Volt értelme? Nem tudom. Ha megöltem volna a rendszerváltáskor egy-két embert, kb. most szabadulnék. Ergo, húsz év gondtalan, kényelmes év lenne mögöttem. :-)
én azt hiszem el jól vezetett Magyarországban több van. Képes lehet utolérni vagy nagyon erősen megközelíteni Ausztriát. Persze nem 20 év alatt. A mai állapotokat figyelve most már a 100 év is kevés lenne ehez. Persze lehet, hogy tévedek és amugy is 100 éves a lemaradás, de az biztos perpill növekszik a táv és nem szűkül.
MNO „Magyarországon még jelentős többségben vannak azok, akik hisznek abban, hogy az elmúlt 20 évnek volt értelme, hogy jó irányban indultunk el” – hangsúlyozta Orbán Viktor Berlinben.
Vitaindító beszédében Orbán Viktor az elmúlt 20 évet négy szakaszra osztotta fel. Az első, a piacgazdaság, a jogállam, a demokrácia kiépítésének szakasza rendkívül sikeres volt. A második szakasz az integrációra való felkészülés, illetve az integráció megvalósulásának időszaka volt. A harmadik a térség felzárkózásának időszaka, ez Orbán szerint Magyarországon nem bizonyult sikeresnek, de Közép-Európa számára – Magyarország kivételével – „a legjobb 20 év” volt. A Fidesz elnöke ennek kapcsán mindenekelőtt Csehországot, Lengyelországot, Szlovákiát és Szlovéniát említette. A mostani negyedik szakaszt, az évfordulót pedig beárnyékolja a nemzetközi gazdasági válság.