kicsit túlzás. Egyik felén szigorú megszorítás másikon két kézzel szórom, ez "mesebeszéd"! A tisztelet díjat a polgármester terjesztette fel. Feltételezem ha más az előterjesztés más az eredmény is! Kóródi úr gondolom mint újonc figyel, aztán remélem a város érdekében hoz döntést döntéseket. Apropó mi a véleményed a külső alpolgármesteri státuszról? Érdekel mit gondolsz róla! én a pénzügyi helyzet miatt nem tartanám helyesnek! Ja és a kérdésedre a nevem alapján ffi.:)
Előzmény: lakoss (1057)
Back Man Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1058
Igen csak beszélgetünk, természetesen.

Szóval a lényeg, hogy osztódással nem szaporodik a bevétel. Ugyan is a matek szerint csak ezer pontértéknél jön ki egy 0-ra, a többit ki kell pótolni a város pénzéből. Tehát ha 3 db 70%-os körzet van, akkor 3x30%-ot kell kipótolni. Így közgazdaságilag a legjobb a fölös 30%-ot odaadni másik önkormányzatnak, aki küzd a finanszírozással és cserébe barátságban maradni, egy másik ügyben. Élni és élni hagyni.

Aztán az egy védőnői körzet elvárás nem azonos a 3x1 körzettel jogilag. Minél több a gyereklétszám, annál magasabb az előírás. És akkor, ez legyen egy vélemény.

A betűnagyságért bocs, de nagyban kell a változás.

 

Előzmény: Pesti Pista (1056)
lakoss Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1057

Azért látom, már a testületi munkáról is beszélgethetünk... :-)

De azért Pesti kolléga ( vagy kolléganő :-) ) írására hadd reagáljak.

 

"Kocsist választottuk polgármesternek" -megjegyzem én nem Fletóra szavaztam- a testületi tagokat is mi választottuk, ez miért háborít fel benneteket?

 

Na: azt azonnal érezni lehetett, hogy nem tetszik a polgármester, de mondd csak el nyugodtan még párszor... Az, hogy "mi" választottuk pontosan ugyanúgy értendő, ahogyan annak idején a szoci kormányt is "mi" választottuk... senkitől sem kérdezték meg, hogy ő személy szerint igen vagy nem. Tudhatnád, hogy itt a többesszám magát a közösséget jelöli...

Elsősorban nem bástya kiülönvéleménye az ami szót érdemel... hanem a modora ( pontosabban modortalan bunkó viselkedése ) mindössze ennyi.

Vélemények legyenek is, minél több annál jobb...

nem úgy, ahogy a Géza idejében...ugyebár

 

Láttam a testületi tagok többségén a bizonytalanságot,

 

nana :-)  akkor bástya miért nem szólalt fel pont úgy mint a kávézó témájában...?

Hogyugye nincs elegendő információ birtokában...

Nekem úgy tűnik, itt a lemutyizott tervet szerette volna keresztül vinni, amiben megállapodtak ( csak nem Te is benne voltál ?), ezt elvárták tőle...de közbe jött egy olyan zavaró tényező, mint egy képviselő aki ért is ahhoz amiről beszél :-)

Ehhez bizony nem szokott hozzá :-)   szarügy

Míg a kávézónál ugye csak ürügy volt az információ hiány, hogy nehogy napirendre lehessen tűzni.

Ennyi az egész.

 

Azmeg egyenesen hülyeség, hogy kifogásolod a képviselők bérezését. -má ne haragudj.

Szerintem nem ez a pénzkidobás. Szerintem az a pénzkidobás, ha konferencia központot akarunk építeni. Hiába jöttök azzal a marhasággal, hogy a pályázati pénzt megkapjuk. De kell önrész, ami nincs (hála az eddigi kontár gazdálkodásnak ) . Azt majd működtetni és fenntartani kell.

Tudod mennyi kiadás az? Honnan fogjuk megtölteni fizető konferenciázókkal??

