Keresés

Részletes keresés

mandika01 Creative Commons License 2018.07.11 -1 0 31

Vevőt keresek VHS filmekre.ár 500 Ft/db

rómailaci Creative Commons License 2018.07.09 0 0 30

Keresek normális áron, használt, jó állapotú Epson V 700 Photo szkennert. Köszönöm: V.L.

 

PETYUS Creative Commons License 2018.02.12 0 0 29

Itt a megjegyzésekben írta is valaki, hogy nincs szinkronban a kép a hanggal.

https://www.conrad.hu/hu/audiovideo-digitalizalo-terratec-grabster-av-300-mx-955786.html

Előzmény: _c_ (26)
PETYUS Creative Commons License 2018.02.12 0 0 28

A hozzávaló szerkesztőprogram tartalmaz toldozó-foldozó eljárást a szinkron utólagos összebarkácsolására.

http://www.terratec.net/media/filer_public/magix_5_de.pdf

61. oldal

Ebből úgy gondolom, hogy az eszköz hardveresen nem TBC-s, és nem is találtam erre való utalást a fenti anyagban.

Így a lejátszó készüléknek kell tudnia az időalap korrigálást, különben lehet a szinkronnal kínlódni.

Előzmény: _c_ (26)
PETYUS Creative Commons License 2018.02.12 0 0 27

Gondolom, hogy ez csak egy jelátalakító cucc. De valamivel le kell játszani azt a kazettát is. Az viszont nem mindegy, hogy mivel.

A probléma lényege itt van leírva angolul:

https://en.wikipedia.org/wiki/Time_base_correction

Néhány szempont magyarul:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdesek__6219770-mivel-lehet-vhs-kazettat-gepre-tenni

Előzmény: _c_ (26)
_c_ Creative Commons License 2018.02.12 0 0 26

2018-at írunk.

Tud valaki ajánlani egy külső (USB-s) eszközt, amivel VHS kazettákat lehet jó minőségben, "hangelcsúszás mentesen" (problémamentesen) digitalizálni?

 

zt a kütyüt ismeri vki?

TERRATEC GRABSTER AV 300 MX

 

Vélemény?

 

Köszi!

operat- Creative Commons License 2012.04.13 0 0 25

Sziasztok!

 

Eladom vágórendszerem (szoftver+hardver+bejátszó+monitorok+stúdióhangfalak)!

 

Pár éve profi televiziós munkára volt vásárolva, félprofi, amatőr felhasználásra még mindig tökéletes!!!!

 

Amiről szó van: AVID Xpress DV vágórendszer, a PC vel amivel vettem, 2db vga monitor, egy 14' os profi fémházas videomonitor, egy kis hangmixer, 2db nagy kontrollhangfal (nagy behringer aktiv), DVCAM és BETASP rekorderek, minden működik kifogástalanul!!!

 

Nem részletezem,  felesleges teliszórni adatokkal a topicot! Akit érdekel, az úgyis kérdez!!!  Egyben, vagy részenként is!

 

Köszönöm!

tévéguru Creative Commons License 2010.08.06 0 0 24
>Hogy milyen video-digitalizáló készülék lenne jó, azt nem tudom.

Azért köszönöm hasznos tanácsaid!

>Mindig elcsúszott vele a kép-hang szinkron.

Sajnos nálunk a Matrox kártyánál is hasonló gondok vannak.
A miniDV kazit lejátszom egy Panasonic DV magnóval, és onnét FireWire káben a Matrox kártyához kötve beszedem Premiere-be. Csakhogy fél óránként le kell állítani a kazit, elmenteni a felvételt, és utána kezdeni egy újat, mert fél óra után elcsúszik a hang. Fél óra után kb. 1-2 másodpercet kell előrébb hozni a hangsávot, 1 óra után pedig jó 3 másodperc is kialakul néha. Eddig nem tudták megmondani miért, hisz közben egy tévéhez is hozzá van kötve a magnó, és ott a tévén csúszás nélkül megy a hang. Ha az asztali DVD fevevőre kötöm a magnót, és DVD-re veszem fel, akkor nincs csúszás. Viszont ha a DVD-t kötöm a géphez, akkor is csúszik a hang fél óra után.

