Keresés

Részletes keresés

Mákosnokedli Creative Commons License 2012.01.04 0 0 160
Mákosnokedli Creative Commons License 2012.01.04 0 0 159

Egy éve az én magyar bankom se használt, de most bevezette. Ez igazából nem jelent semmit. A vége az lesz, hogy lehet, hogy elleszek az adatokat neten olvasom ki, telefonon meg adom a megbízásokat. A BAWAG-ról mi a véleményetek?

Előzmény: Vajk (158)
Vajk Creative Commons License 2012.01.04 0 0 158

Bankfüggő, nem mindenhol használnak sms verifikálást.

Előzmény: Mákosnokedli (157)
Mákosnokedli Creative Commons License 2012.01.04 0 0 157

Akinek van tapasztalata: netbankoláshoz használt egyszeri SMS jelszót az osztrák bankok is csak osztrák mobilszámra küldenek? Szokott ezeknek lenni olyan telefonos bank felületük, mint idehaza, hogy valami ügyfélkóddal meg jelszóval azonosítom magam, és akkor telefonálhatok akár Honoluluból is, és bankolhatok az ügyfélszolgálaton keresztül telefonon?

Előzmény: buszjegy (153)
Siemens113 Creative Commons License 2012.01.04 0 0 156

ezt egy német bankhoz hogy lehet elintézni pl budapesten?

Előzmény: buszjegy (153)
Vajk Creative Commons License 2012.01.04 0 0 155

Régen voltak ilyenek, de ezek egyre ritkábbak. Egy ismerősöm ajánlott egy amcsi bankot tvaly,deaz meg éppen akkor bukott be az ellenőrizetlen számlák miatt.

Persze tőkeszámla az más, de ahhoz kell egy folyószámla valahol és az nem úgy működik, mint egy normál folyószámla.

Előzmény: buszjegy (150)
Vajk Creative Commons License 2012.01.04 0 0 154

1 Igazolást akkor érnek, ha eléri asszem a 6-7 ezer eurót, de akkor is csak annyit, hogy aláírod, hogy nem bűncselekményből származik

2 Angolul mindenhol van netbank, magyarul nem nagyon (szlovákiában van).

3 Mindegy a leányvállallat, csak ne egy kinti OTP-be tedd:)

Előzmény: Mákosnokedli (148)
buszjegy Creative Commons License 2012.01.04 0 0 153

Milyen reszleteket szeretnel tudni?  A legtobb banknal fent vannak a feltetelek,  nemet bankok gyakran hasznalnak egyszeri jelszot amihez jol jon ha van nemet SIMkartyad amivel tudsz itthon is SMSt fogadni.

Előzmény: Siemens113 (152)
Siemens113 Creative Commons License 2012.01.04 0 0 152

Erről esetleg tudnál megosztani részleket? (akár mailben is)

 

Nagyon szépen köszönöm

Előzmény: buszjegy (150)
Siemens113 Creative Commons License 2012.01.04 0 0 151

Nagyon szépen köszönöm az érdemi információkat és a segítséget. Ezek alapján én is részletesen utána nézek.

Előzmény: leveling (145)
buszjegy Creative Commons License 2012.01.03 0 0 150

Volt USA, Kanada es nemet bank akiket soha nem is lattam es vidaman leszerzodtunk. 

Előzmény: leveling (149)
leveling Creative Commons License 2012.01.03 0 0 149

Melyik banknál? Hogy ment a dolog?

 

Én a lengyeleknél akartam (Nordea), de min. a lengyel követségig el kellett volna menni, csak azért nem volt kedvem Bp-re elmenni, időpontot kérni (esetleg fizetni?) stb. 

 

Illetve még a Natwest-nél akartam, amikor Angliában éltem, ott megkaptam postán a papírokat, aláírtam, leadtam egy bankfiókban és azóta sem hallottam felőlük :) 

 

Szóval nekem ennyi a "rossz" tapasztalatom, node mindkettő már több mint 2 éve volt, szóval azóta biztosan van fejlődés.

