Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 2020.02.26 0 1 22

A világ legnagyobb hülyesége a szeméttel túlterhelni a szennyvíztisztító rendszert.

Előzmény: berkiszil (18)
ZsuR Creative Commons License 2020.02.25 0 0 21

Elofordulhat :)) - de a jovendo kuncsaftok is olvasnak...

Előzmény: Boarhunter (20)
Boarhunter Creative Commons License 2020.02.25 0 1 20

Valószínűleg egy reklámnickkel beszélgetsz.

Előzmény: ZsuR (19)
ZsuR Creative Commons License 2020.02.24 0 1 19

Nalunk nem lehet kasznalni - a varos utasitasara.  Nem a helyi csatornat dugitja el - a varoset.

Előzmény: berkiszil (18)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.06 0 0 17

Nem külön tartályba megy ilyenkor a trutyi, amit utána ki lehet szedni?

Előzmény: Berlusz Móni (16)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.11.06 0 1 16

Ha falun laksz, és nincs csatorna, hanem emésztőbe megy a szennyvizetek, akkor még akár jó is lehet.

Ha csatornázott városban laksz, akkor ez egy merénylet a szennyvíztisztító művek ellen. :-(

Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.06 0 0 15
Fergej Creative Commons License 2009.05.08 0 0 14
"Uh, micsoda indulat volt ebben :))"

Bizony! A bort ivó vízprédikátorok sokasága váltja ki belőlem.

"Jo par evig hasznaltunk konyhamalacot - es eleg sok dugulas volt."

Mi még 'csak' 1,5 éve használjuk, de még nem volt (szerintem nem is lesz) dugulás! :-)

"Nem figyeltel egyre, hogy a nylon zacsko... "

A borotvahabom flakonja 40 éves lebomlásu, igaz, kétévente használok egyet, mert jobbára akkumulátoros villanyborotvával tartom karban szépségemet :-), de ha belegondolok: mondjuk megélem a 90 éves kort, és 20 éves korom óta borotválkozom, az ugye 70 év, amit osztunk kettővel, 35 flakon. És még hányan használnak... Húúúú...
Belegondolni is rossz! Ehez képest a mai zacsik 1-2 év alatt válnak az enyészeté.
De könyörgöm, a ledarált babfőzelék maradék, ami kb. kétmaréknyi, mennyit árt?

"Okomosogatoszer-mososzer... amiket kiprobaltam (bio boltokbol) azok vagy nagyon dragak, vagy semmit eroek voltak."

A békás a nyerő! FROSCH! Az autót, és a kerti bútorokat is ezzel mosom, ahol ezt cselekszem, jobban nő a fű! Komolyan!
Zuhanyzás tiszta vízzel, néha kevés folyékony szappannal, vagy mosódió főzetével! Ami egyébként kiváló mosó"szer" elsősorban!

http://kataboltja-mosodio.shp.hu/hpc/web.php?a=kataboltja-mosodio

"Van egy komposzt halmom a kert vegeben - de ha nagyon esik, bizony nem megyek ki..."

Ha több napig esik, én sem. De egy napot kibír a biohulladék az előszobában. ;-)

"lattal mar viztisztito telepet?"

Nem. Csak szennyvíztisztítót, azt is csak kívülről. Viszont dolgoztam mosodában brrrr. és egy barátom sörgyárban, brrrr. egy másik ismerősöm pedig konzerv gyárban, brrrrrrrr. Mégis iszom sört, eszem konzervet, és aludtam már mosodában tisztított ágyneműben. És mint azt írtam, a természetes vizeket kedvelem, de még ne volt belőle semmi bajom! ;-)

"ma reggel birosag ele allitottak egy fogorvost, mert az orvosi hulladekot a folyoba uritette... "

A disznó! (ezt komolyan gondolom) Megnézném az éttermek étolaj/főzőzsiradék ürítési szokásait! [el ovastad a belinkelt cikket?]
És a "sógorok" által hazánkba csempészett hulladékai? Fúúúújjjj!

"De ez mar nagyon OFF - elnezest."

Sebaj, már az alapkérdésre adott válaszok is ebbe az irányba mentek! ;-)

És most már, hogy tisztáztunk ezt-azt, szerintem ne is rágjuk egymás fülét, hiszen egy csónakban evezünk, felfelé (sodrással szembe) a szép Dunánkon.