Érti a fene mi van vele, azért nem hinném, hogy ennyire butára készítik el manapság a technikát.
Előzmény: PETYUS (23)
PETYUS Creative Commons License 2010.08.06 0 0 23
Hogy milyen video-digitalizáló készülék lenne jó, azt nem tudom.
Azt tudom, hogy egy ideig használtam egy "Adstech DVD Express" nevű kütyüt, de nagyon szívatós volt, így hát leszoktam róla. Mindig elcsúszott vele a kép-hang szinkron. De úgy gondolom, hogy erről nem csak ő tehet, hanem a video-lejátszó készülékek is. Ugyanis ha tv adást vettem fel vele, akkor nem csúszott el a szinkron. Vagyis igen, de konstans értékkel, így egyszerűen helyre lehetett rángatni a video szerkesztő programmal. De vhs digizésnél változó mértékű szinkroncsúszás volt, amit nagyon macerás volt visszarángatni.
Előzmény: tévéguru (22)
tévéguru Creative Commons License 2010.08.06 0 0 22
most újra kimentettem Mpeg 2 (DVD)-be premiere-el, ugyanazokkal a beállításokkal, ugyanannyi idő alatt, ugyanolyan méretben elkészítette, csak most egybefűzte a képet és a hangot, és gyönyörű képet csinált. A fene se érti, egyszer ilyet, másszor olyat hoz össze...

> Ez több, mint 1000 DVD esetében egy kicsit mondhatni kivitelezhetetlen, ...

bocsi, "több mint 1000 VHS felmásolása esetében" akart lenni. A DVD-vel bekevertem most.


A VHS-eket nem DVD-re szeretném, merthogy a DVD-kkel az a bajom, hogy nagyon könnyen elveszik róla az adat. Szép és jó, hogy 60 FT egy DVD, és a nagy táskába becsúsztatva kis helyen elfér, viszont a VHS-ek megvannak 94 óta és működnek, lejátszhatók, a DVD-k közt meg sokszor van olyan, hogy 1 hét alatt lejátszom 10x, és utána már nem is megy, mert annyira szétkarcolódott.
Ezért szeretném külső DVD-re felírni őket, és ha már lejátszom, akkor valami rendes kártyával felvinni egyből a vinyóra, nem pedig kiírni asztali DVD íróval DVD-RW-re, majd onnan felmásolgatni a gépre. Van 2 db 1TB-os külső vinyó kezdésnek hogy az archívum alapjai le legyenek téve, és aztán folyamtosan ahogy lesz pénz fel kell másolni valahogy 1200 kazit meg 1000 DVD-t vinyókra. Abban valahogy jobban megbízok, hogy nem karcolódik meg és veszik el, plusz onnan DVD íróval fogom, és kiírom ha kell valamire.
Amúgy van több VHS magnó is meg asztali DVD író is, de mivel gépre kell, ezért gondoltam tuner vásárlásra, csak nem tudom milyet vegyek ami olcsó de jó, megbízható...
Előzmény: PETYUS (21)
PETYUS Creative Commons License 2010.08.06 0 0 21
> Ez több, mint 1000 DVD esetében egy kicsit mondhatni kivitelezhetetlen, ...

Ha vhs dvdsítés kell nagy mennyiségben, akkor lehet, hogy a (video+dvd)-(lejátszó+felvevő) kombinált készülék a legkevésbé fájdalmas megoldás.
Az ilyen felírja dvd-re ugyanakkor, amikor lejátssza a vhs-ről.
Előzmény: Jannny1 (19)
tévéguru Creative Commons License 2010.08.06 0 0 20
bocs, véletlen tesóm nevén ment el az előző válaszom.
Előzmény: Jannny1 (19)
Jannny1 Creative Commons License 2010.08.06 0 0 19
persze, a szerkesztés DV-ben történik. Ha kész a szerkesztés, utána történik a kimentés.
Most újratelepítettem a gépet, mert másfél évnyi meló után már nagyon vacakolt az XP.

Egy 9 perces videót kimentettem Mpeg 2 (DVD) - PAL 4:3 High Quality 4Mbit formátumba. Előszöt mentés közben kilépett, sajnos valami gebasz van a premierrel=matrox-al, mert néha menet közben fogja magát és eltűnik, máskor kiírja, hogy rossz memóriacímre hivatkozott és leokézva kilép, avagy éppet kiírja, hogy "Matrox real-time plugin stopped / could not start" és ezután használhatatlan az egész, hibás adatfolyamnak jelzi és gépújraindításig nem lehet vele semmit sem kezdeni. Sajnos Ez a progi ilyen vacak, és állandóan vacakol, de még sneki nem tudott rá megoldást mondani. Ha valakinek van ötlete, várom szeretettel, mert nagy szenvedés így a munka :S
Csinált 2 fájlt (m2v és wav, nem rakta egybe a képet és a hangot hogy még nehezebb legyen kezelni...), 380 megás fájl lett belőle, mindezt sikerült neki jó 30-32 perc alatt kimenteni, és alig van mozgás, mert a stúdióban ül egy lány és csak beszél, de amikor megmozdítja a fejét egy kicsit, már olyankor is mintha elcsúszna a feje körül a kontúr, kockásodna kicsit. Ahol gyorsabb mozgások vannak (pl. egy autóversenyen) akkor meg szabályosan becsíkosodik a gyors mozgásoknál a film.