Előzmény: buszjegy (147)
Mákosnokedli Creative Commons License 2012.01.03 0 0 148

Sziasztok! A jegybank függetlenségének felszámolásával nagyon úgy tűnik, hogy hamarosan még ennél is durvábban elértéktelenedik a forint, és megugrik az infláció. Tudom, már neki kellett volna kezdenem fél éve legalább, de most aktívan foglalkozok a megtakarításaim kimentésével. A pénzem persze legálisan kerestem meg, csak jobb, ha nem tud az állam róla, hogy hova raktam, és főleg nem tudja rátenni a mancsát (lásd manyup). Ausztriát néztem ki, mert ha jól tudom, a kamatadónál nem nevesítenek, és csak indokolt esetben adnak ki adatokat a magyar hatóságoknak, és amúgy meg itt van a közelben. Nekem nincs óriási vagyonom, hogy Lichtensteinben meg hasonló helyeken nyissak számlát.

Többen feszegették ezt az itthonról történő számlanyitást. Nekem semmi bajom nincs azzal, hogy kivonatozzak Bécsbe számlát nyitni, legalább szívok egy kis friss levegőt is. Viszont pár kérdésem lenne azokhoz, akik már végigjárták ezt az utat:

 - Nem szeretnék magyar bankszámláról pénzt kiutalni, mert nem akarom, hogy idehaza nyoma legyen, hanem felvenném kápé, és kivinném. Olvastam, hogy betételhelyezéskor kérhetik annak az igazolását, hogy honnan van a pénz. Mi a fityfenét adjak nekik ilyenkor, ha évek alatt összespórolt pénzem viszem cash-ben magammal? Vagy van valami összeghatár, ami alatt nem nagyon kérdezősködnek?

 - Az internetes banki felületeik ezeknek a bankoknak milyen nyelveken vannak? Németül a nyelvtudásom odáig terjed, hogy kocsmában tudok egy korsó sört rendelni. Angollal megvagyok, de a banki szakzsargont nem ismerem itt sem.

 - Tudtok arról valamit, hogy érdemesebb-e olyan bankba tenni a pénzt, aminek nincs idehaza leánybankja? Gondolok itt arra, hogy Orbánék némi visszamenőleges alkotmányozással valami olyan jogszabályt csinálnak, hogy a magyar leánybankokon keresztül megfogják a lakosság anyabankokhoz menekített pénzeit, vagy akár csak simán kizsarolják belőlük az ügyfelek adatait.

 - Milyen bankokat ajánlotok? Nekem az Erste meg a Raiffeisen nem szimpatikus pont a magyar jelenlét miatt, de látom, hogy a burgenlandi banknak is van itt lánya.

 

Köszi minden infót előre is.

buszjegy Creative Commons License 2012.01.03 0 0 147

Nyitottal mar igy szamlat?  Nekem tokeletesen mukodott odautazas nelkul is.

 

Ha a bank ajanlja es te is ezt szeretned miert nem lehet?

Előzmény: leveling (146)
leveling Creative Commons License 2012.01.02 0 0 146

Az ilyen postán bankszámlanyitós sztoriknak mindig az a vége, hogy csak el kell menni egy bankfiókba (az adott országban) aláírni a szerződést és bemutatni a dokumentumokat...

 

Én inkább arra értettem, hogy konkrétan nem sétálhatsz be egy mo-i bankfiókba és nyithatsz egy bankszámlát az "anyabanknál", egy másik országban. (pl oberbank)

Előzmény: buszjegy (144)
leveling Creative Commons License 2012.01.02 0 0 145

Sajnos Mo-tól kb legtávolabbi városban nyitottam, Lübeckben, a Sparkasse zu Lübeck-nél (lübecki takarékszövetkezet). Ugye kinn van ez a rengeteg takarékszövetkezet, mind "külön" banknak számít. Pl. van Berliner Sparkasse, Stadtsparkasse München stb. Mindegyik más kondíciókkal ad bankszámlát, most ránéztem a berlini és a müncheni-re úgy tűnik ők nem kínálnak ingyen számlavezetést. A lübeckiek még mindig ingyen adják a SB online számlájukat.

 

2007 decemberben nyitottam a számlát: foglaltam egy időpontot számlanyitásra a honlapjukon, kaptam egy nevet, hogy kit keressek, odamentem, már várt az a bizonyos ügyintéző, mivel ő nem nagyon tudott angolul, így én összeszedtem a német nyelvtudásomat, odaadtam a magyar útlevelet, bediktáltam a címemet (magyarországit), megkérdezte minek a számla, mondtam neki, hogy szoktam átutalásokat kapni EUR-ban, és itthon kedvezőtlenek a devizaszámla kondíciói, mondta, hogy oké, aláírtuk a papírokat, és kész. Akkor ott befizettem valamennyi kis pénzt (nem kötelező), aztán megkaptam postán a kártyámat, PIN kódot és egy kódlistát a netbankhoz. Azóta annyi történt, hogy megszigorították a netbankot, és kellett szereznem egy német SIM kártyát, mert a tranzakciókhoz SMS-ben küldik a jóváhagyási kódot (csak német számot lehet beregisztrálni). 