Bár csak többen lennénk, sokkal többen!

Előzmény: ZsuR (12)
Fergej Creative Commons License 2009.05.08 0 0 13
Nos, drága Zitka!
Most már légyszíves te is áruld el, hogy mi a szakmád, mivel foglalkozol és miként óvod a környezetet, hogy az unokáinknak és az Ő unokáiknak is maradjon valami a kék bolygóból?
ZsuR Creative Commons License 2009.05.08 0 0 12
Uh, micsoda indulat volt ebben :))!

Nem szeretem a szelsosegeket... persze, erre is lehet mondani, hogy ami egyiknek szelsoseg, az a masiknak normalis.

Esszeruseg...

Jo par evig hasznaltunk konyhamalacot - es eleg sok dugulas volt. Most mar megint jo par eve annak, hogy nem, es nincs dugulas... nem minden konyhamalac daral jol... tul dragat meg nem veszek - sajnalom ra a penzt.
Nem figyeltel egyre, hogy a nylon zacsko, amibe teszem az etelmaradekot, talan jobban kornyezetszennyezo mint a konyhamalac :))... sokat gondolkodtam rajta, lehet nem sok "zoldet" teszek vele...

Mindenkinek ugy kell tennie, hogy jol erezze magat - es tudataban legyen a kovetkezmenyeknek.

Okomosogatoszer-mososzer... amiket kiprobaltam (bio boltokbol) azok vagy nagyon dragak, vagy semmit eroek voltak. Foszfatmenteset veszek nem bio boltban.
Sokaig vettuk az ivovizet - most nalunk is szuro van... es ... bizony erzek rajta szagot... lehet masik szuro fajtat kell vennunk.

Van egy komposzt halmom a kert vegeben - de ha nagyon esik, bizony nem megyek ki...

Igaz amit a szemet telepekrol irsz... es szegeny allatok is... mennyit szendvednek tole! De... lattal mar viztisztito telepet? Ha nem - ne nezd meg...

Huh... konyhamalac... ma reggel birosag ele allitottak egy fogorvost, mert az orvosi hulladekot a folyoba uritette... es ez csak egy csepp a tengerben - nagy gyarakat kellene megvizsgalni.

De ez mar nagyon OFF - elnezest.

Anti malac vagyok es maradok... :)). (Ja, en is WC-be uritek, mert ha nem, belepnek a legyek)
Előzmény: Fergej (10)
Zitka Creative Commons License 2009.05.08 0 0 11

Sejtettem, hogy közöd nincs a víztisztításhoz, azért állítottad olyan magabiztosan állítottad az a biológiai abszorbert... :-)))

Amúgy teljesen sarkítasz, nem attól lesz környezetvédő, hogy gyertyával világít (koromszennyezés ugyebár... :-) ), vagy vegetariánus (többlet gáztermelés... ;-) ), stb. 

Egyszerűen a mai magyar csatornahálózat és szennyvíztisztítás nincs erre méretezve. Így még elmegy, hogy hálistennek kevés embernek van... De ha tömegessé válna, bedőlne a meglévő szennyvíztisztítás en bloc. :-(((((

Előzmény: Fergej (7)
Fergej Creative Commons License 2009.05.08 0 0 10
Tudod mit? Igazad van! Ne vegyél konyhamalacot!
De egysze, ha lesz egy kis időd gondolkozz el!
Tudom, egyszerűbb szajkózni amit néhány nagyhangú kántál, mit belegondolni az igazságba, de néha hasznos.

"Jo az ha arra torekszik az ember, hogy minel kevesebbet tegyen a kornyezet ellen. "

Így van! Nem dohányzom, szelektíven gyűjtöm a hulladékot, öko mosogató-, és mosószert használok, a zöldhulladékot a kert végében komposztálom, kb 30%-ban kútból locsolok, rendszeresen járom az erdőket gyermekeimmel, és leoltom a villanyt, ha kimegyek a szobából, és ha össze jön a pénzem, veszek egy napkollektort, klímám sosem lesz, mert rohadtul ellenzem, gyógyszert csak ha nagyon muszáj akkor szedek (évi 6-8 tabletta), nem vásárolok ásványvizet, hanem vízszűrőt szereltem fel ... De konyhamalacozok, és én is a WC-be ürítek! Nekem ez belefér, és még mindig tartom, hogy ami a malacba kerül, az mind természetes eredetű anyag, de nézz már utána, hogy mi történik a te szemetesed tartalmával, és még a sokmillió többivel! Azt hiszed (tényleg HISZED) hogy az nem a bolygónk felszínén rohad el, nem támogatja a kórságok keletkezését és terjedését, nem köpik be a legyek, hogy az eső áztatta szeméthalmok nem juttatnak a földbe, és azon keresztöl a vízbe sok-sok fertőt.
Hmm?

