Mennyi marhaságot kell a szegény Moderátoroknak elolvasni, nem igaz?! Nem csodálnám, ha a hozzászólás elküldése után a "Köszönjük, hogy hozzászólt" helyett a "Jobb lett volna, ha nem szól hozzá" felirat jelenne meg.
Egy reghez igen. Állítólag 3, de most nézem, nekem négy van. Ha mind a néggyel sikerült kitaltatni magad, akkor újra kell regisztrálnod, és megint van 3 (4) új nicked. Regisztrálni persze korlátlanul lehet.
Na de itt van, balra fönt, úgy 11 óra irányában, kis arasznyira, hogy "Válts nicknevet!" Az ember odakattint, és kijön a lista. Az más kérdés, hogy igazából nem teljesen önhibámból választottam tartalék nicket, de ez most lényegtelen. Azonban amikor a vicc kedvéért szerettem volna még egyet, csak hogy hátteret adjak humorosnak szánt hozzászólásaimnak, az akkor választott "Bernáthegyi Nünüke" nem működik, hiába akarok átváltani rá. Ezért aztán fölöslegesen szerepel az előkattintható "listán".
Praktikusan annyi, ahányat meg tudsz jegyezni. (Meg a jelszót hozzá.) A régi, szép időkban, amikor nem volt várakozási idő, meg egyéb nyalánkságok, az olvtársak egy-egy hozzászólás kedvéért is jegyeztek be új nicket. Nekem is hány jó nickem van oda a feledékenységem miatt...
Van magyarázata ennek a jelenségnek is, de alapos ismertetéséhez valahol az ősrobbanásnál kellene kezdenem a levezetését, az meg nem a kedvenc témám, ezért hagyjuk (később majd aládúcolom a plafont), de egyetlen mód van ellene. Ne törd a fejed a nicken, hanem kezdj valamilyen nagy odafigyelést követelő ténykedésbe (agyműtét, mérgeskígyó foggyökér kezelés, parlamenti tanácskozás...), és menten jobbnál jobb ötleteid lesznek, csak fel kell írnod gyorsan.
Ha a "kalapax"-ban két betűt kicserélünk, hogy "carapax" legyen, az nem más, mint a teknősök hátpáncéljának latin neve. Sajnos, "Nyílméregteknős" nem létezik, ezért a Te számodra nemigen lenne stílszerű nick. Erről azonban eszembe jutott, amit egyik sörmániás ismerősöm említett, hogy: "Ha a 'Mama' szó egy betűjét elhagyjuk, és hármat kicserélünk, akkor az jön ki, hogy 'Sör'. Micsoda elképesztő véletlen!!!"