Megnézni úgy szoktam, mint ahogy vágom is. Beimportálom Premiere-be, és ott nézem. Akkor jön ki a különbség a sima vágandó DV és a kimentett anyag minősége közt, hisz ugyanaz a gép/program/monitor játssza le. De ha áthozom másik gépre és VLC-vel vagy Media Playerrel lejátszom, ugyanezt látom. Vacak az egész. És így nem adhatom tovább, mert egy komolyabb cég egyből megkiabál, hogy nem tudja tovább vágni, illetve énis ha ezt később tovább vagdalom majd meg hasonlók, újabb romlások lesznek. A sima DV avi meg túl nagy eltenni. És megnézve egy gyári DVD tűéles képét, majd azt lebutítva 1,4 gigás aviba szintén teljesen jó minőség lesz, tehát valahogy ki kéne tudnom menteni nekem is jó minőségbe legalább azt, amit a kamerával felvettem. Merthogy jó is a képe amíg vágom és nem írom ki.

Meg megnézve azt, hogy ma már TV felvételeket is fel tudják úgy venni, hogy az adásnak vége, és pár perc múlva már fent is van neten, szép, elmosódásmentes képpel meg minden, akkor a VHS-nél is nehogymár beviszem a 3 órás kazit a premierbe 3 óra alatt, és utána egy DVD-be konvertálással meg eljátsszak még ójabb 4-5 órát. Ez több, mint 1000 DVD esetében egy kicsit mondhatni kivitelezhetetlen, hisz nincs a földön ember akinek ennyi ideje lenne :)
Előzmény: PETYUS (18)
PETYUS Creative Commons License 2010.08.06 0 0 18
A dvd formára konvertálás az utolsó művelet a szerkesztés után. Szerkeszteni DV formátumban kell, ha mód van rá.
Előzmény: tévéguru (16)
PETYUS Creative Commons License 2010.08.06 0 0 17
> utána elég gáz lett a minősége, a mozgásoknál elmosódik, csíkozódik, stb.

Mivel nézve?
Ez tipikus interlace-inkompatibilitási probléma, semmi köze a minőséghez.
A minőség olyan dolog, ami lehet jobb vagy mégjobb.
Ami töxar, azt másképpen kell csinálni vagy megjeleníteni, mert e két dolog közül az egyik nem kompatibilis a másikkal.
Előzmény: tévéguru (16)
tévéguru Creative Commons License 2010.08.06 0 0 16
Próbálgattam a tömörítéseket, de egyrészt egy fél órás részt egy jó óra alatt mentett ki, és utána elég gáz lett a minősége, a mozgásoknál elmosódik, csíkozódik, stb.

Ha csak simán kijátszom DV-n és felveszem az asztali DVD felvevőn, akkor nem csinál ilyeneket. Nem tudom mi ez a vacakolás, de ez van. Meg ha kiteszem egy DVD képbe, utána megint lehet szenvedni, hogy a fél órás-órás műsorokat kiszedjem és amilyen összeállításban éppen kell, úgy kiírjam. Ezért is nem akartam DVD képet, mert azzal nehezebb utána dolgozni, hanem valami jó (jobb) avit kreálni vagy ilyesmi kisebb helyen, nem ilyen sok sok gigában, hisz a VHS rossz minőségén már javítani nem lehet egy bemásolással...
Előzmény: PETYUS (15)
PETYUS Creative Commons License 2010.08.05 0 0 15
> egy fél órás videót ment ki 5-6 GB körüli méretre ...

Kb. 6,5 GB-nak kell lennie elvileg DV formátumban (a fél órának). Ha csinálsz belőle DVD-re való mpeg2-t, akkor egy 4,7GB-os DVD-re felírhatsz 2 órát.
Előzmény: tévéguru (14)
tévéguru Creative Commons License 2010.08.05 0 0 14
Üdv nektek!

Egy nagy kérdésem lenne, ami miatt felélesztettem most ezt a témát.

Adott kb. 1200 db VHS kazetta, amit szép sorban el kellene kezdenem külső winchesterekre felmásolni.

Na most kb. 10 ezrem lenne, ebből milyen tunert vegyek, ami jó minőségben megoldja a bevitelt, pontosabban ugye nem okoz további romlást a film minőségén.

Jelenleg egy Maxtrox RT. X550-es digitalizáló van, ez IEE 1394-es porton illetve RCA bemeneteken át beszed bármit. Ehhez viszont valami jó program kéne. Jelenleg egy Adobe Premiere Pro 2.0-ra van ráeresztve, oda visszük be a filmeket, viszont ha ott kimentem simán, akkor egy fél órás videót ment ki 5-6 GB körüli méretre, ha meg betömöríttetem velem wmv-be, akkor iszonyatos lesz a minőség a legjobb beállításokkal is.


Valakinek valami javaslata?