A kedvenc "boltom": http://www.greencity.hu/index.php
Előzmény: ZsuR (9)
ZsuR Creative Commons License 2009.05.08 0 0 9
Oh... sarkitasz nagyon. Jo az ha arra torekszik az ember, hogy minel kevesebbet tegyen a kornyezet ellen.
Előzmény: Fergej (7)
ZsuR Creative Commons License 2009.05.08 0 0 8
Hat nem mese... sok helyen mar nem is aruljak - pl a mi varosunkban mar nem lehet kapni, persze megveheted, de nem szerelheti be senki (sajat magad, igen)... szoval nem kornyezetbarat. Marad a szemetes... mint az olajnak is, muanyag flakon, es ugy a szemetbe, nem a lefolyoba...

Most mar csak a muanyag zacsko es muanyag flakon helyett kell kitalalni egy jobbat.

Most lattam a TV-ben, divatba jon, hogy a boltokban a nylon taskaert fizetni kell - talan igy tobben szoknak ra a bevasarlo szatyorra... zoldulunk.
Előzmény: Fergej (5)
Fergej Creative Commons License 2009.05.08 0 0 7
"Elárulnád, mi a szakmád?"

Persze, mechanikai műszerész!

"Fürödnél szívesen olyan élővízben, amibe a malacotokból kijövő szennyvíz belekerül? :-((((( "
Nem! Olyan vízben nem fürödnék szívesen! :-) De csúnya is lenne, ha szűrés, és tisztítás nélkül élővízbe menne a szenny. De megjegyzem olyan vízben sem fürödnék szívesen, ahova a mosógéped löki a trutyit! Évtizedekig laktam Pesterzsébeten, és sokat jártam a Kis-Dunára, pancsolni. Ott van egy szennyvíztisztító, és ahol a Dunába ömlik a vize, ott rengetegen horgásznak. Szerinted ...?

http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=&daddr=47.421906,19.100461&hl=hu&geocode=&mra=mi&mrsp=0&sz=16&sll=47.421743,19.100053&sspn=0.00707,0.013819&ie=UTF8&t=h&z=16

Én egyébként természetes vizekben szeretek úszkálni, mert a medencék vegyszerei csípik a szemem!;-)
És ne feledjük, hogy nem ipari mennyiségről van szó, ráadásul természetes lebomló anyagok, amiket egyébként megeszünk!
Fel van ez fújva, mint a lufi!
A fogamzásgátló tablettákból pedig női nemi hormonok jutnak a vizekbe, nem beszélve a sok millió ember által fogyasztott mindenféle gyógyszerekről!!!
http://www.hatter.hu/archivum/?q=node/1333
Szóval??? Tényleg a konyhai malacság a világrengető probléma???
Aranyos történet, mikor a "zöld fiú" és "zöld lány" az atomerőmű ellenes tüntetés után beül az autójába, és hazamennek, felkapcsolják a lámpát, bekapcsolják a klímát, és villanysütőben megsütik a mirelit pizzát vacsorára, aztán a TV-ben megnézik a híreket a globális felmelegedésről.
Szerintem lehet környezet tudatosan élni anélkül is, hogy mindent elítélnénk, vagy Te barlangban laksz, és tábortűzön főzöl, a patakra jársz mosni, netán sulykolód is van? :-)
Béke van! ;-)
Előzmény: Zitka (6)
Zitka Creative Commons License 2009.05.07 0 0 6

A környezetszennyezésről pedig annyit, mese. Az elfogyasztott étkek végtermékei is ugyan abba a csatornába kerülnek, de az már csak használhatatlan anyagokat tartalmaz, míg a nyersen ill. főtten ledarált zöldségfélék egyfajta biológiai abszorberként dolgozik (szerintem).