Sopronban üresen kong a Liszt. Koncertek meg játszóházak vannak benne. Ezek meg aztán nem hoznak még annyit sem, hogy a melegvizet kifizessék.

Fertődön mit gondolsz mitől lenne másképp?? Na ez pénzkidobás.

Meg pénzkidobás volt amikor bukta az előző testület a "hozzáértőknek" köszönhetően az árfolyamot...Hány millió is volt az?  Na az pénzkidobás és nem a képviselők fizetése.

Az eddigi lemondás a díjazásról egy álszent maszlag volt.

Végre belátják, hogy ez nem járható.

Egyébként pedig megszavazta a testület, nem kényszerből kapják a képviselők.

 

Az érdemi dolgok mikor fognak megtörténni?

 

Amikor már a Kóródi is felfogja és megérti mi a téma amiről szavazni fog. :-)

 

Pesti Pista Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1056
Szóval aki nem érti a matematikát azt nem érdemes tanítani. Szerintem ez nem igaz de a tiéd sem Back Man! Ja és szép nagy betűid vannak! Részletezem a leírt dolgokat és a matekot is. Példa jön mert a pontos adatokat nem ismerem! Van egy körzet 750 a pontérték max 1000 lehet. elérte az 1200 pontértéket. Tehát a juttatás max 1000-ig jár 200 ra nulla. Létrehoznak egy második körzetet. Az elsőben marad 750 a másodikban 450 a fejkvóta 1200-ra hívható le. Szóval én erre gondoltam. Ja és ha ennyire ismered az adatokat akkor az előző leírásban van egy hivatkozás ott le vannak írva milyen feltételek és eszközök kellenek egy védőnői körzethez. Nem gondolnám hogy 20-30 mio. kellene hozzá, persze ez egy vélemény és egy téma! Még valamit,remélem beszélgetünk és véleményeket ütköztetünk a fórumon nem pedig úthengeresdit játszunk!?
Előzmény: Back Man (1055)
Back Man Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1055
Azt mondanám, hogy nem szabad válaszolni annak, aki nem ért hozzá, de most kivételt kell tennem.

Szóval van egy mondás: Nem mindegy, hogy hülyén okoskodsz, vagy okosan hülyéskedsz.

Arra gondolok itt, ha a maximális pont lehívás már megvan, akkor le van hívva a maximális. Hiába alkotunk 40 védőnői körzetet nem lesz negyvenszer annyi a pénz. Aztán ott a hatóság, aki azt mondja 2 védőnői körzet felett ilyen és ilyen eszköz és rendelő, meg felszerelés az előírt, ami mellesleg a Dokit idézve olyan 20-30 milliót kíván.

Aztán azért kellett ezt gyorsan megszavazni, mert ha nincs meg a feltétel, akkor 2-3 millió a bírság a hatóságtól. Aki ezt nem érti, az a város pénzét akarja elherdálni. (Ez volt 20 évig.)

Semmi racionalitás, semmi üzletpolitika.

De, ha valaki Pesti Pista módjára bedobja a közösbe a 30 milliót, akkor biztos van módja annak is.

És kérem, ne keverjük össze ezt az orvosi ellátással, mert a védőnő nem gyógyítani jár az iskolába, nem is az a feladata. Aztán  a kecskeméti gyereket se küldik haza ha lázas, mert itt is megkapja az ellátást.

Sajnálatos módon pont ez a baj a fejekben, hogy sokan alkotnak olyanról véleményt, amihez nem értenek és nem is tudja mi az a felelősséggel szavazás.