 

Itt tudsz keresni olyan sparkasse fiókokat, ahol van angol nyelvű ügyintézés: http://www.sparkasse.de/filialfinder_frame.html

(Beratungssprache alatt kell az Englisch-t kiválasztani).

 

Ha ez segít itt egy lista az összes Sparkasse-ről: http://de.wikipedia.org/wiki/Liste_der_Sparkassen_in_Deutschland

 

Illetve van még egy csomó más bank is, érdemes szétnézni, hol van esetleg még ingyenes számlavezetés: 

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_banks_in_Germany

 

 

 

Előzmény: Siemens113 (143)
buszjegy Creative Commons License 2012.01.02 0 0 144

Mit nem erzel benne legalisnak?

 

Postan nyithatsz kulfoldi banknal szamlat, Mo-n is vannak mobilbankarok akik hazhoz jonnek szerzodest kotni - itt is ua a helyzet csak Ausztriabol jon a bacsika.

Előzmény: leveling (141)
Siemens113 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 143
erről a német számlanyitásról tudsz eselteg részleteket írni? Egz berlini kirándulást megérne. :)

hol/hogy foglaltál időpontot, melyik bankról van szó, van e esetleg angol nyelvű ügyfélszolgálatuk?

Előre is köszönöm ha esetleg tudsz segíteni
Előzmény: leveling (139)
Vajk Creative Commons License 2012.01.01 0 0 142

Bevallom elfelejtettem az Oberbankos lehetőséget, mivel nem én éltem ezzel a lehetőséggel és már nem is ma volt, hanem év elején.

Szlovákia pedig közelebb is van (Pesthez)

 

Előzmény: napsutott (138)
leveling Creative Commons License 2012.01.01 0 0 141

Persze, abszolút megéretem, csak nekem úgy tűnik a hozzászólásokból, hogy nem túl egyszerű feladat. 

És bár teljesen laikus vagyok és nem ismerem a törvényi szabályozást, valahogy nekem nem tűnik teljesen "legálisnak", hogy itthon egy külföldi bank "külföldi" számlájára tudj szerződést kötni... (lásd a bácsika aki ingázik a dokumentumokkal)

Előzmény: napsutott (140)
napsutott Creative Commons License 2012.01.01 0 0 140

Most még nem fontos, különben már nyitottam volna, csak gyűjtöm az infókat egyelőre. De hozzád is ugyanaz a kérdésem, mint lejjebb: ha ugyanazt itthon is el lehet intézni magyarul, akkor minek utazgatni?

Előzmény: leveling (139)
leveling Creative Commons License 2012.01.01 0 0 139

Én csak azon gonodlkodtam, hogy ha fontos az osztrák számla, miért nem ugrasz át Bécsbe? Bp-ről nagyon olcsón meg lehet már járni, ha az ember időben foglal egy buszjegyet orangeways-nél vagy vonatjegyet MÁV-nál. Feleannyiból kijön mint kocsival. Ha pedig nyelvi akadály van, akkor tuti találsz egy németül beszélő ismerőst aki egy ajándék bécsi útért cserébe segít tolmácsolni :)

 

Nekem egyébként németországi számlanyitással van tapasztalatom, komolyan egyszerűbb és gyorsabb volt mint egy magyar számlanyitás... Foglaltam időpontot a neten, odamentem, összeszedtem az német nyelvtudásom, ha elakadtunk próbálkoztunk az angollal, de kb. 15 perc alatt megvolt minden papírmunka. Csak magyar címem volt, nem volt probléma, kaptam egy teljesen ingyenes számlát, ingyen kártyával (mondjuk csak Maestro), ingyen netbank, ingyen (belföldi és SEPA) átutalás. Németországba (mondjuk Dortmundba) is el lehet már repülni WizzAir-rel vagy easyJet-tel pár ezer forintért.

Előzmény: napsutott (136)
napsutott Creative Commons License 2012.01.01 0 0 138

OK, a lényeg az, hogy nem kell kiutazni hozzá. De akkor miért ajánlottad ehelyett a szlovák számlát? Igaz, a magyar netbank előny lehet, de utazgatni is kell hozzá.