Elárulnád, mi a szakmád?

Fürödnél szívesen olyan élővízben, amibe a malacotokból kijövő szennyvíz belekerül? :-(((((

Előzmény: Fergej (5)
Fergej Creative Commons License 2009.05.07 0 0 5
Mi nagyon szeretjük! Két kisgyermek van, amit ők meg tudnak hagyni...
Levest, főzeléket ugye nem szívesen zacskózna senki, persze a csont, hús, az más tészta, az mehet a szemetesbe.
A környezetszennyezésről pedig annyit, mese. Az elfogyasztott étkek végtermékei is ugyan abba a csatornába kerülnek, de az már csak használhatatlan anyagokat tartalmaz, míg a nyersen ill. főtten ledarált zöldségfélék egyfajta biológiai abszorberként dolgozik (szerintem).
Áramigény: ami nekünk van, 660 W-os, és, átlag napi 0,5-1 percet működik, néhány környezetvédőnek az automata garázsajtaja többet fogyaszt!
Dugulás: Néha főzésből megmaradt (virslifőzés, kukoricafőzés, tojásfőzés) forróvizet, és némi mosogatószert "darálok" le, (minap vettem le a malacot, mert útban volt a vízszűrő cseréhez) és nincs semmi lerakódás, kb 1 éves használat után.
Vízszűrő: Igen, én is óvom a környezetet, és nem veszek műanyagpalackos vizet, hogy miért? Logikus ugye! Továbbá van egy jó kis FAGOR mosogatógépünké, ami max. 13 liter vizzel dolgozik, és jóval kevesebb vegyszert használ, mint a kézi mosogatás.
Szerintem nyugodtan szereltess fel egy malacot, és malacod lessz!;-)
Én itt vettem: http://www.nardimpex.hu/
És a mosogatógépet: http://www.fagormintabolt.hu
Mindkettő hasznos a konyhában!
TTAMAS Creative Commons License 2009.03.28 0 0 4

Meglehetősen környezetszennyező találmány, Európában ezért sem elterjedt.

(A koncentrált hulladékból ivóvíz és áram felhasználásával szennyvizet készít, amiből majd további energia felhasználásával próbálják kiszedni a szennyvíztisztítóban.)

Előzmény: pz135 (-)
ZsuR Creative Commons License 2009.03.28 0 0 3
Nekem volt - de nem lesz tobbet. Ha van maradekom, azt szemetbe ontom. A WC-be se... Ha nagyon sok a folyadek benne, akkor szemetes/bevasarlo zacskoba teszem elobb, ha kell kettobe...
Előzmény: Otto Normalverbraucher (2)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2009.03.28 0 0 2

Ahogy az előttem szóló is írta: az eldugulást még jobban elősegíti. Ugyanis a zsíros ételek ledarálva is zsírosak maradnak. Ahogy folyatod rá a hidegvizet (mert közben muszáj folyatni), kicsapódik a zsír, gyakorlatilag ráfagy a lefolyócső belsejére. És ez a réteg aztán szépen hízik a csőfalon, és pikk-pakk eldugul.

Mindamellett nagyon környezetszennyező megoldás.

BGfromÉ-D Creative Commons License 2009.03.28 0 0 1
Az eldugulásokohn nem segít, sőt.
Szerintem túl drága.
1 qtya célszerűbb lenne, még ha lakótelepen lax, akkor is.
BGfromÉ-D Creative Commons License 2009.03.28 0 0 0
k0nyhamalac
pz135 Creative Commons License 2009.03.28 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Kérdezném, hogy érdemes-e szerintetek beszereltetni konyhamalacot a mosogatóba? Tudjátok, ez az, ami a konyhai mosogatóban van és bedarálja a lefolyóba öntött ételmaradékot. Amerikában nagyon elterjedt, a filmekben mindig ez kapja be a szereplők ujját :)
Elegem van már az állandó eldugulásból, illetve a 3.emeleten nem tudom hova tenni a maradékot, a wc-be önteni olyan undorító.
Várom azok véleményét, akiknek van, illetve hogy honnan érdemes beszerezni.
Magyarországon egyáltalán nem elterjedt, vajon miért? Beszélgessünk...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!