Ha tudtok olcsó tunert ajánlani, az lenne a legjobb, mert a jelenlegivel felszerelt gépen megy a vágás legtöbbször, és ilyenkor ugye nem tudnék videót beszedni, márpedig ennyi kazi lassan fog elfogyni ha napi 8 órába másolom fel a gépre akkor is...
Ezért egyszerűbb lenne erre beállítani egy másik gépet, és ott mehetne a felmásolás, miközben a vágást csinálom.

Remélem tud valaki valami okosságot!
digital2000 Creative Commons License 2009.09.21 0 0 13
A Xilisoft Video Convertert nézd meg, szerintem azzal tudsz konvertálni.
Az swf formátum letöltését pontosan nem tudom, de a neten ha utánaolvasol biztos találsz néhány megoldást.
Előzmény: ggg333 (12)
ggg333 Creative Commons License 2009.09.19 0 0 12
sziasztok
swf formátumot miként tudok letöltni illetve mp4-r vagy avira konvertalni?
Koszi a valaszt elore is
digital2000 Creative Commons License 2009.07.22 0 0 11
Szia!

Valamilyen szinten biztos működik, de gyanítom, hogy nem hozza az elvárt minőséget...
Előzmény: zebulónia (10)
zebulónia Creative Commons License 2009.07.06 0 0 10

Sziasztok!

Kérdésem lenne, hogy mi a hozzáértő véleményetek a "Video digitalizáló Easy Cap USB videórögzítő" készülékről???Ez egy pendrive nagyságú kütyü, amiből analóg kábelek lógnak ki. Arra szeretnélek kérni, hogy olyan Személy válaszoljon akinek van vagy találkozott már ezzel a szekezettel.Köszi elöre is és Üdv.:Zebu...

PETYUS Creative Commons License 2009.06.27 0 0 9
> és gondolom, ott nyilván nincs késés.

Lehet hogy ott nincs, de nem nyilván.
Én egy adstech dvd xpress készüléket használok ilyenre, és néha meg kell taszigálni a hangot utólag.
Előzmény: erga45 (8)
erga45 Creative Commons License 2009.06.27 0 0 8
A következő kérdésem lenne az urakhoz: milyen hardverre van szükségem, ha úgy szeretnék analóg (VHS-es, ill. 8-as) videókat digitalizálni, hogy a hang ne csússzon el a képhez képest? Jelen pillanatban egy Pinnacle digitalizáló kártyám van, de ez csak videót képes digitalizálni, a hangot a hangkártya viszi be, és (feltételezésem szerint) mivel ez két különböző kártya, ezért kezd el 10 perc után egyre inkább elcsúszni a kép és a hang - meg persze nyilván attól, hogy vannak hibák az analóg szalagon, és a hangkártya fix 44100 Hz-es mintavételezéssel viszi be a hangot, a digitkártya meg hibás félkép esetén épp oda nem visz be semmit, és ugye kb. 10 perc utána már annyi hiba összegyűlik, hogy láthatóan is elkezd késni egyik a másikhoz képest.

Ezt jól gondolom?

Ha igen, szerintetek megoldaná ezt a dolgot egy olyasmi cucc, amit mondjuk bluesman.ati hirdet itt az előző hozzászólásban? Ha jól látom, ott ugyanaz a kártya végzi a kép és a hang digitalizálását is, és gondolom, ott nyilván nincs késés.

Köszi!
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.04 0 0 7
Eladó egy Pinnacle Studio Plus 10.5 Titanium Edition video digitalizáló rendszer.
Amit a csomag tartalmaz:
- digitalizáló kártya és kábelek
- legális, regisztrált szoftver

www.pinnaclesys.com
http://kepfeltoltes.hu/090604/elado_pinnacle_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ár: 20.000 Ft

Tel.: 30/211-5989
E-mail: bluesman.ati@gmail.com
Átvétel helye: Budapest
digital2000 Creative Commons License 2009.05.06 0 0 6
Köszi! :-)
Igazából már mindegy is...
Előzmény: Briko (5)
Briko Creative Commons License 2009.05.05 0 0 5
Igen.
A MaSziVi-ben használtam ilyet, de azóta lehet, hogy már sóval szórták fel a helyét...
Előzmény: digital2000 (4)
digital2000 Creative Commons License 2009.03.31 0 0 4
Olyan masináról tud-e valaki valamit amibe külön kell befűzni a hang és a képorsót, (16mm) majd azokat egyszerre játsza le?
digital2000 Creative Commons License 2009.03.29 0 0 3
Szia!

Mi igen, beszéljük meg privátba, publikus a mail-om.
Előzmény: batyja (2)
batyja Creative Commons License 2009.03.29 0 0 2

remek ötlet, ment is kedvencek közé:))

elsőként akkor lenne is egy kérdésem:

beta kazettát tud valaki digitalizálni?

Előzmény: digital2000 (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!