Előzmény: Pesti Pista (1054)
Pesti Pista Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1054
Mivel a védőnői körzet már meghaladta a maximumot tehát ha létrehozol még egy körzetet a maximumon felüli díjrészt is lehívhatod.
A kérdés számomra csak annyi, hogy ez az összeg mire elég, ha elég a védőnő bérére akkor már győztünk is! Az épület nekem nem tűnik problémásnak, hisz működik jelenleg is két védőnői pozíció ugyanott létre lehet hozni a 3.-t is! (ha jól tudom egy szoba kérdése az egész-http://www.maote.hu/content/view/58/44/-).
Arról ne is beszéljünk az iskolai védőnő (ahogy írtad) az idejének egy részét az iskolában tölti, ott vizsgál.
No és ha nem elég a finanszírozás az előző írásomban ott a javaslat a finanszírozásra:)
Előzmény: bika110 (1053)
bika110 Creative Commons License 2010.10.25 0 0 1053

Lehetséges, hogy valami rosszul jött át nekem a TV felvételböl. Én azt szürtem le, hogy az iskola szeretné ha még 1 védönöi körzetet nyitna a város a gyerekeknek. A Doktor Úr szerint a védönöi ellátást az iskolában (szüréseket) meg lehet oldani úgy is, ha az agyagosszergényi átveszi, attól még nem kell Agyagosba járniuk. Amennyiben a város indít még egy körzetet akkor már továbi beruházásokra van szükség, mindamellet hogy az OEP támogatás nem növekszik, mert elértük a maximálisan lehívható összeget. Az új rendelö felszerelése és a munka a városra hárulna.

Azt hiszem szakmai hozzáértés szempontjából nem férhet kétség a Doktor szavaihoz, de az egyértelmü hogy egy kocsmárosnál biztosan jobban ért hozzá. A Polgármester szavaiból az derült ki, hogy Agyagos, az OEP és az ÁNTSZ is ezt a variációt tartja elfogadhatónak, ráadásul a képviselök többsége is emellett szavazott. Ahogy hallottuk hónapok óta húzodik az ügy dönteni kellet, milyen további elökészítésre gondolsz? Valahol megértem az iskolát, hogy lobbizik a gyerekeiért, de az is kiderült, hogy semmi hátrány nem éri öket a védönö kijön az iskolába és elvégzi a kötelezö szüréseket.Amennyiben a védönöi ellátást Kapuváron akarják megoldani azt is lehet a Doktor szerint, de azzal a város nem veszít pénzt, mivel már elérte a támogatás maximumához szükséges pontszámot. A Doktor szerint az orvosi és a védönöi ellátás 2 külön kategória, ráadásul szerintem drucból nem szúrhat ki az iskola a diákokkal, hogy Kapuvárra küldi a gyerekeket ha betegek.

Nem vagyok szakértöje a témának nekem ez derült ki az ülésen elhangzottakból, de szivesen olvasok más véleményeket is, ha valaki másként értelmezte.

Előzmény: Pesti Pista (1052)
Pesti Pista Creative Commons License 2010.10.24 0 0 1052
Az elmúlt időszakban rendszeresen olvasgattam a fórumon leírtakat! Felháborított ami történt a településen. Az esetek többségében azonosan gondolkodtam a dologról mint ti.
A választás lezárulta után azt gondoltam történik egy véleménycsere az oldalon és tudok érdekes dolgokat olvasni. Ezzel szemben nagy csend volt az elmúlt 3 hétben:(
Most újra a két legaktívabb fórumtag beszélget egymással, persze egyforma gondolatmenettel!
Azért, ahogy ti szoktatok mazsolázni én is had idézzelek benneteket "Kocsist választottuk polgármesternek" -megjegyzem én nem Fletóra szavaztam- a testületi tagokat is mi választottuk, ez miért háborít fel benneteket? A testület 6+ polgármester mi a probléma ha van aki máshogy gondolkodik? A többség akarata amit végre kell hajtani.
Megjegyzem Molnár doktor érvelésével valamint a testület döntésével nem értek egyet. A testületi tagok tiszteletdíja gondolom fedezte volna a védőnői körzet működtetését, miért nem ezt a módszert választották!? Biztos ,hogy minden dolgot pontosan tudott Molnár úr? Nem azt kellett volna tennie Fletónak, hogy elnapolja a döntést és tájékozódik, tájékoztatja a képviselő testületet a tényekről, aztán mindent átgondolva történik a szavazás? Láttam a testületi tagok többségén a bizonytalanságot, nem tudták mitévők legyenek. Mindenféle előkészítés nélkül hoztak egy döntést! Ami elhangzott a középiskolával kapcsolatban, miszerint átviszi az orvosi ellátást Kapuvárra, engem elgondolkoztat. Fleto programjának egyik fő pontja volt a kapcsolatok helyreállítása, ezzel jó irányba megyünk:(
Véleményem szerint gyermekekkel összefüggő dolgokat nem szabad kiadni a kezünkből. Egy falu el tudja végezni egy város nem -ugyan már-!
A másik dolog, érdekes hogy minden ember máshogy látja a TV-t. Én például csak azt láttam, hogy akarat van a döntésre, közben meg a szavazatok összeszámlálása tart legtovább!! Az érdemi dolgok mikor fognak megtörténni? Majd amikor közületek kiválasztja a külsős alpolgármestert? Megint fokozzuk a pénzkidobást!!