Előzmény: Vajk (137)
Vajk Creative Commons License 2012.01.01 0 0 137

A westendben nem tudsz osztrák számlát nyitni. Fel kell hívni egy embert, aki feljön Pestre, és nyilván a westendes Oberbankban fogtok találkozni, de az NEM magyar számla lesz, hanem osztrák, a westendes fióknak semmi köze nem lesz ahhoz a számlához.

 

Előzmény: napsutott (136)
napsutott Creative Commons License 2012.01.01 0 0 136

Erre vonatkozott a lenti Oberbank-os kérdés, hogy ha valaki a Westendben nyit osztrák számlát, akkor az teljesen osztrák számlának minősül? Viktoréknak nincs felette hatalmuk?

 

 Bár szerintem Viktorunk csak blöfföl most, és megköti majd az IMF szerződést, ha kell, a betétekhez nem fog hozzányúlni, de azért érdemes összegyűjteni az infót. Ezért lenne érdekes, hogy egy magyar Oberbankbank nyitott számla milyen számlának minősül. Magyarnak vagy osztráknak?

Előzmény: Vajk (133)
Vajk Creative Commons License 2012.01.01 0 0 135

Azt hiszem inkább slotarizikó, mint orbánrizikó :)

Egy vicc:

- Hi, Where are you from?

- From Budapest.

- Bucharest?

- Nono, Budapest, you know gulash, puszta, Chain Bridge..

- AAA, Viktor Orban !!

- Ö... hm.... I am from Bucharest.

Előzmény: Törölt nick (134)
Vajk Creative Commons License 2011.12.31 0 0 133

Vedd ki, legyen belőle nok, vagy eu és tedd be Szlovákiában. Közelebb is van, mint Ausztria, beszélnek magyarul a bankokban, netbank magyarul is elérhető.

És dőlj hátra, nézd a műsort....

OTP a magyar bankok közül a lehető legrosszabb, legdrágább választás.

Előzmény: kacsa! (132)
kacsa! Creative Commons License 2011.12.31 0 0 132

Azt hittem ez a topik sokkal jobban pörög! Bár az egész fórumcsoport aktivitásán azt látom, az Index fórumozók nem szeretnek bankolni.

 

Szóval itt ez a NER, meg a fülkeforradalom, meg már buktam 1,5 milliót a magánnyugdíjpénztárban (meg a nyugdíjamat is, de ez a jövő zenéje); bennem is bújkál erősen a kisördög, hogy az összegyűjtött █ milliómat kivigyem a magyar bankrendszerből, Viktor szeme elől. Sajnos banki analfabéta vagyok, az egész összeget lakossági folyószámlán tartom (ez tényleg a legrosszabb hely), kínálgatnak is az OTP-sek akárhányszor meglátják az összeget :-)  (poros alföldi kisváros...)

 

Most ha a Sopron Bank, vagy az Oberbank valamelyik fiókjában megjelennék, hogy van █ pénzem, szeretném elhelyezni pl. egy megtakarítási számlán, akkor azzal elvittem nagyjaink szeme elől, vagy "földrajzilag" is külföldi fiókot kellene felkeresnem?

 

Sok a témába vágó cikk kommentjeit elolvastam, de sokkal nem vagyok előrébb; nem szeretnék teljesen tudatlan lenni a témában, de azt sem tudom, hol kezdjem el. Most az a legfontosabb, hogy ne járjon úgy a pénzem, mint a Manyup megtakarításom; de nem szeretném a dunna alatt tartani.

Axum Creative Commons License 2011.12.31 0 0 131

Számlanyitás Ausztriában magyar Ügyfelek részére is

 

Ausztriában de sajnos nem Bécsben. Meg elég zavaros a honlapjuk, néha Bank Burgenland, néha Sopronbank, amugy meg GRAWE Group. Ez csak annak jó, aki a határ közelében él.

 

Amúgy ahogy látom, az osztrák bankoknak nem nagyon van angol nyelvű weboldaluk.

Előzmény: nyman (106)
Axum Creative Commons License 2011.12.31 0 0 130

Az APEH küld majd levelet (legfeljebb nem kapod meg), és ha van vagyonod, akkor meginditja a végrehajtást. Ha meg nincs vagyonod, akkor meg nyugodtan lehetsz belföldi is.

Gyorshajtást most már behajtják az EU-n belül.

Előzmény: Vajk (129)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!