"Ez a változás meg a lendület amiről beszéltetek a választás előtt??" No én ettől félek, csak sajnos ezt nem a személyek hanem a város szenvedi el!!
Előzmény: bika110 (1051)
bika110 Creative Commons License 2010.10.24 0 0 1051
Megnéztétek a képviselötestületi ülést? Végre szembesülhetünk vele mi mehetett itt éveken át, biztosra veszem hogy senki nem szavazott volna egyetlen régi képviselöre sem, ha látja mit (nem ) csinálnak. Nagyon tetszett, amilyen határozottan és nyugodtan leállította Polgármesterünk a Takács agresszív kötözködését. Sajnos ez az ember csak azért akart a testületbe kerülni, hogy akadályozza a munkát, hogyan is hihették el neki hogy a városért akar dolgozni. Hogyan lobbizhat a város érdekei ellenében a középiskola mellett? és akkor még képtelen belenyugodni a döntésbe, szörnyü.

Remélem nem az a cél, hogy megakadályozzák a testület munkáját, mert kezd „ kilógni a lóláb“. A városra esküdtek fel és el kell fogadniuk a lakosok akaratát, márpedig azok a Kocsist akarták polgármesternek. Ideje lenne beletörödni a választók döntésébe és nem protestálni a munkát, végül is ezért jelöltették magukat. Nagy csalódás látni, hogy megint valami ellen és nem a város mellett megy a hadakozás. Ha a nagyon is nyílvánvaló akaratunkat sem képesek elfogadni, hogy a Kocsist választottuk polgármesternek, akkor hogyan akarnak értünk dolgozni, megint mennek a saját fejük után kontroll nélkül?  

Kész kabaré volt a Takács lemondása az alpolgármesterségröl, hiszen senki még csak meg sem kérdezte. Remélem lassan a fejéhez kap és nem égeti magát tovább és végre koppintson már valaki a fejére a közbeszerzés nélkül“ bérelt“ konyhájáért.

lakoss Creative Commons License 2010.10.24 0 0 1050

Azért elgondolkodtató, hogy vajon miért is van ott a képviselőtestület.

Bástya úgy döntött, hogy az eskü szövegében ő nem mondja a nevét!!

Nem is mondta. Felvétel van róla! Azon látható.

Az, hogy fel sem kérték arra, hogy alpolgármester legyen, nem zavarja abban, hogy kijelentse, ő nem akar alpolgármester lenni. szánalmas...

A nyilvánvalóan háttérben történő egyeztetéseknek köszönhetően, (amikhez a régi polgármesterünk adja az útmutatásokat) a testületi munkát pedig mepróbálja néhány képviselő megbénítani. Bástya hőzőngő, műveletlen és buta stílusát már mindenki ismeri, nem lepődünk meg.

Agresszivitással és hangerővel még senki nem tudott magának becsületet és tisztességet szerezni.

Ha annyira szívén viseli ez a jó ember a megyei önkormányzat érdekeit, akkor miért nem ül be oda??

A szakmai érvekkel mit sem törődve hajtogatja  a baromságait, közben meg hülyíti a népet, hogy ő teljesen egyetért a felvetéssel, de hát a megyei önkormányzat....

 

Azért ülsz ott, hogy Fertőd érdekeit képviseld!

 

Nem kell azzal a demagóg süket dumával jönni, hogy ...nehogy nagyobb kárunk származzon mint amennyit nyerünk...

Lehet, hogy Ivanics úrnak az lenne a jobb  -nem tudom erről nyilván Ti beszéltetek, meg FG is ezt tanácsolta-  azért vagy ott, hogy azt csináld ami Fertődnek a legjobb és nem az Ivanics úréknak. 

 

Ebből is látszik, eddig miért nem szerették ezek a TV nyilvánosságot. Most érdekes módon, egyik sem meri szóvá tenni, hogy a TV miért van ott. Pedig ők is amellett voltak régebben, hogy nem kell a TV...

 

MIndenesetre, eskütétel után van a testület. Az pedig kötelez.

A szándék, hogy egyfolytában keresztbe akarnak tenni, egyértelmű és jól látható.

 

Ha netalán valamelyik nagyokos közületek abban bízik, hogy ellehetetleníthetitek a polgármestert, vagy netán új választásokat akartok, ne feledjétek, mindenki látja, tudja mit műveltek és , hogy szándékosan akadályozzátok a munkát  az eskütök ellenére.

Ez a változás meg lendület amiről beszéltetek a választások előtt??

 

 

 

hátmiaszössz Creative Commons License 2010.10.05 0 0 1049
http://www.kisalfold.hu/valasztasok2010/feltucatnyian_indulnak_a_polgarmestersegert_fertodon/2179380/
hátmiaszössz Creative Commons License 2010.10.04 0 0 1048
Gratulálok az új polgármesternek.


A lehető legjobbat választották. Ezt nem mondhatom el a képviselő testületről.
Gyenge muzsika, sok egyéni érdekeltségű van benne.
hátmiaszössz Creative Commons License 2010.10.04 0 0 1047
naonjó
Pesti Pista Creative Commons License 2010.10.04 0 0 1046
Gratulálok az új Polgármesternek! Sok sikert kívánok én is Fertődnek! Ahogy látom erre nagyon nagy szüksége lesz. Gyenge városvezető rossz állapotban lévő város élén!
Előzmény: bika110 (1045)
bika110 Creative Commons License 2010.10.04 0 0 1045

Jó reggelt!

Gratulálok az új Polgármester Úrnak, sok sikert kívánok neki és vele együtt Fertődnek.

Back Man Creative Commons License 2010.10.04 0 0 1044
Gratulálok az új Polgármester Úrnak!!!!!!!
Előzmény: fertopart (1042)
fertopart Creative Commons License 2010.10.04 0 0 1043
fertopart Creative Commons License 2010.10.03 0 0 1042
fertopart Creative Commons License 2010.10.03 0 0 1041
fertopart Creative Commons License 2010.10.02 0 0 1040
Ki lenne a polgármester, kik a képviselő-jelöltek az Internetes szavazók szerint?
Lezárult az Internetes szavazás
mitco Creative Commons License 2010.10.02 0 0 1039
Az adás 20:00 órakor kezdődik!
lakoss Creative Commons License 2010.10.02 0 0 1038

Nna most meglepődtem... :-) :-)

 

19:00-kor lesz?

Előzmény: mitco (1037)
mitco Creative Commons License 2010.10.02 0 0 1037
Az adást élő egyenesben közvetíti a FERTŐPART Tv is! Mindenki figelmét felhívom arra, hogy  az INFO Tv számára is biztosítottam a közvetítés lehetőségét, de annak működtetője Bognár Zoltán polgármester jelölt elzárkozott ettől!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!